Hur man rengör en ferrets tänder

Tandvård är en viktig del av att hålla en fräsch frisk. Daglig borstning rekommenderas, men det kan ta en vecka eller två för att underlätta din ferret i den. Börja med att massera sina kinder och mun, sedan successivt introducera en tandborste och tandkräm. Håll sessionerna korta först och sedan arbeta för att borsta noggrant i två minuter. Om du inte kan hantera daglig borstning, gör det så ofta som möjligt bättre än ingenting. Förutom att borsta rekommenderar veterinärer årliga tandprov och rengöringar, speciellt för äldre illrar.

Steg

Metod 1 av 3:
Få din ferret brukade borsta
  1. Bild med titeln Rengör en Ferret
1. Få en liten tandborste och husdjur tandkräm. Din lokala djurförsörjningsbutik kommer att bära tandborstar utformade för kattungar och valpar som är tillräckligt små för en illaluktande. Det kommer också att ha husdjur tandkräm, som är säkert för ett husdjur att svälja. Använd aldrig mänsklig tandkräm för att borsta ett husdjurs tänder.
  • Mänsklig tandkräm innehåller för mycket fluor för att vara säker för illrar. Detta gör det extremt giftigt för illrar. Använd alltid en pet-säker tandkräm.
  • Bild med titeln Rengör en Ferret
    2. Massage dina Ferrets kinder och mun. Lätt din illa till borstning genom att försiktigt gnugga sina kinder och runt munnen. Massage i ca 30 sekunder i taget flera gånger om dagen i några dagar. Erbjuda en behandling och verbal beröm för att uppmuntra det att njuta av att ha sin mun berört.
  • Om du får din ferret som används för att ha sin mun rörd gradvis, har du enklare tid att borsta sina tänder.
  • Bild med titeln Rengör en Ferret
    3. Gnugga sina tänder och tandkött när det är vanligt att ha sin mun berörda. Efter att din ferret blir bekväm med att ha sitt ansikte, försök lyfta sina läppar och gnugga insidan av munnen. Använd ditt finger för att simulera borstningsrörelser i 30 sekunder några gånger om dagen. Var noga med att belöna din illa med godis och beröm.
  • Om din ferrett tenderar att bita mycket, kanske du måste hoppa över fingret gnugga och bara introducera tandborsten.
  • Bild med titeln Rengör en Ferret
    4. Introducera tandborsten utan tandkräm. Efter några dagar att gnugga tänderna och tandköttet med fingret, försök att placera tandborsten i munnen. Lägg inte till tandkräm ännu - bara våt borsten. Igen, begränsa sessioner till 30 sekunder några gånger om dagen.
  • Bild med titeln Rengör en Ferret
    5. Låt det smaka på tandkräm. När du har fått din ferret brukade borsta, dab ditt finger med en liten mängd tandkräm. Låt din Ferret slicka det av ditt finger och berömma det så det lär sig att tandkräm är en bra sak.
  • Du kan hitta en mängd olika djur tandkräm smaker. Jordnötsmak tenderar att vara populär bland illrar. Om din ferret inte gillar den första smaken du väljer, försök att byta till ett annat slag.
  • Metod 2 av 3:
    Borsta dina Ferrets tänder
    1. Bild med titeln Rengör en Ferret
    1. Borsta försiktigt och börja med korta sessioner. Lyft dina Ferrets läppar och försök lätt borsta varje tand med cirkulära rörelser. Var särskilt uppmärksam på tänderna, vilket är där den mest plack byggs. Begränsa dina första borstnings sessioner till cirka 30 sekunder.
    • Gör ditt bästa för att få hela vägen till de bakre tänderna. Om din ferret blir upprörd, ge den en paus och försök igen senare.
  • Bild med titeln Rengör en Ferret
    2. Öka borstningstiden gradvis till två minuter. Om möjligt borsta dina Ferrets tänder en gång om dagen. Lägg lite mer tid varje dag så att du kan rengöra dina Ferrets tänder mer grundligt. Under de första dagarna, försök att komma till den punkt där du kan borsta i två minuter.
  • Bild med titeln Rengör en Ferret
    3. Kontrollera efter tandproblem när du borstar. När du borstar, leta efter mörkfärgade områden av tartaruppbyggnad och rött, svullna tandkött. Kontrollera efter djupa, gulaktiga fläckar, som är ett tecken på fysisk skada. Dessutom, kontrollera efter andra tecken på uppenbara skador, såsom flisade eller brutna tänder.
  • En veterinär kommer att behöva hantera tartaruppbyggnad och andra dentala problem. Borstning kan ta bort plack, men tartar kan bara avlägsnas av professionell skalning.
  • Bild med titeln Rengör en Ferret
    4. Ge din Ferret tandborstning godis. Förutom manuell borstning kan du erbjuda dina ferret godis som hjälper till att hålla tänderna rena. De kommer sannolikt att märkas för hundar eller katter, men det är bra att ge dem till din ferret. Du kan hitta dentala godis på din lokala husdjursförsörjning.
  • Tandborstar är inte en ersättning för vanlig manuell borstning.
  • Metod 3 av 3:
    Tillhandahålla veterinär tandvård
    1. Bild med titeln Rengör en Ferret
    1. Ha en veterinär undersöka din Ferrets tänder årligen. Liksom hundar och katter rekommenderas att illrar ser en veterinär för en dental examen minst en gång om året. Värderna är nu utbildade i djurtandläkare, så de kommer att kunna hantera eventuella problem som de hittar.
    • Du borde ta med din ferret till ett erfaret exotiskt litet djurs veterinär. För att hitta en lämplig veterinär, som dina Ferret-owning-vänner, sök på nätet eller kontakta din lokala Ferret-ägare.
  • Bild med titeln Rengör en Ferret
    2. Få din Ferrets tänder professionell städas regelbundet. Eftersom dentala problem kan orsaka smärta, svårigheter, och andra hälsoproblem, rekommenderar veterinärer årliga rengöringar för illrar. En djup rengöring innebär anestesi, eftersom veterinären behöver tillgång till hela munnen. De kommer att använda specialverktyg för att ta bort tartaravlagringar och, om det behövs, för att reparera brutna tänder.
  • Årliga tandrengöringar är särskilt viktiga för illrar över tre år.
  • Bild med titeln Rengör en Ferret
    3. Ge din Ferret smärtstillande medicinering och mjuka livsmedel efter en djup rengöring. Efter en djup rengöring kommer veterinären att ge dig antiinflammatorisk och smärtstillande medel. Administrera dessa enligt veterinärens instruktioner och erbjuda mjuka livsmedel istället för kibble i fem till sju dagar.
  • Du kommer antingen att ge din Ferret flytande medicin med en dropper eller en mjuk, tuggbar tablett.
  • Bild med titeln Rengör en Ferret
    4. Leta efter billiga tandvårdsalternativ. Standard dental rengöring kostar vanligtvis mellan $ 100 och $ 200 (US). Medan rätt tandvård kan hjälpa en ferret lever ett långt, hälsosamt liv, förhindrar kostnaden ofta att ägare ger det. Håll flikar på dina lokala veterinärer och djurhem, som ibland kan erbjuda billiga rengöringar.
  • Till exempel, i Förenta staterna, februari är National Pet Dental Health Month, och Vets och Shelters erbjuder ibland gratis eller rabatterade rengöringar för att fira.
  • Du kan också prata med din veterinär om att skapa en betalningsplan för en tandrengöring.
  • Djurförsäkring täcker sällan illrar och andra exotiska husdjur. Planer som är tillgängliga för illrar täcker inte typiskt tandrengöring.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande