Hur man fungerar i ett multigenerationellt hushåll

Många familjer runt om i världen bor i multigenerationella hushåll, som definieras som spänner över 3 och till och med 4 generationer. De är särskilt vanliga i utvecklingsländer som överväger flera generationer i hemmet som norm, men det blir också vanligare i utvecklade nationer, som Förenta staterna.Stigande kostnader för fastigheter, hälso- och sjukvård och barnomsorg gör fler familjer överväga att gå med i krafter över generationer. Varje generation introducerar emellertid en ny uppsättning potentiella komplikationer, som måste behandlas för att ett multigenerationellt hushåll fungerar och trivs.

Steg

  1. Bild med titeln Funktion i ett multigenerationellt hushåll Steg 1
1. Vet varför detta arrangemang är på plats. Varje levnadsarrangemang har sina fördelar och nackdelar, och för att det ska fungera måste fördelarna erkännas och uppväga nackdelarna. När det blir svårt, kommer ihåg varför du har valt att bo i ett multigenerationellt hushåll, hjälper till att klara av några konflikter som kan uppstå. Några av anledningarna till att familjerna väljer att leva tillsammans är:
  • Pengar.Förlust av ett jobb eller oväntade utgifter, som skilsmässa eller död i familjen.
  • Ett stort drag, där en familjenhet bor med en annan familjenhet eller medlem som redan är i området tills de kan bli bekanta med området och etablera sitt eget hem.
  • En önskan att bo i ett område med höga kostnader. Genom att ha fler familjemedlemmar bor i ett enda hus, har familjen råd med ett trevligare, större hus i ett bättre grannskap och med bättre skolor.
  • Arbeta föräldrar som föredrar att få sina egna familjemedlemmar vård för sina barn istället för främlingar.
  • Äldre släktingar som måste ses efter familjen istället för hemvårdstjänster.
  • En betoning på att bevara religiösa övertygelser och tullar.
  • Oväntade omständigheter, såsom en försvagande skada, hjärtproblem eller en obotlig sjukdom.En utökad familjesituation kan ge en hjälpsam kudde om och när sådana omständigheter uppstår.
  • Bild med titeln Funktion i ett multigenerationellt hushåll Steg 2
    2. Diskutera de olika omständigheterna med din familj så att alla är på samma sida om varför du bor tillsammans. Om det är en tillfällig situation, låt din familj veta vad din situation är.
  • Bild med titeln Funktion i ett multigenerationellt hushåll Steg 3
    3. Definiera ansvarsområdena som omger dem som behöver vårdas.
  • Har någon i familjen hälsoproblem som måste åtgärdas, till exempel en äldre förälder som behöver särskild vård eller ett barn med inlärningssvårigheter?
  • Om deras vård är hembaserad, vilken av de andra familjemedlemmarna är främst ansvariga för denna vård?
  • Bild med titeln Funktion i ett multigenterationellt hushållssteg 4
    4. Diskutera gränser som en grupp, eftersom de måste respekteras av varje hushållsmedlem, från den yngsta till den äldsta.
  • Adressera dina bekymmer om integritet.Det kan vara svårt att ha privatliv i den här levande situationen.Se till att alla förstår vikten av integritet och har konsekvenser för alla som invaderar någons integritet på något sätt, oavsett om det är internet, din dagbok, går igenom personliga tillhörigheter, och även lyssnar på telefonsamtal.
  • En del av att upprätthålla gränserna är varje familjemedlem som vet att ge råd, särskilt när det gäller problem eller argument av ett gift par i huset, bör bara ges "Om du bad om."Gå aldrig in i mitten av ett par argument om det inte är ett fall av missbruk.
  • Ange fysiska gränser.Vissa människor har mer "fysisk" personligheter än andra.Låt din familj veta om dina bekymmer om fysiskt våld och / eller olämplig röra.
  • Ställ in akustiska gränser.Det är troligt att minst en person i huset kommer att njuta av hörselögd musik eller till och med tv.Berätta för dem som vill ha hög musik eller tv för att använda hörlurar.
  • Ange badrumsregler. Vissa människor accepterar mer om att använda badrummet samtidigt som andra.Har lås på badrumsdörrarna för att förhindra oavsiktliga avbrott och pinsamhet.
  • Bild med titeln Funktion i ett multigenterationellt hushållssteg 5
    5. Låt föräldrarna höja sina egna barn. Om de vuxna inte är medvetna om varandras rättigheter och ansvar, kan läxa ibland vara en källa till diskord i huset.Vad som orsakar problem är en icke-förälder vuxenens känsla av hur långt de borde tillåtas att bestämma vad som är bäst för barn.Det är särskilt viktigt att berätta för dina föräldrar och morföräldrar, liksom andra familjemedlemmar att inte motverka de regler du har ställt för dina egna barn .
  • Bild med titeln Funktion i ett multigenerationellt hushåll Steg 6
    6. Besluta före tid som kommer att vara ansvarig för att betala räkningar, och hålla fast vid detta till det bästa av din förmåga.Naturligtvis finns det tillfällen då de oförutsedda händer.Om alla vuxna medlemmar arbetar tillsammans kan de flesta problem lösas.
  • Bild med titeln Funktion i ett multigenerationellt hushållssteg 7
    7. Ring ett familjemöte om det finns ett problem som du tycker behöver diskutera.Om det är ett mer personligt problem, ta den andra familjemedlemmen åt sidan och diskutera det tyst. Som tidigare nämnts borde det finnas en tid och en plats där någon familjemedlem kan ha privatliv. Det är under dessa omständigheter att många personliga problem kan adresseras och lösas innan de utbrott i en stor konflikt.
  • Bild med titeln Funktion i ett multigenerationellt hushållssteg 8
    8. Tillbringa kvalitetstid tillsammans som en familj.
  • Ha en dag och / eller natt en vecka av roligt för alla. Bond över en spel natt, en resa till biografen, eller ens sitta ner och prata med varandra.
  • Varningar

    Varje hushåll kan ha kämpat och argumenterar, och det är särskilt sant i multigenerationella hushåll.När detta händer, har alla svalna och lugnar sig innan du fortsätter att diskutera några meningsskiljaktigheter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande