Hur man väljer en bank eller kreditförening som är rätt för dig

Eftersom bankerna växer, vill fler och fler människor förändra sin nuvarande bank eller kreditförening för att utforska nya alternativ. Du kanske vill hitta lägre avgifter, högre sparande, eller bättre kundservice. Oavsett dina skäl kan du hitta det du letar efter medan du forskar banker och kreditföreningar. Beroende på dina bankbehov och de funktioner du vill att din bank eller kreditförening ska ha kan du börja leta efter ett finansiellt institut som är rätt för dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Jämföra banker och kreditföreningar
  1. Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 1
1. Jämför sina storlekar. Banker kan variera i storlek från små lokala banker till mycket stora internationella företag som ligger i hundratals platser. Kreditföreningar tenderar att vara mindre och tillgodose ett lokalt samhälle, snarare än en nationell befolkning.
  • Större institutioner tenderar att erbjuda fler tjänster och funktioner, medan små institutioner tenderar att erbjuda fler grundläggande alternativ.
  • Till exempel kan en liten institution inte kunna tillhandahålla investeringsrådgivning eller kunna utbyta utländska valutor.
  • Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 2
    2. Adressmedlemskap gäller. Kreditföreningar är medlemsledande icke-vinstdrivande finansinstitut. Det innebär att unionens medlemmar reglerar unionen, snarare än att det styrs av ett stort företag. Kreditföreningar har ofta medlemskapskrav som bestämmer behörighet.
  • Bankerna har inte behörighetskrav som kreditföreningar gör. De är dock för-vinstdrivande företag som drivs av aktieägarna.
  • Kreditföreningar kan ha behörighetskrav baserade på det samhälle du bor i, din arbetsgivare, ockupation, religiös institution eller medlemskap till en broderlig organisation.
  • Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 3
    3. Forskning de tjänster de erbjuder. Kreditföreningar och banker kommer att erbjuda olika funktioner, men i sin kärna är de båda finansiella institutionerna. Till exempel kan vissa mindre kreditföreningar inte erbjuda utlåning för inteckningar som stora banker gör. Du måste göra en lista över de funktioner du anser vara viktigt för din finansiella institution och använd den här listan för att begränsa din sökning.
  • Om du vill ha en institution som erbjuder online eller mobilbank, gör det en prioritet i din sökning.
  • Om du vill kunna använda bankomater utan avgifter, leta efter institutioner som ersätter dig för ATM-avgifter eller är en del av ett stort ATM-nätverk.
  • Metod 2 av 3:
    Välja en kreditförening
    1. Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 4
    1. Lär dig fördelarna med kreditföreningar. Kreditföreningar är inte vinstdrivande institutioner som ofta är kooperativ som förvaltas av sina medlemmar. De har ofta lägre priser än banker, lägre räntor och mer nöjda medlemmar.
    • Kreditföreningar kan dock vara begränsade i antalet tjänster som de kan erbjuda, har behörighetskrav för medlemskap och får inte vara tillgängliga.
  • Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 5
    2. Bestämma behörighet. Vissa kreditföreningar begränsar sitt medlemskap till vissa företag, yrken, vissa anslutningar eller industrier. Medan kreditförbundets behörighet har expanderat de senaste åren måste du tala med en kreditföreningsrepresentant för att se till att du är berättigad att öppna ett konto där.
  • Du kan också vara berättigad att gå med i en kreditförening om din make eller förälder är medlem i den unionen.
  • Kreditförbundets representant kommer att kunna berätta om du är berättigad att ansluta sig till den speciella unionen baserat på ditt yrke och medlemskapsanslutningar till partnerskapsorganisationer, som en broderlig ordning eller militären.
  • Om du är oförenlig vid den kreditunionen måste du leta efter olika fackföreningar att gå med.
  • Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 6
    3. Bedöma deras tillgänglighet. En anledning att kreditföreningar är vanligtvis mindre populära är att de är avsedda att betjäna ett lokalt område så att de kan vara mindre tillgängliga när du är utanför det nätverket. Men många kreditföreningar är en del av medo-ops eller delade nätverk som gör det möjligt för medlemmarna att deponera och dra tillbaka från sina konton hos någon av medlemsinstituten.
  • Fråga om de är medlem i ett gemensamt filialnät. Det finns ofta färre platser för kreditföreningar än det finns för banker.Med ett delat filialnät kan du gå till någon av medlemsledigheterna för att komma åt ditt konto.
  • Fråga om de tillhör ett ATM-nätverk. Om de är, kan du dra tillbaka eller sätta in pengar på olika bankomater, även om de inte är specifika för din kreditförening.
  • Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 7
    4. Välj en försäkrad kreditunion. Kreditföreningar som är försäkrade kan betala tillbaka medlemmar om kreditförbundet råkar misslyckas. Den nationella kreditförvaltningen är den oberoende federala byrån som reglerar och charters federala kreditföreningar. Nästan 98% av alla kreditföreningar i USA regleras och försäkras genom NCUA. Kontrollera om din nationella regering reglerar kreditförbund genom en liknande byrå.
  • Liksom FDIC har NCUA en sökbar databas som ger information om storleken, den ekonomiska hälsan och deras försäkringsstatus. Använd den här resursen för att undersöka kreditföreningar i ditt område.
  • Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 8
    5. Fråga om bankprocedurer. Här måste du se om kreditunionen erbjuder de tjänster som är viktiga för dig. Du kan fråga om de erbjuder online bank, 24 timmars support eller finansiella och investeringstjänster. Om en kreditförening inte erbjuder en viss tjänst, kanske du anser att det är en affärsbrytare. Om du kan leva utan denna tjänst, behåll kreditunionen på din lista över potentiella institutioner.
  • Medan du sannolikt kan hitta den information du vill ha på Credit Unions hemsida är det lättare att prata med en kreditförbundsrepresentant och fråga dem dina specifika frågor.
  • Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 9
    6. Jämför räntorna. De flesta kreditföreningar erbjuder konkurrenskraftiga räntor som är bättre än banker. De tenderar också att erbjuda högre besparingsräntor. Fråga kreditunionen om de priser som de erbjuder och använder den informationen för att jämföra fackföreningar.
  • Med tiden erbjuder färre banker och kreditföreningar intressanta bankkonton. Kreditföreningar är dock fortfarande mer benägna att erbjuda konkurrenskraftiga priser till sina medlemmar.
  • Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 10
    7. Titta på avgifter. Över hela linjen tenderar kreditföreningar att ha lägre avgifter än stora banker. Du kommer att vilja ta reda på om det finns avgifter som är förknippade med att gå under en viss kontosaldo, om kontrollkonton är gratis, om det finns månatliga kontounderhållsavgifter, och om det finns kassakostnader.
  • Var försiktig med anteckningar om vad dessa avgifter är och hur mycket de kostar dig. Faktor i denna information när du jämför kreditföreningar.
  • Tänk på att vissa avgifter inte kommer att gälla för dig. Till exempel, om du aldrig använder bankomater kommer en ATM-avgift inte någon betydande skillnad i ditt beslut.
  • Metod 3 av 3:
    Välja en bank
    1. Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 11
    1. Bestäm din idealbankstorlek. När du tittar på din bank har du möjlighet att välja en institution som är mindre och lokal eller nationell och stor.
    • Lokala banker kan erbjuda mindre eller färre avgifter, men kan också erbjuda färre finansiella tjänster som utländsk valuta eller investeringsrådgivning.
    • Stora banker har fler grenar, vilket är viktigt om du reser ofta eller planerar att flytta, och erbjuda mer finansiella tjänster till sina kunder.
    • Tänk på hur du interagerar med din bank. Besök du Bank / Credit Union Weekly eller gör du mestadels din bank online? Om du gör frekventa besök i din finansinstitut, kommer du sannolikt att du väljer ett med ett bekvämt läge och / eller flera platser.
  • Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 12
    2. Välj en bank som erbjuder online-banking. Om du föredrar att göra din bankverksamhet från din dator, bör du överväga en bank som erbjuder denna förmåga. Du kommer att kunna ta reda på om en bank erbjuder online bankering genom att besöka deras hemsida eller prata med en bankrepresentant.
  • Det finns också online-banker som inte har traditionella tegelstenar och murbruksplatser. Dessa banker är helt online och erbjuder några av samma tjänster som en traditionell bank gör. Det här kan vara ett bra alternativ för dig om du gör det mest, eller allt, av din bank online redan.
  • Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 13
    3. Titta på kontot avgifter. Du vill välja en bank som inte tar ut månatliga underhållsavgifter, har låga kassakreditavgifter, och har inte ett lägsta balansbehov. Stora banker är berömda för laddningsavgifter som deras kunder är omedvetna om när de öppnar konton. Snarare än att lära sig senare att du debiteras dolda avgifter, undersök avgifter medan du väljer en bank.
  • Välj en bank som inte tar ut månatliga underhållsavgifter för att ha ett konto. Vissa avgifter är undvikbara, som om du använder direktavgift.
  • Du vill också hitta en bank som inte har ett lägsta balansbehov, eller har en som är mycket låg. När du går under det här beloppet, eller du är övertrassering på ditt konto, vill du inte att din bank ska ta ut dyra kassakrediter.
  • Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 14
    4. Jämför räntorna. Liksom med en kreditförening kommer bankerna att erbjuda olika räntebärande konton. Medan dessa räntor har blivit alltmer små över tiden kan de betala om du håller en betydande summa pengar på ett sparkonto.
  • Tänk på att banken kan kräva att du upprätthåller ett visst kontosaldo för att vara berättigad till deras annonserade ränta. Om ditt konto går under det här beloppet, skulle du bli oförenlig att uppnå intresse.
  • Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 15
    5. Fråga om deras ATM-nätverk. Om du använder en ATM ofta för att komma åt ditt konto eller ta ut pengar, leta efter en institution med ett brett ATM-nätverk. Var noga med att fråga om deras policy när det gäller att använda en bankomat i ett annat nätverk - vissa banker kan debitera en avgift om du använder en bankomat som inte är i sitt nätverk.
  • Vissa banker kommer att ersätta de avgifter du debiteras för att använda en annan banks bankomat, eller är en del av ett ATM-nätverk som låter dig dra tillbaka eller sätta in pengar på ett stort antal olika bankomater.
  • Bild med titeln Välj en bank eller kreditförening som är rätt för dig Steg 16
    6. Välj en bank som är försäkrad. Bankgarantier säkerställer att om banken skulle misslyckas, skulle du få tillbaka pengarna. Detta är särskilt viktigt i en lågkonjunktur eller en flyktig ekonomi, där det kan vara svårt att känna sig övertygad om att dina pengar är säkra. Kontrollera att banken är försäkrad och ser om de har några gränser för försäkrade kontobelopp.
  • Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) är en federal byrå som reglerar nästan varje bank. Du kan också söka i deras institutions katalog för att hitta en rapport om bankens ekonomiska utsikter. Kolla med din nations Institutionen för statskassan eller finanser för att se om det finns en jämförbar byrå som garanterar försäkring.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Inse att även om du öppnar ett konto, och du bestämmer att det finansiella institutet inte är för dig, kan du alltid byta banker eller kreditföreningar. Denna process kan bli komplicerad, men du har en väg ut.
  • Vissa människor väljer att hålla sina pengar i konton på två eller tre olika banker för att få de bästa priserna. Även om det här är ett alternativ måste du vara mycket organiserad med din ekonomi.
  • Varningar

    Var inte lockad i kampanjer. Även om dessa kan vara trevliga, kommer dessa priser inte att vara kvar och om inte kontot är perfekt för dig på alla andra sätt, kommer det inte att bli en hel del på lång sikt.
  • Betala inte för ytterligare tjänster som du inte behöver.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande