Hur man är oberoende medan du bor i din föräldrars hus

Det finns ett antal anledningar att du skulle besluta att leva med dina föräldrar som vuxen, men det betyder inte att du kommer att förlora din känsla av frihet medan du är där. Genom att hantera din ekonomiska situation, som bidrar till hushållet, och kommunicerar tydligt med dina föräldrar, kan du behålla ditt oberoende. Framför allt, med respekt för dina föräldrar och dig själv hjälper till att hålla ditt självständighet intakt.

Steg

Metod 1 av 3:
Etablering av gränser
  1. Bild med titeln vara oberoende när de bor i förälder
1. Skapa ett kommunikationssystem. Kommunikation är viktigt mellan dig och dina föräldrar att klargöra när du behöver sekretess eller utrymme. En enkel, förutbestämd signal kan beteckna när någon behöver ett ögonblick av andningsrum.
  • Du kanske säger något som "Jag känner mig överväldigad och behöver lite integritet."Detta kommer att kommunicera med dem vad du känner och vad de kan göra för att hjälpa dig att må bättre.
  • Bild med titeln vara oberoende när de bor i förälder
    2. Respektera dina föräldrars integritet. Du bör behålla dina föräldrars integritet genom att vara respektfull för sina gränser. Följ deras ledning, om du är osäker. Till exempel, om deras sovrumsdörr hålls stängd, håll din stängd också. Även om du är välkommen på dina föräldrars hem, genom att bjuda in dig att leva med dem, förlorar de tysta stunder och personligt utrymme som de en gång var tvungna.
  • Göra en samordnad insats för att bevara sina tysta, ostörda stunder och använda dem som ett tillfälle att ha ditt eget också.
  • Bild med titeln vara oberoende när de bor i förälder
    3. Låt dina föräldrar veta dina planer. Eftersom du är en vuxen, vill du gå ut med vänner ibland och kan till och med stanna sent. Det kommer att vara till hjälp att etablera med dina föräldrar att du kommer att skriva dem för att låta dem veta att du kommer att vara ute och kommunicera med dem på förhand för att berätta om några planer du kan ha.
  • Bild med titeln vara oberoende när de bor i förälder
    4. Diskutera potentiella houseguests i förväg. Det kommer att vara till hjälp att diskutera potentiella vänner du kan bjuda in i förväg för att undvika konflikter. Samtidigt som du bor i din föräldrars hem, se till att du, och den som du bjuder in i hemmet, följa reglerna i huset.
  • Bild med titeln vara oberoende när de bor i förälder
    5. Skapa ett mellanslag för dig själv. Oavsett om det är ditt rum, eller ett kontor / arbetsområde, är det bra att ha ett utrymme som är ditt eget. Låt dina föräldrar veta att du skulle vilja att detta område är privat och att du föredrar att vara ensam i detta utrymme.
  • Bild med titeln vara oberoende när de bor i förälder
    6. Ange ett fast datum för att flytta ut ur föräldrars hem och hålla fast vid det. Välj ett rimligt datum för att lämna huset, även om det är valt godtyckligt, och låt dina föräldrar veta när du tänker lämna. Följ din budget och bygga ditt självförtroende och färdigheter i dina föräldrar hemma, hålla det datum du valde i åtanke som motivator.
  • Metod 2 av 3:
    Bidra till hushållet
    1. Bild med titeln vara oberoende när de bor i förälder
    1. Betala din egen väg. Samtidigt som du bor i din föräldrars hem kan du känna sig benägen, eller uppmuntras att försumma ditt ekonomiska ansvar - motstå frestelsen. När du flyttar in, börja med att bidra till hushållet omedelbart och konsekvent följa överenskomna villkor.
    • Skapa en plan och en budget, och diskutera vilken betalning dina föräldrar behöver från dig för att täcka dina levnadsutgifter som hyra, verktyg och eventuella extra kostnader.
  • Bild med titeln vara oberoende när de bor i förälder
    2. Respektera huset och dina föräldrars ägodelar. Dina föräldrar kan ha regler på plats om skor på mattan, mat i vardagsrummet eller användningen av specifika rum. Följ deras regler och städa upp efter dig själv. Om du, dina barn, eller en vän orsakar skada, fixa det omedelbart på egen bekostnad och ber om ursäkt.
  • Bild med titeln vara oberoende när de bor i förälder
    3. Volontär för att hjälpa dina föräldrar. Gör uppgifter som dina föräldrar inte vill eller inte kan göra. Till exempel, bli hushållerska i hemmet. Genom att bidra till hushållet utöver ekonomi kommer du att visa att du respekterar dina föräldrar och vill vara hjälpsamma och ansvariga.
  • Dra nytta av möjligheten att imponera på dem med allt du vet. Sätt dina färdigheter till god användning och gör dem glada att ha dig hemma för att hjälpa dem.
  • Bild med titeln vara oberoende när de bor i förälder
    4. Visa din uppskattning. Gör något speciellt för dina föräldrar när det är möjligt och tacka dem för att gå ut ur deras sätt att tillgodose dina behov. Gör dem middag, köpa en flaska vin för dem att dela, eller få dem ett presentkort för att gå ut på middag eller till en film tillsammans.
  • Oavsett om de omständigheter som orsakade dig att flytta in med dina föräldrar, upprätthålla en respektfull och uppskattad inställning i sitt hem.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera ditt personliga liv
    1. Bild med titeln vara oberoende när de bor i förälder
    1. Gör dina egna beslut. Det är viktigt att du upprätthåller och fortsätter att bygga din styrka i beslutsfattandet medan du bor hos dina föräldrar. Även om det är frestande att söka en andra åsikt, bär inte alla dina bördor till köksbordet som söker råd - vara selektiva. Att ha förtroende för ditt beslutsfattande förmågor kommer bara att gynna dig på lång sikt.
    • Till exempel, om du är skild från din make och har ett barn, bör barnomsorgsbeslut göras mellan dig och din make.
    • Problem eller beslut om din karriär bör göras på egen hand med dina framtida mål för oberoende i åtanke.
  • Bild med titeln vara oberoende när de bor i förälder
    2. Spendera tid ensam. Ta promenader runt om i närheten, gå till en park, eller besök biblioteket varje dag. Spendera tid ensam kommer att ge dig chansen att tänka fritt utan distraheringar att vara i din föräldrars miljö. De har tillåtit dig att stanna i sitt hem - du borde därför dra nytta av den tiden genom att använda den för att skapa en mer stabil oberoende framtid för dig själv.
  • Bild med titeln vara oberoende när de bor i förälder
    3. Behålla dina vänskap. Tiden med vänner kan hjälpa dig att tänka tydligt och ta en paus från att interagera med dina föräldrar när det kan beskattas för er båda. Vänskap är viktiga för emotionellt stöd, speciellt om du går igenom en svår tid.
  • Bild med titeln vara oberoende när de bor i förälder
    4. Ge adekvat vård för dina barn, om du har någon. Även om dina föräldrar har haft gott om praktikhöjande barn är det ditt ansvar att ta hand om dina barn medan du bor i dina föräldrars hem. Skydda din föräldrars status som morföräldrar - fri att njuta av speciell tid med sina barnbarn, men inte debiteras med ansvaret för dem. Låt dina föräldrar bestämma när och hur de skulle vilja spendera tid med dina barn.
  • Du bör ge gränser för dina barn att följa med i din föräldrars hem. Dessa gränser kan innehålla områden som de inte får komma in, gånger där de ska arbeta på skolarbete och gränser på skärmtid.
  • Tips

    Räkna dina välsignelser. Fokusera ditt sinne på alla de goda sakerna du har i livet och förbinder dig att skapa ännu mer bra saker, både för dig själv och dina föräldrar.
  • Kom ihåg att dina föräldrar är en del av lösningen. Om du flyttar in med dem, är du förmodligen i en situation där du behöver hjälp, och de är en del av lösningen. Arbeta med att förbättra dig själv och deras liv utan att belasta dem med dina problem.
  • När du ställer in mål, inkludera dina föräldrar i de framgångar du planerar att njuta av. Gör din milstolpe något för dem att se fram emot att visa din uppskattning till dem varje gång du når ett mål eller gör betydande framsteg mot ett mål.
  • Varningar

    Oviera inte din välkommen. Om dina föräldrar blir missnöjda med din närvaro i sitt hem, ordna att stanna hos en vän eller annan familjemedlem för några dagar för att ge dem en paus.Medan du är där, leta efter en mer permanent levnadssituation.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande