Hur man beter sig väl hemma

Bra beteende är något som alla föräldrar vill ha och förvänta sig av sina barn.De flesta barn vill i sin tur behaga sina föräldrar och göra dem stolta.Men när du växer och blir en vuxen, kan du ibland komma i meningsskiljaktigheter med dina föräldrar.Beter sig bra hemma är därför ibland lättare sagt än gjort.Formeln för att ha gott beteende hemma är relativt enkelt - genom att undvika dåligt beteende som att prata tillbaka, visa dina föräldrar att du är ansvarig och är tankeväckande och omtänksam, kan du komma bättre hemma och undvika problem.

Steg

Metod 1 av 3:
Undviker dåligt beteende
  1. Bild med titeln Dölj ett barn
1. Prata med dina föräldrar om deras regler.Kanske har du fått problem mycket i hemmet och är osäker på varför.Eller kanske du känner att din förälders regler känner sig orättvist för dig ibland.Om så är fallet, prata med dina föräldrar om sina begränsningar och varför de finner dem viktiga.Det kan finnas underliggande faktorer på spel som du inte vet existerande som hjälper dig att förstå dem och deras regler bättre.Det här är också en tid för dem att förstå dig bättre.
  • Säg något som "hej mamma och pappa, jag vet att jag har fått problem mycket för att bryta min utegångsförbud på klockan 10 med några minuter.Jag vill verkligen vara ett bättre barn och jag vill aldrig betona dig eller för dig att oroa dig för mig.Men jag har haft samma utegångsförbud för ett år nu, och jag undrade om du i framtiden skulle överväga att förlänga den till 11, efter att jag har bevisat att jag kan vara hemma med 10 konsekvent?"
  • Kanske är dina föräldrar väldigt strikta på dig eftersom det finns många barn i ditt område som gör droger eller komma in i dödliga bilolyckor.Om så är fallet kan du lugna dem genom att vara drogfri och genom att köra försiktigt.
  • Bild med titeln Låt din mamma veta när du
    2. Erkänna vad som orsakar ditt dåliga beteende.Ofta finns det vissa situationer som du kan få dig till det du vet kommer att leda till problem.Ta dig tid att tänka på tillfällen som du har blivit i trubbel.Arbeta för att undvika sådant beteende och negativa omständigheter i framtiden.
  • Till exempel, om du kommer i trubbel nästan varje gång du hänger med en viss vän, överväga att spendera betydligt mindre tid med den där vännen.Du kan också försöka prata med vännen så att du båda kan vara bättre vänner till varandra och undvika problem.
  • Bild med titeln vara en bra student i skolan steg 1
    3. Undvik problem i skolan.Ett annat sätt att vara bra hemma är att vara bra i skolan.Ingen förälder vill höra nyheterna att deras barn har blivit störande i skolan, och det kan nästan garantera att dina föräldrar kommer att bli upprörd och besviken över dig.Arbeta för att vara bra i skolan och undvika problem så att dina föräldrar aldrig får en dålig rapport.
  • Granska din skolas handbok när det gäller att göra policyer såväl som klassrummet som dina lärare har på en individuell nivå.Följ dessa regler och du kommer att undvika straff.
  • Bild med titeln vara en bra student i skolan steg 10
    4. Argumentera inte med dina föräldrar.En annan fråga som många föräldrar har är frustration när deras barn argumenterar eller pratar tillbaka till dem.Du måste komma ihåg att du är barnet, även om du är i gymnasiet, och dina föräldrar är myndighetsfiguren över dig.Även om du kan njuta av ett nära och till och med vänligt förhållande med dem, är de fortfarande dina föräldrar och de är förtjänta av respekt.Därför, om du inte håller med om något, presentera din fråga respektfullt och utan att argumentera.
  • Till exempel, om din förälder inte tillåter dig att gå till köpcentret med dina vänner, acceptera sitt beslut.Du kan säga något som "Jag vet att du sa att jag inte kan gå till köpcentret med mina vänner, och jag accepterar dina beslut som min förälder, men jag vill fortfarande gå.Om du ändrar dig, var snäll och låt mig veta.Också, om det finns något sätt du skulle känna dig mer bekväm med mig, kunde vi prata om det?"
  • I framtiden, fråga dem lite i förväg så att de har mer tid att tänka på det, och kräver inte ett svar direkt.
  • Aldrig under några omständigheter berätta för dina föräldrar att du hatar dem.
  • Bild med titeln har din sista sömn före gymnasiet Steg 26
    5. Göra fred med dina syskon.Du kan komma in i mycket problem hemma som stammar från slagsmål med dina bröder och systrar.Dessa slagsmål kan emellertid vanligtvis undvikas.Sitt ner med dina syskon och prata om att sluta problemen mellan dig, och diskutera sätt att undvika slagsmål bör tempor börja flamma.
  • Till exempel bör du alltid ta en minut att lugna ner när din syskon har gjort något för att uppröra dig.Gå bort ett ögonblick, samla dina tankar och sedan återvända för att prata
  • Slå aldrig din syskon under några omständigheter.
  • Bild med titeln Organisera och rengöra en tonåring
    6. Respektera dina föräldrars hem.Kom alltid ihåg att du bor under ditt föräldrars tak, inte vice versa.Dina föräldrar arbetar förmodligen hårt för att ge ett hem, mat och kläder för dig och vill inte ha något annat än att du ska ta hand om.Respektera de saker som de har givit dig och de regler som de har pågått.När du är äldre och har ditt eget hem, kommer du att kunna ställa in egna regler.
  • Till exempel, spela inte din musik för högt.
  • Håll ditt rum rimligt snyggt.
  • Ta hand om de saker de har gett dig.
  • Bjud inte upp vänner över utan att kontrollera med dem först.
  • Metod 2 av 3:
    Att vara ansvarig hemma
    1. Bilden med titeln städning när du verkligen don
    1. Gör dina sysslor.Dina föräldrar har sannolikt gett dig vissa sysslor som du ska göra varje vecka, som att göra disken eller ta ut papperskorgen.Varje vecka, se till att du gör din del i ditt hem för att hålla det rent och kör effektivt.Kom ihåg att du är en del av din familj och om du alla arbetar tillsammans gör du det lättare för dina föräldrar.
    • Håll en planerare och lägg åt tid för att göra dessa sysslor så att du inte glömmer.Du bör alltid slutföra dina sysslor utan att behöva påminnas.
  • Bild med titeln glöm inte uppdrag i skolan steg 1
    2. Gör klart dina läxor.Dina föräldrar kan komma hem varje dag från jobbet och be om att se dina läxor så att de kan kontrollera det.Se till att du fyller i dina läxor varje dag efter att ha kommit hem från skolan så att dina föräldrar inte behöver stressa om oavslutat arbete.Sedan skolan är sannolikt ditt enda jobb, bör du göra det flitigt och se till att all din verksamhet är omhändertagen utan att behöva påminnas.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt ett blygt toddler Steg 5
    3. Hjälp ta hand om dina syskon.Även om du inte är deras förälder, om du har yngre syskon, kan du hjälpa till att ta hand om dem.Detta kommer att signalera till dina föräldrar att du är ansvarig och blir mer mogna, och de kommer sannolikt att lita på dig mer och tänka på dig mer fördelaktigt.Om du vet hur man gör vissa saker som dina syskon vanligtvis är beroende av dina föräldrar, kan du ibland gå i det.
  • Till exempel, om din mamma eller pappa vanligtvis får din syskon ett mellanmål på natten, kan du få det för dem några nätter istället.
  • Du kan också hjälpa dem med håret eller när de väljer sina kläder.Fråga dem om de vill ha hjälp först, men.
  • Bild med titeln vara glad på en enda sexskola steg 5
    4. Lyssna på och lyda dina föräldrar.Även om dina föräldrar gör regler som du tycker är strikta eller kanske till och med hårda, borde du alltid lyda dem.Många problem kan undvikas om du lyssnade på dina föräldrars kloka instruktioner.De har varit där du är nu och tenderar att göra regler för att förhindra att du gör de misstag som de gjorde.Så gör allt du kan för att hålla dina löften till dem och visa din respekt.
  • Visa alltid dem respekt.Låt aldrig dina vänner eller andra prata illa om dem.
  • Det är din föräldrars jobb att vägleda dig och förhindra dig från skada.Kom ihåg att deras regler härrör från den önskan.
  • Undvik att jämföra dina föräldrar till dina vänner föräldrar. Varje hushåll har sina egna regler och stil. Kom ihåg att vissa andra föräldrar kan vara lax och inte ge tillräckligt med vägledning.
  • Bild med titeln Host A Girls Endast Sleepover (för Preteens) Steg 6
    5. Respektera din utegångsförbud.Om dina föräldrar har gett dig en viss tid att vara hemma, respektera den tiden.Dina föräldrar har sannolikt ställt den här gången för att säkerställa att du är hemvist så att de inte behöver oroa sig för dig.Gör du bäst att aldrig orsaka dina föräldrar onödig stress.
  • Kom hem några minuter tidigt när det är möjligt.
  • Ange ett larm på din telefon så du vet när du ska lämna din väns hus eller annan plats för att vara hemma i tid.
  • Bild med titeln Deal med favoritism i din familj Steg 2
    6. Var artig och respektfull.Dina föräldrar älskar dig och bara vill ha det bästa för dig.Visa dem alltid den respekt som de förtjänar, vilket är mycket för att de gav dig livet och ta hand om dig.Vara positiv med dem, argumentera inte, och visa dem alltid vänlighet.
  • Behandla alltid dem hur du vill bli behandlad.
  • Tänk på allt som de gör för att ta hand om dig.
  • Skrika aldrig på dem eller höja din röst.
  • Metod 3 av 3:
    Går den extra milen
    1. Bild med titeln Organisera och rengöra en tonåring
    1. Gör extra sysslor.Även om du borde prioritera de sysslor som du redan har fått av dina föräldrar, bör du försöka göra lite mer för att hjälpa dem så ofta.Dina föräldrar kan arbeta 40 timmar eller mer per vecka och måste ta hand om dig och dina syskon, så de har ganska lite på sin tallrik förutom att ta hand om huset.Ta lite tid under veckan för att rengöra lite extra för att lindra några av dina föräldrars börda.
    • Gör några extra massor av tvätt när du har tid eller tvätta disken om du ser lite i diskbänken.
  • Bild med titeln Låt en pojke veta att du älskar honom steg 3
    2. Gör något trevligt för dina föräldrar.Dina föräldrar gör det mycket troligt bra saker för dig ofta, förmodligen ännu mer än vad du märker.Ta dig tid att tänka på sätt att återvända till favören, men också för att visa dina föräldrar hur mycket du älskar och uppskattar dem för allt som de gör.Detta är ett bra sätt att gå utöver att bara vara bra hemma, men för att visa dina föräldrar hur mycket sin egen godhet är viktigt för dig.
  • Till exempel kan du skriva dina föräldrar ett brev som uttrycker din kärlek till dem.
  • Du kan baka dem en sats kakor eller spara upp dina pengar för att köpa dem en gåva.
  • Bild med titeln Babyproof Ett Play Room Steg 7
    3. Erbjuda att babysit dina syskon.Om dina föräldrar är tillsammans och båda arbetar kan de svårt att hitta tiden att gå ut på ett datum med varandra som de gjorde innan du föddes.Om du är gammal, föreslår barnpassning av dina yngre syskon så att dina föräldrar kan ha lite tid åt sig själva.De kommer att uppskatta gesten och du kommer att kunna spendera tid med dina bröder och systrar.
  • Bild med titeln Bli en medicinsk författare Steg 4
    4. Överväg att få ett deltidsjobb.Extra pengar hjälper till att boka ut.Om du är 16 år eller äldre, överväg att få ett deltidsjobb om ditt föräldrars samtycke.Detta jobb kommer inte bara att ge dig att spendera pengar så att du måste fråga dina föräldrar mindre ofta, det kommer också att göra dig mer ansvarsfull och kommer att ge dig färdigheter som är viktiga för arbetskraften.Dina föräldrar kommer att uppskatta att du tar det här initiativet och det kommer att ge dig möjlighet att komma ut ur huset för lite.
  • Överväg att leta efter anställning på köpcentret eller på en restaurang.
  • Du kan också babysit barn i ditt grannskap eller göra ärenden för dina grannar.
  • Bild med titeln Boost ditt välbefinnande och håll dig mentalt hälsosamt steg 5
    5. Visa empati och förståelse för dina föräldrar.Kom ihåg att, även om du inte är förälder själv, är föräldraskap det svåraste jobbet på planeten.Du kan vara dina föräldrars första barn, och medan de alltid gör vad de tycker är bäst, har de inte alla svar.Vet det och ta inte ut dem när du känner att de är orättvisa eller orimliga.
  • Sätt dig i sina skor och föreställ dig vad du skulle göra om du hade ett barn.Tänk på hur skyddande du skulle vara.
  • Vara omtänksam.Du kan göra det på små sätt som att inte lämna badrummet våt efter att du har dusch, såväl som på större sätt som att ge dina föräldrar lite utrymme efter en lång dag på jobbet.
  • Bild med titeln Boost ditt välbefinnande och håll dig mentalt hälsosamt steg 3
    6. Gör din familj din prioritet.Det kommer aldrig att bli någon eller något viktigare i livet än din familj.Kom ihåg att dina föräldrars kärlek till dig är djupare än någon annans som du vet, mer än dina vänner, och mer än din signifikanta andra om du har en.Alltid ära, respekt och älskar dem och lägger dem först och du kommer inte ha någon fråga hemma!
  • Tips

    Berätta för dem hur du älskar dem och säger "snälla" och "tack".
  • Mors dag och fars dag är speciella helgdagar.Du kan göra lite extra för att visa hur mycket du älskar dina föräldrar och uttrycker hur bra du känner för ditt bra arbete!
  • Respektera dina föräldrar, även om du tror att några av deras regler är orättvisa. Om de säger att du måste gå och lägga dig tidigt, båpa inte och skrika. Tala lugnt med dem och försök att se om det finns någon chans att du stannar senare. Om de fortfarande säger nej, kasta inte en tantrum. Gå till ditt rum och läs en bok, eller gör några läxor.
  • Lyssna på dina föräldrar och motstå att ignorera dem även om de säger något som du inte gillar.
  • Var ärlig med dina föräldrar och undvik att ljuga.
  • Kasta inte en tantrum när du är upprörd. När du slänger en tantrum kan dina föräldrar känna sig generad eftersom de kan ställa en fråga att de kan ha information som är privat.
  • Respektera alla människor runt dig, särskilt de som är äldre än du.
  • Undvik att svära eller vara våldsam om något stör dig.
  • Om du har gäster över, var artig och respektfull.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande