Hur man äter en tangelo

Tangelos är hybrid citrusfrukter som sannolikt kommer att ha sitt ursprung i Sydasien. Du kan identifiera denna frukt genom att leta efter en mörk orange frukt med en knopp i slutet som ger den en bellliknande form. Tangelos är en bra källa till vitamin C, fiber och kalium. Tangelos kan ätas ensam, men de parar också bra med mat som salsas, sallader och desserter.

Steg

Metod 1 av 3:
Äter en tangelo
  1. Bild med titeln Ät en Tangelo Steg 1
1. Skala frukten. Tangelos har en tunn och jämn hud som gör det enkelt att skala. Du kan börja på toppen av Tangelo genom att gräva din nagel eller kniv under huden. Sedan börjar långsamt skala skikten tillbaka tills hela huden har tagits bort.
  • Du behöver inte skalla snyggt om du inte planerar att använda skalen för något.
  • Bild med titeln Ät ett Tangelo Steg 2
    2. Segment tangelo. När huden är av, kan du börja segmentera tangelo. Frukten ska vara naturligt sektionerad, så allt du behöver göra är att skala det ifrån varandra. Tangelo kan ha noll eller många frön.
  • Mängden frön varierar beroende på hur mycket trädet pollinerades av bin som det växte.
  • Bild med titeln Ät ett Tangelo Steg 3
    3. Förbered dig för matlagning. Du måste göra ett par preparat om du lagar mat med en tangelo. Du måste ta bort frön innan du lagar mat. Tvätta skalen under kallt vatten om du ska använda den.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Använda Tangelo i måltider
    1. Bild med titeln Ät ett Tangelo Steg 4
    1. Göra en sallad. Tangelo är ett utmärkt tillskott till en lätt sallad. Du kan använda några ingredienser och dressingar du vill ha, men vissa ingredienser kompletterar smaken av tangelo bättre än andra. Helt enkelt kasta de skalade segmenten av frukt i någon sallad.
    • Till exempel, spenatblad, skivad endiv, skivad röda lök, rostade valnötter och mintblad smakar bra med tangelos.
    • Para det med en dressing gjord av ättika, olja, tangelo juice, riven zest och svartpeppar.
  • Bild med titeln Ät ett tangelo steg 5
    2. Sätt tangelos i salsa. Tangelo ger Salsa en söt och citrus zest. Du kan göra en salsa genom att blanda sautéed vitlök, riven tangelo zest och hackad röd chili tillsammans. Lägg sedan till i hela Tangelosegmentet, körsbärstomater och basilikablad för en ny och klar salsa.
  • Bild med titeln Ät ett tangelo Steg 6
    3. Lägg till tangelos till tacos. Lägg till segment av Tangelo till vilken typ av taco. Några ingredienser som fungerar bra med Tangelo och Tacos är tärda avokado, svarta bönor, majs och köttet efter eget val. Du kan använda tangelojuice till toppen av tacos tillsammans med gräddfil, chili och vitlök.
  • Bild med titeln Ät ett tangelo steg 7
    4. Servera tangelo med efterrätt. Tangelo smakar också bra i en sorbet, som fyller en paj, eller blandas i en fruktsallad. Du kan också lägga till Tangelo till en smoothie för ett hälsosammare alternativ. Mörk choklad, citron och kokosnöt är några smaker som går bra med tangelo i en efterrättskål.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Välja och lagra tangelos
    1. Bild med titeln Ät ett tangelo steg 8
    1. Köp dem i säsong. Tangelos kan vanligtvis hittas året runt, men de är inte i säsong hela tiden. På norra halvklotet är de säsong från mitten av september till mitten av december. De är säsong från juli till oktober på södra halvklotet.
  • Bild med titeln Ät ett Tangelo Steg 9
    2. Leta efter en mjuk frukt. Frukten ska känna sig fast och tung i dina händer. Leta efter tangelos som mestadels oblemished. Några gröna fläckar nära stammen är okej, men det borde inte finnas någon form eller mjuka fläckar.
  • Bild med titeln Ät ett tangelo steg 10
    3. Spara i en vecka vid rumstemperatur. Du kan lagra Tangelos ut på din bänkskiva i ungefär en vecka. De kommer ofta att vara fräscha i tio dagar vid rumstemperatur. Flytta tangelos till kylskåpet om du inte tror att du kommer att äta dem inom en vecka.
  • Bild med titeln Ät en Tangelo Steg 11
    4. Spara i två veckor i kylskåpet. Tangelos kommer att vara lite längre i kylskåpet. Du kan lagra tangelos i kylskåpet i ungefär två veckor. Kasta dem bort när de börjar visa tecken på förfallliknande blåmärken och mjukhet.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Tangelos odlas vanligtvis i Kalifornien och Florida, så de kan vara svåra att hitta utanför USA.
  • Tangelos är också en bra källa till flavonoider, folsyra och vitamin B6.
  • Varningar

    Se till att Tangelo är fräsch och tvättas innan du äter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande