Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig spendera natten

Att bo på en väns plats för natten kan vara jättekul. Du får hänga utan att behöva oroa dig för att bli upptagen, och kan ta en paus från ditt eget hemliv medan du är på det. Men dina föräldrar kommer inte alltid att vara okej med dig att spendera natten ut. Detta kan leda till problem för dina planer, speciellt om de vanligtvis är sorten för att neka dig tillåtelse. Genom att bevisa är du trovärdig och träna en affär med dem, kan du övertyga dina föräldrar att ändra sig och låta dig sova med din vän.

Steg

Del 1 av 3:
Tjäna deras förtroende
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 1
1. Var ansvarig i ditt dagliga liv. Ansvaret innebär att göra de saker som behöver göras. Det betyder också att vara ärlig och pålitlig. Allt detta spelar i vilka föräldrar kommer att säga när du frågar dem om en sömn. Om du vill bli behandlad mogen, var mogen.
  • Förvänta dig inte att detta ska arbeta över natten, men. Bara för att du är mogen för en hel dag betyder det inte att dina föräldrar kommer att låta dig gå till en sömn.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 2
    2. Planera dina sleepovers klokt. Oavsett om du har dina föräldrars förtroende eller inte, beror tillåtelse ofta på natten du planerar sömnen för. Om du vill sova på en skolnatt är föräldrarna vanligtvis osannolikt att ge dig tillstånd. Å andra sidan kommer en natt under sommarsemester att stå en bättre chans. Om du vill öka chanserna att få tillstånd, bör du planera att tillbringa natten när det inte händer något nästa dag.
  • Sleepovers är i allmänhet svårare att få tillstånd för om de är co-ed. Moms och pappor kan vara obekväma om pojkar och tjejer sover över tillsammans, och kan ha fastare regler beroende på deras värderingar.
  • Storleken på sömnen är också viktigt. Vissa föräldrar kommer att vara mer bekväma med mindre sömn än större.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 3
    3. Håll öppen kommunikation med dina föräldrar. Tjäna din föräldrars förtroende är inte något som händer över natten. Det kan också vara svårt och långsamt att bygga om om det är trasigt. För att ha förtroende mellan förälder och barn, bör du prata med dem varje dag. Låt dem veta om allt som händer i ditt liv. Det är bra att göra det till en vanlig sak för ditt förhållande med dem. Detta kommer att hjälpa mycket mer än dina chanser att sova.
  • Tillit går båda sätten. Om du vill att dina föräldrar ska lita på dig, ska du ge dem en chans och lita på dem också.
  • Ett bra sätt att visa dina föräldrar som du litar på dem är att lyssna på deras råd.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 4
    4. Fortsätt med dina läxor och sysslor. I en vuxenens värld måste leken balanseras med arbete. I ditt fall kommer att behålla läxor och hushållsarbetar att du förtjänar att gå ut och släppa lös. Om det finns något som behöver göras innan du ber dem att göra en punkt att göra det först. Låt inte en oavslutad chore användas mot dig när du ber om att tillbringa natten.
  • Del 2 av 3:
    Övertyga dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 5
    1. Se till att de är i gott humör först. Som orättvist som det kan tyckas, en del av vad som beror på om dina föräldrar ger tillstånd är det humör du är i när de frågar. Om de redan är upprörd om någonting innan du närmar dig är det nästan garanterat att de kommer att säga nej. Detta beror på att de inte vill hantera någon extra stress.
    • En sak du kan göra är att se vad du kan göra för att hjälpa dina föräldrar ute innan du frågar. På det sättet kommer de att vara i ett bättre humör, och du har bevisat dig själv som förtjänar i ögonen.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 6
    2. Ställ frågan. Att fråga dina föräldrar kan vara stressiga beroende på vilken typ av relation du har med dem, men det måste göras lugnt. Framför allt måste du säga det på ett sätt som inte kommer att låta det låta som en negativ interaktion. Om du går in med en pessimistisk tankegång är det allt mer sannolikt dina föräldrar kommer att förneka dig.
  • Det kan vara bra att erbjuda några detaljer innan du ställer frågan. Detta kan hjälpa till att undvika en snabb "Nej." Säg något så här: "Min vän har sin födelsedag imorgon, och ville ha en pizza sleepover för att fira. Skulle det vara okej om jag gick dit och tillbringade natten imorgon?"
  • Sitter ner bredvid dem medan du frågar kan vara ett bra knep, eftersom det kommer att få dem att känna sig mindre rusade i sitt beslut.
  • Om möjligt är det en bra idé att ställa frågan ett par dagar i förväg. Föräldrar är vanligtvis mer benägna att reagera positivt på en förfrågan i förväg, snarare än en sista minuten plan.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 7
    3. Ge dem alla detaljer. Om föräldrar känner sig nervösa för att låta sitt barn ut på kvällen, vilket ger dem alla detaljer kommer att sätta dem tillfreds. Att ge dem en nedgång av planerna och saker de kanske vill veta är en stor hjälp. Att vara ärlig och förhand om det kommer att ge dig den högsta chansen att få sitt tillstånd. Här är några saker du borde berätta för dem:
  • Där du kommer att bo.
  • Oavsett om du planerar att lämna din väns hus någon gång på kvällen.
  • Vilken typ av föräldrakontroll förväntas. Detta är en stor.
  • Om någon annan kommer att vara hemma. Som inkluderar syskon av din vän eller andra släktingar.
  • Vad din väns familjesituation är som.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 8
    4. Berätta för dem att sova är friska. Även om du kommer till en sömn för att ha kul, det finns många extra fördelar för ett barn som sover över. Att låta dina föräldrar veta fördelarna kan lindra dem att tänka på att det är bra för din uppfostran. Försök med att få upp några av dessa om de har svårt att bjuda:
  • Barn i Sleepovers lär sig nya sociala färdigheter. De måste vara flexibla i en ny miljö.
  • Du kommer att få ett nytt perspektiv på en annan familj under en sömn. Försök att inte göra det här låter som om du vill fly från din egen familj!
  • Ett barn är ute av huset ger föräldrarna en chans att slappna av.
  • Sleepovers kan vara en trevlig behandling en gång i taget.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 9
    5. Fråga om deras främsta anledning till oro. Om du stöter på problem med övertygande dem kan det vara till hjälp att vända konversationen med dina föräldrar till en sökning efter en lösning. Fråga om huvudfrågan som de är oroliga för, och fråga vad som kan göras för att lösa det. Håll ditt fokus på att hitta en lösning, snarare än att låta dig bli arg.
  • Poppar en fråga om detta borde vara enkelt och lugnt. Säg något som: "Jag förstår att du kanske är orolig över mig går ut ikväll. Det som i synnerhet stör dig? Kanske kan vi hitta ett sätt att fixa det."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 10
    6. Lämna kontaktinformation. Kontaktinformation är viktigt, både för barnet och föräldrarna. Dina föräldrar kommer att vilja få tag i dig oavsett vad. Även om de aldrig kallar numret kommer det att lägga dem lugna att ha ett nummer som de kan ringa om de inte hör något från dig. Detta borde vara hemtelefonen för huset du bor på, eller cellnumret på din väns föräldrar.
  • Ge inte falska nummer. Även om du lyckas göra det här, kommer du att röra sig med dina föräldrar förstöra deras förtroende och dina chanser för framtida sömner.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 11
    7. Föreslå att sömnen händer på din plats. Föräldrar kan känna sig hjälplösa om deras barn sover någon annanstans. Om du omplanterar sömnen att hända på din plats, kan du stå en chans att göra saker som fungerar. På det sättet har du tid med en vän, och dina föräldrar kommer fortfarande att känna att de är i kontroll.
  • Vissa föräldrar mot några vänner som bor på natten i sitt hem, så ta inte detta som en surefirealternativ.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 12
    8. Be om en sömn när du är över. Det kan vara riskabelt att begära en sömn när du redan är där, men impromptu planer händer. Om du vill ha ett sneakier-tillvägagångssätt, kan du be om att gå över till middag, eftersom middagar är oftast lättare att få tillstånd för. Efter middagen kan du bli avslappnad och ringa upp dina föräldrar att fråga. Ibland kommer en förälder att ha en lättare tid att ge tillstånd för något som redan händer. Om du väljer det, bör du dock vara beredd på besvikelse. Vissa föräldrar tar inte vänligt att du försöker dra en snabb en under näsan.
  • Det är en bra idé att packa dina sömn saker bara i fall.
  • För att detta ska träna, kommer dina föräldrar förmodligen att känna till familjen du bor med bra. Det hjälper också om du har haft framgångsrika sovande på den platsen innan.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig spendera nattsteget 13
    9. Gör en viss tid för avstängning och hämtning. Föräldrar som uppsatta planer. Ge dem en grov uppfattning om när du kommer tillbaka. På det sättet kommer de att kunna slappna av för tillfället. Ange planer är en bra sak, eftersom de hjälper till att bekämpa stress och oro.
  • Samtidigt bör du vara flexibel med när de kan hämta dig. Många vuxna har mycket på sin dag, så det borde vara upp till dem när du plockas upp nästa dag.
  • Del 3 av 3:
    Hålla natten på ett ansvarsfullt sätt
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 14
    1. Stick med dina planer. Om du säger att du ska göra något och dina föräldrar är överens med det, gör ditt bästa att följa igenom. Om du berättar att du ska göra något och göra något annat, riskerar du att förstöra förtroende.
    • Om du kan bevisa för dina föräldrar som du kan följa med dina planer, kommer de att börja se att du är mer ansvarsfull och börjar lita på dig mer.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 15
    2. Presentera dina föräldrar till din väns föräldrar. En del av ditt föräldrars beslut beror på vad de tycker om den vän du vill sover med. I de flesta fall är deras ultimata bekymmer din säkerhet. De vill se till att du ska ta hand om. Det är där väns föräldrar kommer in.
  • Om dina föräldrar kan betrakta ett ansikte, kommer det att sänka sina sinnen när du frågar att sova.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 16
    3. Låt dina föräldrar lära känna din vän. Om dina föräldrar inte redan känner till din vän är det en bra idé att lägga ett namn på ett ansikte. Genom att introducera dem kan dina föräldrar se att din vän inte är nära så illa som de kan ha fruktat. Även orubbliga vänner tenderar att vara välskötta när andra föräldrar är runt.
  • Dina föräldrar kommer troligen att försöka bestämma vilken typ av fara din vän kan sätta dig in. Om din vän är känd för att vara Belligerent och oansvarig, har du en mycket svår tid att övertyga dem om att det är en bra idé att stanna natten.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 17
    4. Ring dina föräldrar om du vill bli hem. Genom att ta en semester från ditt eget hem måste du ta ansvar för dig själv. Det inkluderar att veta att lämna om du inte vill stanna längre. Även om det är sent, kommer dina föräldrar troligen att vara glada att du bestämde dig för att ringa snarare än att sitta genom något obehagligt. Om något, kommer det att bevisa att du kan lita på att kalla en dålig situation när du ser en.
  • Till exempel, om du känner dig sjuk eller inte känner dig bekväm att spendera natten längre av någon anledning, ring upp dina föräldrar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig spendera nattsteget 18
    5. Låt dina föräldrar veta hur sömnen gick. Att hålla dina föräldrar uppdaterade med allt kommer att få dem att känna sig mer tillfreds. När du antingen hämtas eller kommer hem, prata med dina föräldrar lite om hur sömnen var. Vilka slags saker fick du upp till? Var det roligt? Vad var din väns familj att vara runt? Alla dessa kan hjälpa till att visa dina föräldrar att en sömn är en hälsosam aktivitet.
  • Kom ihåg: Du vill inte bara göra det här sömnarbetet. Du vill också säkerställa framtida sleepovers. Att göra det till en trevlig upplevelse för alla involverade kommer att se till att du har den högsta chansen av fler sovande.
  • Tips

    Föräldrar vill känna att de är i kontroll. Vistas natten på någon annans plats tar den kontrollen bort från dem. Med det i åtanke vill du ge dem en känsla av att de fortfarande har den makten medan du är borta.
  • Innan du frågar efter en sömn, bör du nämna dina vänner en eller två gånger genom att säga saker som "" så och så "och jag hängde idag i paus" eller "Jag blir riktigt bra vänner med" så och så "" och säg att du hoppas att hänga med dem någon gång eftersom de är riktigt trevliga och sedan ett par dagar efter frågan om de kan komma över eller vice versa.
  • Varningar

    Försök inte att smyga ut utan dina föräldrars tillåtelse. Detta kan göra din situation mycket värre och du kommer nog att hitta sömnen var inte värt det. Det kommer också att göra saken värre med dina föräldrar och de kanske inte litar på dig med någonting under en tidsperiod. Det betyder också att du inte kommer att ha sovande när som helst snart.
  • Du kommer inte alltid få dina föräldrars tillåtelse för allt, oavsett hur mycket du försöker. Detta är olyckligt, men du kan alltid planera dina föräldrar vid en senare tidpunkt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande