Hur man barnsit flera barn

Barnpassning är ett populärt jobb för både tonåringar och vuxna som det kan vara ett bra sätt att göra lite extra pengar. Medan det kan tyckas lite skrämmande först, särskilt för någon som aldrig har gjort det förut, är det enkelt att hänga med träning. Varje barn är annorlunda, och om du tittar på en mängd av dem eller bara en, kan det vara en givande upplevelse.

Steg

Del 1 av 4:
Planera i förväg
  1. Bild med titeln babysit flera barn steg 1
1. Lär dig grunderna om barnen. Lär dig i ett minimum sina åldrar och pronomen. En 12-årig tjej, 7-årig pojke och 3-årig tjej, till exempel, kommer alla att ha olika intressen, olika kostbehov, olika saker som de får göra hemma och olika sängtider. Att veta att dessa saker hjälper dig att planera aktiviteter som är lämpliga för alla.
  • Du kan fråga föräldrarna något, "så du har 2 små pojkar som är 4 och 10. Har de samma sängtid eller är det okej för den äldre pojken att stanna upp lite senare?"Eller" delar de liknande intressen? Vad tycker de om att göra det mesta?"
  • Under din första konversation med föräldrarna, fret inte om hur du ställer frågor för att få den information du behöver. Föräldrar kommer sannolikt att vänta dig att ställa dessa frågor och kan till och med erbjuda informationen utan att fråga.
  • Om du känner dig besvärlig att fråga i ögonblicket, skriv bara igenom den information som föräldrarna gav dig och fråga sedan dina frågor efteråt.
  • Notera under konversationen och skriv ner viktig information, till exempel om barnen har allergier eller medicinska problem, där läkemedel och ett första hjälpen kit hålls och alla relevanta telefonnummer.
  • Bild med titeln babysit flera barn Steg 2
    2. Träffa barnen. Barn är mycket mer benägna att vara bekväma och uppför sig ordentligt om de redan är bekanta med dig. Om du kan, försök att besöka dem i en timme eller två om dagen eller så innan barnpassning. Detta kommer också att hjälpa dig att få en känsla för deras individuella personligheter och hur de svarar på dig och varandra.
  • Om du inte kan träffa dem några dagar i förväg, se om det är möjligt för dig att komma över en timme eller så innan du är inställd på babysit. På så sätt kan barnen spendera lite tid med dig med sina föräldrars buffert för att få dem att känna sig säkrare.
  • Bild med titeln babysit flera barn Steg 3
    3. Diskutera vad föräldrarna förväntar dig. Många föräldrar kommer att gå över sängtid, kostvanor, allergier, läkemedel och dos och don`ts för sina barn när du anländer. Till exempel har många barn en uppsättning sängtid och en rutin i förväg, eller vissa idiosyncrasies som att ha en viss skål till middag. Att veta att dessa saker inte bara hjälper barnet att känna sig mer bekväm men hjälper dig också att känna dig mer konkret för att styra dem om de försöker ifrågasätta dig eller börja klaga.
  • Var noga med att ställa frågor om du fortfarande känner dig osäker när du diskuterar dessa saker med en förälder.
  • Du kan också göra en lista för att gå tillbaka senare om du glömmer någonting.
  • Kom ihåg, om du känner en förälder frågar efter mer än du är bekväm med, kan du alltid stänga av jobbet.
  • Bild med titeln babysit flera barn Steg 4
    4. Diskutera disciplin. Även om du kommer att få dina egna idéer och sätt att hantera beteendeproblem är det alltid bäst att först fråga en förälder vad man ska göra om deras barn agerar upp. Chansen är att de kommer att berätta för dig innan du ens kommer till den här frågan. Men kom ihåg att barn agerar på olika sätt för olika människor, och eventuella problem som de har när deras föräldrar är runt kan vara annorlunda än vad de gör med dig. Så se till att du är tydlig på regler och förväntningar för att disciplinera sina barn.
  • Att fråga om disciplin kan känna sig besvärlig, nästan som om du antar att barnen kommer att göra något fel, men oroa dig inte! En enkel, "Vad är ditt tillvägagångssätt för disciplin?"Eller "Bara i fall finns det något som du vill att jag ska hantera beteendefrågor?" undviker antaganden och ger föräldrarna en chans att förklara deras tillvägagångssätt.
  • Bild med titeln babysit flera barn Steg 5
    5. Få nödinformation. Du bör få nödkontaktinformationen från föräldrarna. Till exempel, om du inte kan nå föräldrarna på sina mobiltelefoner, kan du ringa den plats de går eller någon annan för att hjälpa dig? Föräldrarna ska ha en lista med siffror för dig innan de lämnar.
  • Innan du börjar barnpassning är det också bra att känna till grunden för första hjälpen som Hur man gör HLR eller Heimlich Maneuver Se bara till att du är bekant med de procedurer som är lämpliga för den åldersgrupp du tittar på.
  • Det är bäst att ta en barnpassning från det amerikanska Röda Korset eller en annan ansedd organisation så att du är beredd på olika scenarier.
  • Del 2 av 4:
    Gör gruppaktiviteter
    1. Bild med titeln babysit flera barn Steg 6
    1. Gå ut. Detta är särskilt bra för yngre barn som kan behöva arbeta utanför överflödig energi. Oavsett om du går till en park eller bara till bakgården, finns det gott om utomhusaktiviteter som du kan göra tillsammans. Försök att besöka en lekplats, ta en promenad, eller till och med sparkar en fotboll runt. Se bara till att du kontrollerar med föräldrarna innan du tar barnen till en park eller någon annanstans.
    • Var noga med att du betalar mycket uppmärksam på barnen när du är ute! Det kan vara lätt för dem att vandra, särskilt i en park med massor av andra barn. Försök att se till att du alltid håller dem i sikte och gör ett vanligt antal anställda.
  • Bild med titeln babysit flera barn Steg 7
    2. Spela ett fysiskt spel. Dessa kan göras utanför eller inuti och är ett annat bra sätt att bränna av energi. Prova något som Rött ljus / grönt ljus,Simon säger, Märka, eller Kurragömma att få alla inblandade. Att låta barn ta ledningen i Simon säger eller rött ljus / grönt ljus är också ett bra sätt att hålla dem intresserade.
  • Bild med titeln babysit flera barn steg 8
    3
    Bygga ett fort. Låt barnen planera det med någon riktning. Du kan också få dem att rikta dig när du får material tillsammans och börja bygga. Detta är ett bra sätt att engagera alla och låt barnen vara kreativa. Du behöver inte köpa några överflödiga material, allt du behöver är kuddar och filtar. Naturligtvis är du fri att använda något annat byggmaterial som kartonger, handdukar, soffor och bord. Bara se till att du vet vad du får använda och att du rengör allting upp efteråt.
  • Bild med titeln babysit flera barn Steg 9
    4. Skapa en hinderkurs. Liksom att bygga ett fort, vilket skapar en hinderkurs är ett bra sätt att få alla att arbeta tillsammans. Unga barn gillar också ofta konkurrens, så att de konkurrerar mot varandra eller mot dig kommer att hjälpa dem att engagera och vara intresserade av aktiviteten. Allt du behöver för detta är samma material du behöver för ett Fort-kuddar, soffor och filtar. Bara se till att du har extra utrymme och vad barnen kan skada sig med flyttas bort.
  • Försök lägga ner lite tejp för en "balansstråle" eller att markera av fläckar där de måste hoppa från ett område till ett annat. Du kan också få dem att krypa under bord eller genom lådor, kasta skrynkligt papper i tvättkorgar, eller ens försöka gå bakåt. Få kreativitet!
  • För ännu mer utrymme, försök att göra det här ute.
  • Bild med titeln babysit flera barn steg 10
    5. Göra en scavenger jakt. Detta kan vara lätt eller svårt beroende på hur gammal barnen är och hur mycket tid du vill lägga in. Du kan använda något i hushållet eller ta med ditt eget material för barnen. Helst vill du att det är lätt nog för att de ska förstå, men utmanande nog att hålla dem intresserade. För yngre barn kan du använda bilder istället för skriftliga ledtrådar, och för äldre barn kan du prova enkla gåtor.
  • Skriv saker som "hitta en grå och vit socka" eller "ta med mig två röda pennor."
  • För gåtor, prova något som "Jag är lång när jag är ung och kort när jag är gammal," för ett ljus / penna.
  • Var noga med att inkludera några priser i slutet för motivation. Dessa kan vara allt från klistermärken till godis.
  • Bild med titeln babysit flera barn Steg 11
    6. Försök måla, teckning eller färgning. Om du inte vill att barnen går överallt och potentiellt skriker, prova en lugnare aktivitet som konst och hantverk. De flesta barn älskar att rita och färg, så med ett sortiment av pennor, färgpennor, kritor och lagerpapper kan gå långt. Du kan också ta ett par färgböcker.
  • Om du känner till barnens intressen kan du ta med färgböcker av saker som de gillar. Till exempel, en färgbok på Disneys frusna eller en av bilar.
  • Du kan också söka online för färgmaterial. Disney-webbplatsen har till exempel ett antal hantverk och färgprojekt baserade på sina filmer. De flesta av dessa är gratis för utskrift, men vissa webbplatser kommer att kräva att du betalar eller går med för att få materialet.
  • Bild med titeln babysit flera barn steg 12
    7. Ha en dansfest. De flesta barn älskar sing-alongs, och om du går upp och dansar kommer de troligen att flytta rätt tillsammans med dig. Du kan även låta dem hjälpa dig att bestämma om en spellista, så är du säker på att ha den musik de gillar.
  • Om du har tillräckligt med människor, kan du till och med vända dansfest till ett spel av musikaliska stolar.
  • Bild med titeln babysit flera barn Steg 13
    8. Spela brädspel, kort eller bygga ett pussel. Det här är bra för varierande åldersgrupper. Om du har en blandning av åldrar kan de äldre barnen hjälpa de yngre att spela eller du kan dela upp i lag. Detta är också ett bra sätt att hålla alla på ett bord eller ett område så att du kan titta på dem.
  • Easy Board Games som hungrig, hungrig flodhäst, ledsen, uno eller ansluta fyra är bra för alla åldrar. Spel som ledtråd, pictionary, monopol eller slagskepp fungerar bra för äldre barn.
  • Del 3 av 4:
    Gör enskilda aktiviteter
    1. Bild med titeln babysit flera barn steg 14
    1. Prova färgning eller ritning. Detta fungerar som både en grupp och individuell aktivitet. Några markörer eller kritor och några pappersark är allt du behöver. Du kan också köpa färgböcker billigt från någonstans som leksaker R `oss eller mål. Det här är ett bra sätt att hålla en av barnen fortfarande så att du kan övervaka dem medan du gör något annat med det andra barnet.
  • Bild med titeln babysit flera barn steg 15
    2. Ta med pusselböcker. Det finns en mängd olika pusselsböcker för barn i alla åldrar. Du kan ha enkla labyrinter för barn eller något svårare som Sudoku för äldre barn. Om ingen av dessa verk finns det också dot-to-dot böcker, trivia böcker och till och med origami böcker. Det här är bra för barn att arbeta ensam eller med varandra.
  • Bild med titeln babysit flera barn Steg 16
    3. Låt barnet välja ut en bok. Även om de inte kan läsa ännu, är vissa barn glada att sitta och titta på en bildbok. För äldre barn, låter dem läsa en bok, tidningen eller serietidningen är ett bra sätt att se till att de är glada medan du gör något annat. Också, beroende på variationen i åldrarna, kan du få de äldre barnen att läsa till de yngre.
  • Bild med titeln babysit flera barn Steg 17
    4. Försök bygga spel. Inte bara kan barn bygga vad de vill ha med att bygga spel som Legos, Det finns också specifika instruktioner för att göra saker som byggnader, bilar eller flygande hantverk. Om du inte vill använda Legos kan du också försöka bygga med K`NEX eller Lincoln-loggar.
  • Om det inte finns något av dessa material i hemmet, försök att titta någonstans som eBay eller en begagnad butik för att få dem billigare.
  • Om du inte kan köpa dessa material och regelbundet tittar på ett barn eller barn som du tror skulle njuta av dem, försök att diskutera att köpa dessa med föräldrarna. De kan vara villiga att betala för dem.
  • Del 4 av 4:
    Hantera problem
    1. Bild med titeln babysit flera barn Steg 18
    1. Behandla barnen lika. Om du har tagit en leksak eller ett mellanmål för en av barnen, borde du ha samma (eller en mer lämplig ekvivalent) för alla. Om du inte gör det kan du gå i disciplinproblem.
    • Om ett barn insisterar på att en av de andra barnen har mer eller något bättre, har det barnet dela föremålen och låt det andra barnet först välja. Detta kommer vanligtvis att lugna både barn och se till att det fortfarande är rättvist runt.
  • Bild med titeln babysit flera barn Steg 19
    2. Separera barnen om de inte kan komma överens. Du vill inte att konflikter ska eskalera. Att ha aktiviteter för var och en av barnen att göra gör det lättare att hålla dem upptagna i det här fallet. Om disciplin är nödvändig, granska föräldrarnas instruktioner eller använd din bästa dom.
  • Försök att placera barnen i motsatta ändar av rummet eller i olika rum där du kan övervaka båda. Du kan antingen ge dem en lugn aktivitet som att dra att göra ensam eller helt enkelt få dem att sitta tyst i 5-10 minuter. Du kan även få dem att skriva en ursäkt för vad de gjorde fel.
  • Du bör alltid se till att förklara för ett barn lugnt vad de gjorde fel och varför de straffas.
  • Bild med titeln babysit flera barn Steg 20
    3. Var tålmodig och ställ ett bra exempel. Eftersom barnens behov kan variera mycket från åldern, kan du ofta hitta dig själv i olika riktningar. Håll dig lugn. De äldre barnen kan bli frustrerade med de yngre barnen på grund av deras skillnader i kognitiv förmåga, och du måste ställa in exemplet på rätt sätt att behandla dem.
  • Alltid lugnt svara på eventuella frågor som uppstår till bästa möjliga förmåga - yngre barn frågar mycket.
  • Du borde inte rusa igenom aktiviteter om de yngre barnen tar ett tag. Om de äldre barnen blir frustrerade, har de antingen flyttat till något annat eller ber dem att hjälpa dig med de yngre barnen istället.
  • Bild med titeln babysit flera barn Steg 21
    4. Placera dig själv någonstans du kan se allt. Om var och en av barnen gör en annan aktivitet, försök att flytta dig någonstans där du kan titta på dem båda. Om det inte är möjligt, försök åtminstone flytta dem till samma rum. Till exempel, om ett barn vill spela ett videospel i spelrummet och ett annat barn vill färga, se om du kan få en barnfärg i spelrummet.
  • Du bör alltid bibehålla syn och ljudövervakning av varje barn i din omsorg.
  • Bild med titeln babysit flera barn Steg 22
    5. Har de äldre barnen hjälper dig att övervaka de yngre. Ge dem några ansvarsområden genom att klargöra att de är äldre och därmed mer kapabla och ansvariga. Det är troligt att de är vana vid att göra detta eftersom de kan vara äldre syskon, eller brukade vara med yngre barn. Också, de flesta små barn ser upp till sina syskon eller äldre och vill vilja göra vad de gör.
  • Försök att fråga dem om hjälp istället för att bara berätta för dem att hjälpa. Helt enkelt säga, "Hej, kan du hjälpa Jade med sin ritning?"Eller" Kan du snälla hjälpa mig att köra barnen genom den här aktiviteten?"
  • Tips

    Vara rörlig! Barnens temperament och önskemål kan förändras snabbt, så var tålmodig och villig att byta kurs om du behöver.
  • Ställ frågor, oroa dig inte för att fråga för mycket när du talar med föräldrarna, det är bättre att få all information du kan.
  • Gå inte galen eller bli ledsen om barnet inte gillar dina spel.
  • Yngre barn, särskilt pojkar, gillar att bli berömda och uppmuntras. Glöm inte detta när du kommunicerar med dem.
  • Titta på vad du säger till barnen. Om du hör ett barn, ett roligt namn, chuckle och säga,"Du dumma gås!" Orwhatever. Om du säger något som dumt, oförskämt, brat, etc., De kan välja det (särskilt de yngre barnen) och kan använda dessa ord runt sina syskon eller föräldrar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande