Hur man skickar ett klagomål mot din arbetsgivare (usa)

Många federala och statliga lagar reglerar relationerna mellan arbetsgivare och anställda. I allmänhet måste arbetsgivare betala timmarna med minst minsta löneplus och en halv timme under några timmar över 40 i en arbetsvecka och upprätthålla säkra och sanitära arbetsförhållanden. Arbetsgivare kan också inte diskriminera nuvarande eller potentiella medarbetare baserat på ras, etnicitet, kön, religion, funktionshinder eller ålder. Om din arbetsgivare har misslyckats med att kompensera dig enligt gällande löne- och timme lagar, har misslyckats med att upprätthålla säkerhets- och sanitetsbestämmelser, eller har diskriminerat dig, kan du kunna lämna ett klagomål mot honom med federala eller statliga myndigheter.

Steg

Metod 1 av 5:
Arkivering av ett klagomål med U.S. Arbetsavdelning
  1. Bild med titeln Fil Ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 1
1. Prata med din arbetsgivare. Innan du skickar ett formellt klagomål, prata med din chef eller någon i personalavdelningen och se om du kan lösa problemet internt.
  • Får inte emotionella eller göra några personliga attacker. Även om du tror att din chef är en ryck, behöver du inte berätta för honom det. Förbli artig och professionell hela tiden.
  • Dokumentera allt som händer. Håll register över varje utbyte, skriftligen om möjligt. Om du har några muntliga konversationer behöver du inte spela in dem, men försök att ta anteckningar snart efter.
  • Ditt bästa alternativ om en konversation äger rum är att skicka ett mail eller skriftligt brev till den person som du pratade inom 24 timmar efter konversationen. Ange när konversationen ägde rum och att det du skriver är din förståelse för vad som sägs, summerar sedan konversationen.
  • Till exempel kan du skriva: "Kära Betty, tack för att du pratade med mig igår angående de saknade timmarna på min lönecheck. Det är min förståelse att du har granskat löneposterna och att jag betalades för alla timmar jag hade arbetat. Men jag arbetade på onsdag och betalades inte för dessa timmar. Du gick med på att kontrollera tidsklockorna och se om de fungerade ordentligt. Tack för din hjälp."
  • Skvaller inte om problemet med dina medarbetare. Även om du kan vara upprörd om vad som hände, var professionell och undvika anklagelser som du sprider rykten eller pratar om människor bakom ryggen.
  • Om du är medlem i en union, kan du vara skyldig att prata med en fackföreningsrepresentant innan du lägger ett formellt klagomål eller gör något annat. Om så är fallet, följ din fackliga politik.
  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 2
    2. Se till att din arbetsgivare är skyldig att följa federal lag. Lönen och timmars division av DOL verkställer lagen om rättvisa arbetsnormer, familjen medicinska ledighet och andra federala lagar som arbetar med anställnings timmar och löner. FLSA och FMLA gäller i allmänhet för alla företag som är engagerade i interstate commerce.
  • Om du inte är säker på om din arbetsgivare är täckt, kan du ringa Whd på 1-866-4uswage för att fråga. Divisionens vägtullfri hjälplinje är tillgänglig måndag till fredag ​​från 8:00 A.m. till 8:00 p.m. östlig tid. Du kan också besöka en lokalt kontor personligen eller skicka ett mail.
  • WHD kommer också att låta dig veta om du ska fil med din statliga byrå innan du lämnar in ett federalt klagomål. I många fall måste du uttömma alla tillståndsremedier innan du flyttar till den federala nivån.
  • Bild med titeln Fil Ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 3
    3. Samla den nödvändiga informationen. För att lämna in ett formellt klagomål med WHD behöver du ditt namn, adress och telefonnummer, såväl som namn, adress och telefonnummer för din arbetsgivare.
  • Du måste också berätta för dem namnet på ägaren eller chefen de borde tala med om ditt klagomål, vilken typ av arbete du gjorde och hur och när du betalades.
  • Du bör också innehålla eventuell ytterligare information eller dokumentation, till exempel Pay Stubs eller en kopia av anställningshandboken, som du tycker att WHD kan hitta till hjälp när de utvärderar ditt krav.
  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 4
    4. File ditt klagomål. Du kan börja klagomålet genom att ringa Whd på 1-866-4uswage eller besöka divisionen hemsida. Du kommer att riktas till ditt närmaste lokala kontor, där ditt klagomål kommer att utvärderas.
  • Klagomål till WHD är konfidentiella. I händelse av att WHD beslutar att undersöka din arbetsgivare, kommer din identitet inte att avslöjas för någon.
  • Eftersom klagomål måste lämnas in inom två år av händelsen, se till att du är så snart som möjligt efter att du har upptäckt problemet med dina löner eller timmar.
  • Bild med titeln Fil Ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 5
    5. Följ igenom med ditt klagomål. Om WHD upptäcker obetalda löner eller obetald övertidskompensation, kan den övervaka betalningen av pengarna. Det kan också söka påföljder från din arbetsgivare för brott mot lagen.
  • Dessutom kan arbetsgivare som avsiktligt kränkt lagen uppstå på straffrättsliga avgifter och kan möta straffrättsliga böter och fängelse.
  • DOL kan lämna en rättegång mot din arbetsgivare för din räkning. Om det inte gör det, har du rätt att lämna en privat civildräkt.
  • Metod 2 av 5:
    Arkivering av ett klagomål med U.S. Lika sysselsättningsmöjlighetskommission
    1. Bild med titeln Fil ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 6
    1. Se till att din arbetsgivare är skyldig att följa federal lag. De lagar som verkställs av EEOC gäller för alla regeringens arbetsgivare och privata företag med minst 20 anställda.
    • Federal lag tillämpar om du är en aktiv anställd eller en arbetssökande på en täckt arbetsgivare.
  • Bild med titeln Fil Ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 7
    2. Kontrollera att arbetsgivarens handling bryter mot en lag som verkställs av EEOC. Federala lagar som verkställs av EEOC inkluderar avdelning VII i Civil Rights Act of 1964, lika lönelagen, åldersdiskriminering i sysselsättningsakten och avdelning I av amerikanerna med funktionshinder.
  • Dessa lagar skyddar mot anställningsdiskriminering på grundval av ras, färg, religion, kön, nationellt ursprung, ålder, funktionshinder eller genetisk information.
  • Om en arbetsgivare till exempel har lagt till en hjälp-önskad annons som söker endast vita kvinnliga sökande för en sekreterarposition skulle den annonsen bryta mot lagen och en drabbad sökande kunde lämna ett klagomål till EEOC.
  • Åldersdiskrimineringslagstiftning gäller endast om du är över 40 år. Lagen är utformad för att skydda äldre arbetstagare från att behandlas orättvist på grund av sin ålder, men det förbjuder inte arbetsgivare från att diskriminera yngre anställda som kanske inte har tillräcklig erfarenhet.
  • Förbjudna praxis inkluderar också att göra en arbetsmiljö så oacceptabel genom diskriminerande beteende som en rimlig person inte skulle kunna stanna, en situation som kallas konstruktiv urladdning.
  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 8
    3. Prata med din arbetsgivare. Innan du lägger ett formellt klagomål, prata med någon på din arbetsplats med auktoritet. Din arbetsplats ska ha en policy för att hantera diskriminering eller trakasserier som publiceras.
  • Detta kan vara svårt om din direkta handledare är den som ansvarar för att diskriminera dig eller trakassera dig, men var inte rädd för att gå över huvudet.
  • Om du är representerad av en fackförening, prata med din fackföreningsrepresentant innan du gör något annat. De är där för att hjälpa dig i sådana situationer.
  • Skvaller inte om situationen bland dina medarbetare, oavsett hur upprörd du är, och fråga dem inte om den person som stör dig. Till exempel, anta att din direkta handledare, Larry, ofta gör kommentarer om din kropp som gör dig obekväma. Prata med någon som har befogenhet att disciplinera Larry eller göra dessa kommentarer, snarare än att fråga dina medarbetare om Larry någonsin har sagt någonting liknande dem.
  • Men om en kollega vittnar om trakasserier eller diskriminering, be dem att skriva ner vad de såg eller hört så att du har sitt uttalande på posten.
  • Håll en rekord av allt som händer, inklusive varje möte eller episod av trakasserier, särskilt om du försöker visa ett trakasserier eller en fientlig arbetsmiljö.
  • Bild med titeln Fil Ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 9
    4. Lämna en kostnad för diskriminering på din Närmaste EEOC-fältkontor. I de flesta fall kräver federal lag att du måste lämna in en avgift med EEOC innan du kan lämna in en arbetsdiskriminering på arbetsdiskriminering mot din arbetsgivare.
  • Om din stat har en myndighet i rättvist sysselsättningspraxis kan du lämna in det och din avgift kommer också att lämnas in med EEOC om federal lag gäller.
  • Du måste lämna in din avgift inom 180 dagar efter den sista händelsen av diskriminering. Denna tidsfrist förlängs till 300 dagar om din arbetsgivare omfattas av en statlig eller lokal rätt som förbjuder diskriminering på samma sätt som den federala lagen som verkställs av EEOC.
  • Om mer än en händelse har inträffat, gäller tidsfristen för varje händelse separat. Men om du tar ut ett pågående trakassamönster, anser EEOC alla händelserna som helhet. Fristen gäller den sista och senaste händelsen, även om EEOC anser alla händelser som är relaterade till trakasserier, även de för vilka tidsfristen har gått.
  • Medan EEOC inte tillåter dig att lämna in din avgift online, har den ett online-bedömningsverktyg du kan använda för att avgöra om EEOC är lämplig plats för dig att lämna in en avgift.
  • När du skickar din avgift, kommer EEOC att ge dig en kopia av din avgift med ett laddningsnummer. Inom 10 dagar skickar byrån ett meddelande och kopia av avgiften till din arbetsgivare..
  • Bild med titeln Fil Ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 10
    5. Vänta på ett svar från EEOC. EEOC kommer att utvärdera din avgift och bestämma det lämpliga svaret. I vissa fall kommer byrån att be din arbetsgivare att ge ett skriftligt svar på din avgift, medan det i andra kommer att be dig båda att delta i ett medlingsprogram.
  • Om EEOC bestämmer att din avgift lämnades för sent, att den inte har behörighet att lösa din fordran, eller att det inte är osannolikt att det är svårt att hitta diskriminering på grund av de fakta du har lämnat i din avgift, kommer det att omedelbart avvisa din avgift.
  • Om du blir ombedd att delta i medling, kommer du och din arbetsgivare att sitta ner med en neutral tredje part som hjälper dig att komma till en kompromiss. Målet är att båda parter ska diskutera frågan och komma till en frivillig avveckling.
  • Bild med titeln Fil Ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 11
    6. Följ igenom med din avgift. Om EEOC inte finner någon brott mot lagen, eller om du och din arbetsgivare inte kan nå en förlikning vid medling, kommer EEOC att ge dig ett meddelande om rätt till Sue. Detta dokument ger dig möjlighet att lämna in en rättegång i federal domstol.
  • Om byrån finner en kränkning av lagen och inte kan nå en lösning med din arbetsgivare om överträdelsen, kommer din avgift att vidarebefordras till byråns juridiska personal för att avgöra om byrån vill lämna in en rättegång. Om de avböjer får du ett meddelande om rätt till Sue.
  • Metod 3 av 5:
    Arkivering av ett klagomål med arbetssäkerhets- och hälsovårdsverket
    1. Bild med titeln Fil Ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 12
    1. Förstå vad OSHA gör. OSHA är ett federalt byrå belastat med att säkerställa att arbetstagare har säkra och hälsosamma arbetsförhållanden och att de inte är föremål för några externa risker för skada medan de är på jobbet.
  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 13
    2. Prata med din arbetsgivare. Innan du går till OSHA, varnar du en chef eller handledare till den fara som påverkar hälsa eller säkerhet på din arbetsplats. De kan inte lösa problemet om de inte är medvetna om det.
  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 14
    3. Samla informationen du behöver. Nästan alla arbetsgivare är täckta antingen av OSHA eller av ett OSHA-godkänt statligt program. OSHA kräver viss information att följa med ditt klagomål och begäran.
  • Granska klagomål kan hjälpa dig att räkna ut vilken information du behöver för att kompilera för att göra ditt klagomål.
  • Förutom att identifiera information om dig själv och din arbetsgivare, skulle OSHA vilja veta hur många anställda som arbetar där och utsätts för risken, när de är utsatta, och hur länge, vilken typ av arbete de gör och hur länge Risken har funnits.
  • Dessutom, om du har någon kunskap om huruvida någon har blivit skadad som ett resultat av risken och huruvida något har gjorts för att korrigera det tidigare, skulle detta också vara till hjälp för OSHA. Men du behöver inte veta all denna information för att lämna in ett klagomål.
  • Du bör inkludera all information som du tycker kan vara till hjälp, så länge det är sant och korrekt med det bästa av din kunskap. Oroa dig inte för att inte veta reglerna eller förordningarna, eller veta vilken hälso- eller säkerhetsstandard som har kränkts.
  • Bild med titeln Fil Ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 15
    4. File en hälso- och säkerhets klagomål eller begäran om inspektion. OSHA låter dig lämna in ett klagomål online, via telefon eller använda mail eller fax. Du kan använda vilken metod som är lättast för dig.
  • Men om det är en nödsituation eller situationen är livshotande, bör du ringa 1-800-321-OSHA för ett omedelbart svar.
  • Skicka in din klagomål till din Lokalt eller regionalt OSHA-kontor.
  • Skriftliga klagomål som du undertecknar och skickar till ditt närmaste OSHA-kontor kommer sannolikt att resultera i inspektion på plats och ytterligare åtgärder.
  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 16
    5. Fil för diskriminering inom 30 dagar efter händelsen. Om du var avfyrade, demoterade, överfördes eller på annat sätt diskriminerades eftersom du begärde en inspektion eller krävde att din arbetsgivare uppfyllde dina rättigheter enligt OSH-lagen, kan du också lämna in ett diskrimineringsklagomat med OSHA.
  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 17
    6. Följ igenom med ditt klagomål. När OSHA-inspektören anländer till din arbetsplats har du rätt att följa med henne på hennes inspektion och träffa henne privat.
  • Du har också rätt att sitta in på alla möten som hålls mellan OSHA-inspektören och din chef eller annan arbetsgivare.
  • Om du inte är representerad av en union, är OSHA-inspektören också skyldig att prata med andra anställda om ämnet om ditt klagomål.
  • Om inspektören finner en överträdelse av OSHA-standarder, kan hon beställa problemet som fastställs av ett visst datum och debiterar böter till arbetsgivaren. Du och andra anställda har rätt att utmana tidsfristen för upplösning av problemet.
  • Om din arbetsgivare vädjar inspektörens beslut har du rätt att vara inblandad i överklagandet. Du måste dock meddela OSHA i förväg som du vill vara inblandad.
  • Metod 4 av 5:
    Arkivering av ett klagomål med din statliga byrå
    1. Bild med titeln Fil ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 18
    1. Prata med din arbetsgivare. Innan du tar några steg för att involvera en extern fest, se till att du har gjort allt du kan göra genom att tala direkt till dina handledare, ledning eller personalavdelning.
    • Om du är representerad av en fackförening måste du prata med din fackliga representant och se till att alla fackliga policyer följs innan du skickar in ditt klagomål.
    • Dokument alla möten med din arbetsgivare angående din tvist, och om möjligt behåll alla utbyten om problemet skriftligen.
  • Bild med titeln Fil Ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 19
    2. Ta reda på om din arbetsgivare är täckt av stats lag. I allmänhet omfattar statliga arbetskraft och sysselsättningslagar alla arbetsgivare som gör affärer inom staten, men vissa statliga lagar täcker endast företag med åtminstone ett visst antal anställda.
  • Din statliga lagar kan inte ge något mindre skydd än federal lag, men de kan ge mer. Om de gör det, skulle det vara mer fördelaktigt för dig att lämna ett klagomål för brott mot statslagen än för brott mot den federala lagen.
  • Till exempel, senast 2015, hade 29 stater en statlig minimilön som var högre än den federala minimilönen. Om du bodde i ett av dessa stater och hade ett löneförmögenhet, skulle du bättre kunna fästa en stat snarare än federalt klagomål.
  • Dessutom, några Stater förbjuda diskriminering Baserat på faktorer som inte omfattas av federal lag. I dessa situationer skulle medarbetarna ha ett krav enligt statlig lag, men inte under federal lag.
  • Många stater antar också den federala lagen som statlig lag, vilket innebär att en arbetsgivares federala lag också är en överträdelse av statlig lag.
  • Du kan starta din statsforskning på din State Labor Departments hemsida. Webbplatsen kommer att ha information om vilka aktiviteter som bryter mot statlig lag, hur man skickar ett klagomål och hur man kontaktar statliga anställda som kan hjälpa dig.
  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 20
    3. File ditt klagomål. För att lämna ett klagomål med en statsbyrå för brott mot statlig arbetsordning eller anställningsrätt måste du följa det förfarande som fastställts av den byrån.
  • Till exempel, för att lämna in ett tillstånds klagomål i Texas, måste du skriva ut ett pappersformulär, fylla i det och antingen maila det eller ta det personligen till Texas Arbetskraftskommission i Austin, Texas. Däremot har Pennsylvania tre regionala kontor där klagomål måste skickas eller presenteras personligen.
  • I många fall, om du inte har kontaktat en federal byrå om ditt klagomål, kommer statsbyrån att kontakta dem för dina räkning om deras insatser är nödvändig.
  • Metod 5 av 5:
    Arkivering av en rättegång mot din arbetsgivare
    1. Bild med titeln Arkiv Ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 21
    1. Avgas federala och statliga myndighetsalternativ. I många fall är du skyldig enligt lag att lämna ett klagomål med byrån som ansvarar för att genomföra en lag innan du kan lämna in en rättegång.
    • Du vill också se till att du har uttömt alla interna alternativ. Innan du lämnar in en rättegång, bekräfta att du har pratat med din chef eller till personalavdelningen och du har följt all företagspolicy om klagomålet eller tvisten.
    • Om du är representerad av en fackförening, prata med din fackföreningsrepresentant innan du lägger en rättegång.
  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 22
    2. Bestäm var du ska lämna in din rättegång. Om ditt krav uppstår under federal lag måste du fika kostym i federal domstol. Annars kommer du förmodligen att fatta i statsdomstolen.
  • Du kan kanske lämna in en enkel överträdelse av kontraktsundersökningen i små fordonsdomstol, förutsatt att pengar du hävdar att din arbetsgivare är skyldig att du faller under tröskeln för små påståenden - typiskt under $ 10.000, beroende på staten.
  • Tänk på att om du är en AT-Will-anställd kan din förmåga att lämna in en rättegång vara begränsad, särskilt om du avser att lämna in kontraktsbrott. AT-Will-anställning innebär att din arbetsgivare kan skjuta dig av någon anledning eller ingen anledning alls.
  • Men om din arbetsgivare har någon skriftlig policy har du rätt att förlita sig på dem. Till exempel, om den anställningshandbok som ges ut i ditt företag säger att anställda inte kan avslutas om de inte har skrivits upp tre gånger, kan du eventuellt stämma för kontraktsbrott om du blev avfyrade och hade bara skrivits upp en gång.
  • Om du måste fika i federal domstol för att genomdriva dina rättigheter, vill du förmodligen överväga att anställa en advokat som har erfarenhet av anställningsrätt. Federal domstolsförfaranden är komplicerade och bevisstandarder kan vara svåra.
  • Bild med titeln Fil Ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 23
    3. Utkast till ditt framställan eller klagomål. Du måste berätta för domstolen vad som hände, hur det var mot lagen, och pengarna eller andra rättsmedel du tror att du förtjänar som ett resultat.
  • En anställningsrättsadvokat rekommenderas starkt i detta skede om du inte lämnar in små fordonsdomstol. Clerks kontor har inte former tillgängliga för anställningsrättsliga fall som de gör för många andra frågor, och en advokat kan se till att du har inkluderat alla fakta som du behöver bevisa ditt ärende.
  • Om du inte har råd med en advokat, kolla med ditt lokala jurister eller i närmaste lagskola, vilket kan ha kliniker med gratis eller reducerade tjänster.
  • Bild med titeln Fil ett klagomål mot din arbetsgivare (USA) Steg 24
    4. File din framställan eller klagomål och servera din arbetsgivare. När du väl har slutfört ditt klagomål måste du lämna in den med clerk av domstolen vid domstolen där du bestämt dig för att du måste lämna in din kostym.
  • När du skickar din kostym, stämplar clerken det och möjligen planerar din första utfrågning. Du betalar arkiveringsavgifter som sträcker sig från $ 50 till flera hundra dollar, beroende på staten och om du arkiverar i små påståenden, staten eller federal civilrätt.
  • Efter din kostym måste din arbetsgivare serveras så att han vet vad du frågar en domare eller jury att bestämma och när han måste förekomma i domstolen att presentera sin sida. Du kan inte tjäna din arbetsgivare själv, men kontoristens kontor kommer att ha en lista över brottsbekämpning och privatprocess som serverar företag du kan använda. De kommer att debitera dig en avgift för sin tjänst.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande