Hur man är lycklig i ett olyckligt äktenskap

Människor är fortfarande i missnöjda äktenskap av många skäl. Om du är en av dessa människor kan du känna att du inte kan vara glad. Ändå kan du hitta din egen väg till lycka, även i en dålig situation, genom att öva vanor som leder till lycka, och du kan till och med kunna arbeta med ditt äktenskap för att flytta mot lycka som ett par.

Steg

Metod 1 av 3:
Att lära sig vara lycklig
  1. Bild med titeln vara glad i ett olyckligt äktenskap Steg 1
1. Hitta sätt att vara tacksamma. Det är inte alltid lätt att vara tacksam, särskilt mitt i ett dåligt förhållande. Ändå kan tacksamhet hjälpa dig att klara det dåliga förhållandet, och det kan leda till att du är lyckligare.
  • Ta tid varje dag för att ta reda på vad du är tacksam för. Försök skriva några saker du är tacksam för varje dag i en journal. Du kan också använda inlägg på sociala medier för detta ändamål. Vanligtvis, även om situationen är dålig, kan du hitta något att vara tacksam om.
  • Till exempel kanske du inte gillar hur du behandlas i det förhållande du är i, men du kan vara tacksam för att ha ekonomisk stabilitet i ditt liv just nu. Alternativt kan du kanske tacksam att den andra personen i förhållandet förblir en bra förälder till dina barn.
  • Bild med titeln vara glad i ett olyckligt äktenskap Steg 2
    2. Engagera sig i flödesupplevelser. Flödesmoment är när du förlorar dig själv till en upplevelse genom att vara helt absorberad i vad det än gör det. Om du är en konstnär, en författare eller till och med en löpare, kanske du redan förstår den här typen av erfarenhet. Det är det ögonblicket när världen faller bort, och du upplever bara eller njuter av vad du gör. Studier har visat att ju mer flödesmoment du har, den lyckligare du är i allmänhet.
  • Välj en aktivitet som utmanar dig lite, men det är fortfarande bekant så att du kan förlora dig själv i den. Till exempel, om du gillar att måla landskap, så kan du försöka att måla ett nytt ämne som ett porträtt eller en korg med frukt.
  • Bild med titeln vara glad i ett olyckligt äktenskap Steg 3
    3
    Sluta slåss samma slagsmål. Det är, om du alltid tycker att du argumenterar om samma saker, det kan vara dags att sätta det ämnet åt sidan. Du måste bestämma att du inte kommer att diskutera det eftersom du inte kan hålla med eller försöka hitta en kompromiss som fungerar för er båda.
  • Till exempel, om du tenderar att kämpa över politiken, kanske du vill göra politiken ett off-gränser ämne. Eller, om du ofta kämpar för vilken film du kommer att titta på på fredagskvällen, kanske du vill vända om att välja filmen.
  • Bild med titeln vara glad i ett olyckligt äktenskap Steg 4
    4. Utveckla dina egna intressen. Om ditt äktenskap inte är vad du vill att det ska vara, kan det vara dags att hitta någon uppfyllelse utanför ditt äktenskap och inte i form av en affär. Att ha dina egna hobbyer och intressen hjälper dig att hålla dig självständigt och hålla dig lycklig och förlovad med världen. Att utveckla dina egna intressen är i själva verket en bra idé även om du har ett stort äktenskap.
  • Överväg att utforska intressen på biblioteket, gå med i lokala hobbyklubbar eller matlagningskurser, eller ta en yrkesklass på ett närliggande samhällskollegium.
  • Bild med titeln vara glad i ett olyckligt äktenskap Steg 5
    5. Prova frivilligt. Att ha en känsla av syfte och några bra sociala förbindelser med andra människor är också ett bra sätt att känna sig lycklig. Volontärarbete kan ge dig en känsla av syfte i livet och det gör det också möjligt för dig att interagera med andra likasinnade människor, det kan hjälpa dig att känna dig lyckligare.
  • Försök hitta en organisation som du vill bidra till, till exempel ett djurhem eller en matbank, och ansöka om att bli en volontär. Du kanske till och med frågar din make om han eller hon vill frivilligt med dig och det kan vara en bra bindningsaktivitet för er två.
  • Bild med titeln vara glad i ett olyckligt äktenskap Steg 6
    6. Utveckla ditt sociala liv. Många studier pekar på relationer som är nyckeln till lycka. Om ditt huvudsakliga förhållande är olyckligt, kanske du inte ser hur du kan ändra din situation. Din make behöver inte vara din huvudsakliga källa till sociala interaktioner. Du kan ha uppfyller relationer med vänner, liksom andra medlemmar i din familj.
  • Försök att gå ut till middag med vänner en natt per vecka eller samlas med en syskon eller kusin för en dag med shopping eller en aktivitetssession som tennis eller simning.
  • Om du inte har många vänner, försök att träffa fler personer som delar dina intressen. Till exempel kan du gå med i en Bowling League, ta en konstklass, eller hitta en kör eller band som behöver nya medlemmar.
  • Metod 2 av 3:
    Arbetar mot ett bättre äktenskap
    1. Bild med titeln vara glad i ett olyckligt äktenskap Steg 7
    1. Ta tid att vara tillsammans. Att göra tid för varandra är ett sätt att säga att du är engagerad i varandra. Säg att du kommer att spendera en viss tid varje vecka med varandra, och hålla fast vid det. Det kommer också att ge dig en chans att lära känna varandra igen.
  • Bild med titeln vara glad i ett olyckligt äktenskap Steg 8
    2. Kom ihåg vad du värderade. När du först kom ihop var du förmodligen delvis attraherad av skillnaderna den andra personen uppvisade. Till exempel, kanske var du exhilarated av det faktum att han eller hon var impulsiv och älskade att vara spontan. Nu kan du hitta dig själv med kvaliteten. Nyckeln är att försöka komma ihåg varför du älskade den kvaliteten i första hand och flytta mot att njuta av det igen.
  • Till exempel kan det köra dig galen när din make vill släppa allt och köra till bergen. Å andra sidan håller det ditt liv från blir för tråkig. Försök att hitta en balans, och njut av vad du kan.
  • Bild med titeln Var glad i ett olyckligt äktenskap Steg 9
    3. Prata om styrkor och svårigheter. Det är viktigt att erkänna vad som går bra i ditt förhållande såväl som det som har blivit en kamp. Du kanske vill göra en lista över styrkor och svårigheter tillsammans. Se till att du inkluderar saker på listan som du undviker att prata om på grund av rädsla som du bara kommer att sluta slåss om dem.
  • Försök att välja en tid att prata om dina styrkor och svårigheter när du båda känner dig lugn och fokuserad. Undvik att prata i slutet av en lång dag eller på andra stressiga tider.
  • Använda sig av "Jag" uttalanden snarare än "Du" uttalanden. Med andra ord, försök att prata om vad du känner och vad du tycker är fel utan att skylla på den andra personen. Till exempel, säger "Jag blir upprörd när vi inte spenderar tillräckligt med tid tillsammans" är bättre än "Du är aldrig runt." Det andra uttalandet lägger din make på vakt, medan den första hjälper till att öppna diskussionen.
  • Spendera tid att prata och lyssna. Det är, du kan inte bara lägga ut det du tycker är fel. Du behöver också spendera tid aktivt lyssna på vad din make måste säga. Visa du är förlovad genom att erbjuda korta sammanfattningar av vad han eller hon har sagt och genom att ställa frågor som är relevanta för konversationen.
  • Bild med titeln vara glad i ett olyckligt äktenskap Steg 10
    4. Utarbeta lösningar. När du har räknat ut tillsammans vilka problem du har i äktenskapet är det dags att försöka komma med några lösningar. Du kan till och med kunna dra på några av dina styrkor för att hjälpa dig att utveckla lösningar på problem i dina relationer.
  • För att kompromissa måste du prata om dina önskemål och behov, vilket hjälper dig att bestämma vad som är viktigast för var och en av er. Med andra ord, för att göra en kompromiss, måste du vara villig att låta den andra personen vinna när det gäller deras behov, vilket ger mark när det kommer i konflikt med dina önskemål. Detsamma måste vara sant för den andra personen.
  • Bild med titeln vara glad i ett olyckligt äktenskap Steg 11
    5. Tänk på rådgivning. Ibland behöver du hjälp av en professionell för att komma förbi dina problem. En äktenskapsrådgivare kan hjälpa dig att fixa fler problem än du förväntar dig, och i själva verket säger ungefär hälften av människor som använder äktenskapsrådgivare att rådgivaren hjälpte dem att fixa alla de stora problemen i deras äktenskap.
  • Metod 3 av 3:
    Med tanke på alternativet
    1. Bild med titeln vara glad i ett olyckligt äktenskap Steg 12
    1. Prova laglig separation. En juridisk separation ger dig tiden bort från din make som du kan behöva träna problem. Det är annorlunda än en skilsmässa eftersom du är gift. Fördelen med en separation är det ger dig ett rättsligt sätt att träna förvaring och barnstöd medan du bor ifrån varandra, liksom hur din egendom ska delas upp. Ändå, om du tränar dina problem, kan du gå tillbaka till ett normalt äktenskap.
  • Bild med titeln vara glad i ett olyckligt äktenskap Steg 13
    2. Känna skilsmässa kan vara ett bättre alternativ. Medan du får en skilsmässa är ett liv omvälvt, kan vistas i ett ohälsosamt äktenskap vara skadligt för självkänsla och mental hälsa. Vissa studier har visat att det är bättre att komma ur ett kaustiskt förhållande och arbeta för att förbättra din egen mental hälsa än att stanna.
  • Förstå ett olyckligt äktenskap kan leda till depression. En studie, som innebar data från 5000 vuxna, visade att kvaliteten på ditt viktigaste förhållande är en bra förutsägelse att utveckla depression. Menande, om en av dina närmaste relationer, inklusive din spousal, är i dålig reparation, sätter den dig i fara för att utveckla depression.
  • Bild med titeln vara glad i ett olyckligt äktenskap Steg 14
    3. Tänk på skilsmässa. Du kan upptäcka att du har en bra anledning att få en skilsmässa. Om du är missnöjd i ditt äktenskap, kommer du troligen att upptäcka att du är en lyckligare person när du kommer ut.
  • Du kan överväga en skilsmässa om din make hade en affär. Medan vissa par övervinna otrohet, återhämtar andra aldrig från det. Om du upptäcker att du inte kan förlåta din make för vad han eller hon gjorde efter månader eller år, kanske du vill överväga en skilsmässa.
  • Du har vuxit på olika sätt. Ibland, när du växer till fullfjädrade vuxna tillsammans, tar du olika riktningar. Om du hittar dig och din make kan inte komma överens om mycket av någonting längre eftersom du bara är för annorlunda, kan det vara bäst att skilsmässa.
  • Din partner är dålig till ekonomi och kommer inte att förändras. Naturligtvis gör alla dåliga pengar val ibland. Men om din partner är så dålig att det orsakar stress på ditt äktenskap eller bankrugerar din familj, kan du behöva komma ut ur äktenskapet, speciellt om du har uttryckt oro men din make är ovillig att ändra.
  • Tänk på barnen. Många olyckligt gifta par stannar tillsammans för barnen. Skilsmässa är svårt på barn, men det är också sant att det också är svårt att vara olyckligt att det är svårt att vara hårt på dina barn. Dina barn vet att du är olycklig, och om du ständigt kämpar, lägger du stress på dem, ändå.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Om ditt äktenskap är på något sätt missbruk, måste du komma ut. Om du inte vet var du ska hitta hjälp, försök ringa 211 eller polisen om situationen är farlig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande