Hur borstar du tänderna med hängslen på

Braces appliceras på tänderna för att anpassa och räta ut dem. Dessa enheter korrigerar tänderna, förbättra ditt leende, håll din mun frisk och förbättra talet - så att de är väl värt det. Om du emellertid ordentligt borstningstekniker inte följs, kan du dock lämnas med fläckar, håligheter eller smittade tandköttsvävnader. Plack och mat samlas på hängslen och måste avlägsnas regelbundet. Om du bär hängslen, hjälper den här artikeln att lära dig rätt teknik för att behålla dem och hålla din mun frisk.

Steg

Del 1 av 3:
Borstning
  1. Bild med titeln borstar tänderna med hängslen på steg 1
1. Välj din tandborste. Även om en vanlig tandborste kommer att fungera, kan du överväga en elektrisk eller sonisk tandborste avsedd för rengöring av axlar och se till att du använder rätt mängd tryck, så att huvudet kan rotera helt. Detta kommer att ge en mer effektiv rengöring och spara tid.
  • Använd en interdentalborste med ett vinklat huvud och pensel som passar runt dina hängslen. Oral-B har ett interdentalborstsystem med ett triangulärt utbytbart borsthuvud som fungerar bra.
  • Om du väljer en vanlig elektrisk eller sonisk tandborste, vet det att det kan vara mycket svårt att manövrera borsten tillräckligt bra i munnen med hängslen på. Borsten kommer också sannolikt att bära mycket snabbare eftersom de kommer att fånga i dina hängslen.
  • Om du använder en vanlig tandborste, måste du borsta tänderna med borstarna vinklade både uppåt och nedåt för att få en bra ren över dina hängslen.
  • Kom ihåg att du har flera sidor på dina tänder - yttre (nära din kind eller läpp), inre (mot tungan), krona (på de nedre tänderna, det är den del av tanden mot toppen av munnen och på de övre tänderna Det är den del som vetter mot din tunga). Alla sidor måste rengöras, så få en tandborste liten och flexibel nog att flytta lätt runt din mun.
  • 2. Borsta yttersidan av dina tänder. Detta är framsidan av dina tänder som ses när du ler. Glöm inte att ta bort placken längs den del av din tand närmast tandköttet.
  • Börja på utsidan av dina nedre tänder. Bita tänderna tillsammans. Gnugga tandborsten fram och tillbaka över tänderna medan du gradvis flyttar tandborsten över dina nedre tänder. Se till att du når hela vägen tillbaka till dina molarer. Spotta om det behövs.
  • Borsta nu utsidan av dina övre tänder. Med dina tänder fortfarande tillsammans, borsta försiktigt i cirkulära rörelser. Se till att du flyttar tandborsten över alla dina främre tänder och tillbaka till utsidan av dina molarer också. Det kan vara lättare att nå baksidan av munnen om du öppnar din mun lite.
  • Om du använder en vanlig tandborste, vill du sneda borsten både mot din tandkött och mot toppen av din tand också. Detta hjälper till att lossna eventuella matpartiklar som fastnar direkt på toppen eller botten av dina parentes.
  • Använd små cirklar för att borsta hängslen. Tillbringa minst 25 - 30 sekunder på varje konsol. Du kan också använda din interdentalborste för att borsta över toppen av dina parentes. De flesta fästen har hål i dem (mycket svårt att se) så försök att vinkla interdentalborsten ner i varje konsol
  • 3. Borsta den inre sidan av dina tänder. Flytta tandborsten fram och tillbaka, upp och ner och sedan med cirkulära rörelser på insidan av dina övre och nedre tänder. När du har hängslen är de inre sidan av dina tänder vanligtvis det enklaste att borsta eftersom de inte är trånga med hängslen.
  • 4. Borsta dina tänder kronor. Vänd din tandborste vinkelrätt mot utrymmena mellan tänderna. Gnugga borsten fram och tillbaka och använd även en cirkulär rörelse. Detta hjälper till att få det svårt att nå sprickor som kan haka plack och matpartiklar.
  • 5. Fokusera på andra delar av munnen. Din mun är full av bakterier och plack som matar gingivit. Du måste borsta och massera ditt tandkött, kinder och tunga också. Spotta om det behövs innan du börjar.
  • Använd din tandborste, börja försiktigt borsta tandköttet ovanför (eller under) dina tänder. Gör en mild, vertikal borstning i fästets riktning.
  • Efter det här, vrid borsten 180 grader för att möta din kind. Kinden är svårare att borsta. Säkra det med din andra hand om det blir för svårt. Spotta.
  • Vrid borsten nedåt och borsta den mjuka botten och tandköttet där din tunga lägger. Borsta under tungan, och sedan taket på munnen.
  • Slutligen, håll din tunga ut och borsta den. Var noga med att andas ut ur munnen, annars börjar du gagging. Spotta och skölja din mun och tandborste.
  • Bild med titeln borstar tänderna med hängslen på steg 6
    6. Kontrollera dina tänder. Ser de rena ut? Om du ser någon plack eller mat, ta din sköljda tandborste och borsta den bort. Om du känner att det, borsta dem över (något sätt du vill) verkligen snabbt för att bli av med allt du kanske har missat.
  • Del 2 av 3:
    Tandtråd och sköljning
    1. Skölj din mun. Det kan vara till hjälp innan du borstar tänderna för att söka lite vatten i munnen. Spotta och upprepa. Detta får några av de lösa partiklarna av mat ur munnen. Du vill också skölja med vatten efter borstning.
    • Varmt vatten kan lugna tänder och mjuka borstar när du har banden på dina hängslen ändrade. Kom ihåg att inte borsta för hårt eller fästena kan bli skadade.
  • 2. Använd tandtråd. Flossing kan verka som en svår uppgift att göra med hängslen. Du kanske vill överväga plackers, som är som floss på en pinne, platypus ortodonti flossers eller vattenflossa. Dessa flossningsverktyg är mycket snabbare och lättare att använda än vanlig tandtråd och kan köpas i de flesta butiker.
  • Ta en lång bit av strängfloss (ca 18 tum eller 46 cm), linda runt ditt pekfinger på varje hand och vaka det mellan varje tandutrymme. Försök att böja strängen runt tänderna på varje sida av den, som bildar a "C" form, istället för att flossar rakt. Som kommer att ta bort någon plack fast.
  • Om du har avslutat ledningar kan det vara nästan omöjligt att få flossen under eller över dina dubbla uppsättningar av ledningar, så tryck bara på flossen, som beskrivs, men om du inte har dina färdiga ledningar, Det rekommenderas att tränga flossen under eller över dina ledningar eftersom det är det mest effektiva sättet att bli av med gingivit och rengöra tänderna.
  • Överväg att använda en vattenflossare - en enhet med en elektronisk vattenstråle som är idealisk för de med hängslen. Dessa föremål fungerar som tandtråd genom att bli av med mat och plack i sprickor tandborstar kan inte nå.
  • 3. Använd munvatten. Efter tandtråd, sätt en capfull munvatten (eller följ anvisningar) i munnen och swish det runt i minst 30 sekunder. Använd munvatten som specifikt anger det hjälper till att befria din mun av gingivit.
  • En fluorid munvattensköljning kan också vara fördelaktigt. Sköljningen kan komma i utrymmen att en tandborste inte kan nå och hjälpa till att skydda mot håligheter.
  • Försök fylla tanken på din vattenflossare med halv munvatten, halvvatten. Detta gör att du kan få munvatten i sprickorna i dina tänder.
  • Spotta munvatten ut och gör en snabb sköljning med lite varmt vatten.
  • Bild med titeln borstar tänderna med hängslen på steg 10
    4. Gurgla med saltvatten två gånger om dagen. Gurgla en gång på morgonen och en gång på kvällen. Det kan sticka först om du har ont, men kan faktiskt vara lugnande till mindre munskador. Detta fungerar också för att förhindra gingivit.
  • Bild med titeln borstar tänderna med hängslen på steg 11
    5. Skölj din tandborste före och efter borstning. Det sista du behöver göra är att mata gingivit med bakterier och matpartiklar kvar på din tandborste. Skölj alltid din tandborste under varmt vatten. Kör fingret upp och ner i borsten för att bli av med några livsmedelspartiklar som du lämnade från förra gången.
  • Förvara din tandborste upprätt och där borstarna kan lufttorka.
  • Överväga att suga dina tandborstar i klorhexidin munvatten för att döda mer bakterier.
  • Del 3 av 3:
    Underhålla ditt leende
    1. Bild med titeln borstar tänderna med hängslen på steg 12
    1. Byt ut dina tandborstar regelbundet. Det rekommenderas att du ersätter din tandborste var tredje månad eller oftare om borsten blir sliten. När borstarna är frayed, kommer tandborsten inte att rengöra tänderna också.
    • Om du har en interdental tandborste, vill du också ersätta huvudet ofta. Om din ortodontist inte ger dig en ersättare, är de tillgängliga på vissa butiker. Det är fantastiskt att bära en runt med dig!
  • Bild med titeln borstar tänderna med hängslen på steg 13
    2. Titta på vad du äter. Det bästa sättet att skydda dina tänder till skador är att hålla mat som skadar tänderna eller hängslen ut.
  • Undvik mat som är svåra eller svåra att tugga, som äpplen, taffy, karameller, majs på cob, hårda pretzels, popcorn, nötter, morötter eller bagels.
  • Tugga inte på is- eller bubbelgummi.
  • Klipp tillbaka eller undvik socker helt. Söta livsmedel och läsk rotera dina tänder och orsaka plack som kan leda till gingivit.
  • Bild med titeln borstar tänderna med hängslen på steg 14
    3. Ät en välbalanserad diet. Vitaminer och mineraler som finns i en hälsosam kost av fiber, protein, bra fetter och vissa kolhydrater hjälper dig att slåss och hålla gingivit bort. Att äta väl upprätthåller också god hälsa övergripande, vilket är lika viktigt. Leta efter näringsrika, högfibermat som hallon, hela korn, bananer, gröna, squash och annan mjuk frukt.
  • Bild med titeln borsta tänderna med hängslen på steg 15
    4. Rengör tänderna efter varje måltid. Det kan tyckas som en smärta, men det är avgörande! Gingivit bildas på 48 timmar. Det kan hända från brist på borstning, tandtråd eller felaktig teknik. Inte borstning efter att ha ätit kan också orsaka fläckar på tänderna när du får bort dina hängslen.
  • Bild med titeln borsta tänderna med hängslen på steg 16
    5. Få regelbundna rengöring med din hygienist / ortodontist. Du borde ha en årlig tentamen och städning åtminstone och oftare om du har blödning eller en historia av gingivit. Om du kan, få ett möte efter din åtdragning. Chansen är att du måste få hydro-rengöringen eftersom det ibland är knepigt för hygienister att manipulera runt din enhet.
  • Användningen av vatten istället för valet av dentalpersonal är till stor hjälp för dem med gingivit. Fråga om de kan använda vattenstrålen eller göra luftpolering, vilket innebär att natron.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Använd en mjukare tandborste efter att du har fått dina hängslen åtdragna. Det är mycket mindre smärtsamt!
  • Det kräver tålamod att hålla hängslen i gott skick. Lär dig att älska dem och ta hand om dem. Ditt leende beror på det.
  • Borsta alla dina tänder - du vill inte ha en vit torg kvar på tanden du inte har borstat.
  • Håll dig till din ortodontists instruktioner för hygien.
  • Använd inte tandkräm med vitare, det kommer att orsaka missfärgning när du får dina hängslen.
  • Försök inte använda en vanlig munskydd med en fast stag. Tala med din ortodontist och få en gjord för att passa din brace.
  • Använd en bebis tandborste för rengöring efter åtdragning. Det är litet, så det når platser som din vanliga tandborste kanske inte kan. Det är också mjukare, så det gör inte ont för mycket.
  • Varningar

    Se till att borsta lätt men effektivt. Fästen och bågleden kan se robust men kan vara spetsig.
  • Borsta efter att ha ätit mat högt i socker eller mörk i färg!
  • Se till att du inte skadar ditt tandkött som borstar! Om ditt tandkött vanligtvis blöder när du borstar, kolla med din tandläkare. Det kan innebära gingivit.
  • Det är mycket viktigt att följa din tandläkare riktlinjer så att borstning görs korrekt för att bibehålla hälsan hos din mun, tandkött och tänder.
  • Saker du behöver

    • Tandborste (es)
    • Tandkräm med flera hygieniska effekter.
    • Vax
    • Tandtråd
    • Munvatten
    • Floss Threaders (valfritt)
    • Vattenflossa (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande