Hur man botar gingivit med hängslen

Om ditt tandkött känner sig svullna, puffiga eller ömt, har du förmodligen gingivit. Denna milda form av tandköttssjukdom orsakas vanligtvis av en uppbyggnad av plack på tänderna - och när du har hängslen är det väldigt lätt att få en uppbyggnad av plack, även om du borstar regelbundet. Lyckligtvis finns det några sätt att du kan bota din gingivit för att hålla din mun ren och frisk i flera år framöver.

Steg

Metod 1 av 7:
Borsta tänderna två gånger om dagen.
  1. Bild med titeln borstar tänderna med hängslen på steg 2
1. Håll tänderna rena så att ditt tandkött kan läka. Se till att du borstar tänderna varje morgon och natt i minst 2 minuter åt gången. Om din tandläkare rekommenderar det kan du till och med vilja borsta tänderna efter varje måltid tills din gingivit går bort.
  • Det är viktigt att skrubba både ovanför och under dina hängslen när du borstar tänderna.
Metod 2 av 7:
Floss en gång om dagen.
1. Använd floss för att lossa matpartiklar som kan fastna i dina tänder. Trappa flossen mellan trådarna i dina hängslen och dina tänder, sedan försiktigt flytta den fram och tillbaka. Dra ut flossen ut från ledningen och flytta sedan över till nästa tand.
  • Flossar med hängslen kan vara lite tufft. Gör det lättare genom att använda en flossartare eller en interproximal borste.
Metod 3 av 7:
Använd en vattenpik.
1. Blast plaque ut ur munnen med hjälp av en vattenström. Köp en vattenpik och fyll basen med vatten och sätt sedan spetsen i munnen. Vänd vattenpiket och rikta det på din tandköttslinje, flytta från tand till tand tills du har täckt hela din mun.
  • Waterpiks varierar i allmänhet från $ 60 till $ 150.
Metod 4 av 7:
Undvik att äta sugary mat.
  1. Bild med titeln Undvik att få mat i dina hängslen Steg 14
1. Söt, klibbiga livsmedel kan bygga upp på dina tänder. Försök att hålla dig borta från allt som kunde fastna i munnen och istället äta en balanserad kost full av hälsosamma livsmedel. Om du äter sötsaker då och då, försök att borsta tänderna så snart som möjligt.
  • Klibbiga, söta livsmedel är inte bra för hängslen i allmänhet, eftersom de kan röra upp fästena som fastnar på dina tänder.
Metod 5 av 7:
Drick vatten efter måltid.
1. Skölj ut din mun så att maten inte bygger upp på dina tänder. Försök att ha vatten under varje måltid för att hjälpa till att tvätta maten ner i halsen. Det kan vara till hjälp att ta en vattenflaska med dig till skolan eller jobbet så att du har något att sippa på hela dagen.
  • Sugary drinks, som läsk och juice, kan göra gingivit sämre. Hålla fast vid vatten tills din gingivit rensas upp.
Metod 6 av 7:
Prova en antibakteriell munsköljning.
1. Plocka upp en munvatten för att hjälpa till att döda bakterier på dina tänder. Gurgla och skölj med munnen tvättas varje natt innan du går och lägger dig, men efter att du borstar tänderna. Detta kan hjälpa till att skydda ditt tandkött från ytterligare irritation och läka dem om de redan är svullna.
  • Leta efter munvatten med tymol, eukalyptol, metylsalicylat och mentol i dem.
Metod 7 av 7:
Gå regelbundet till tandläkaren.
  1. Bild med titeln Rengör tänder med hängslen Steg 12
1. Din tandläkare kan ge dina tänder en djupt ren. De flesta behöver se tandläkaren två gånger om året, men du kanske behöver gå oftare om du har att göra med gingivit. Se till att du håller dina möten och berätta för din tandläkare om någon irritation som du känner i ditt tandkött.
  • Din ortodontist kan också rekommendera att du ser en tandläkare oftare.

Tips

Att upprätthålla god munhygien är det enklaste sättet att bota gingivit.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande