Hur matar du kattens naturliga livsmedel

Katter, som en art, är skyldiga köttätare. Det betyder att deras kost ska omfatta mestadels kött. Men de vanligaste kattmatarna är höga i kolhydrater och växtproteiner och genomgår tunga mängder bearbetning. Om du vill sluta servera din kattbehandlad mat och konvertera dem till en naturlig kost, börja med att övergå dem till en våtmat. Då kan du lägga till hälsosamma livsmedel till sina måltider, och även omvandla katten till en rå diet, med hjälp av en veterinärspecialist.

Steg

Metod 1 av 3:
Övergång av din katt till våtmat
  1. Bild med titeln mata din katt naturliga livsmedel Steg 1
1. Kontakta din veterinär om att ändra kattens kost. Din kattens kostnäring är viktig, och djurets hälsa kan skadas om du gör en misshandlad förändring av deras kost. Planera ett möte med din veterinär, och fråga deras råd om kattettdieten.
  • Se om veterinären rekommenderar att du ger din katt med en naturlig (eller rå) diet, och fråga vilka specifika livsmedel - och i vilka kvantiteter-de föreslår att mata din katt.
  • Bild med titeln mata din katt naturliga livsmedel Steg 2
    2. Undvik att betjäna din katt torr mat. Även om majoriteten av kommersiella kattmatar är gjorda av torkad kibble, innehåller dessa faktiskt relativt lite näringsvärde för katter. Torkad kibble har bredvid ingen vattenhalt, ger katter en överdriven mängd kolhydrater, och innehåller ofta växtbaserade proteiner snarare än de djurbaserade proteinerna som katter behöver vara friska.
  • Torr kibble är också starkt bearbetad och innehåller få naturliga ingredienser. Om du vill ge dina katt naturliga livsmedel, är det första steget att byta dem till en våtmat.
  • Bild med titeln mata din katt naturliga livsmedel Steg 3
    3. Presentera din katt till våtmat. Om din katt har ätit bara torr kibble, är det dags att byta dem till en våtmat. Lämna inte våtmat som sitter ut hela dagen för att du ska katta dem på två eller tre dagliga måltider. Om katten inte äter den våta maten inom 30 minuter, välj maten tillbaka. För att underlätta övergången kan du börja med att blanda i en måttlig mängd torrmat med den våta maten och sedan sakta ut ur kibble.
  • Du kan hitta en högkvalitativ våtmat för köp på din lokala Pet-Supply-butik. Tala med personalen eller ägaren, och fråga sina rekommendationer för en våt kattmat.
  • Läs också Nutrition-etiketten på några olika märken av våtmat. Välj det alternativ som ger högt protein, låga kolhydrater och gott om vitaminer. Om möjligt, välj en lågkornig våtmat.
  • Bild med titeln mata din katt naturliga livsmedel Steg 4
    4. Mata din katt våt kattmat. En högkvalitativ konserverad kattmat kommer att innehålla friska proteiner och näringsämnen för din katt. Medan våt konserverad mat genomgår en viss grad av bearbetning, är det mycket mindre än höga mängder bearbetning gjord för torkad kibble. Våt mat är också låg i kolhydrater, vilket kommer att gynna din kattens näring.En kattdiet bör vara mycket låg i kolhydrater, med kolhydrater som komponerar bara 1-2% av hela kosten.
  • Katter som bor i naturen får en stor andel av sitt vatten från maten de äter, eftersom djurkött har ett högt vatteninnehåll. Att betjäna din katt En högkvalitativ våtmat kan ge katter med ett naturligt sätt att vistas hydratiserad.
  • Metod 2 av 3:
    Matar din katt icke-bearbetade livsmedel
    1. Bild med titeln mata din katt naturliga livsmedel Steg 5
    1. Foder din kattkokad fjäderfä. Var de bodde i det vilda, djurkött skulle vara häftklammen av kattens dieter, och de är en av de bästa naturliga matarna som du kan betjäna din katt. Katter äter nästan alla typer av kött, inklusive nötkött och fläsk. Men kokta fjäderfä (kyckling eller kalkon) är bäst för din katt.
    • När du först tjänar ditt kattkokat fjäderfä, ge det en liten till måttlig mängd kött, om det inte gillar smaken. Börja med att ge din katt om ¼ kopp (2 uns) kött.
    • Undvik att ge kattköttet med mycket fettvävnad. Även om katter kommer att äta fettet, ger det dem med lite protein och ger inga kostförmåner. För mycket fett med en enda måltid kan också ge din katt diarré.
  • Bild med titeln mata din katt naturliga livsmedel Steg 6
    2. Ge din katt små bitar av kokta lax. Lax är rik på friska fetter och protein, och kommer att göra ett hälsosamt komplement till din kattdiet. Strö en liten handfull lax på toppen av kattens mat på middagstid.
  • Lax finns ofta i våta kommersiella kattmat, så om du ger din katt extra lax, kommer du helt enkelt att öka mängden av ett protein som de redan mottar.
  • Bild med titeln mata din katt naturliga livsmedel Steg 7
    3. Mata din kattkokad torsk eller flundra. Båda dessa fisk är friska för katter att äta, och kommer inte att ha höga nivåer av kvicksilver, vilken köttätande fisk som tonfisk eller svärdfisk har varit kända för att bära. De flesta typer av fisk är höga i näringsämnen och ger dina kattproteiner och vitaminer som de behöver för att vara friska.
  • Se till att bara mata din kattkokad fisk, eftersom rå fisk kan bära sjukdomar. Till exempel kan rå sötvattenfisk innehålla bandmaskägg, och råoljig fisk innehåller tiaminas, vilket bryter ner tiamin, ett vitamin som din kattens kropp behöver.
  • Som med laxen kan du stänk en liten handfull kokad torsk eller flundra ovanpå kattens mat med sin middag.
  • Bild med titeln mata din katt naturliga livsmedel Steg 8
    4. Servera dina kattens ägg. Ägg kan fungera som ett högt protein kosttillskott för huskatter. Katter kommer sannolikt att halva ner några ägg som du satt framför dem, men bör endast serveras fullt kokta ägg. Förbered ägg genom att koka eller kryptera dem. Undvik att ge katter råa ägg eller ägg som är delvis råa. Detta inkluderar mjukkokta, stekt eller pocherade ägg.
  • Även om ägg främst är tanke på som en livsmedel för konsumtion, är de höga i protein och skulle utgöra en del av en kattens naturliga kost, levde det i naturen.
  • Metod 3 av 3:
    Växla din katt till en rå diet
    1. Bild med titeln mata din katt naturliga livsmedel Steg 9
    1. Konferera med din veterinär. Även om antalet kattägare som förespråkar att betjäna din katt en rå diet växer, det finns vissa bekymmer som du bör diskutera med en veterinär eller en djurfoder. Även om råa livsmedel är mest naturliga, finns det alltid tillhörande hälsorisker. Till exempel kan rå kött förorenas med bakterier, eller kan bära parasiter.
    • Dessutom kan det vara svårt att sätta ihop den högra rådieten för din katt. Katter har specifika näringsbehov, och utan hjälp av en veterinär kommer det att vara utmanande att montera en näringsrikt fullständig rå diet för din katt.
  • Bild med titeln mata din katt naturliga livsmedel steg 10
    2. Servera din katt en mängd olika kött. Katter är notoriously picky eaters, och kommer vara så speciellt om deras råa mat, eftersom de skulle handla om någon annan typ av mat. Köp kommersiellt förberedt rå kött i din lokala mataffär: Börja med vanliga typer som fjäderfä, nötkött och fläsk. Vissa katter kan också föredra spelkött, som fasan, vaktel och kanin.
  • Innan du serverar, klippa köttet i mindre bitar som din katt kan tugga utan mycket svårighet. Syfte för bitar som handlar om en kubisk tum (2.3 kubikcentimeter).
  • Ge den råa maten till dina katter på två eller tre specifika måltider under dagen. Undvik att låta den råa maten sitta i mer än 30 minuter, eftersom det kan ackumulera bakterier eller börja förstöra.
  • Bild med titeln mata din katt naturliga livsmedel Steg 11
    3. Ge din katt med kalciumtillskott. Medan majoriteten av näring som en kattbehov kommer direkt från köttet, är det också viktigt att katter har kalcium i deras kost. Du kan köpa ett kalciumtillskott på din lokala Pet-Supply Store eller Health-Food Store. Kontakta näringsetiketten eller prata med din veterinär för att bestämma hur mycket dagligt kalcium som din katt behöver.
  • Några mer ambitiösa råmat entusiaster kommer att köpa nötkött eller fläsk med benet fortfarande i, och sedan slipa benet själv för att komplettera kattens diet.
  • Tjäna inte din kattko mjölk. Katter är laktosintoleranta, och kojölk kan vara skadligt för deras matsmältningssystem.
  • Bild med titeln mata din katt naturliga livsmedel Steg 12
    4. Komplettera din katts råa diet med tillfälliga grönsaker. Eftersom katter är skyldiga köttätare behöver de en köttbaserad diet, men kan ha andra tillfälliga tillägg. Eftersom köttet är lågt i fiber kan katter dra nytta av enstaka portioner av en grönsak, för att ge grovfoder och hålla sitt matsmältningssystem som fungerar bra.
  • Ibland tjäna din katt ångad broccoli eller morötter, förutom deras råa mat, vid vanliga måltider. Även om du kan försöka blanda en grönsak i med kattens kött, kan de vara mer benägna att äta broccoli eller morötter om du placerar dem i en separat maträtt.
  • Tips

    Majoriteten av din kattens diet bör vara en hälsosam, naturlig mat, inte bordsskrapor eller godis. Även om du matar de djurkattvänliga "mänskliga" matarna (som små bitar av ost, bröd eller grönsaker), se till att dessa endast består av 10-15% av kattens totala diet.
  • När du serverar en katt rå mat, se till att köttet är varmt. Katter kommer att vara mer benägna att äta varm rå mat än kött som tas rakt från ett kylskåp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande