Hur man rengör en munvakt

Munnvakter kan bäras för att skydda dina tänder under kontaktsport som fotboll, hockey eller lacrosse. Dessutom skyddar nattvakter tänder från slipning eller knytning medan du sover. Slitna ofta kan nattvakter och munvakter bli illaluktande och fyllda med kalcium och plack, vilket är en konstant deponering av bakterier som kan göra mer skada än bra.

Steg

Metod 1 av 4:
Använda mild tvål
  1. Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 1
1. Få en tandborste speciellt för syftet. Du kan även köpa en speciell rengöringsborste, men en tandborste kommer också att fungera. Använd inte tandborsten du använder för att borsta tänderna. Försök hitta en hård borstad tandborste.
  • Bild med titeln Rengör en munskydd Steg 2
    2. Sätt en liten mängd tvål på munvakten. Diskvåning Tvål är ett bra val, men du kan också använda handtvål. Anti-bakteriell tvål fungerar också.
  • Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 3
    3. Använd ljummet vatten på tandborsten för att skapa suds. Borsta försiktigt munvakten eller behållaren. Var särskilt uppmärksam på fickorna av smuts och plack.
  • Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 4
    4. Skölj under varmt vatten. Se till att all tvål kommer av. Känna munvakten för att se till att ingen av tvålen är kvar. Skölj det riktigt bra för att undvika obehaglig irritation av den orala slemhinnan från kvarvarande tvål.
  • Bild med titeln Rengör en munskydd Steg 5
    5. Sätt i munnen eller i ett fall. Om din munvakt eller behållare inte används, borde det vara i ett fall. Detta skyddar det från att bli skadad och bort från husdjur (som ofta gillar att tugga på den.)
  • Metod 2 av 4:
    Med hjälp av blekmedel
    1. Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 6
    1. Gör en bleklösning. Använd en del blekmedel till 10 delar vatten. Placera lösningen i en liten skål eller denture cleaner container.
    • Använd inte blekmedel om du är allergisk mot någon form av blekmedel.
    • Se också till att du använder handskar för att skydda dina händer.
  • Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 7
    2. Blöt din munvakt i 5 till 10 minuter. Bleken dödar bakterierna och plack som har byggt upp. Kassera lösningen efter att du har använt det en gång.
  • Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 8
    3. Skölj efter att ha tagit det ur bleklösningen. Var noga med att all lösningen är borta. Ingen blekmedel bör förbli att skada munnens mjuka vävnader, som ditt tandkött.
  • Metod 3 av 4:
    Använda protesrenare
    1. Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 9
    1. Köp denture eller behållare rengöring tabletter. Fyll en skål eller denture rengöringsbehållare med kallt kranvatten. Droppe i tabletten.
  • Bild med titeln Rengör ett munskydd steg 10
    2. Placera munvakten i lösningen. Ta bort det efter 5 till 10 minuter. Lämna inte munvakten i vattnet hela dagen eller över natten eftersom starka rengöringslösningar kan skada det.
  • Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 11
    3. Skölj väl. Förvara din munskydd i sin behållare. Du kanske också vill skölja det efter att ha tagit det ur behållaren.
  • Metod 4 av 4:
    Omsorg för din munvakt
    1. Bild med titeln Rengör en munskydd Steg 12
    1. Rengör din munskydd en gång om dagen. Detta förhindrar smuts och plackuppbyggnad på din munvakt. Det säkerställer också att din vakt varar så länge som möjligt. Du kan göra en snabb sköljning med munvatten dagligen och en mer grundlig ren varje vecka.
    • Det är en bra idé att städa din munvakt varje morgon när du vaknar, efter att du har tagit det ur munnen. Du kan göra det väldigt snabbt och enkelt genom att köra det under kallt vatten och borsta det, vilket kommer att bidra till att förebygga bakterier.
    • Det är också mycket viktigt att anta en fullständig oral hygienrutin för att minska mängden plackuppbyggnad, så kom ihåg att borsta två gånger om dagen.
  • Bild med titeln Clean a Mouth Guard Steg 13
    2. Hålla det i ett fall. Nattvakter och munvakter kan skadas av värme och husdjur. De kan också gå på och manglade. Det bästa sättet att hålla dem rena och i god form är konsekvent med ett fall.
  • Bild med titeln Rengör ett munskydd steg 14
    3. Var försiktig med tandkräm på din munskydd. Vissa tandläkare säger att det är bra, medan andra hävdar att tandkräm är abrasiv och kan skada vakten. Även om du inte kan se det kan nackdelarna bygga upp över tiden och kompromissa med munvakten.
  • Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 15
    4. Rengör ditt fall regelbundet. Precis som din munskydd blir smutsig, så gör det också fallet. Använd en mild tvållösning. Du kan också rengöra den med en blekmedel med 1 del blekmedel till 10 delar vatten. Håll bara bleklösningen i 5 till 10 minuter.
  • Bild med titeln Rengör ett munskydd Steg 16
    5. Använd aldrig kokande vatten på munvakt eller behållare. Det kan äventyra plasten och få det att börja smälta. Använd varmt eller coolt (men inte varmt) vatten.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande