Hur man gör ingenting

Ibland måste du ta en paus till tomgång ett tag. Du kan lära dig att ta mer tid bort från så kallade "produktiv" aktiviteter för att ge dig chansen att varva ner och regenerera. Du kan spendera din fritid gör ingenting, lära dig att stjäla lite extra tid på jobbet och begå till en mer långsiktig stil av ledighet.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör ingenting på fritiden
  1. Bild med titeln gör ingenting steg 1
1. Stjäla tid. Livet blir högt, stressigt och spänd. När du är redo att dra avtryckaren på någon seriös fritid, sätt ett block av tid och behåll det. Att göra ingenting regelbundet är mycket hälsosamt för ditt sinne, kropp och känslomässigt liv, speciellt om du upptäcker att du verkligen bär dig själv. Var inte rädd för att ta en paus varje gång i taget.Då och då är det okej.
  • Om du känner dig stressad och överväldigad, behöver du inte avsätta timmar och timmar av ingenting, vilket skulle vara opraktiskt. Gör ingenting i 15 minuter då och då, och du kan allvarligt avstrida.
  • Bild med titeln gör ingenting Steg 2
    2. Hitta ett lugnt ställe att sitta. Gå någonstans du kan fly, zon ut och hitta lite fred. Om du bor i en liten lägenhet, lägg åt ett hörn av ett större rum med golvkuddar, ett mjukt doftande ljus och kanske ett mysigt kast. Varhelst det är, se till att du kan känna dig bekväm och lugn.
  • Du behöver inte vara en munk sitter på toppen av ett berg i Japan för att hitta lugn och ro. Slå upp ett lugnt hörn av den offentliga parken, eller sätt ut en däckstol i din bakgård. Parkera din bil i en tom parti och bara sitta där.
  • Bild med titeln gör ingenting Steg 3
    3. Eliminera distraktioner. Om du tittar på din telefon gör du något. Stäng av telefonen, datorn, radio, tv och annat sätt att skicka eller ta emot samtal eller meddelanden. Dessa distraheringar kommer bara att hålla dig från att njuta av ingenting.
  • Det kan vara trevligt att sätta ett larm, om det behövs, så du kan påminna dig själv när din period av "inget tid" är över.
  • Bild med titeln gör ingenting Steg 4
    4. Prova DIY sensory deprivation. Vissa människor betalar bra pengar för erfarenheten av sensoriskt deprivation, som i grund och botten inte gör någonting i en mörk tank som är inställd på din kroppstemperatur. Medan du kanske inte kan få det perfekt kan du approximera upplevelsen.
  • Rita ett varmt bad och vänta tills det blir så nära som möjligt för din kroppstemperatur. Stäng av alla lampor, sätt några öronmuffar på och försök att flyta i badkaret ett tag. Trippy saker.
  • Bild med titeln gör ingenting steg 5
    5. Sitt Bara. Zazen, vanligtvis förkortad "zen" är en slags meditation som kallas "bara sitter" meditation. Om du frågar Zen munkar vad de gör under meditation, skulle de säga, "Bara sitter." Det finns inget mål att sitta meditation, inget slutresultat.
  • Att göra ingenting är ibland mycket svårare än att göra något, och en av de centrala lärorna i Zen är bara "do" vad det än gör det. När du äter lunch, äta bara lunch. När du sitter, sitta bara. När du samlar data på jobbet, samlar du bara data på jobbet.
  • Bild med titeln gör ingenting Steg 6
    6. Försök att rensa ditt sinne och "tittar på" dina tankar. Meditation tänker inte. Meditation tillåter att dina tankar inträffar, opåverkade. Låt dina tankar om arbete, bekymmer, familjen gå - inte genom att helt enkelt låta dem gå, men genom att titta på dem lämna från ett avstånd. Att göra detta tillåter inte bara din kropp att göra ingenting annat än ditt sinne.
  • Föreställ dig att du drar kameran tillbaka från dina tankar och tittar på dem från ett avstånd. Vem gör den här tittar? Fortsätt dra kameran tillbaka tills du inte kan. Leta efter stillhet.
  • Var inte avskräckt om du tycker är ganska aktiv i meditation. Buddhistiska munkar ägnar hela livet till att frigöra sina tankar. För nu, kasta dina bekymmer så mycket du kan och frossa i att känna ljusare och mindre besvärlig.
  • Bild med titeln gör ingenting Steg 7
    7. Hitta en meditativ aktivitet. Även om detta kanske inte är "ingenting," Strängt taget tycker vissa människor lättare att undvika störande tankar om deras sinne är inriktad på en roteaktivitet. Försök att ordna a Zen trädgård, eller staplande stenar, eller ingriper i en repetitiv aktivitet som häckning. Var uppmärksam på bara vad dina händer gör, och tillåta inte andra tankar att intrånga.
  • Bild med titeln gör ingenting Steg 8
    8
    Prova progressiv muskelavslappning. Denna process kan hjälpa dig att uppnå djup avkoppling medan du inte gör någonting. Fokusera på att koppla av varje muskelgrupp, från ditt ansikte till fötterna, långsamt och med vanliga, även andetag.
  • Metod 2 av 3:
    Gör ingenting på jobbet
    1. Bild med titeln gör ingenting Steg 9
    1. Övning ser upptagen. Få vana att göra rusade körningar till olika rum på ditt kontor, med en frowning eller seriös utseende på ditt ansikte, shuffling papper genom dina händer. När folk ser dig, tror de, "Måste vara riktigt upptagen."
    • Fortsätt alltid flytta när du är på jobbet. Om du bara sitter där gör ingenting, kommer någon att märka. Men om du är överallt, kommer ingen att tänka på att fråga om du gör något eller bara vandrar runt.
    • Om du arbetar på en dator, luta din skärm så att ingen kan se den och skriva rasande. Lyssna på musik eller podcaster istället.
  • Bild med titeln gör ingenting steg 10
    2. Volontär för hjärnlösa uppgifter. Behöver din chef någon att sopa upp i köket? Volontär. Har någon att sitta ute och sortera lådor? Låter bra. Ju mer hjärnlösa uppgiften, desto mer som att göra ingenting kommer det att vara. Det mer stressiga tänkandet krävs, ju svårare jobbet.
  • Alternativt kan det vara bättre att aldrig frivilligt för någonting. Om du någonsin befinner dig på klockan, håller du bara kvar där. Det är bra pengar.
  • Bild med titeln gör ingenting Steg 11
    3. Ljuga om hur lång tid det tar att göra saker. Scotty sa det bäst på Star Trek: "Berätta för kaptenen Det kommer att ta dig fyra timmar, så du kan se ut som ett geni när du får det gjort i två." Om ingen annan kan göra vad du gör, vet ingen hur länge det ska ta.
  • Berätta för din chef, det tog dig hela dagen att köra runt att sälja annonser, eller att du kör in i alla slags problem som fyller ut den rapporten, så du har inte blivit den färdig, och det kommer nog att ta några timmar. Om du redan är klar, bara sitta där och gör ingenting och gör dina pengar.
  • Bild med titeln gör ingenting steg 12
    4. "Låt förmannen hitta dig." Ett gammalt ordspråket från Automotive Factory Lines, gick ner från äldre händer till nya arbetstagare var att bara sitta fast om något gick fel. Om din maskin slutar fungera och linjen stannar, gå inte springa för att berätta för någon. Bara stå där. Du får betalt på något sätt.
  • Du behöver inte arbeta i en fabrik för att följa denna grundläggande regel. Om du någonsin arbetar och något går fel, eller bryter, sparka bara tillbaka. Sätt på din förvirrade "försöker-att-figur-det-ut" ansikte och granska saker nära, gör absolut ingenting.
  • Bild med titeln gör ingenting steg 13
    5. Låt någon annan göra det. Vissa människor låter deras egos komma i vägen för att de inte gör någonting. Du är inte i en produktivitetskonkurrens med dina medarbetare. Du behöver inte vara hyperaktiv om du betalas varje timme och du är på klockan. Om något kommer upp som någon kan göra, låt någon annan göra det.
  • Du kan till och med hjälpa denna process tillsammans. Lära sig att säga, "Jag kunde göra det, jag antar, men det är helt i Jims styrhus. Han kommer att knacka ut ur parken."
  • Naturligtvis, på vissa arbetsplatser, beror din lönecheck på din produktivitet. Du brukar inte låta någon annan göra allt för dig.
  • Bild med titeln gör ingenting steg 14
    6. Ta en lång lunch. Ta så länge en paus i mitten av dagen som möjligt medan du arbetar, speciellt om du är på klockan för den. När klockan fem rullar runt, så att extra femton minuter måste du stjäla för att avsluta din smörgås blir det sista på allas sinne.
  • I de flesta jobb måste du känna det här för att se hur långt du kan trycka på det. Om du är på klockan från 8-3 kan du alltid säga att du måste vara någon annanstans och du kan inte stanna när det är dags att lämna.
  • Bara ignorera någon som gör kommentarer eller försöker få dig att känna "lat" För att ta en anständig paus. Om det inte påverkar din anställning är det inte ditt jobb att bry sig om.
  • Bilden med titeln gör ingenting steg 15
    7. Spela till dina styrkor. Beroende på vilken typ av arbetstagare du är och vilken typ av jobb du har, kan du alltid hitta ett sätt att betona dina goda egenskaper som en arbetare att tillåta mycket mer latskap.
  • Om du är en pratsam, aktiv närvaro, gör den närvaro som är känd vid möten och i gruppsituationer genom att prata mycket. Bli den "aning" person i rummet. Du verkar som om du är upptagen och värdefull, även om du är ensam, gör du i princip ingenting.
  • Om du är tyst, men studious arbetare, komma undan med att göra ingenting genom att sätta av det tills senare. Gör ingenting måndag genom onsdag, men slamma dig själv på torsdag och fredag ​​för att få allt ditt arbete gjort för veckan.
  • Bilden med titeln gör ingenting steg 16
    8. Misslyckas på beräknade sätt. Du behöver inte vara den bästa arbetaren på jobbet, du måste bara vara tillräckligt bra för att fortsätta att bli betald. Det är allt du behöver oroa dig för. Om din chef saddlar dig med ett stort ansvar, är det ok att misslyckas. I framtiden kommer du inte att bli ombedd att ta på sig speciella ansvarsområden igen. Bra deal.
  • Det är viktigt att se ut som om du kom nära, men kunde inte få det gjort. Ta ett projekt i den helt fel riktningen, men ta lite tid att göra det. Det är bättre att göra godmodiga misstag.
  • Bild med titeln gör ingenting Steg 17
    9. Få ett jobb som är i princip som att göra ingenting. Om du inte kan göra något och få betalt för det, skulle det vara en ganska söt affär. Jobb där det är väldigt lätt att stjäla tiden inkluderar:
  • Nattsäkerhet
  • Biljett
  • Hus-sittande
  • Författare av spa recensioner
  • Söt Pet Video Aggregator
  • Mattestning
  • Eventuellt telekommunikationsjobb
  • Metod 3 av 3:
    Gör ingenting som en livsstil
    1. Bild med titeln gör ingenting Steg 18
    1. Håll din inkorg full. Om folk försöker få tag i dig på telefonen och få den fullständiga inkorgsbehandlingen, tror de att du är så upptagen att du är helt översvämd med saker att göra. Här är hemligheten: Lyssna bara inte på någon av dem.
  • Bild med titeln gör ingenting Steg 19
    2. Var positiv. Om du är godmodig, olycklig och lat, kommer folk att tro att det bara är en del av din personlighet. Om du är en ryck och försök att komma undan med att göra ingenting hela tiden, kommer folk att tro att du är en super-jerk.
  • Om någon får dig att göra ingenting, eller kommer på ditt fall om det, erkänna bara att du är förvirrad: "Jag var inte säker på det. Du har rätt, du har rätt. Tack för att du fått mig på rätt spår!"
  • Bild med titeln Gör ingenting Steg 20
    3. Eliminera dina bilagor. Det mindre personliga ansvaret som krävs av dig, desto mindre måste du göra. Det är svårt att komma undan med att göra ingenting om du måste hämta barn från fotbollspraxis, gå en hund, eller gå på många datum. Om du vill göra ingenting på lång sikt, behåll ditt liv och enkelt och effektiviserat som möjligt.
  • Vara en minimalistisk. Håll dina relationer få och långt mellan och dina tillhörigheter skuren till de absoluta nakna väsentliga.
  • Bild med titeln gör ingenting Steg 21
    4. Acceptera andras välgörenhet. När du låter andra människor göra saker för dig, det är mindre du måste göra för dig själv. Om du låter din studious och vänliga granne vet att du inte har en gräsklippare eftersom du inte har råd med en, se hur snabbt ditt gräs blir klippt. Även om det verkliga problemet är latskap, koaxera ut välgörenhet från andra för att komma undan med att göra mindre.
  • Bild med titeln gör ingenting Steg 22
    5. Begär till lycka, inte ansvar. När som helst du "måste" Gör något, det är mindre tillfredsställande än att göra något du vill göra. Medan vissa människor tror att du fullgör ditt ansvar är ett givande och hälsosamt sätt att leva livet, det är också meh. Om du vill göra ingenting, är du fokuserad på att ha kul och tomgång, inte stegklättring av sociala ansvarsområden.
  • Ofta definierar vi något och ingenting när det gäller huruvida vi anser det "användbar." Din lycka? Ja, det är användbart. Det betyder att du tar lite tid, då och då, att göra ingenting.
  • Bild med titeln gör ingenting Steg 23
    6. Sova i. Bra sätt att göra ingenting? Sova. Det kommer att skära i din möjlighet att vara produktiv hela dagen, och det blir det mest bekväma och återställande sättet att göra ingenting på lång sikt.
  • Tips

    Kom ihåg att det inte finns någon skuld för att ge dig lite privat stillestånd.Hur ofta gör du ingenting, men det borde vara en föryngrande upplevelse.
  • Oroa sig för ingenting. Var bara lugn och samlad.
  • När du väl har blivit bra på att göra ingenting kan du använda den här nya hittade tid och energi att tänka istället. Detta skulle inte göra "ingenting"- Snarare skulle det här tänka medan du stänger av världen. Att fokusera på en sak på det här sättet kommer att hjälpa dig att koncentrera dig bättre än att få ditt sinne att zooma över en miljon tankar en minut.
  • Gör dig bekväm. Det kan rensa ditt sinne och slappna av dig.
  • Varningar

    Om du är utmattad medan du försöker göra ingenting, kan du sluta somna. Om det händer, överväga att lägga till mer sömn till din dagliga rutin.
  • Först kan du känna dig nervös, ledsen och rastlös. Försöka koppla av och förstå att det inte gör någonting betyder inte att du är oproduktiv eller oansvarig. Tänk på att du gör det för att rensa ditt sinne och slutligen förlänga ditt liv så att du får ännu mer tid.I slutändan kommer inställningen för att ladda batterierna att göra dig mer produktiv, kreativ och mer kunna koncentrera sig på lång sikt, och det är mycket bra för arbete, skola eller andra delar av ditt liv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande