Hur man undviker vanliga hygienfel

Det finns några vanliga hygienpraxis som du bör delta regelbundet. Även om du kanske tror att du följer vanliga hygienpraxis, kan det finnas några av dessa aktiviteter som du kan glömma att göra. Om du följer några enkla steg, kan du undvika vanliga hygienfel och luktar bra, håll dig frisk och må bättre varje dag.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengör din kropp
  1. Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 1
1. Borsta dina tänder. Du bör borsta tänderna flera gånger om dagen. De flesta tandhygienexperter föreslår att borsta två gånger dagligen, efter frukost och innan du går och lägger dig. Detta kommer att bidra till att förebygga tandförfall, tandköttssjukdom och dålig andedräkt.För att se till att din övergripande munhygien är bäst, bör du också flossa dagligen.
  • Du bör försöka använda tandkräm med fluorid eftersom det kommer att bidra till att stärka dina tänder och främja en hälsosam mun. Du kan också använda munvatten med fluorid också.
  • När du borstar tänderna, bör du också rengöra resten av munnen. Att ignorera tungan, taket på din mun eller dina kinders insida kan lämna skadliga bakterier i munnen som kan orsaka hygienproblem. Kör din borste över alla ytor i munnen och skrubba ytan på tungan med borsten varje gång du borstar tänderna.
  • Byt ut din tandborste var tredje månad. Detta kommer att se till att din borste är den mest effektiva den kan vara för den bästa orala hygienen som är möjlig.
  • Se din tandläkare regelbundet för kontroller. De flesta tandläkare rekommenderar två gånger om året, men din tandläkare kan rekommendera ett schema som är bäst för dig.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 2
    2. Floss dagligen. Tillsammans med att borsta tänderna, bör du flossa varje dag. Detta kommer att hjälpa till att bekämpa dålig andedräkt och håligheter. Varje dag bör du dra floss mellan var och en av dina tänder och kör den längs kanterna. Se till att du når dina bakre tänder också.
  • Snäpp inte flossen mot ditt tandkött. Detta kan få dem att blöda, som du inte vill ha.
  • Om ditt tandkött alltid blöder när du flossar, kan du ha en underliggande tandläkare. Du borde se din tandläkare.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 3
    3. Använd munvatten. Ett sätt att se till att du har extra minty andedräkt hela dagen är att använda munvatten. Det hjälper till att förhindra bakterier och kan också hjälpa till att bekämpa kaviteter. Swish det runt din mun efter varje gång du borstar. Du kan också använda den efter måltiden om du inte kan borsta tänderna för att bli av med lukt som dröjer i munnen.
  • Du bör aldrig använda munvatten för att ersätta borstning av tänderna eller förhindra bakomliggande orsaker till dålig andedräkt. Det används bara för att hjälpa till att lägga till en minty lukt i andan och hjälpa dina andra muntliga hygienmetoder.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 4
    4. Tvätta dina händer. För att hålla upp personlig hygien måste du se till att du ofta tvättar händerna. Inte tvätta händerna ofta nog är en av de vanligaste hygienfel som folk gör. Vanliga situationer där du behöver tvätta händerna är efter att du går till toaletten, efter att du nyligen har ätit mat eller dryck innan du äter, och efter hantering av föremål som hanteras av många andra. Detta hjälper till att hålla dig ren och stoppa spridningen av bakterier och bakterier som leder till sjukdom.
  • När du tvättar händer, bör du skumma dina tvål täckta händer i varmt vatten i minst 20 sekunder. Se till att gnugga in mellan fingrarna och runt dina naglar. Detta säkerställer att tvålen har tid att döda några bakterier på dina händer. Du bör sedan skölja tvålen med varmt vatten och torka dem med en engångshandduk eller använda en lufttorkare.
  • Om du vill ytterligare förhindra spridning av bakterier, ska du nysa i din armbåge. Detta hjälper till att täcka mer av din näsa och mun och hålla bakterierna från dina händer.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 5
    5. Använd spolbara torkdukar. Engångsdukar är inte bara för spädbarn längre. Om du känner dig lite unfresh kan du använda en av dessa torkdukar för att städa dig om du inte kan ta en dusch. De är också bra att använda om du måste defekera och vill fräscha upp efteråt.
  • Du kan hitta dessa på livsmedelsbutiken eller allmänna butiker. De är i de vuxna hygienhålarna.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 6
    6. Dusch ofta. För att hålla dig ren, fräsch och luktande trevlig, bör du duscha eller ta ett bad dagligen eller varannan av tre dagar. Detta är det bästa sättet att förhindra onödiga kroppslukt samt förhindra uppbyggnad av bakterier eller bakterier på din hud. Det finns några senaste studier som tyder på att ta en ledig dag från duscha varje par dagar är frisk för huden och hjälper till att främja hälsosam bakterieutveckling på din hud. Se till att du tvättar varje del av din kropp, inklusive alla delar av dina fötter och bakom öronen.
  • Om du går till gymmet, pendla på kollektivtrafik eller komma i kontakt med sjuka människor dagligen, du borde duscha varje dag för att undvika spridning av bakterier och att behålla renlighet.
  • Se till att du tvättar din navelknapp. Det kan vara ett område som du glömmer, men många lukt som orsakar bakterier kan växa där.
  • Om kroppsluk är en konstant bekymmer för dig, fråga din läkare om en antibakteriell kroppsvask.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 7
    7. Shampoo ditt hår. Du bör tvätta håret 2-3 gånger i veckan. För de flesta människor kan det vara skadligt för ditt hår om du tvättar det varje dag. Om du tvättar det dagligen kan du tvätta de naturliga oljorna i ditt hår, vilket får det att bryta och bli skadat. Om du har alltför oljigt hår, kan det dock vara nödvändigt att tvätta håret dagligen.
  • Mängden gånger i veckan som ditt hår ska tvättas kan vara annorlunda för varje person. Var medveten om vad ditt hår luktar och var uppmärksam på hur oljig det blir. Håll en check på ditt hår för att bedöma hur ofta du ska tvätta det.
  • Om du tränar, gör sportevenemang eller deltar i någon annan aktivitet som får din hårbotten att svettas kraftigt, bör du tvätta håret oftare.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 8
    8. Rengör ditt ansikte. Som en del av en bra övergripande hygienrutin bör du tvätta ansiktet varje morgon och varje natt. Detta hjälper till att få alla föroreningar borta från ditt ansikte från dagen och någon olja som ackumuleras på ditt ansikte över natten. Det hjälper dig också att ta bort eventuell smink, fuktkräm eller solskyddsmedel som du kan ha satt på ditt ansikte hela dagen. Tvätta ditt ansikte förhindrar akne och ger dig ett rent, ljusare utseende varje dag.
  • Se till att du väljer rätt rengöringsmedel för dig. Inte varje persons hud är densamma, så försök några olika slag tills du hittar den rengöring som fungerar för dig. Om du behöver lite hjälp, prata med din läkare eller apotekspersonal, som kan hjälpa dig att hitta rätt rengöringsmedel för din hud.
  • Du bör fukta efter att du tvättar ditt ansikte. Detta kommer att bidra till att förhindra torr, irriterad hud och främja hudens hälsa.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 9
    9. Ändra dina feminina produkter ofta. Om du är en kvinna och du är på din tid måste du ändra dina feminina produkter (t.ex. kuddar eller tamponger) ofta. Om du inte gör det kan det leda till spill och läckor på dig själv och dina underkläder. Om det händer, bör du tvätta dig själv eller hitta någon form av torka för att hjälpa dig att rengöra dig tills du kan duscha.
  • Att ändra dina produkter kommer ofta att få dig att känna sig renare och hjälpa till att förhindra lukt.
  • Om du upptäcker att du luktar något under din period kan du få feminina deodoriserande sprayer som är speciellt utformade för dessa situationer. Applicera dem enligt instruktionerna på flaskan. Applicera inte sprayer direkt på ditt könsorgan, eftersom de kan orsaka irritation.
  • Metod 2 av 3:
    Förhindra lukt
    1. Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 10
    1. Använd en deodorant eller antiperspirant. För att undvika luktning när din kropp naturligt svettar varje dag, bör du bära deodorant. Detta kommer att hjälpa till att täcka och blockera den smaklösa lukten av svett och hålla dig renare. Du kan också köpa antiperspirant, vilket hjälper till att förhindra att du svettar och torkar upp svetten när du gör det. Många märken erbjuder en kombination av antiperspirant / deodorant.
    • Det finns många olika typer av deodorant och antiperspirant, vissa riktade mot tjejer och några riktade mot pojkar. Du kan välja vilken som fungerar bäst för dig. Vissa dofter kan vara för överdrivande eller inte fungera bra med din kroppskemi. Bara fortsätt tills du hittar en som är subtil, håller din torra och gör att du luktar bra.
    • Om du har problem med överdriven svettning, eller du fortsätter att ha kroppsluktproblem trots god hygien, prata med din läkare. Du kan ha ett underliggande tillstånd som kräver behandling.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 11
    2. Undvik alltför doftande dofter. Du vill lukta bra, men det är lika illa att lukta för mycket som parfym eller cologne. När du väljer en doft, bör du hitta en doft som är tilltalande, men inte överväldigande. Om det är starkare än vissa, bör du applicera det lätt, sätter på bara för att människor ska lukta det men inte för att det ska vara överdrivet.
  • Använd inte sprays för att täcka upp kroppslukt luktar. De borde användas för att få dig att lukta, men inte försöka täcka upp kroppen luktar. Om du upplever kroppslukt, bör du hitta orsaken och ta hand om det istället för att försöka täcka upp det.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 12
    3. Tvätta och ändra dina kläder. För att främja god personlig hygien, bör du ändra dina kläder dagligen. Du bör också tvätta dina kläder ofta för att se till att de är rena och luktar färska. De flesta kläder kan bäras minst två gånger innan du tvättar dem, med undantag för strumpor och underkläder. Men om du tror att dina kläder har en obehaglig lukt, inte bära dem utan att tvätta dem först.
  • Alla kläder du bär på gymmet, medan du spelar sport, eller under någon annan aktivitet där du svettar en hel del ska alltid tvättas efter en användning.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 13
    4. Ändra dina ark varje vecka. Precis som du behöver ändra dina kläder ofta, måste du ändra dina lakan. Du svettar på natten och lösa döda hudceller, och de kan bygga upp på dina lakan över tiden. Om du ändrar dina ark ofta, riskerar du inte risken för att sova i din döda hud varje natt eller överföra svetten luktar från tidigare nätter på din hud medan din sömn.
  • Du borde ändra din örngott oftare. Ditt ansikte har fler oljor och du kan också dölja över natten, som också bygger upp på dina kuddar också.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 14
    5. Använd fotpulver. Illaluktande, svettiga fötter kan också främja infektioner som idrottsfot. Använda en torkning eller ett anti-svampfotpulver på dina fötter och i dina skor kan hjälpa dina fötter att vara torrare och bakteriefria.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 15
    6. Titta på vad du äter. Vissa livsmedel och drycker kan orsaka kroppslukt. Undvik mat med starka lukt, som vitlök eller lök, om du behöver lukta fräscha. Om du gillar dessa livsmedel, se till att borsta tänderna eller skölj med munvatten efter att ha ätit om du kommer att vara offentligt.
  • Metod 3 av 3:
    Öva personlig grooming
    1. Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 16
    1. Klipp dina naglar. Att ha dåligt preparerade naglar kan orsaka smuts och bakterier för att få fångas under nagelsängarna. Detta är ohygieniskt och främjar inte allmän renlighet. Du bör skära dina naglar med manikyrsax eller klippare när de är för långa, jagged eller misshapen.
    • Du bör också försöka hålla naglarna så torra och rena som möjligt. Du kan sprida infektion annars och bakterier kan växa i ständigt fuktiga naglar.
    • För att hjälpa dina naglar att bli friskare, bör du fukta dina naglar ofta genom att gnugga lotion i dina nagelbäddar.
    • Klipp inte eller trimma dina naglar. De hjälper till att skydda nagelbädden.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 17
    2. Borsta håret. För att ge dig en sammansatt utseende, bör du borsta ditt hår dagligen. Detta tar bort snares och råttor från ditt hår och får det smidigt och friskt. Det har också den extra fördelen att sprida naturliga oljor i hela ditt hår, vilket främjar hårhälsa. Det rengör också och stimulerar hårbotten.
  • Se till att du inte borstar håret för mycket. Detta kan orsaka brott och gör faktiskt mer skada än bra för ditt hår.
  • Om du har naturligt hår, använd dina fingrar eller en bred tandkam för att avskräcka innan du går till borsten. Detta kommer att bidra till att undvika brott.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 18
    3. Raka vissa områden. Att ha överdrivet kroppshår i vissa områden kan orsaka kroppsluk eller få dig att se unkempt. Rakning eller upprätthållande av ditt kroppshår kan vara en effektiv hygienteknik eftersom det tillåter att fler luft når huden, vilket minskar luktmängden som hålls i området. Det har också fördelen av att lyfta fram vissa områden om ditt kroppshår är mer skulpterat eller rent rakat. Rakning är dock ett personligt val, och du borde välja vad du är bekväm med.
  • Gemensamma områden att raka eller underhålla är underarmarna, bröstet, benen, könsorganen och ansiktet. Rakning under armarna och rakning eller bibehållande hår i könsorganen hjälper till att minska lukt. Dessa områden är kända för att svettas kraftigt och smaklös lukten kan byggas upp i håret om det inte är ordentligt underhållet.
  • Underhålla eller raka bröst, ben och ansiktshår är ett alternativ, men är inte nödvändigt om du inte känner dig bekväm med det.
  • Raka försiktigt med "spannmål" (i.e., raka i samma riktning håret växer). Använd raka gel eller skum för att undvika att irritera huden.
  • Bild med titeln Undvik vanliga hygienfel Steg 19
    4. Plocka oönskat hår. Det finns några områden av kroppen som odlar hår som inte nödvändigtvis är tjock nog att raka. I dessa fall kan du behöva plocka håret för att behålla din personliga hygien. Vanliga områden där dessa typer av hår kan uppstå är på kinderna, nacken och ögonbrynen. Det kan också finnas fall där ett mörkt stridshår kan växa på någon del av kroppen.
  • Både män och kvinnor har detta problem. De områden där håret växer kan vara annorlunda, men det allmänna behovet av personlig grooming är detsamma.
  • Att plocka det oönskade håret, använd pincett för att fånga håret tätt och dra ut det. Fortsätt tills allt oönskade hår är borta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande