Hur man äter jackfruit

Jackfruit är en stor, prickig frukt som växer i tropiska och subtropiska klimat, främst i Indien och Bangladesh. De Bulbous frukter växer direkt från trädens strumpor, och är den största trädfrukten i världen, eftersom de kan nå upp till 100 pund individuellt. Jackfruit är näringsrik rik och inkluderar höga mängder kalium, vitamin B och protein. Frön av frukten är vanligtvis ätit, och frukten kan också användas som ett gemensamt vegansk fläsksubstitut i ett antal rätter.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta Jackfruits
  1. Bild med titeln Ät Jackfruit Steg 1
1. Sök efter Jackfruit i lokala livsmedelsbutiker. Innan du kan förbereda och äta en jackfrukt måste du hitta en butik som säljer den. Jackfruit är ovanligt i de flesta amerikanska stormarknaderna - du kommer förmodligen inte att kunna hitta den på din lokala Safeway, Kroger eller Publix. Börja med att titta i produktionen av butiker som säljer ekologiska, hälsosamma livsmedel. Du kan också hitta konserverad eller torkad jackfrukt i den "internationella" delen av en lokal stormarknad.
  • Till exempel kan hela livsmedel (och liknande stormarknader) sälja Jackfruit.
  • Fortsätt din sökning efter Jackfruit i lokala bönder marknader.
  • Bild med titeln Ät Jackfruit Steg 2
    2. Titta i asiatiska livsmedelsbutiker. Dessa företag säljer ofta asiatiska ingredienser som inte kan hittas i andra stormarknader, och kommer sannolikt att sälja Jackfruit. Om det finns flera asiatiska livsmedelsbutiker eller marknader i ditt område, leta efter en som specialiserar sig på kinesiska och sydöstra asiatiska rätter, eftersom det kommer att vara mest sannolikt att Stock Jackfruit.
  • För att hitta en asiatisk livsmedelsbutik i ditt område, sök online eller fråga på lokala livsmedelsbutiker och asiatiska restauranger.
  • Bild med titeln Ät Jackfruit Steg 3
    3. Beställ Jackfruit Online. Även om detta inte borde vara ditt första sätt att få Jackfruit-speciellt om du vill köpa färsk Jackfruit-Online-återförsäljare kan sälja Jackfruit i olika former. Online-butiker som specialiserar sig på att sälja mat, som YPFarms och JiroSgarden, kan leverera bättre produkter än andra detaljhandelsjättar. Innan du köper Jackfruit, läs webbplatsen för att bestämma återförsäljarens returpolicy, om frukten kommer bortskämd eller skadad.
  • Till exempel säljer Amazon Jackfruit i sin "livsmedelsbutik och gourmet" i olika former: torkad, konserverad eller som helhet, färsk frukt. Deras fräscha jackfrukter levereras med 2-dagars frakt.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Förberedja Jackfruit
    1. Bild med titeln Ät Jackfruit Steg 4
    1. Skär i en rå jackfrukt. Om du vill förbereda en rå jackfrukt för dig själv - vare sig för erfarenheten eller för frukten - måste du gå om det på ett visst sätt. Ta en skarp kockkniv och skära jackfrukten i hälften.
    • Du får se en stor, vit central stam: skära det här i små bitar och ta bort den.
  • Bild med titeln Ät Jackfruit Steg 5
    2. Vrid jackfrukten inuti. För att göra detta måste du ha ett fast grepp på utsidan av Jackfruit-halvan. Tydligt synliga segment av frukt kommer att stå ut (det kommer att se lite ut som draget fläsk) - ta ett segment och dra ut det från jackfruitkroppen. Riva detta fruktsegment öppet och extrahera fröet.
  • Upprepa denna process tills du har extraherat alla frön från båda halvorna av jackfrukten.
  • Jackfruit producerar en mycket klibbig sap som klamrar sig på dina händer, kläder, kniv och skärbräda och gör processen att skära frukten. För att undvika detta, slår dina händer och kniv i vegetabilisk olja, vilket diffunderar den klibbiga sapen.
  • Bild med titeln Ät Jackfruit Steg 6
    3. Koka eller steka jackfrukten. Jackfruit är flavorful och smakar ungefär som en blandning mellan en banan och en ananas, med mango-liknande hints av smak också. Den ätbara delen av Jackfruit är faktiskt den köttiga pod som skyddar fröet. Båda köttiga pods och frön är ätbara. I vissa delar av Asien är fröet en delikatess även om det inte har någon smak på egen hand. Den har en konsistens av en kokt potatis eller kokt taro efter kokning i 10-15 minuter (tills det är mjukt) och sedan äta dem direkt. För en fastare konsistens, steka dina frön i ugnen vid 400 ° F (204 ° C) i 20 minuter.
  • Jackfruit är svåra att skala ordentligt - utsidan är prickly och tjock, och när du har klippt igenom det, kommer du att upptäcka att inredningen är gummy, klibbig och svår att skära ifrån varandra (som beskrivits ovan). När människor hänvisar till Jackfruit som frukt, menar de den läckra doftande köttiga pod som skyddar fröet. Men när de hänvisar till Jackfruit som grönsaker, menar de den unga jackfrukten som vanligtvis säljs i burkar eller burkar som har en konsistens av draget fläsk och används som vegansköttsubstitut.
  • Av den anledningen är det lättare att köpa redan förberedd och konserverad jackfrukt från en mataffär eller en asiatisk marknad, snarare än att skära igenom en hel frukt på egen hand. I sydostasiatiska kulturer är Jackfruit som grönsaker vanligtvis kokta i curry eller rörfries. De lagar hela frukten efter att ha klippt den prickiga yttre huden.
  • Bild med titeln Ät Jackfruit Steg 7
    4. Pre-Cook genom att koka unga jackfrukter för 30 mnts upp till 40 mnts. När de är mjuka nog kan de vara sauterade eller kokta som vegansköttsutbyte.
  • Bild med titeln Ät Jackfruit Steg 8
    5. Steka jackfruktfrön i en gjutjärnspanna. I sydostasiatiska kulturer kokas Jackfruit frön ofta på en kolgrill och ätit medan det fortfarande är varmt. Detta ger frukten en utsökt rökig smak. Om du vill approximera den här matmetoden men inte har din egen kolgrill, kan du steka frön i en gjutjärnspanna. Värmen från pannan lagar fröna konsekvent genom.
  • Baka Jackfruitfrön vid 400 ° F (204 ° C). Använd ditt ugnsljus för att kontrollera frön var 5: e minut. Du vet att de är färdiga när Jackfruit Fröer bryter öppet och den köttiga frukten "Pops" ut från insidan.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Inklusive Jackfruit i rätter
    1. Bild med titeln Ät Jackfruit Steg 9
    1. Använd Jackfruit för att göra en kryddig sallad. Om du vill blanda jackfrukt med andra friska gröna, kan du inkludera konserverad jackfrukt i en kryddig sallad med röda chili, scallions och andra kryddor. Köp en burk grön jackfrukt i vatten och laga innehållet på "låg" i en crockpot i 4-5 timmar för att mjukna köttet.
    • När jackfrukten är kokad kan du bryta den lätt med en gaffel eller en sked.
  • Bild med titeln Ät Jackfruit Steg 10
    2. Sautée grönsakerna för den kryddiga salladen. Använd vegetabilisk olja eller smör till Sauté 3-4 röda chili, 5-6 klyftor vitlök och de vita topparna i dina scallions och Sautée i ca 5 minuter. Lägg Jackfruit och 1/8 kopp (30 ml) fisksås och Sautée i 2 minuter.
  • Tärning två skalot och koka dessa i en panna av vegetabilisk olja i 2-3 minuter. Spänna de skalot, låt dem svalna, och sedan kasta de stekta skaloterna med den beredda jackfruitblandningen. Tillsätt ¼ kopp (59 ml) färsk mint och ¼ kopp (59 ml) färsk koriander och tjäna omedelbart.
  • Bild med titeln Ät Jackfruit Steg 11
    3. Behandla jackfrukten som fläsk och ät den i en smörgås. Jackfruit är ett vanligt vegansk fläsksubstitut, som dess konsistens när den kokas och "drog" liknar texturen av draget fläsk. För att göra en jackfrukt "fläsk" smörgås, köp 3 20 ounce burkar av jackfrukt - ta bort jackfruktfrön och skär fruktbitarna i bitar av bitar. Sautée ½ av en lök och 3 vitlöksklyfta tillsammans, och sedan tillsätt Jackfruit, tillsammans med 1 tesked socker, 1 tesked brunt socker och 1 ½ teskedar (7.4 ml) flytande rök.
  • Undvik att köpa Jackfruit konserverad i sirap, eftersom smaken blir för söt och överväldigar de andra smakerna i smörgås.
  • Bild med titeln Ät Jackfruit Steg 12
    4. Tillsätt kryddor till den sautéingblandningen. Fortsätt att Sautée Jackfruit, lök och vitlökblandning när du rör i flera kryddor, inklusive cayennepeppar, kummin, chilipulver och paprika. Tillsätt 1 kopp vegetabilisk buljong och simma blandningen i 10-15 minuter tills jackfrukten har absorberat all vätska.
  • Ställ ugnen till 400 ° F (204 ° C) och sprida Jackfruit "fläsk" blandning på en bakplåt. Tryck på Jackfruit med en spatel tills det tar konsistensen av draget fläsk. Lägg till ½ kopp (118 ml) BBQ sås och koka i 30-35 minuter.
  • När jackfrukten är lätt brunad, ta bort pannan från ugnen och skedja Jackfruit "fläsk" blandning på en rulle eller bulle. Tjäna när den har svalnat.
  • Bild med titeln Ät Jackfruit Steg 13
    5. Förbered Jackfruit som en fisk ersättare i en "tonfisk sallad" smörgås. Köp en burk Jackfruit packad i vatten och använd en gaffel för att dra köttets kött från varandra. Efter att ha hällt ut Jackfruit-vattnet, sautée jackfrukten i smör eller vegetabilisk olja.
  • Som jackfruktkockar, lägg till pannan ½ kopp (118 ml) lök och 2 kryddnejlika av malet vitlök.
  • Bild med titeln Ät Jackfruit Steg 14
    6. Lägg till bönor och andra ingredienser till jackfrukten. Medan Jackfruit-blandningen är lagad, i en skål mash 1 kopp kokta stora vita norra bönor och sedan tillsätt citronsaft, Dijon senap, Pickle Relish, ¼ kopp majonnäs och ½ tesked (2.5 ml) torkad dragon.
  • När det är klart sautéing, lägg till Jackfruit-blandningen och blanda allt tillsammans. Sked jackfrukten "tonfisk" sallad på toppen av ett bröd av ditt val, och lägg till en handfull strimlad ost och ett par skivor tomat.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande