Hur fixar du din matsmältning

Detta är ett naturligt tillvägagångssätt för att fixa din tarm, läka din matsmältning och återhämta sig från en livslängd att äta "alla fel saker". Detta är inriktat mot personer med konstant matsmältningsbesvär, diarré, magkramper, smärta och alls runt matsmältningsbehovet.

Steg

Metod 1 av 2:
Eliminera matsmältningsproblem
  1. Bild med titeln fixa ditt matsmältningssteg 1
1. Begränsa dina problem. Det bästa stället att börja är att analysera din kost, vilka livsmedel äter du som kan bidra till detta obehag? Det finns många olika livsmedel som kan bidra till dessa känslor av oro i tarmen. Först gör du en snabb forskning om hur tarmen arbetar - lära den process som din tarm går igenom när du lägger något i din kropp. Detta ger dig en förståelse för vad exakt du försöker fixa.
  • Bild med titeln fixa ditt matsmältningssteg 2
    2. Eliminera livsmedel på rättegångsbasis. Ta bort svåra att smälta mat från din kost. Detta måste inte nödvändigtvis vara för evigt men det är en bra idé att göra det i minst 3-5 dagar för att ge din matsmältning en möjlighet att koppla av lite.
  • Dessa livsmedel kan variera från person till person så det är inte en enkel process att räkna ut det, men det finns några surefire livsmedel som behöver gå och dessa inkluderar: mejeri, gluten och vete, alla bearbetade livsmedel, kaffe, rökning (något), och raffinerat socker. Efter eliminering av dessa från din kost borde du känna omedelbara resultat.
  • Bild med titeln fixa ditt matsmältningssteg 3
    3. Ta små måltider, minst sex måltider om dagen. Bryt ditt totala kaloriintag i sex (eller fler) lika delar. Drick inte vatten strax efter måltiden och ta en promenad. Försök att vara aktiv och undvika att ligga nere strax efter en måltid.
  • Bild med titeln fixa ditt matsmältningssteg 4
    4. Undersök stress- och hanteringsmekanismer. Stressnivåer spelar en direkt roll i din matsmältning. Är du stressad hela tiden? Detta kan orsaka ett problem. Så mycket som du kanske inte tror vad det måste du överväga att göra aktiviteter som minskar din stress på ett hälsosamt sätt: yoga, meditation, gå hunden, cykla, vara ute och så vidare.
  • Massor av människor röker cigaretter eller kruka för att lindra stress, vilket är mycket ohälsosamt, vilket tyvärr orsakar mer skada då bra.
  • Den mest populära ohälsosamma stressreduceraren äter, särskilt dålig mat och skräpmat. Ingen diet kommer någonsin att fungera för dig om din kropp är i ett konstant stressläge. Stress attackerar ditt matsmältningssystem genom en komplex nedbrytning av olika hormoner.
  • Bild med titeln fixa ditt matsmältningssteg 5
    5. Analysera dina resultat. Nu när du har bestämt vad du ska göra som en hälsosam stress-reliever och har eliminerat alla "flyktig" Livsmedel från din kost bör du börja se förbättringar. Denna reducerade kost kan inte vara för evigt, det är dags att försöka återintroducera saker ganska långsamt. Varannan dag, återinföra en ny mat.
  • Mycket viktigt: Under återintroduktionssteget, se till att du återintroducerar saker en i taget, inga blandade ingredienser, en ny matvara varannan dag. Försök till exempel att äta lite ost (lite), om det här stör din mage och ta bort ost igen. Två dagar senare försöker introducera lite gluten eller vete (FYI vetenskaplig forskning indikerar att gluten och vete är ohälsosamma för alla, även de som kan smälta det.) Och så vidare tills du har en uppfattning om de livsmedel som orsakade dig frågor i första hand.
  • Bild med titeln fixa ditt matsmältningssteg 6
    6. Bli inte överväldigad. Stegen som anges ovan är mycket generellt - överväga dem "Allmänna riktlinjer för att reparera din matsmältning." De kommer bara att få dig på rätt spår, men alla är olika. Det sägs att det finns rikliga mängder information på internet och massor av det är bra. Massor av det är läskigt och det är mycket skrämmande. Ta det ett steg åt gången, håll på Truckin `längs tills du hittar något som fungerar för dig.
  • Metod 2 av 2:
    Främja hälsosam matsmältning via diet

    Mat att undvika

    1. Bild med titeln fixa ditt matsmältningssteg 7
    1. Undvik mejeri. Det är definitivt värt att nämna det, för många, mjölk och mejeriprodukter är receptet för matsmältningskatastrof. Det anses att människor inte utvecklades för att behålla matsmältningsmekanismerna som bryter ner mejeriet i vuxenlivet - i själva verket har vissa studier visat att majoriteten av vuxna inte kan smälta mjölk. Generellt sett är mejeriintolerans så vanligt att, om du upplever matsmältningsproblem, kanske du vill försöka eliminera mejeri som ditt första drag.
    • Undantaget till denna regel är yoghurt, som under många omständigheter faktiskt kan förbättra matsmältningsfunktionen. Se nedan för mer information.
  • Bild med titeln fixa ditt matsmältningssteg 8
    2. Undvik stekt eller fettfoods. Vi vet alla telltale "på väg att spränga"Känsla som kan bero på att äta en enorm, hög fetthalt. Förutom att orsaka obekväma uppblåsthet, alltför rika, högfetta livsmedel som röda kött och stekt rätter kan leda till smärtsamma förhållanden som halsbränna och surt reflux hos vissa individer. Även om en viss nivå av fettintag är önskvärt för att säkerställa korrekt funktion av flera viktiga kroppsprocesser, försök att minimera mängden fettmat du äter för att förbättra din matsmältningshälsa.
  • Bild med titeln fixa ditt matsmältningssteg 9
    3. Undvik överdriven alkoholkonsumtion. Alkoholens illamående orsaker är väl dokumenterade. Medan det är allmänt kännedom om att alkohol kan störa en drinkers mage på kort sikt, är det som är mindre känt att alkohol kan orsaka långvariga matsmältningsfrågor som kvarstår även efter att en drinkare har blivit sobered upp. Faktum är att intestinal nöd och en obehaglig mage för en dag eller mer efter en särskilt produktion av produktion. Som med all mat och dryck, använd moderering med alkohol för att upprätthålla korrekt matsmältningshälsa.
  • Bild med titeln fixa ditt matsmältningssteg 10
    4. Undvik kryddig mat. Heta, kryddiga livsmedel kan orsaka varaktigt obehag, särskilt för människor som inte är vana vid en högkvalitativ mat. Detta obehag kan åtföljas av magont, diarré och / eller smärtsamma tarmrörelser. Om du har en historia av matsmältningsfrågor, kanske du vill blyga bort från kryddig, mag-irriterande livsmedel.
  • Om du är instängd på en indisk, mexikansk eller thailändsk restaurang och kan inte tyckas hitta någonting på menyn som inte är kryddig, fråga din server för ett mildt alternativ eller försök att beställa en sidostyr a la carte.
  • Livsmedel att söka efter

    1. Bild med titeln fixa ditt matsmältningssteg 11
      1. Ät magert kött och fisk. Det är viktigt att äta protein i hela ditt liv. För att hålla ditt matsmältningssystem friskt och bekvämt, försök att få ditt protein från Lean-källor som kyckling och fisk, snarare än från röda kött. Dessa proteinkällor innehåller mindre fett än rött kött, vilket innebär att de för vissa blir enklare att smälta. De har också inte varit kopplad till koloncancer, en dödlig matsmältningssjukdom, medan högfettiga röda kött har.
    2. Bild med titeln fixa ditt matsmältningssteg 12
      2. Ät hälsosamma, låg-carb-korn. Hälsofördelarna med en kost rik på näringsrika korn är väl publicerade. Förutom att ge en mängd olika viktiga näringsämnen, friska, neutrala kolhydrater kan vara ett bra sätt att lugna en upprörd mage. Prova milda rätter som ris, quinoa eller fullkornsbröd för att få en hälsosam mängd kolhydrater utan att prova en obekväma reaktion från din mage.
    3. Bild med titeln fixa ditt matsmältningssteg 13
      3. Ät kokta gröna grönsaker. Grönsaker, i allmänhet är friska, näringsrika livsmedel. Men många löviga gröna grönsaker kan vara tuffa och fibrösa när de ätas råa, vilket leder till matsmältningssvårigheter. För att mjukna grönsakerna och bryta ner de näringsämnen som de innehåller för enkel matsmältning, försök att laga dem. Du kan få läckra resultat genom att förbereda de flesta grönsaker ensam, med en mild kryddor, eller som en del av en större maträtt.
    4. En mängd olika metoder finns för att laga grönsaker - kokning, bakning, sauteing och stekning i en fetma olja är alla giltiga val.
    5. Bild med titeln fixa ditt matsmältningssteg 14
      4. Ät yoghurt. Yoghurt är slät, mild och lätt på matsmältningssystemet. Det är läckert på egen hand eller i rätter med andra ingredienser (som i, till exempel, en parfait). Dessutom innehåller de flesta sorter av yoghurt också friska stammar av bakterier som kompletterar matsmältningsorganets egen bakteriella flora. Leta efter en "levande och aktiva kulturer" Etikett på yoghurtens förpackning för att avgöra om det innehåller dessa fördelaktiga bakterier.
    6. Yoghurts matsmältningsförmåner trots det faktum att det är en mejeriprodukt, vilket normalt skulle göra det svårt för de flesta att smälta. Detta beror på att traditionellt producerad yoghurt innehåller laktos, ett enzym som hämtar kroppen smälter den laktosmolekyl som normalt orsakar matsmältningsproblem hos människor som inte kantoratera mejeri.

    Tips

    Om glutenfri är inte tillräckligt för att du sedan undersöka SCD-kosten.
  • Det finns gott om guidade bilder meditationsvideor på YouTube.
  • Varningar

    Det här är en väldigt svår resa som potentiellt kan rädda ditt liv. Det är värt det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande