Hur man botar en magont

Magsår kan bli ett distraherande obehag som håller dig från några av dina favoritaktiviteter. Internet är fullt av information om detta, och lyckligtvis har vi grävt igenom det för att finna det första, du borde tillgripa snabba korrigeringar som att gå på toaletten. Därefter, överväga att ta hemmetoder. Om du lider av kronisk matsmältningsbesvär kan du behöva göra kontinuerliga val om din kost och mediciner. Slutligen begränsa antalet magont som du får genom att ta förebyggande åtgärder.

Steg

Metod 1 av 4:
Försöker enkelt och snabba korrigeringar
  1. Bild med titeln Stärka din blåsan och urinera mindre ofta steg 3
1. Besök badrummet.Ofta är människor som upplever illamående eller generaliserad buksmärta helt enkelt i behov av en tarmrörelse.Innan du försöker något annat, försök att sitta på toaletten i några minuter medan du lutar framåt med knäna upp till bröstet.Denna position uppmuntrar naturligtvis tarmrörelsen utan otillbörlig stress.
  • Försök inte tvinga en tarmrörelse genom att stärka eller trycka.Otillbörlig kraft kan orsaka allvarliga komplikationer som hemorrojder.
  • Om du har blod i pall eller din kräkningar bör du omedelbart söka läkarvård - det här kallas hematochezia och hematemesis.
  • Bild med titeln Undvik magont när du tar antibiotika Steg 7
    2. Applicera en varm komprimering i magen. Uppvärmning av magen kan hjälpa till att slappna av dina muskler och minska täthet eller kramper.Använd en varmvattenflaska, mikrovågsuglig komprimering eller elvärme och placera den över magen i flera minuter.
  • Om du inte har något av ovanstående objekt fyller du en örngott eller ren socka med lite ris och mikrovågsugn det i en minut eller två.
  • Bild med titeln Stärka din blåsan och urinera mindre ofta steg 5
    3. Stå upp och tryck på tårna.Mild matsmältningsbesvär kan ofta lösas genom att släppa en del av den gas som lagras i magen och tarmarna.Du kan hjälpa din kropp att göra det genom att röra på tårna och utföra andra, på samma sätt enkla övningar.
  • Till exempel, ligga på ryggen med benen och fötterna förhöjda, eller crunch knäna till bröstet medan du rockar försiktigt.Förhöjning av fötterna kommer att minska trycket på bukregionen, frigöra pentup-gas och lindra obehag.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 14
    4. Låt dig kräkas.Om du är allvarligt illamående, kan din kropp säga att det måste kräkas.Denna obehagliga handling kan verka som det värsta scenariot, men det är faktiskt din kropps sätt att utvisa intagta bakterier, virus eller mat som orsakar irritation.Var noga med att besöka läkaren om du fortsätter att kräkas över flera dagar, eftersom det kan indikera ett allvarligt underliggande tillstånd.
  • Om du är illamående men kan inte kräkas, försök nibbling på vissa soda crackers eller glida på några anti-illamående magnetiska armband för att underlätta din queasiness.
  • Kräkningar kan orsaka dehydrering snabbt, så drick elektrolyt-kompletterade sportdrycker om du rensar mer än en gång. Dessa fyller natrium och kalium i din kropp som den behöver för att bekämpa sjukdom.
  • Bild med titeln Cure A Viral Infection With Home Remedies Steg 4
    5. Ta ett varmt bad.Fördjupning av dig i varmt vatten kommer att öka din cirkulation och slappna av dina muskler.Detta kan mildra buksmärtor och hjälper också till att lindra den stress du upplever.Bo i badet i 15-20 minuter åtminstone och tillsätt en eller två koppar epsomsalt för att hjälpa till att dra ut inflammation.
  • Bild med titeln Gör kramper Gå bort Steg 2
    6. Massera din mage. Mage-kramper kan orsakas av muskelförbekant.Du kan minska detta genom att ge dig en mild massage: Applicera ljustryck på olika områden i magen och baksidan. Fokusera på delar som känner sig särskilt ömma men överdriv inte det eller tryck eller gnugga för hårt.
  • Medan massera, fokusera på att andas in genom näsan och ut genom din mun.Djup andning kan hjälpa till att slappna av dina muskler och distrahera dig från smärtan.
  • Bild med titeln Kope med klaustrofobi steg 10
    7. Ta en överklagande medicinering. Det finns många receptfria läkemedel som är tillgängliga för att köra-of-the-fabriken illamående, matsmältningsbesvär och kramper.Du vill inte lita på dessa meds på ett konsekvent sätt, men måttlig användning är generellt säker och effektiv.Följ doseringsanvisningarna noggrant och fråga din apotekspersonal för ytterligare tips eller varningar som gäller för det specifika läkemedlet du tänker på att köpa.
  • För matsmältningsbesvär, leta efter läkemedel som innehåller kalciumkarbonat, som kommer att belägga magbeklädnaden och minska smärta och illamående med lite utan biverkningar.
  • Om smärtan kvarstår efter att ha tagit vismut, prova en medicin med låg dos acetaminofen snarare än aspirin eller ibuprofen.Var noga med att inte överanvända detta läkemedel, eftersom det så småningom kan leda till leverskador.
  • Metod 2 av 4:
    Att ta hemmetoder
    1. Bild med titeln Vård för hemorrojder Postpartum Steg 17
    1. Ingest pommes frites eller andra högfibermat.En vanlig orsak till magont är förstoppning: Din kropp behöver flytta sina tarmar, men något blockerar eller hindrar denna rörelse.Du kan underlätta förstoppning genom att äta eller dricka fiberrika saker som pommes frites, kli, eller broccoli.Pommes frites är särskilt kraftfulla eftersom de innehåller den naturliga laxerande sorbitolen, såväl som packning av en genomsnittlig, fiber-fullstans.
    • Om förstoppning kvarstår efter att ha konsumerat fiberrika livsmedel och drycker, prova ett mildt laxermedel, såsom ett vattenlösligt pulver eller sennosidinnehållande te.
    • En kopp kaffe kan också stimulera dina matsmältningsmuskler och orsaka en tarmrörelse.Göra inte det hela dagen, men.Kaffe är ett naturligt diuretikum, så för mycket av det kan orsaka dehydrering och exacerbate förstoppning.
    • Prune Juice är välkänt för att stimulera tarmarna och få dem att flytta.Drick ett litet glas i AM och ett litet glas i PM för att hjälpa till med förstoppning.
  • Bild med titeln Stoppa kräkningar steg 14
    2. Drick pepparmynta, kamille eller ingefära te.Studier har visat att dessa tre örter kan hjälpa till att mildra illamående och generellt bukbehov.Ingefära reglerar digestion, medan mint och kamille kan vara särskilt lugnande till trånga muskler.
  • Du kan också tugga på kokt mintblad eller dricka ingefära vatten istället för att dricka te från dessa örter.Att göra ingefära vatten, kasta några bitar av ingefära i varmt vatten, brant och belastning.
  • Bild med titeln Cure A Morning Mage Ache Steg 12
    3. Blanda en lösning av bakpulver och vatten.De flesta over-the-counter-antacids innehåller bakpulver som sin primära ingrediens, så nästa gång hoppa över butiken och göra din egen antacida hemma.Lös helt enkelt en matsked i ett glas varmt vatten och drick lösningen långsamt.
  • Upprepa denna process några timmar tills din matsmältningsbesvär eller illamående.
  • Bild med titeln bota ett magont steg 11
    4. Drick äppelcider ättika.Till skillnad från vanlig vit vinäger, låter äppelcidervinäger illamående genom att absorbera oönskade näringsämnen i magen. Blanda två till tre matskedar av det i ett glas ljummet vatten. Om smaken inte sätter dig för mycket, kan du sippa på ett glas varje par timmar tills din illamående går bort.
  • Köp en organisk, opasteuriserad äppelcidervinäger som tydligt säger att den innehåller "modern."Det betyder att det håller de råa enzymerna och bakterierna som är särskilt användbara för intestinal hälsa.
  • Bild med titeln bota ett magont steg 12
    5. Sipp på aloe vera juice. Aloe Vera Juice har visat sig minska smärtan av magkramper. Det har också band att hjälpa till med förstoppning och matsmältningsbesvär.Det brukade vara tillgänglig exklusivt på special- och hälsokostaffärer, men ökad popularitet de senaste åren har gjort det mycket mer tillgängligt.
  • Metod 3 av 4:
    Behandla kronisk matsmältningsbesvär eller halsbränna
    1. Bild med titeln vet om du har gastritsteg 4
    1. Titta på vad du äter. Om du upplever matsmältningsbesvär eller halsbränna, bör du fokusera på att behandla orsaken till din matsmältningsbesvär istället med att bara ta itu med sina symtom. Starta denna process genom att övervaka din konsumtion och måltidvanor.Till synes små vanor som att äta för snabbt, tar stora munnen, eller övermålning med överdrivna portioner kan förvärra din matsmältningsbesvär.
    • När du har märkt dina dåliga måltidsvanor, korrigera dem genom att äta mindre måltider över en längre tid.Att äta långsamt tillåter din mage mer tid att smälta och mindre portioner minskar sin arbetsbelastning.
    • Problem med magen efter att ha ätit kallas icke-sår dyspepsi, som också är känt som matsmältningsbesvär.
  • Bild med titeln gå ner i vikt utan att ta piller steg 4
    2. Drick efter din måltid.Väntar till en timme efter måltiden att dricka en dryck kan hjälpa till att underlätta matsmältningsbesvär.Medan det kan tyckas kontraintuitivt, kan chugging vatten med dina måltider späda matsmältningssyrorna i magen och göra dem mindre effektiva.
  • Välj vatten eller mjölk i stället för läsk, kaffe eller alkohol, eftersom dessa kan vara slipande i magen och göra dig mer obekväma.
  • Bild med titeln Heal inflammerad hud Steg 10
    3. Undvik oljig och kryddig mat. Matsmältningsbesvär orsakas ofta av att konsumera svåra livsmedel som förvärrar smärta och ökar syraproduktionen.Ett av de enklaste sätten att begränsa matsmältningsbesvär, bestämmer mat som matar dyspeptiska symptom och eliminerar dem från din kost.
  • Istället väljer du blidiga livsmedel som havregryn, buljonger, toast, äppelmos, kakor och ris. Dessa objekt är lätta att smälta och sålunda kommer inte att lägga otillbörlig stress på ditt matsmältningssystem.
  • Bild med titeln Behandla Jock Itch med Sudocrem Steg 11
    4. Bära kläder som är lös runt din midja.Detta kan verka som ett litet övervägande, men i själva verket kan dina kläder ha stor inverkan på matsmältningsbesvär och surt reflux.Supertäta midjor på byxor eller kjolar kan gräva i buken och sätta press på den nedre esofageal sphincter, hindrar regelbunden matsmältning och orsakar magsyror att stiga upp din matstrupe.
  • Det betyder inte att du måste dike dina favoritskinniga jeans helt.Se bara till att du glider in i några lösare som passar kläder innan du gräver i en stor måltid.
  • Bild med titeln Öka fertiliteten hos män Steg 6
    5. Ta kosttillskott för att främja matsmältningen.Matsmältningsenzymer, saltsyra-kosttillskott, andentärbelagd pepparmintolja är tre allmänt tillgängliga kosttillskott som kan göra stor inverkan på din matsmältningsbesvär.Till exempel har man tagit enteric-Coated Peppermint Oil Gel-kapslar dagligen visat sig minska eller bota matsmältningsbesvär för upp till 75% av användarna.
  • Även om många gånger matsmältningsbesvär anses orsaken till överaktiv magsyra, kan det också vara resultatet av otillräcklig magsyra. Fråga din läkare om du tror att det här kan vara ditt problem, och prova ett saltsyratillskott om de rekommenderar det.
  • Oavsett vilket komplettering du bestämmer dig för att försöka, var noga med att följa doseringsanvisningarna och kontakta en läkare om du upplever några biverkningar.
  • Bild med titeln Cure A Viral Infection With Home Remedies Steg 10
    6. Lägg till en probiotisk för din kost. Probiotika är bra bakterier som växer i magen och hjälpmältningen.Studier har visat att att ta probiotika kan förbättra vissa kroniska matsmältningsproblem som irritabel tarmsyndrom och infektiös diarré.Att äta yoghurt och andra odlade mjölkprodukter på daglig basis kan öka dina probiotiska nivåer, men se till att du kontrollerar etiketten och inköpsprodukter som innehåller levande kulturer.
  • Om du inte kan mage yoghurt, kan du svälja ett gelkapseltillskott med vatten istället. Goda tillskott inkluderar Floraster och Justera, som är probiotiska tillskott som hjälper till med din GI Hälsa.
  • Bild med titeln bota ett magont steg 19
    7. Ta Artichoke Leaf Extract tre gånger om dagen. Kronärtskocka ökar produktionen och flödet av gallen i magen, vilket gör att mat kan röra sig snabbare genom matsmältningsorganet.Senaste studier har visat att att ta Artichoke-extrakt kan väsentligt mildra symptom på matsmältningsbesvär, såsom flatulens och en för tidig känsla av fullhet.
  • Även om det är mycket använt i Tyskland, kan kronärtskock extrakt vara svårare att hitta i andra länder.Leta efter produkten i hälsokostaffärer eller bläddra online-återförsäljare som kan skicka till ditt hem.
  • Bild med titeln vet hur mycket sömn du behöver Steg 14
    8. Kontrollera din förbrukning av nitrater och antiinflammatoriska läkemedel.Många allmänt föreskrivna och konsumerade droger kan orsaka matsmältningsbesvär eller halsbränna, så kolla din medicinskåp för att se om du tar något som kan bidra till ditt problem.Sluta inte bara viktigt meds kallt kalkon, men.Fråga din läkare om du kan sluta använda drogerna och hur du kan ersätta det.
  • Nitrater används ofta för hjärtsjukdom eftersom de utökar blodkärl, och vanliga icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, såsom aspirin och ibuprofen, används vanligtvis för att hantera smärta.
  • Bild med titeln Undvik smärta när dina hängslen är åtdragna steg 2
    9. Vila efter att ha ätit. Du bör ta en paus innan du gör någon fysisk aktivitet för att låta din mat smälta.Om du tränar för tidigt efter att ha ätit, avbryter din kropp någon matsmältning det gjorde det så att det kan ge blod och energi till dina aktiva muskler och lungor.Denna avbrott försenar digestion och kan orsaka magont.Sitta upprätt eller lounge i upp till en timme efter att ha ätit din måltid.
  • Om du bara har ätit en stor måltid med mycket fett i det, kan du behöva vänta två till tre timmar före kraftig träning.
  • Bild med titeln Behandla Hand Eczema Steg 11
    10. Kontakta din läkare om receptbelagd medicinering. Det finns många över de recept recept som kan behandla din matsmältningsbesvär, men många av dessa har obehagliga biverkningar om de används under en lång tid. Om din matsmissbruk kvarstår trots att man gör kostförändringar och ta kosttillskott, prata med din läkare och ta reda på om det finns ett medicinskt alternativ att ta itu med ditt problem.
  • Till exempel kan din läkare bestämma sig för att sätta dig på en protonpumphämmare eller en H2-receptorantagonist.Dessa mediciner arbetar med sänkning av syraproduktion i magen eller minskar befintliga syrnivåer.
  • Metod 4 av 4:
    Förhindra framtida magont
    1. Bild med titeln Behandla paranoid personlighetsstörning Steg 8
    1. Hantera stress genom stretching och meditation. Magproblem inklusive illamående och matsmältningsbesvär är vanligare om du upplever höga stressnivåer. För att sänka din stress, försök sträcka långsamt och mediterande.Dessa åtgärder kan alla slappna av din kropp och sinne samtidigt som dina odds för framtida magont.
    • Nya studier tyder på att djupt andning också kan lindra mild halsbränna.Till skillnad från de flesta förebyggande läkemedel har andningsövningar inga oönskade biverkningar, så det finns ingen nackdel för att prova det nästa gång du upplever lite halsbränna!
  • Bild med titeln vara en glad person utan religion Steg 10
    2. Träna regelbundet.Frekvent träning ökar din ämnesomsättning och hjälper till att förhindra förstoppning.Under en lång tid kan din träningsregim även stärka din matsmältningssystem, vilket gör det mer effektivt och konsekvent att avlägsna avfall och rensa sina tarmar.
  • Om du tar upp långdistanslöpning kan du hitta dig mer benägna att bouts av diarré på grund av den fortsatt krossningseffekten och minskat blodflöde till dina tarmar. Du kan begränsa dessa negativa biverkningar genom att undvika koffein och sockersubstitut innan du stänger av på en körning.
  • Bild med titeln vet om du har hyperhidros steg 10
    3
    Håll en matdagbok.Att skriva ner allt du äter dagligen kan hjälpa dig att identifiera livsmedel som orsakar matsmältningsbesvär så att du kan undvika dem i framtiden.Du behöver inte göra det på obestämd tid, men ta minst en vecka där du noterar alla de livsmedel du äter och i vilken kvantitet, såväl som när du får magont och vilka slags smärta var förknippade med det.
  • Till exempel skriv inte bara, "Pizza.Magont efteråt."Istället, säg något som, "Två skivor pepperoni pizza.Halvtimme senare upplevde skarpt halsbränna i ungefär en timme."
  • Bild med titeln Vet om du behöver mer kalorier Steg 5
    4. Hantera din vikt. Studier har visat att även lite extra vikt kan öka dina chanser att smärtsamt halsbränna.Medan orsaken till denna korrelation är okänd, speklar läkare att det uppstår när det är fett runt magen pressar mot magen.Detta tillsatta tryck gör att sura vätskor stiger upp i din matstrupe, vilket i slutändan orsakar halsbränna.
  • Till Shed några oönskade pund, Få regelbunden aerob träning, laga sig frisk Måltider, hydratiserar ofta och gör motståndsbaserad styrketräning.
  • Bild med titeln Gain energi under graviditet Steg 25
    5. Drick 2.2 liter vatten per dag. Din kropp behöver gott om vatten för att uppnå effektiv matsmältning och regelbundna tarmrörelser.Utan tillräckligt med vattenintag kan dina tarmar inte utsöndra uppbyggda avfall, vilket orsakar smärtsamt förstoppning, polyper och hemorrojder.
  • Var noga med att dricka vatten vid rumstemperatur.Kallt vatten kan presentera en chock för ditt system, långsam matsmältning, och till och med orsaka mild magont.
  • Bild med titeln Använd övning för att hjälpa dig att övervinna missbruksteg 6
    6. Vila mycket. Om du kämpar på magevirus, behöver din kropp vila och spara sina resurser för att bekämpa viruset.Om du helt enkelt lider av surt återflöde kan sömnbrist göra problemet värre genom att öka tiden att din matstrupe utsätts för syra.
  • Om din magont håller dig på natten, fråga din läkare vilken typ av medicinering eller homeopatiska läkemedel du kan ta för att främja sömn.
  • Mat att äta och undvika med magont

    Mat att äta med magont

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Mat att undvika med magont

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Varningar

    Många människor får magont när de reser utomlands. Du kan avsevärt sänka denna risk genom att dricka vatten på flaska, borsta tänderna med flaskvatten och undviker potentiellt förorenad is. Dessutom, hoppa över råa livsmedel som skalad frukt och sallad som andra berör sina händer.
  • Ring omedelbart ett nödnummer om din magont är förknippad med en ny skada eller om du känner smärta och tryck i bröstet.
  • Se till att du äter kött och fisk som är helt kokta. Om du inte lagar den till en tillräckligt hög inre temperatur, kommer du inte att döda skadliga organismer som bor i köttet. Att äta undercooked mat kan ge dig ett otäckt fall av matförgiftning.
  • Aloe Vera Juice kan vara giftigt i stora mängder så var försiktig när du dricker Aloe
  • Har någon tagit dig till ett akutrum om du är så mycket smärta som du antingen inte kan sitta still, eller du behöver curl i en boll för lättnad. Gå också till akutrummet om din mage är svullen eller öm, om din hud är gul, om du har blodig kräkningar eller avföring, eller om din illamående och kräkningar fortsätter för flera dagar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande