Hur man väljer tartar control dog behandlar

En näringsrik kost och rätt motion är viktiga för din hunds övergripande hälsa och välbefinnande, men det är också viktigt att stödja din hunds orala hälsa och hygien. Tartar bildar när plackuppbyggnaden på hundens tänder kombinerar med mineraler i saliven. Tartar klamrar starkt till din hunds tänder och kan så småningom leda till gingivit, periodontal sjukdom, tandförlust och infektioner. Bakterier från dessa infektioner kan komma in i blodflödet och infektera hundens inre organ eller orsaka dödsfall. Att öva god munhygien och tillhandahålla tartarkontroller och leksaker kan hjälpa din hundbekämpning plack och tartaruppbyggnad.

Steg

Del 1 av 2:
Välja en tartar kontroll hund leksak eller dental behandla
  1. Bild med titeln Välj Tartar Control Dog behandlar steg 1
1. Ge din hund med tuggbara leksaker. Att ge din hund en slitstark tugga leksak kan mekaniskt ta bort plackuppbyggnad på hundens tänder och massera din hunds tandkött. När hunden tuggar kan friktionen mellan tänderna och leksaken ta bort plack och stimulera salivproduktion och hjälper whisk bort någon plackuppbyggnad. Dessa leksaker kommer också att hjälpa till att hålla din hund underhöll och kommer att utöva hundens käke. Nylon eller hårdgummi-tuggoleksaker är säkra alternativ och rekommenderas för deras hållbarhet. Besök din lokala djuraffär och fråga en expert som Toy skulle vara lämpligt för din hund.
  • Var noga med att välja en säker tugga leksak för din hund. Undvik att ge din hund en tugga leksak som är liten nog för din hund att svälja. Om din hund börjar förstöra leksaken, kassera den så att din hund inte sväljer några små bitar det kan ha tuggat.
  • En texturerad, nylon eller gummibena är en populär leksak som kan hjälpa till att ta bort och förhindra plackuppbyggnad. De mjuka nubborna på leksakens yta hjälper till att rengöra hundens tänder som det tuggar.
  • Bild med titeln Välj Tartar Control Dog behandlar steg 2
    2. Ge din hund ett rawhide ben eller tugga för att ta bort plackuppbyggnad. När din hund tuggar på en rawhide, hjälper friktionen mellan behandlingen och hundens tänder att lyfta plack och minimera tartaruppbyggnad. Detta skapar en slät, polerad yta på tanden, vilket förhindrar plack från att hålla fast vid hundens tänder.
  • Ge inte din hund riktiga djurben eller vallar. Dessa kan fila ner eller bryta hundens tänder och orsaka skada.
  • Om din hund tuggar aggressivt, ge det inte små rawhide chips eller pinnar. Din hund kan kväva på dessa små godis. Ge aggressiva chewers ett större rawhide ben istället, och övervaka din hund när de tuggar behandlingen.
  • Bild med titeln Välj Tartar Control Dog behandlar steg 3
    3. Ge din hund en dental tuggning. En dental-chew kan hjälpa till att hålla hundens tänder rena och kan vara en välsmakande behandling för din hund. Dessa godis kommer i en mängd olika former, såsom kors och tandborsteformer, som hjälper till att ta bort plack från hundens tänder. De kommer ofta i en rad läckra smaker som bacon, nötkött och kyckling. Mint smaker är också tillgängliga för att hjälpa till att fräscha din hunds andetag. Var på utkik efter det veterinärmässiga Hälsosekommens försegling när man letar efter en tandläkare för att säkerställa godens kvalitet och effektivitet.
  • Vissa tandläkemedel innehåller fettsyror, antioxidanter eller andra vitaminer och näringsämnen som stöder din hunds övergripande hälsa.
  • Dental godis kan innehålla tillsatta sockerarter. Var noga med att läsa etiketten och diskutera sockerhalten med din veterinär. Detta är särskilt viktigt om hunden lider av fetma eller diabetes.
  • Del 2 av 2:
    Tillhandahålla din hund med en god muntlig hygienrutin
    1. Bild med titeln Välj Tartar Control Dog behandlar steg 4
    1. Examen din hunds mun och tänder. Letar efter tecken på tandköttssjukdom eller andra dentala problem är viktigt för din hunds övergripande tandhälsa. En rutin, hemma kontroller kan hjälpa dig att hålla reda på några utvecklingsproblem. Dela dina resultat med din veterinär för att förhindra att mer allvarliga hälsofrågor utvecklas.
    • Se till att din hund är bekväm när du undersöker munnen. Var försiktig, prata med din hund i en lugnande röst och ge honom beröm eller en behandling efteråt. Med tid och tålamod kommer din hund att vänja sig vid denna undersökningsrutin.
    • Kontrollera symmetrin på din hunds ansikte. Observera om det finns någon svullnad, utsläpp eller tillväxter.
    • Dra försiktigt tillbaka hundens läppar och kolla båda sidorna av dess tänder och tandkött.
    • Om din hunds tandkött är röda, svullna, blödning, eller är känsliga för beröring, kan din hund ha gingivit.
    • En gul eller brun missfärgning runt tandköttet kan vara tartaruppbyggnad.
    • Notera flisade tänder eller några stötar eller massor i din hunds mun och diskutera dem med din veterinär.
  • Bild med titeln Välj Tartar Control Dog behandlar steg 5
    2. Borsta din hunds tänder. Veckovis borstning är ett viktigt steg för att hålla din hunds mun fri från plack och tartar-ackumulering. Om du känner ambitiös, är den dagliga borsten ännu bättre! Använd tandkräm och tandborste som är speciellt utformade för hundar. Placera borsten inuti din hunds mun i 45 graders vinkel mot sin tandkött, och flytta försiktigt borsten över den yttre ytan av hundens tänder.
  • Tungan håller ofta den inre ytan av hundens tänder fri från plack, så det är inte nödvändigt att borsta det här avsnittet.
  • Ge din hund beröm eller en behandling när du är klar på att borsta tänderna.
  • Om din hund inte kan stå med en pensel i munnen, försök använda en fingertoppborste eller en peice gasbind som är insvept runt fingret.
  • Bild med titeln Välj Tartar Control Dog behandlar steg 6
    3. Har din veterinär rutinmässigt examen din hunds tänder. En rutinmässig undersökning av hundens tänder kan hjälpa till att stoppa plack och tartaruppbyggnad. Din veterinär kommer att undersöka din hunds tänder, tandkött, tunga och tonsiller, liksom spottkörtlarna och lymfkörtlarna. En rutinmässig undersökning kan hjälpa identitet de tidiga tecknen på plack eller tartaruppbyggnad, periodontal sjukdom, muntumörer och andra munproblem.
  • Prata med din veterinär om några specifika problem som du har märkt med din hunds tandhälsa. "Jag har märkt att min hunds tandkött ofta blöder när jag examinerar munnen. Vad kan vi göra för att ta itu med detta?"
  • Fråga din veterinär om din hund kan vara utsatt för några speciella dentala problem, och fråga "Hur ska jag övervaka det?"Han eller hon kommer att kunna rikta problemet och erbjuda vägledning för att förbättra din hunds tandvård.
  • Bild med titeln Välj Tartar Control Dog behandlar steg 7
    4. Ta din hund för att få sina tänder rengjorda professionellt. Om din hund har tartar buildup, kommer den dagliga borsten hemma inte att ta bort den eftersom den starkt följer tänderna. Även om det är ett dyrt förfarande, måste din veterinär att ta bort tartaren och polera hundens tänder för att säkerställa din hunds övergripande hälsa.
  • Ett blodprov bestämmer om din hund är frisk nog för denna procedur. Under anestesi kommer din veterinär att ge en fullständig rengöring under hundens tandkött, kommer att skrapa bort tartaruppbyggnaden och kommer att slutföra genom att polera din hunds tänder. Den sista polska kommer att bidra till att förhindra framtida plack och tartar-ackumuleringar.
  • Tips

    Mata din hund torr kibble. Torr hundmat har visat sig vara effektivare vid avlägsnande av plack och kontrollerar tartaruppbyggnad än konserverad mat.

    Varningar

    Om din hund är en aggressiv chewer och gillar att bita ner på en viss leksak, bör du ta den leksaken borta. Om en hund biter ner och spricker leksaken, kan hunden skada sin mun och tänder.
  • Prata med din veterinär om du har dålig andedräkt, överdriven drooling eller sår eller cystor i munnen. Dessa kan vara tecken på munsjukdom eller ett gastrointestinalt problem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande