Hur barnit ett barn

Barnpassning Ett barn skiljer sig från att ta hand om barn i andra åldrar. De behöver mycket arbete, men kan också vara ganska roligt att babysit om de beter sig. Var redo att ha kul och ta hand om hans eller hennes behov. Den här artikeln kommer att lära dig allt du behöver veta om att ta hand om ett barn.

Steg

Del 1 av 3:
Barnpassning
  1. Bild med titeln babysit ett barn Steg 1
1. Håll ett öga på dem hela tiden - du vet aldrig vad de kan försöka försöka. Lämna inte ens rummet för en sekund. Du skulle bli förvånad vilken typ av röra ett barn kan göra i den tid du tar för att använda badrummet. Om du kommer att få något, ta toddler med dig. Håll något farligt bort från hans / hennes räckvidd. Småbarn älskar att komma in i olycka (hemskt två) och du vet aldrig vad de ska göra om du lämnar rummet.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 2
    2. Ge dem mellanmål mellan måltiderna. Småbarn måste äta oftare än vuxna, på grund av att de växer, så ge dem ett mellanmål om de behöver det. Du kan ge dem en dryck av juice, vatten eller mjölk. Vissa barn kan äta djurkakor eller frukttoppar. Titta på dem när de äter. Lär dig hur du får saker av små barns mun om de kvävas.
  • Låt inte barnet gräva på snacks hela tiden du tittar på dem. De behöver fortfarande äta 3 vanliga måltider om dagen, med 2 måltider däremellan. Prata med föräldrarna om du inte är säker på vad eller hur mycket att mata dem.
  • Foder inte barnet något de är allergiska mot. Deras föräldrar borde berätta för dig om de är allergiska mot någonting. Se till att snacks inte är för stora att det kan kväva på. Varken för liten att det kunde svälja utan att hugga ner det. Om föräldrarna inte nämner något om allergier, fråga dem om det.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 3
    3. Kontrollera blöjan regelbundet: Ändra det omedelbart om det behöver det.Lukten är vanligtvis en stark indikator. Om barnet nyligen är toalett utbildat, fråga regelbundet om han eller hon behöver använda badrummet och titta på tecken på att behöva gå. Om du väntar tills barnet berättar att de måste använda badrummet, kan det vara för sent, och då har du en röra för att städa upp.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 4
    4. Ta med första hjälpen leveranser. Få ditt eget första hjälpen kit och täcka det med klistermärken och leverera det med roliga färgglada bandhjälpmedel. Om du inte kan få dem, erbjuda att färga på bandet-aids när ett barn blir ont. Se till att du har alla viktiga saker. Ring den här rutan Boo-Boo-rutan. Gör inte en stor del om en skada, säg bara, "Hoppsan! Låt oss få dig ett bandhjälp!" På det här sättet kommer de att skratta och vara lyckliga.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 5
    5. Förbered dig för nödsituationer. Håll viktiga siffror som barnets läkare, giftkontrollcentret och föräldrarnas mobiltelefoner av hemtelefonen. Dessa är avgörande i en nödsituation. Ring bara föräldrarna om det behövs eller i en nödsituation, men. Du vill inte få dem att stressa eller störa dem om de gör något viktigt.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 6
    6. Överväga att träna. Ta en barnpassning med Röda Korset, ett lokalt samhällscenter eller ett lokalt samhällskollegium. De kommer att lära dig HLR och användbar information om något dåligt händer. De kan också lära dig mycket om hur man hanterar barnen effektivt och spelar med dem bra. Dessa klasser är vanligtvis billiga och kommer att se imponerande ut mot några föräldrar som vill anställa en barnvakt.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 7
    7. Gå över markreglerna med föräldrarna. Försök att lära dig så mycket du kan om de regler som föräldrarna har ställt både för barnet och för dig. Bryta inte några regler som föräldrarna har, till exempel sängtider och om de kan ha skräpmat före sängen. Inte bara är det dåligt för barnet, men du kan till och med få fångas om barnet vet hur man pratar alls. Om barnet hävdar "Mamma eller pappa Låt mig alltid _________" Tro inte på dem. Barn gillar att testa gränser för att se om de kan få sig.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 8
    8. Disciplin enligt föräldrarnas regler. Om barnet behöver disciplineras, se till att du har jobbat med föräldrarna i förväg hur den disciplinen ska hanteras. Olika föräldrar har olika regler. Även om du tycker att det är okej att spanka, till exempel, kan föräldrarna inte tro det och du bör respektera sina önskemål.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 9
    9. Var artig och respektfull av hemmet. Gå inte gräva i kylskåpet. Det är deras mat som de köper. De bjöd in dig för att se sitt barn, inte till middag. Du bör också vara respektfull för resten av sitt hem och inte gräva i lådor, skåp eller garderober. Du vet aldrig när en familj har en nanny-cam, så var försiktig!
  • Del 2 av 3:
    Underhållande barnet
    1. Bild med titeln babysit ett barn Steg 10
    1. Gör en lista över aktiviteter: Hålla dem upptagna. Barn älskar att spela. Se till att du har massor av leksaker, byggstenar, ta med hantverk det beror på ålder, rattles, böcker och till och med skedar. Vara kreativ! Ibland att föra över några av dina gamla leksaker kommer att hålla dem lyckliga. Leksakerna kan vara gamla för dig, men småbarnen kommer att vara upphetsad att ha leksaker som är nya för dem.
    • Var beredd att byta spel flera gånger. Barn i den tiden har en mycket kort uppmärksamhet.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 11
    2. Gå på en promenad eller få lite motion. Ta dem en promenad, i en barnvagn. Peka ut olika saker på trottoaren eller vägen. Gör ett spel ut ur korsningen på ett säkert sätt att komma ihåg att säga till småbarn, "Titta åt vänster och höger. Inga bilar, vi kan korsa!" Så småningom har du småbarn som säger det med dig! Du kan hålla händerna och gå en promenad också om de kan gå, men det borde inte vara för mycket mer än till slutet av gatan och tillbaka.
  • Ett annat alternativ är att springa och vara galen med dem, men det borde ske strategiskt. Du måste spendera timmar med att göra det om du ska göra det innan du sätter ner dem för sängen. Gör bara lite galet spel innan sängen gör dem mer hyper. Att göra mycket under en längre tid kommer de att göra dem mycket kort innan de bara kollapsar från utmattning.
  • Ta ut din konstnärliga sida. Färg med kritor. Be barnet att rita en bild av sin familj, husdjur eller deras favoritleksak. De kommer att njuta av att berätta om de saker som de tycker om. Du kan också ge barnbyggnaden tegelstenar eller block. Hjälpa dem att lära sig att bygga olika typer av torn och slå dem ner, eller han eller hon kan agera upprörd om den faller ner, men bara hjälpa dem, lite, att bygga den igen.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 12
    3. Läs dem en bok. Små barn, även de mycket aktiva, älskar vanligtvis att läsa böcker. Sitta på golvet eller soffa med en bok, filt och ett fyllt djur och läs med dem. Sätt toddler på ditt knä för att läsa historien. De älskar cuddles! Godnatt måne, gröna ägg och skinka, och är du min mamma? är bra bokval för de flesta småbarn.
  • Visa bilder i en bok som har bilder på gården eller djurparker. Säga, "Ser du doggy? Jag ser doggy! Var är hästen? Det är hästen!" Barn älskar att visa vad de vet, och kommer snart att peka ut dem.
  • Beskriv ett djur och fråga vilket ljud det gör. Exempel kan vara kor, hästar och grisar. Börja vara lite dumt. Gör djurljud eller ljud för några böcker med djur. Få barnet att göra ljuden också.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 13
    4. Sjung en sång. Sjunga en klassisk plantskola, eller något som de skulle veta. Kanske kan de till och med föreslå en! Barn älskar sånger, speciellt sånger med massor av klappa och rör sig runt. Gamla MacDonald, Hokey Pokey, hjul på bussen, Incy Wincy (eller Itsy Bity) Spindel, och allt från Raffis omfattande samling av barns låtar är bra för små barn.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 14
    5. Spela sorteringsspel. Om barnet är lite äldre småbarn kan du lära dem hur man sorterar leksaker i snäll, storlek, färg eller vad det gör. Sortera igen med en annan regel.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 15
    6. Lär dem färger. Om det eller fasta färgformer eller leksaker, när barnet plockar upp en av dem, säger färgen som är upphetsad som det är ett spel: "Röd!",... "Blå!",... "Grön!" När de börjar få det, säg något som, "Kan du lägga alla röda tillsammans? Vad leksak är röd? Visa mig." så att de kan utöva identifiera färger.
  • Call-out färgen när du sätter en i en grupp och när barnet sätter en i, eller tar en eller arbetar med dem eller slår upp en hög.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 16
    7. Spela räknar spel. Räkna leksaker upp till 5 eller 6 om de verkar intresserade av siffror. Uppmuntra dem att räkna även det är det blandat. Gör inte ett väsen om misstag. Ge dem massor av exempel på varje nummer, genom att göra flera högar med två eller tre leksaker.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 17
    8. Överbelasta inte dem med alternativ. Presentera leksakerna en i taget, när du spelar med leksaker. Detta hjälper till att om det finns många leksaker att välja mellan på en gång, kommer de bara att leka med högen i några ögonblick och bli uttråkad och huset blir rörigt. Be toddleren att hjälpa dig att städa upp och göra ett spel ut ur det. Tacka dem för att hjälpa, det här kommer att få dem att må bra och vilja hjälpa igen.
  • Om det bara finns en leksak, stannar de med det tills de blir uttråkade, och du kan lämna dem en annan, men senare erbjuda 2 eller 3 relaterade leksaker, eftersom de ibland tenderar att leka med mer än en leksak i taget.
  • Del 3 av 3:
    Agerar korrekt
    1. Bild med titeln babysit ett barn Steg 18
    1. Var snäll. Säg inte hårda saker eller bli arg. Var inte sarkastisk, för att du bara kommer att förvirra barnet, om de är gamla nog att förstå några ord. Det är okej att "låtsas ilska, lekfullt," som om det är förolämpat eller låtsas nöje, etc. Var en smart skådespelare, men inte för dumt, var snäll och använd det att låtsas att lära.
    • Du kan visa skadade känslor från ett barns handlingar eller ord, dock. Inse att även om de kan säga något, menar de vanligtvis inte det, och de brukar komma över det mycket snabbt. Bara låtsas chock, fnissla och chuckle på deras smälta eller deras söta handlingar, de borde samarbeta (bättre än om du skulle ha ett krig av testamente och allvarliga ord).
    • Lyckligtvis förklara vad du verkligen menar, på ett mjukt sätt, men bli inte förvånad över att de gör ett spel att röra saker och titta på dig för att se hur du reagerar, säg bara "Nej nej". Försök att ge en alternativ aktivitet.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 19
    2. Var försiktig med vad du säger! Ring aldrig barnet en brat, Rugrat, skadedjur, dåliga ord, fotledsbiter, etc. Småbarn är bra att plocka upp ord och du vet aldrig vad de kommer att upprepa till sina föräldrar! Dessutom kan vissa familjer tro att några ord är oförskämda när du tror att de inte är. Till exempel istället för " Dum", Prova "Dumbom" istället.
  • Bild med titeln babysit ett barn Steg 20
    3. Vara tröstande vid sänggåendet. Om småbarnen vaknar och börjar skrika eller gråta för sin mamma eller pappa, sitta bara med dem och säga mjukt "shhhh" och berätta för dem "Det är okej - jag är här." Om de nämner att du vill mamma eller pappa, berätta för dem att när de vaknar, kommer deras mamma att vara där och ge dem massor av kyssar. De behöver veta att allt kommer att gå tillbaka till det normala snart.
  • Ta inte upp sin förälder om de inte gör det. Det kommer bara att störa dem.
  • Du kan också försöka sjunga dem lullabies och rocka dem på en gungstol.
  • Tips

    Var vänlig för barnen och behandla dem som du skulle dina vänner, då vill de att du ska komma tillbaka.
  • Håll barnen distraherade av något hela tiden eller de kommer att röra huset upp
  • Om småbarn börjar sakna sina föräldrar, distrahera honom med aktiviteter.
  • Ta alltid med en väska med en första hjälpen kit, extra leksaker och din tandborste, och allt annat du behöver. Om du stannar sent, borsta tänderna med barnen så det blir en bättre upplevelse.
  • Ta med leksaker som är säkra och märkta ålder.
  • När du absolut måste lämna rummet, lägg barnet i en bouncer, spjälsäng eller lek. Håll ett öra ut för dem oavsett hur säker du tror att de är.
  • Massor av aktiviteter behövs för att hålla sitt intresse.
  • Bara prata med dem om någonting - de gillar bara att bli pratade med.
  • Vara ovillkorligt snäll mot dem!Försök att införa en känsla av lugn, genom att vara medkänsla och lugna dig själv.
  • Om ett barn är pottig träning, fråga dem hela tiden så att de inte går i sina byxor.
  • Lämna aldrig honom eller henne ensam!
  • Småbarn måste ändras och blöja kontrolleras.Om föräldern inte har någon aning, kontrollera dig själv.
  • Om småbarnen inte slutar gråta när du lägger dem ner för sängen, lämna rummet. De kommer så småningom att däcka ut och gå och sova på egen hand. Om gråtningen fortsätter i över 15 minuter kan något vara fel. Vid den tiden bör du kolla på dem.
  • Om barnet sover, städa upp huset, det gör dig ser och mesta ansvarig då är du redan.
  • Få dem inte upphetsade eller hyper vid sänggåendet. Det är inte dags för brottning Mania eller något liknande. Berätta för dem en historia du gjorde upp, inte en läskig. En om g.Jag. Joe sparar Barbie från Dr. Doofenschmirtz eller vad som helst.
  • Om barnet inte kan sova, ta med en bok (om inte den finns) att läsa till småbarn som en sängtidshistoria och se till att det är lämpligt.
  • Följ föräldrars procedurer.
  • Om de är rädda för monster fyller en sprayflaska med vatten och säger att det kommer att avvisa monster.
  • Om barnet har gjort något i sina byxor och inte gjort det till toaletten i tid, får du inte bara säga "Oj då" och hjälpa dem att bli förändrade i nya kläder.
  • Öppna inte dörren för alla som barnpassning, såvida inte föräldern ger samtycke.
  • Även om det kan vara frestande, låt inte barnen stanna upp sent. Vanligtvis kommer föräldrarna att ha gett dig tiden för småbarnen att gå och lägga sig. Om inte, ring dem eller lägg barnen till sängs när han / hon ser trött ut.
  • Se till att du har tagit en barnpassning eller första hjälpen. I många fall krävs dessa för att babysit för någon.
  • Du kan ibland sjunga sånger från showen som barnen gillar att titta på. Plocka upp barnet och dansa med dem medan du sjunger sången. Du brukar få dem att le.
  • Få nödnummer från föräldrarna, bara i fallet.
  • Ge dem ord att säga som knän, fötter, tår, mage, etc. Och normalt kommer de att försöka kopiera dig, det är ett roligt sätt att lära dem nya ord men som nämnts ovan, var försiktig med vad du säger!
  • Fråga dem om de ofta är hungriga. Barn som är riktigt unga behöver mer mat, så ge dem friska snacks. Och, när du förbereder maten, lär dem namnen på det.
  • Alltid vara snäll och vänlig mot toddler.
  • När ett barn säger att hans / hennes föräldrar tillåter honom / henne att göra något som du inte vet om, kontrollera med föräldrarna först, eller bara säga nej.
  • Se alltid till att föräldrarna är okej med att du tar barnet ute eller till en lekplats.
  • Varningar

    Småbarn gillar att veta att någon är i kontroll och ta hand om dem. Om de gråter, plocka upp dem och säg saker som "Det är okej" och "Du är okej." De vill veta att någon är där för dem. Och kom ihåg toddler-scenen är det mest aktiva scenen i ett barns liv.
  • Lär dig hur du får saker ur småbarns munnar om de börjar kväva.
  • Om du bara sätter på TV: n hela tiden, kommer toddler att bli uttråkad. Prova olika aktiviteter som att lyssna på musik, ha ett mellanmål, leka med ett husdjur, går i bakgården, eller spelar ett spel som patty-tårta.
  • Mata inte dem något du tror att de kan vara allergiska mot.
  • Håll småbarn borta från borden som de kan slå sina huvuden på och skarpa farliga saker.
  • Småbarn älskar också att färga så ta med några kritor och några färgplåtar som har en bild av något de tycker om (ex. Prinsessor, bilar, tåg eller roliga tecken från shower).
  • Fråga föräldrarna först innan du får någon av dina vänner över.
  • Undvik att ge småbarn rundade livsmedel som druvor eller varmkorv. De flesta småbarn tuggar inte mycket bra. Klipp dem i icke-avrundade former. Undvik också nötter, mycket tjuvkött (kött ska vara väldigt mjukt och ömt) och chips / crisps.
  • Om de börjar gråta, ändra blöjan, mata eller koka dem. Om de inte slutar gråta, börja sånga, det borde hjälpa! Om de börjar skrika, ta bara dem en promenad i barnvagnen, är rörelsen lugnande.
  • Om inget fungerar, ring sedan sina föräldrar efter 2 1/2 timmar efter att de gråter.
  • Ge aldrig en leksak, mat, eller något mindre än deras mun. Även då borde du veta HLR.
  • Saker du behöver

    • Leksaker, böcker, bygga tegelstenar, kanske en kassettspelare med alla låtar du brukade sjunga när du var liten.
    • Instruktioner från föräldrar
    • Nödnummer inklusive föräldrar, där föräldrarna går, giftkontroll, etc.
    • Blöjpåse
    • Våtservetter
    • Sippy cup
    • Friska snacks deras föräldrar kommer att låta dem ha.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande