Hur man lagar röda njurbönor

Röda bönor får en dålig rap i dagens kulinariska landskap. Snarare än att vara blöt, ointressant mat de ofta beskrivs som bönor är faktiskt en näringsrik, fyllning behandla - när de är gjorda rätt. Med några enkla recept i din repertoar kan du vända en kopp eller två av röda bönor och några sidor i en förstklassig måltid. Bäst av allt, du gör det för billig, som bönor kostar en bråkdel av vad kött och vissa andra grönsaker gör.

Ingredienser

Torka bönor recept

  • Tre koppar torkade röda njurbönor
  • Vatten
  • Salt att smaka)
  • Två (2) vitlöksklyftor (valfritt)
  • En halv (1/2) vitlök, hackad (tillval)
  • Två (2) stora morötter, hackade (tillval)
  • En (1) Bay Leaf Choped (valfritt)

Steg

Metod 1 av 3:
Matlagning torra bönor
  1. Bild med titeln kock röd njurbönor steg 1
1. Sortera och tvätta bönorna. Torkade bönor är bland de mest näringsrika och prisvärda maten hittar du i din lokala mataffär. Men de behöver lite extra arbete innan du kan börja laga dem. Börja med att hälla dina bönor ut på en plan yta och leta efter något som är skrynkligt eller missfärgat. Kassera dessa bönor (och om du hittar dem, några små stenar).
  • Därefter släpp dina bönor i sil och skölj dem försiktigt under ett litet rinnande vatten. Detta bidrar till att ta bort några små ofullkomligheter eller smutspartiklar som du kanske har missat.
  • Processen för att laga bönor är i grunden densamma oavsett hur mycket du lagar mat på en gång. Resten av det här avsnittet antar att du lagar mat 1 pund av bönor (ca 3 koppar torra eller 6-7 koppar när de kokas), som enkelt kommer att mata fyra eller fem personer.
  • Bild med titeln Cook Red Njurbönor Steg 2
    2. Om du kan, suga bönorna över natten. Släpp dina sköljda och sorterade bönor i en stor spispott, täck dem med en tum vatten och sätt dem i kylskåpet över natten. De kommer att mjukna något och absorbera lite av vattnet vid nästa dag. De kan förekomma större och något rynkade. Det här är normalt.
  • Det här är inte grundläggande, Men det är alltid en bra idé om du har tid. Att låta bönorna suga kommer att förkorta sin matlagningstid, hjälpa dem att laga jämnare och göra dem lite lättare att smälta. Dessutom (det finns inget trevligt sätt att säga det här), blöta bönor tenderar att orsaka mindre flatulens.
  • Bild med titeln kock röd njurbönor Steg 3
    3. Föra bönorna på koka. Om du låter dina bönor suga över natten, dra dem ut ur kylskåpet, dränera dem och återhämta dem med en tum av vatten. Om du inte blötade dina bönor, överför dem direkt till kaminen. Värme på "Hög" tills vattnet når en måttlig koka.
  • Om det behövs kan du hålla vattnet från skumning eller kokning över genom att lägga till ett streck av grönsaks- eller olivolja.
  • Om du använder vitlök, lök och andra valfria ingredienser ovan, lägg dem till vattnet så snart du börjar värma potten.
  • Bild med titeln kock röd njurbönor Steg 4
    4. Minska värmen och låt bönorna simma. Så snart bönorna når en hälsosam kokning, vrid värmen till "Låg." Kokningen bör minska till en mild simmer. Rör försiktigt. Lämna bönorna på stenen med locket på (men lutade för att ånga att fly).
  • Bild med titeln kock röd njurbönor Steg 5
    5. Börja kontrollera för gjort-ness efter ungefär en timme. Torra bönor tar nästan alltid en lång dags att laga mat. Du kan röra bönorna ibland var 15: e minut eller så, men förvänta dig inte att de är överallt nära gjort före minst en timme eller så. Vid den här tiden kan du kontrollera bönorna genom att ta en i dina händer och krossa den (efter det har svalnat, förstås). Ät inte röda njurbönor som är råa eller uppenbarligen undercooked. Detta kan orsaka ett tillfälligt tillstånd som liknar matförgiftning (se "Tips" Nedan).
  • Om bönorna är till och med lite "knaprig," de är inte färdiga. Du vill ha bönor som är helt släta och mjuka - den här texturen ska vara nästan "krämig."
  • Ha tålamod. En sats av torra bönor kan ta var som helst från en till fyra timmar för att laga mat helt. Motstå frestelsen att vrida upp värmen - det här kommer bara att få dem att laga ojämnt.
  • Bild med titeln Cook Red Njurbönor Steg 6
    6. Lägg lite salt när bönorna är något ömma. Så snart du märker bönorna börjar förlora några av deras "knaprig" Textur, lägg till några teskedar salt till vattnet. Detta kommer att ge bönorna en trevlig smaklig smak.
  • Se till att du inte Lägg till saltet före denna punkt. Lägga till det innan bönorna har börjat bryta ner kommer att förlänga tillagningstiden och göra bönorna ojämnt.
  • Bild med titeln kock röd njurbönor Steg 7
    7. Kall och lagra bönorna. Fortsätt omröring och prova bönorna var 10-15 minuter. När bönorna alla verkar ha en mjuk konsistens utan en antydan av "crunchiness," De är redo att äta! Låt bönorna svalna i sin matlagningsvätska, sedan tjäna eller överföra till kylskåpet (håll bönorna i sin vätska).
  • Om du tror att bönorna är särskilt vattna, kan du tömma vissa av vätskan, men försök att undvika att hälla allt. Att lämna bönorna i sin matlagningsvätska hjälper till att behålla sin konsistens och smak (plus, själva vätskan är smakfull och full av näringsämnen). Du kan även använda den som en näringsrik bas för soppor.
  • Använda en tryckkokare

    1. Bild med titeln Kock röd njurbönor Steg 8
      1. Förbered bönorna för matlagning som ovan. Matlagning i en tryckkokare (eller en långsam spis, crock pot, etc.) är i grunden densamma som kaminens toppprocess, men med några mindre förändringar. Du vill börja med exakt samma steg som du skulle använda ovan: sortera och tvätta bönorna och täcka dem sedan med vatten och låt dem suga över natten om du har tid.
    2. Bild med titeln kock röd njurbönor Steg 9
      2. Lägg bönor och vatten i tryckkokaren. Om du slog bönorna över natten, dränera det blötvattnet och lägga bönorna till tryckkokaren. Om inte, lägg till bönorna direkt. Täcka bönorna med ungefär en tum vatten. Fyll inte spisen mer än halvvägs.
    3. Bild med titeln kock röd njurbönor steg 10
      3. Värme till högt tryck. Säkra locket och placera tryckkokaren på spisen över medelhög värme. När den når högt tryck, minska värmebeslutet för att bibehålla trycket. Om du använder en elektrisk tryckkokare, sätt den helt enkelt på högtrycksinställningen.
    4. Om du inkluderar vitlök och valfria grönsaker, lägg till dem innan du säkrar locket.
    5. Bild med titeln kock röd njurbönor Steg 11
      4. Räkna med en mycket snabbare matlagningstid. Tryckkokare kockbönor mycket snabbt jämfört med vanlig spis topp matlagning. De flesta recept kallas var som helst mellan 22 och 30 minuters tillagningstid. Du kanske vill kontrollera efter gjort-ness efter ca 20-22 minuter och justera tillagningstiden i enlighet med detta.
    6. När bönorna är färdiga, släpp trycket under kallt rinnande vatten, dränera och skölj bönorna.

    Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Använda bönor från en burk
    1. Bild med titeln kock röd njurbönor steg 12
    1. Kontrollera om bönorna är vanliga eller smakade. Jämfört med torra bönor, konserverad bönor är en blandad väska. Vissa burkar innehåller bönor som är "enkel" förutom den konserverande vätskan sitter de i. Andra burkar innehåller bönor som sitter i en sås. Vissa burkar innehåller även bönor som är avsedda att värmas och ätas på egen hand. En snabb kontroll av etiketten ska berätta vilken typ av bönor du har.
    • När du är i tvivel om hur man använder konserverade bönor, kolla baksidan av etiketten. Många kommer att innehålla provrecept och betjäningsförslag.
  • Bild med titeln Cook Red Kidney Beans Steg 13
    2. Skölj vanliga bönor. Vanliga konserverade bönor brukar komma i en klar, slimig saltlösning. Detta fungerar bra för att hålla dem fräscha och det är helt säkert att äta, men det kan smaka obehagligt "artificiell." Allt som krävs för att bli av med denna bruttoämne är att hälla innehållet i burken i en sil och skölja dem med kallt vatten i några sekunder.
  • Bild med titeln kock röd njurbönor steg 14
    3. Värm bönorna i en kastrull eller mikrovågsugn. Konserverade bönor kommer förkokta, så allt du behöver göra är att värma upp dem. Om du använder vanliga bönor som du bara har sköljt, tillsätt en liten mängd vatten till behållaren du värmer bönorna i. Om du använder bönor i en sås kan du vanligtvis bara värma bönorna i sin vätska utan extra arbete. Om du använder en mikrovågsugn, var noga med att värma bönorna i en mikrovågsäker behållare som en keramisk eller glasskål (i stället för en metall eller plast).
  • Om du är camping kan du laga en burk böns-in-sås direkt i sin burk. Öppna bara toppen av burken och placera den försiktigt över ditt lägereld. Detta är lättast om din eldstad har ett metalltrat, men om det inte gör det kan du bara balansera burken på en sten nära kanten av elden. Var försiktig - det blir väldigt varmt.
  • Bild med titeln kock röd njurbönor steg 15
    4. Alternativt, lägg till vanliga bönor till andra recept. Eftersom konserverade bönor redan är kokta, är det lätt att använda dem i andra recept. Om dessa recept kräver matlagning, lägg till bönorna i slutet av matlagningsprocessen så att de inte överklagas. För kalla recept kan du vanligtvis använda konserverade bönor som-är.
  • I avsnittet nedan, Du hittar några receptförslag som du kan använda röda njurbönor i. Förutom var noteras kan du använda kokta torra bönor eller vanliga konserverade bönor utbytbart.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Receptförslag
    1. Bild med titeln Kock röd njurbönor Steg 16
    1. Försök att göra röda bönor och ris. Denna klassiska södra maträtt är hjärtlig, välsmakande och fyllning. Proteinet och fibern i bönorparet med kolhydraterna i riset för att göra en måltid som är helt tillfredsställande på egen hand. Men du kan också tjäna med gumbo, jambalaya eller kryddig korv för en sann djup södra fest!
  • Bild med titeln kock röd njurbönor Steg 17
    2. Försök att göra chili. Den här populära, kryddiga gryta är kanske det mest kända receptet för att använda röda njurbönor i världen. Traditionellt serveras med kött ("conen"), chili kan serveras på praktiskt taget oändliga sätt. Prova det med ett sortiment av grönsaker för en vegetarisk behandling eller para den med en servering av majsbröd för en klassisk amerikansk gränsrätt.
  • Om du använder torra bönor för detta recept, vill du laga dem tills de är mest av det sätt som gjorts På egen hand, överför dem sedan till chili-krugen med de flytande ingredienserna. Detta förhindrar dem från över- eller underlag. Om du använder konserverade bönor, lägg till dem nära slutet av matlagningsprocessen.
  • Bild med titeln kock röd njurbönor Steg 18
    3
    Försök att göra bönsoppa. Bönsoppa är utsökt, näringsrik och lätt att göra - allt du behöver är bönor, vatten och dina favorit grönsaker och kryddor för att göra en fullfjädrad måltid. Du kan också lägga till skinka (eller skinka smakämnen) för en klassisk kombination, även om korv, kyckling, nötkött och andra kött fungerar lika bra. Det finns ingen "rätt" sätt att göra bönsoppa, så var god att bli kreativ! Här är ett bra recept för att komma igång.
  • Om du använder torra bönor kan du lägga till de andra ingredienserna i potten. Bönorna lagar mat så snart de är mest av vägen kokta.
  • Om du letar efter inspiration, gör en burk av tärnad tomater ett bra tillägg till nästan vilken böna soppa. Dessutom kommer det att göra underverk för presentationen, vända det gråa vattnet till en trevlig brun-orange.
  • Bild med titeln Kock röd njurbönor Steg 19
    4. Försök att göra en kall böna sallad. Har några olika typer av konserverade bönor praktiska? Töm dem, tvätta dem och kasta dem tillsammans med lite olivolja och salt för en lågkaloresallad som också är en bra källa till protein och fiber. Du kan försöka lägga hackade röda lök, tomater och majs för att lägga till tangy smak, men den stora sakebönsallad är att det är vanligtvis bra på egen hand!
  • Bild med titeln kock röd njurbönor Steg 20
    5. Försök att göra en Bean dip eller hummus. Att göra en hummus-liknande böndopp ut ur röda njurbönor är så lätt det är kriminellt. Lägg bara bönorna med lite salt, peppar och olivolja till en mixer- eller matberedare och puls tills du har en krämig spridning.
  • Om du går för en mer "hummus-y" Smak, lägg till lite tahini och citronsaft - det här är viktiga ingredienser i traditionell hummus. Garnera med Cayenne Pepper och persilja före servering.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Bönor alla kokar på samma sätt, så anvisningarna ovan gäller i allmänhet för andra sorter som svarta bönor och pinto bönor också. Vissa bönor kan ha mindre skillnader (som Garbanzos, som är berömda för att ta mycket tid att laga mat).
  • Ät inte Rå eller allvarligt underkokt njurbönor. Detta kan ibland orsaka ett matförgiftningsförhållande som kallas "Röd njure bönförgiftning". Även om det är sällan farligt, kan det leda till några timmar av illamående och kräkningar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande