Hur man kontrollerar kattdjurscykler med megestrolacetat

Megestrolacetat (MA) är ett läkemedel som kan användas för att reglera bränslecyklerna hos felines. Innan du bedriver MA-behandling är det viktigt att du pratar med din katt veterinär och förstår den höga risken för allvarliga biverkningar som är förknippade med MA-användning. Om du bestämmer dig för att använda MA för att styra kattens värmekryter, se till att du ger medicinen enligt anvisningarna och nå ut till din veterinär med några frågor eller problem.

Steg

Metod 1 av 3:
Efter veterinärrådgivningGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Kontroll Feline Värmcykler med megestrolacetat Steg 1
1. Gör ett möte med din veterinär. Ring veterinären och förklara att du vill diskutera möjliga alternativ för att diskutera kattens värmekryter. Ma kräver recept, så du måste träffa veterinären innan du går framåt med omsorg. Var beredd att prata om din katts medicinska historia såväl som deras nuvarande hälsosituation.
  • Bild med titeln Styr Feline Värmcykler med Megestrolacetat Steg 2
    2. Undersök andra behandlingsalternativ. Innan du ger din katt en medicinering, kommer din veterinär sannolikt att du ska överväga andra vägar av vård, inklusive spayingoperation. Eller kan de föreslå ett mindre invasivt förfaranden, såsom en ovariektomi, vilket är det kirurgiska borttagandet av bara äggstockarna. Ett födelsekontrollskott kan vara ett annat tillvägagångssätt.
  • Bild med titeln Control Fine Heat Cycles With Megestrol Acetat Steg 3
    3. Känna till hälsoriskerna. Det finns allvarliga potentiella biverkningar och risker i samband med din katt som tar MA. Vissa katter utvecklar leverskador, diabetes mellitus, eller brösthypertrofi från att ta ma. Prata med din veterinär om alla dessa möjligheter innan du börjar behandlingens gång.
  • Se till att du noggrant läser någon dokumentation som följer med själva medicinen, eftersom potentiella hälsorisker kan vara listade i denna litteratur också.
  • Bild med titeln Control Fine Heat Cycles With Megestrol Acetat Steg 4
    4. Gå med den lägsta dosen möjlig. Ma är en mycket stark medicinering med potentiellt allvarliga biverkningar. Som sådan, prata med din veterinär om att starta din katt på minsta möjliga dosering och öka den, om det behövs, över tiden. En dos av lägre nivå är vanligtvis 0.625 mg / kg i veckan. Doseringen kan också bero på kattens vikt, ålder och hälsotillstånd.
  • Bild med titeln Kontroll Feline Värmcykler med megestrolacetat Steg 5
    5. Använd det bara som ett kortsiktigt preventivmedel. På grund av hälsoriskerna bör MA endast betraktas som en tillfällig lösning på eventuella värmekontroller avseende din katt. Att förlänga läkemedlet bortom bara några veckors användning kan beskatta din kattsystem och leda till livmoderinfektioner och andra problem. Prata med din veterinär om att använda MA i samband med andra behandlingar.
  • Till exempel kombinerar vissa husägare en ma recept med en policy att hålla sin katt begränsad under värmeperioder.
  • Om du får en indikation på att Ma har en negativ inverkan på din kattens hälsa, få tag i din veterinär och diskutera möjligheten att omedelbart stoppa behandlingen.
  • Bild med titeln Kontroll Feline Värmekroppar med megestrolacetat Steg 6
    6. Använd inte för yngre eller gravida katter. Om du misstänker att din katt är gravid när som helst under MA-behandling, ring omedelbart din Vet. De kommer sannolikt att rekommendera att du upphör att ge din katt deras medicin tills ett test kan utföras. Det är också en bra idé att fördröja med MA om din katt inte har haft sin första värmekryva.
  • Metod 2 av 3:
    Övervaka din kattens hälsaGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Kontroll Feline Värmcykler med megestrolacetat Steg 7
    1. Planera regelbundna kontroller med din veterinär. Vid tidpunkten för din första möte, fortsätt och gör en serie framtida. Dessa ytterligare möten kommer att vara möjligheter för din veterinär att kontrollera kattens fysiska tillstånd och diskutera eventuella beteendeförändringar med dig. Om din kattens vikt förändras, kan dosen behöva justeras också.
    • Den noggranna övervakningen som MA kräver innebär att det inte är ett bra behandlingsalternativ för feralkolonier eller andra fria katter.
  • Bild med titeln Kontroll Feline Värmcykler med megestrolacetat Steg 8
    2. Titta på eventuella fysiska biverkningar. Håll ett nära öga på kattens äta, dricka och litterboxvanor. Se till att de fortsätter att brudga sig själva. Några av de möjliga långsiktiga biverkningarna från MA inkluderar pyometra (en livmoderinfektion), bröstcancer och diabetes. Kortsiktiga biverkningar inkluderar viktminskning, slöhet och kräkningar.
  • Var medveten om att några av dessa biverkningar kan inträffa omedelbart efter att katten börjar behandling.
  • Bild med titeln Control Feline Värmcykler med megestrolacetat Steg 9
    3. Titta på eventuella beteendebiverkningar. Notera om din katt börjar visa några destruktiva eller problematiska beteenden. Kombinationen av stress och MA kan göra att vissa katter startar urinmarkering eller möbelskrapa. Andra katter uppvisar öppen aggressivitet genom att bita eller skrapa.
  • Bild med titeln Kontroll Feline Värmcykler med Megestrolacetat Steg 10
    4. Var medveten om några läkemedelsinteraktioner. När du pratar med din veterinär, var noga med att avslöja alla mediciner eller kosttillskott som din katt för närvarande tar. Om din veterinär är oroad över en eventuell läkemedelsinteraktion, kan de begära att du övervakar din katt ännu bättre eller oftare. Ma har några kända interaktioner med droger som rifampin.
  • Bild med titeln Control Feline Värmcykler med megestrolacetat Steg 11
    5. Övervaka din kattens framtida reproduktiv hälsa. När du är klar med att ge din katt ma, fortsätt att ta din katt i för årliga möten. Se också för eventuella varningsskyltar på möjliga livmoderinfektioner, såsom aptitlöshet. Det är viktigt att fånga dessa problem tidigt, så att proaktiv behandling kan äga rum.
  • Metod 3 av 3:
    Ge din katt ett pillerGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Kontroll Feline Värmcykler med megestrolacetat Steg 12
    1. Ge läkemedlet enligt anvisningarna. Läs igenom veterinärens anvisningar noggrant och titta över receptbelagt etiketten också. Ma kommer vanligtvis i tablettform i en mängd olika doser. Var noga med att ge din katt hela läkemedlets körning eller det kan orsaka ytterligare biverkningar.
    • Det kan vara lättare om du ger medicinen samtidigt varje dag. Om du hoppar över en dos, dubbla inte upp nästa.
  • Bild med titeln Control Feline Värmcykler med megestrolacetat Steg 13
    2. Krossa pillerna med en sked. Kontrollera med din katt veterinär eller apotek innan du fortsätter med det här steget. Då, ta ut två skedar. Placera p-piller på ett och placera den andra på toppen, applicera tryck tills p-piller reduceras till ett fint pulver. Hantera noggrant skedarna tills du vet var du vill sätta pipet pulver. Försök använda medicinen så snart som möjligt efter krossning.
  • Ett annat alternativ är att använda en pillerskärare, som ofta säljs på apotek, för att bryta ner det i mindre bitar.
  • Det är också en bra idé att läsa MA: s medicineringsmärke för att se till att det är okej att krossa eller skära p-piller innan du går framåt.
  • Bild med titeln Kontroll Feline Värmcykler med Megestrolacetat Steg 14
    3. Blanda det med mat. Placera din kattens normala matdel i sin skål och blanda piller damm eller bitar i det. Eller, få lite mjukt katt godis och placera piller i mitten av var och en. Titta på att din katt äter för att se till att de får det mesta av medicinen.
  • För att lura din katt till att äta, försök att ge dem en första behandling utan något läkemedel och följ sedan med de blandade.
  • Bild med titeln Kontroll Feline Värmcykler med Megestrolacetat Steg 15
    4. Placera piller inuti din kattens mun. Om din katt är tillgänglig nog, ta försiktigt sina käkar och öppna dem. Håll dem i den här positionen medan du släpper p-piller mot deras hals. Tryck deras käke stängd och titta på för att se till att de har svalnat det framgångsrikt.
  • Bara prova den här metoden om du tror att du kan göra det utan att skada eller skrämma din katt.
  • Bild med titeln Control Feline Värmcykler med Megestrolacetat Steg 16
    5. Öva att ge pillerna. Det kan vara frestande att fördröja att ge din katt deras medicinering, men sticker noga till doseringsschemat som överenskommits med din veterinär. Prata med din veterinär om vad du ska göra om din katt bestämmer sig för att bara äta en del av p-piller.
  • Tips

    Var noga med att lagra MA-medicinen på en riktig plats där den inte kommer att utsättas för extrema temperaturer eller fukt.

    Varningar

    Ge bara din katt Ma med en veterinär recept.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande