Hur man utvecklar ett bättre förhållande med dina föräldrar

Problem mellan föräldrar och barn är vanliga och tidlösa. Om du vill förbättra ditt förhållande till dina föräldrar är du inte ensam. Att utveckla ett bättre förhållande med dina föräldrar innebär att bedöma den bakomliggande orsaken till problemen, främja ett mer moget förhållande med dem och fokusera på att ändra hur du tänker och beter sig. Om du för närvarande har ett negativt förhållande med dina föräldrar, eller ett så så-förhållande, men önskan att förbättra det, finns det ett antal steg som kan vidtas för att få det att hända.

Steg

Metod 1 av 2:
Ändra dig själv
  1. Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss Steg 2
1. Agera först. Vänta inte på att dina föräldrar försöker förbättra förhållandet. Om du vill förbättra ditt förhållande med dina föräldrar, bör du börja omedelbart och agera först.
  • Bild med titeln Vänligen dina föräldrar steg 8
    2. Vara uppskattande. Tänk på att alla dina föräldrar har gjort för dig - alla sätt som de har hjälpt dig - alla de sätt de har påverkat hur du tror. Du kan hitta dig själv tacksam för dina föräldrar och mer villiga att förbättra förhållandet eller kompromissen, eller vara mer förlåtande när dina föräldrar irriterar dig.
  • Låt dina föräldrar veta att du är uppskattande för allt de har gjort för dig. Det kan skada sig för att känna sig för givet, även för föräldrarna.
  • Visa din uppskattning med dina handlingar. Få dem en trevlig present eller, om du bor med dina föräldrar, gör några extra hushållsarbete utan att bli frågad. De kommer sannolikt att vara nöjda med dig för det här.
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss Steg 22
    3. Separera från dina föräldrar emotionellt. Det här är inte att säga att du inte ska ta hand om och älska dina föräldrar. Men om du är mindre känslomässigt kopplad till dina föräldrar kan du vara mindre investerad i argument eller meningsskiljaktigheter med dem. På så sätt kan du enkelt gå bort från en situation och inte låta den skada förhållandet. Du kan skilja dig emotionellt från dina föräldrar på två primära sätt.
  • Fokusera mindre på att söka sitt godkännande. Var villig att definiera dig själv och ditt självvärde genom dina egna ögon.
  • Bekräfta ditt förflutna, fortsätt sedan. Ditt förhållande till dina föräldrar kan ha varit grovt förut. Kom ihåg det här och bedöma den roll du har spelat i ditt förhållande till dina föräldrar, men låt det inte definiera ditt förhållande framåt.
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss steg 12
    4. Ta sitt perspektiv. Ofta kommer människor inte att komma överens eftersom de misslyckas med att överväga andras perspektiv. När du väl kan empati med andras position och se orsakerna till det, kommer du sannolikt att vara mer villig att kompromissa och förbättra förhållandet.
  • Acceptera att dina föräldrar är olika. De växte upp i en annan generation med olika sociala normer och uppförandekod, med olika teknologier och sätt att tänka, med föräldrar som behandlade dem vissa sätt, det var förmodligen mycket annorlunda att manar för föräldraskap idag. Tänk på hur deras liv kan ha skett från ditt liv, och hur dessa olika historier kan bidra till problem i förhållandet.
  • Försök använda den här informationen när du pratar om att förbättra ditt förhållande med dem. Påminna dem om att tiderna förändras och be dem att tänka på deras förhållande till sina egna föräldrar. Se om de kan komma ihåg några problem i deras förhållande till sina föräldrar som berodde på dessa "generationella" skillnader.
  • Till exempel, om ditt förhållande till dina föräldrar är ROCKY eftersom de inte godkänner att du flyttar in med din betydande andra före äktenskap, försök att påminna dem om att i deras generation var ännu mer konservativa fortfarande, och den tiderna förändras och det är faktiskt ganska vanligt att flytta in med en signifikant annan utan att vara gift.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv för det bättre steget 14
    5. Utveckla din egen identitet. Det är ok och till och med friska för dig att tänka på dig själv och att ha din egen åsikt om frågor. För att få en ny funna känsla av autonomi och separation från dina föräldrar, kan du upptäcka att ditt förhållande förbättras organiskt.
  • Engagera sig i självupptäckt. Hålla åt sidan vad alla andra tänker på dig och hur du borde leva ditt liv, inklusive dina föräldrar, och fråga dig själv några allvarliga frågor om dig själv. Var noga med att varaligt svara på frågor som "Vilka känslor vill jag känna mig mest?" eller "Vad vill jag spendera mer av min tid på?" eller "Vad är mina talanger?" eller "vilken typ av person är jag?"
  • Tänk om du går med din föräldrars uppfattning eftersom du också tror det eller för att din automatiska lutning är att tänka på vad de gör om någonting (som om dina relationer, politik eller till och med enkla saker som ditt favoritsporter, till exempel).
  • Bild med titeln Vänligen dina föräldrar Steg 9
    6. Tänk på dem som andra vuxna, inte föräldrar.Om du fortsätter att se dem som dina föräldrar, kan du otänksamt beter sig på ett sätt som är barnliknande och främjar ett förhållande dynamiskt att du försöker förbättra.
  • Till exempel, om du fortsätter att förvänta dem att stödja dig ekonomiskt, kan du lämna dörren öppen för dina föräldrar att ge dig för mycket oönskade råd eller skuld dig till att spendera tid med dem.
  • Metod 2 av 2:
    Ändra förhållandet dynamiskt
    1. Bild med titeln förhindra tonårsgraviditet Steg 1
    1. Ta reda på den bakomliggande orsaken. Bedöm det som i synnerhet oroar dig om ditt förhållande med dina föräldrar. Det finns flera anledningar att du kanske vill förbättra ditt förhållande.
    • Du kan känna att dina föräldrar ger för mycket oönskade råd, behandla dig som ett barn, respektera inte dina åsikter, skuld dig till att spendera tid med dem, eller respekterar dina vänner eller make / maka. Var noga med att ha en bra känsla av den speciella aspekten av ditt förhållande som du vill förbättra.
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss Steg 6
    2. Visa respekt. Även om du inte håller med sin föräldraskap, värderingar eller principer, är artig för dina föräldrar - att göra det, kommer du att vara mindre benägna att sätta dem i ett defensivt föräldraskap.
  • Det finns ett antal sätt att vara respektfull. Försök använda artigt språk (t.ex "förlåt" eller "skulle du tänka om"), talande blygsamt ("det kan vara" istället för "det är definitivt") och låter dem sluta prata innan du tar din tur.
  • Bild med titeln Sluta älska någon som inte gör
    3. Låt inte saker fester. Om du har en kamp med dina föräldrar, gör allt du kan för att reparera relationen snarare än senare. Detta visar att du bryr dig om förhållandet. Det kommer också att innebära att du kommer att ha kämpat för mindre tid totalt.
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss Steg 17
    4. Håll dig lugn. Överreagera inte när du pratar med dina föräldrar kan du sluta säga saker du ångrar, vilket bara kommer att skada ditt förhållande vidare och få dig att tyckas omogna.
  • När du interagerar med dina föräldrar och du känner en våg av starka känslor som kommer på, utvärdera situationen som ledde till dina starka känslor genom att fråga dig några frågor.
  • Till exempel, om du är i oenighet med dina föräldrar om att klippa gräsmattan kan du fråga: "I det stora systemet av saker, hur illa, kommer det verkligen att vara att klippa gräsmattan?"
  • Eller, om du inte bor med dina föräldrar, men de är alltför involverade, frågar du detaljerade frågor om ditt jobb och ger oönskade råd, kanske du frågar: "Vad är deras motivation för att vilja vara så inblandad? Är det att de bryr sig om mig och är oroliga för min ekonomiska säkerhet?" Fråga dig själv frågor som detta kan leda dig att känna sig mindre upprörd och det kan ge dig inblick i hur du ska svara på dina föräldrar. I det här fallet kan du försöka förbättra ditt förhållande genom att lätta sina bekymmer om din ekonomiska framtid.
  • Om ombedömning av din situation inte fungerar för att minska hur känslomässig du känner, försök att fråga artigt om du kan fortsätta diskussionen när du har svalnat dina jets. Förklara att du känner dig väldigt upprörd och vill inte av misstag säga något oförskämt eller ånger.
  • Bild med titeln Övervinna depression Steg 16
    5. Var positiv. Smile på dina föräldrar. Håll dig positiv och varm. Låt dem veta med ditt kroppsspråk som du är glad att se dem och att du bryr dig om deras välbefinnande. Detta kommer att ställa in tonen för din kommunikation och hjälper till att förbättra förhållandet. Utan att tänka kan dina föräldrar till och med efterlikna dina positiva känslor. Denna känslomässiga mimicry kommer att hjälpa till med att ställa ett humör som kommer att främja positivt förhållande förändring.
  • Bilden med titeln prata med föräldrarna så de
    6. Be inte om deras råd om du inte vill ha det. Ibland uppstår problem i relationer mellan föräldrar och barn, särskilt vid tonåren och bortom, eftersom föräldrar kan försöka ge råd på ett överdrivande sätt som strider mot din känsla av autonomi.
  • För att komma runt det här, försök bara fråga om deras råd när du är säker på att du verkligen vill ha det. Om du bara känner dig lat att tänka på saker på egen hand, och så frågar du dina föräldrar, kan du öppna dörren till frustration från din sida.
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss Steg 3
    7. Var öppen och ärlig. Ett sätt att förbättra ditt förhållande Dynamic är att vara mer villig att prata med dina föräldrar om saker som du kanske känner är obekväma. Detta kommer att bidra till att bygga förtroende för ditt förhållande med dina föräldrar, vilket kommer att förbättra ditt förhållande med dem.
  • Behåll i regelbunden kontakt så att dina föräldrar kan få ett bättre perspektiv på ditt liv, vad gör dig, och vad som gör dig lycklig. Om de inte känner dig så bra, blir det svårt för dem att försöka förbättra förhållandet. Om du lyssnar på dina föräldrar kommer de mer benägna att lyssna på dig, öppna dörren för att du ska kunna diskutera förbättra förhållandet.
  • Bild med titeln Sätt en vän eller släkting ut ur ditt hus steg 12
    8. Upprätta gränser och göra regler.Om du vill behålla ett positivt förhållande med föräldrarna, men upptäcker att du alltid hamnar inte, överväga att konfigurera några ämnen som off-gränser. Detta kan fungera bättre om du är äldre eller inte längre leva med dina föräldrar. Försök också skapa regler som både du och dina föräldrar är överens om att följa.
  • Sitt ner med dina föräldrar och berätta för dem att du vill förbättra ditt förhållande med dem, men det för att göra det, tycker du att det skulle vara till hjälp om det fanns några regler. Fråga att de gör en lista över de regler som de skulle vilja ha implementerat, och du gör detsamma.
  • Om du är tonåring eller barn kan regler inkludera att inte få upp vissa ämnen, vilket ger dig en chans att prova saker på egen hand, eller låta dig stanna senare på natten så länge du checkar in med text eller samtal och kan bevisa det du är ansvarig.
  • Om du är en vuxen kan reglerna inkludera att dina föräldrar inte störa det sätt du väljer att föräldra dina egna barn, eller fråga dina föräldrar att inte kommentera negativt om din betydande andra.
  • Diskutera de olika reglerna och begränsa dem till en lista som du alla är överens om. Checka in ibland för att se om du och dina föräldrar fortfarande är nöjda med att följa de regler som du har kommit överens om.
  • Bilden med titeln prata med föräldrarna så de
    9. Undvik onödiga argument. Ibland är argument oundvikliga, men gör ditt bästa för att avstå från onödiga squabbles. Det kan innebära att du måste bita tungan när en av dina föräldrar säger något kontroversiellt. Avgöra om behovet av att svara är verkligen nödvändigt. Om det är, gör punkten tydligt och blygsamt för att undvika ett alltför känslomässigt argument.
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss Steg 5
    10. Hålla interaktioner mogna.Vara rättvis och logisk om problem och demonstrera för dina föräldrar att du är mogen, och de kommer sannolikt att återkräva genom att agera mogna sig själva. Oftast om föräldrar ser att du agerar mogna, kommer de att behandla dig därmed.
  • Tips

    Känna igen att du förmodligen inte kan ändra dina föräldrar mycket. Om du vill behålla ett positivt förhållande med dina föräldrar, förstå det som i stort sett måste du hantera dem som de är. Även om jag pratar med dem kan du arbeta med att ändra ditt förhållande dynamiskt, det tar tid och det kan vara svårt att förändra människors beteende på drastiska sätt, särskilt på kort sikt. Kom ihåg att hålla patienten när du navigerar förbättra ditt förhållande!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande