Hur barnsit

Om du vill göra lite extra pengar kan barnpassning vara spelningen för dig. Det kräver mycket tålamod och mognad, men det kan också vara jättekul! Om du är ny på barnpassning kanske du undrar hur man hittar kunder, vad de ska ladda, och hur man är en bra barnvakt. Oroa dig inte - med lite förberedelse och engagemang, barnpassning kan vara ett roligt, givande jobb som du kan göra på ditt eget schema.

Steg

Fråga 1 av 9:
Vad är några tips för en första gången barnvakt?
  1. Bild med titeln babysit steg 1
1. Lär reglerna och schemat för barnet du tittar på. Notera vad och när de äter, vilka sysslor eller läxor de behöver göra, och vilken tid de ska gå och lägga sig. Försök hålla fast vid detta schema så mycket som möjligt för att hålla barnet du tittar på glad och frisk.
  • 2. Ta reda på vilka aktiviteter som är tillåtna och det är inte. Varje hushåll du jobbar med kommer att vara något annorlunda, och det är viktigt att ta reda på vilka aktiviteter som är tillåtna i varje. Fråga om skärmtid, spela ute och alla delar av huset som kan vara begränsade. Om du tittar på flera barn, checka in på reglerna för var och en av dem, eftersom de kan skilja sig.
  • Fråga 2 av 9:
    Vilka är barnvaktens främsta ansvar?
    1. Bild med titeln babysit steg 3
    1. Håll barnen säkra och bekväma när du tittar på dem. Den viktigaste regeln för barnpassning är att titta på barnen och se till att de är okej. Få dem att äta sina måltider, göra sina läxor eller städa upp om de behöver. Därefter kan du fokusera på att ha kul!
  • 2. Underhålla barnen och låt dem ha kul. Det behöver inte alltid handla om reglerna! Känn dig fri att spela spel, titta på en film eller läsa med de barn du tittar på. Om de har en rolig tid med dig, kommer de förmodligen att se fram emot nästa gång du kommer över.
  • Fråga 3 av 9:
    Hur håller jag barnen säkra?
    1. Bild med titeln babysit steg 5
    1. Skriv ner någon nödkontaktinformation. Börja med att få föräldrars nummer, där de kommer att vara, och hur man kontaktar dem i händelse av en nödsituation. Få en lista över medicinsk information för de barn du tittar på, inklusive medicinering och vad du ska ge dem om de blir sjuka eller skadade (som Tylenol eller Ibuprofen).
  • 2. Notera eventuella allergier som barnen har. Om det finns några livsmedel eller drycker som du inte ska ge barnen, skriv det där så du kommer ihåg det. Ge aldrig barnen något de inte får ha, även om det verkar bra för dig.
  • 3. Ta en barnsäkerhetskurs. Det är inte nödvändigt, men det kan ge dig de färdigheter du behöver om det finns en nödsituation. Leta efter en klass som denna på ditt lokala samhällscenter för att lära sig grundläggande första hjälpen och HLR.
  • Fråga 4 av 9:
    Hur kan jag göra barnpassning mer kul?
    1. Bild med titeln babysit steg 8
    1. Planera några aktiviteter eller spel att spela. Pussel, brädspel och färgböcker är alla roliga aktiviteter som småbarn och äldre barn kan njuta av. Att spela spel med barnen du tittar på kommer att göra barnpassning roligare för dig (och för barnen också). Du behöver inte lita på TV, och du kan bara göra roliga spel istället!
  • 2. Ta barnen till en park eller ett lokalt bibliotek. Fråga föräldrarna om tillstånd innan du tar barnen ut ur huset. Om det ligger inom gångavstånd, se om du kan gå till parken, biblioteket eller ett samhällscenter, så länge det är under dagen. Var noga med att hålla ett öga på barnen hela tiden, och låt dem aldrig ut ur din syn.
  • 3. Beställa en pizza. Om föräldrarna ger dig tillåtelse, se om du kan beställa lite roligt takeout för att ge barnen en speciell behandling. Eller, om takeout inte är ett alternativ, se om du kan baka en frusen pizza för en rolig måltid för att ge barnen.
  • Fråga 5 av 9:
    Vad ska du inte göra medan barnpassning?
    1. Bild med titeln babysit steg 11
    1. Lämna aldrig barnet ensam. Barn kan komma in i farliga situationer ganska snabbt. När du är barnpassning, håll barnet i synhåll hela tiden, speciellt om de äter eller tar ett bad. Känn dig fri att använda toaletten eller pop i köket för att göra middag, men kolla tillbaka snabbt för att se till att alla är okej.
  • 2. Bjud inte in människor över medan du är barnpassning. Om inte föräldrarna ger dig tillstånd, bjuda in en vän över medan du tittar på barnen är inte okej. Vissa föräldrar kan låta dig få en vän över efter att barnen går och lägger sig, men inte allas är okej med det.
  • 3. Svara aldrig på dörren om du inte vet vem som är där. Det är nog en granne eller en familjevän, men du bör inte ta chansen. Om inte föräldrarna har sagt att du förväntar dig någon, håll dörren stängd och låst hela tiden du är barnpassning.
  • Fråga 6 av 9:
    Vad ska jag ta med när jag barnpassning?
    1. Bild med titeln babysit steg 14
    1. Ta med några roliga aktiviteter för barnen. De flesta barn har gott om leksaker att underhålla sig med, men det är alltid roligt att få något nytt. Om du har ett roligt pussel eller en ny färgbok, ta det och ta det med! Det kommer att göra att du verkar super cool i barnens ögon, och de kommer förmodligen att tycka om dig ännu mer.
  • 2. Ta din mobiltelefon i händelse av nödsituationer. Om du har en mobiltelefon, se till att den är fulladdat och att du har service i huset är du barnpassning på. Om du inte, kontrollera med föräldrarna och se till att de har en fast telefon om du behöver ringa någon.
  • Fråga 7 av 9:
    Hur barnit på natten?
    1. Bild med titeln babysit steg 16
    1. Mata barnmiddagen. Fråga föräldrarna vad du ska göra och vilken tid barnen ska äta. Vanligtvis kan du piska upp något enkelt, som pasta eller grillade ostsmörgåsar.
  • 2. Bada barnen och byta dem till pyjamas. Incheckning med föräldrarna för att se om de vill att du ska ge barnen ett bad (vanligtvis gör du det här för spädbarn och småbarn). Därefter kan du hjälpa barnen att förändras i pyjamas och få dem att bosätta sig i sängen. Om de är lite äldre, kanske de vill att du ska läsa dem en sängtidshistoria tills de somnar.
  • 3. Håll dig vaken tills föräldrarna kommer hem. Barnen kan somna, men du måste vara vaken! Barnen vaknar ibland när de är törstiga eller har en mardröm. Känn dig fri att läsa en bok eller titta på TV, men lyssna noga om barnen ringer ut för dig.
  • Fråga 8 av 9:
    Hur kan jag hitta en familj till babysit för?
    1. Bild med titeln Babysit Steg 19
    1. Kontrollera med dina grannar eller föräldrars vänner. Du kanske känner till några familjer som redan är med yngre barn. Erbjud dina tjänster och låt dem veta när du är tillgänglig. Människor är mer benägna att anställa dig om de redan känner till dig, så det här är ett bra sätt att börja få jobb.
    • När du har mer erfarenhet kan du registrera dig för en barnpassningstjänst som Helpr eller Sittercity för att nå en bredare publik.
    Fråga 9 av 9:
    Hur mycket ska jag debitera för barnpassning?
    1. Bild med titeln babysit steg 20
    1. Barnpassningsgrader sträcker sig vanligtvis från $ 10 till $ 19 per timme. Det du tar betalt beror mycket på var du bor (om du bor i en större stad, kan du ladda mer), hur mycket erfarenhet du har (om du är en erfaren barnvakt, kan du upp dina priser) och hur många barn Du tittar på (de flesta barnpassare lägger till $ 5 per timme för varje barn).
    • Försök att inte gå mycket lägre än $ 10 per timme, även när du först börjar. Det är en konkurrenskraftig takt som borde få jobb oavsett var du är.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om ett barn verkar vara sjuk eller i smärta, stanna i rummet och ringa föräldrarna om symptomen fortsätter.
  • Om barnet står upp, ta dem tillbaka till sängs direkt. Du kan vanligtvis berätta om ett barn är verkligen upprörd eller bara stall.
  • Varningar

    Om du badar ett barn, lämna inte dem ensam för ännu några sekunder. Se till att du har all nödvändig badutrustning i badrummet innan du sätter barnet i badkaret.
  • Kom ihåg att aldrig acceptera jobb du inte känner dig bekväm, huruvida det är på grund av plats, ålder eller antalet barn.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande