Hur man väljer en grill

När våren och sommaren anländer är det vanligt att lukta aromen av grillad mat i luften. En av de viktigaste aspekterna av att skapa den perfekta cookouten är att välja rätt grill. Det finns många typer och storlekar av grillar, liksom speciella egenskaper att överväga. Utvärdera dina grillbehov och väga dina alternativ för att hitta den perfekta för dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja en grilltyp
  1. Bild med titeln Välj en grill Steg 1
1. Gå med en kolgrill om du är tålmodig och som den unika smaken. Träkolgrillar är den vanligaste typen av grill och är de mest prisvärda, som vanligtvis kostar mellan $ 100 och $ 300 för hög kvalitet. Många föredrar dem för den särskilt rökiga smaken som de tillhandahåller genom att drivas med kol. Kolgrillar tar längre tid att starta och kräva rengöring efter varje användning.
  • Bild med titeln Välj ett grill Steg 2
    2. Välj en gasgrill om du har en större budget. Gasgrillar drivs av flytande propan eller naturgas och ger dig bättre temperaturkontroll. Du kan få en gassgrill med god kvalitet från cirka $ 200 till cirka $ 400. Det finns gasgrillar där ute med prislappar i tusentals, men även om du verkligen vill imponera grannar, ökar gasgrillar som dyrare än $ 800 inte mycket i kvalitet.Det här alternativet kan vara dyrare, men det kräver lite mindre tid och ansträngning.
  • Bild med titeln Välj ett grill Steg 3
    3. Välj en elektrisk grill om du bor i ett lägenhetskomplex. Elgrillar är bra för dem som inte bryr sig om att hantera besväret med traditionell grillning. Gas och kolgrillar ger mer smak men kan kräva några olika produkter och steg. Med elektriska grillar pluggar du det bara till ett uttag och du är bra att gå.
  • Bild med titeln Välj ett grill Steg 4
    4. Underhålla folkmassor med en rökare. Rökare långsamt laga stora mängder mat över en längre tid och packa i smaken. Rökare är mycket större än din genomsnittliga grill och kan fungera elektroniskt eller drivas av kol eller propan.
  • Bild med titeln Välj ett grill Steg 5
    5. Tänk på att det finns andra alternativ. Medan kol, gas, elektrisk och rökare är de mest populära, finns det flera andra grilltyper som kan passa dina behov bättre. Några andra typer av grillar är:
  • Hybrid: En grill som kan använda propan en dag och kol nästa.
  • Pellet: En grill som fungerar som en kolgrill, men använder mesquite, pecan, äpple eller hickory träflis istället.
  • Bärbar: En mobil grill som är idealisk för camping och baklucka, och kommer i antingen gas, kol eller elektriska.
  • Metod 2 av 3:
    Besluta om grillstorlek
    1. Bild med titeln Välj en grill Steg 6
    1. Gå stort om du ofta är värd för fester eller tillgodose. Att få en större grill minimerar din tid grillning för stora grupper och tillåter alla att äta samtidigt. Om du tänker grilla för många på en gång, är 550 till 650 tum en bra storlek.
  • Bild med titeln Välj ett grill Steg 7
    2. Köp en mindre grill om du inte har mycket utrymme att arbeta med. Glöm inte att mäta det område du tänker grilla innan du väljer en. Grillar kommer i alla former och storlekar, och vissa har även mobila möjligheter. Oavsett om du har en stor bakgård eller en lägenhet uteplats, borde du kunna hitta något som passar ditt utrymme.
  • Bild med titeln Välj ett grill Steg 8
    3. Få en större grill för att laga större köttskärningar effektivt. Mindre nedskärningar av biff, kyckling och grönsaker kan grillas med en mindre grill utan problem. Om du är intresserad av att laga större kött, som rackar av revben, behöver du något med en större yta.
  • Metod 3 av 3:
    Prioritering av grillfunktioner och tillbehör
    1. Bild med titeln Välj ett grill Steg 9
    1. Välj en grill med hyllor. Grillningsredskap, tallrikar av okokad mat, marinader, kryddor och allt behöver ett ställe att gå medan du grillar, och inte ha en plats att sätta dem kan vara frustrerande. Få en grill med robusta hyllor på sidorna för att tillgodose denna lagringsbehov.
  • Bild med titeln Välj ett grill steg 10
    2. Få en inbyggd termostat för att undvika underkokande och överkokande. Att kunna berätta temperaturen på insidan av grillen hela tiden är en stor fördel. Kött är särskilt känsligt för temperaturen, så ju mer medveten om dig är det, desto bättre kommer köttet att visa sig.
  • Bild med titeln Välj ett grillsteg 11
    3. Prioritera ström om du grillar mycket på en gång. En grills kraft mäts av hur många brittiska termiska enheter eller btus av värme det producerar. Ofta ökar Btus tillsammans med grillstorlek. Om du bara grillar för några, behöver du inte oroa dig så mycket om det här, men det är en viktig funktion för stora mängdergrillare.
  • En grill med 12 000 btus per brännare har förmåga att laga mycket och laga mat snabbt.
  • Bild med titeln Välj ett grillsteg 12
    4. Köp ett grillskydd för att bevara din grill. Ett grillkåpa är en värdig investering eftersom den kommer att förlänga livslängden i din grill genom att skydda den från elementen. Gå för en olinlig vinyl, polyester, oljeduk eller väderbeständig nylonskydd.
  • Håll dig borta från filtfodrade och flanellfodrade grillöverdrag och ekorrar som att använda tyget som nestningsmaterial.
  • Det är speciellt nödvändigt för att få ett lock om din grill är gjord av rostfritt stål, eftersom det skyddar din grill från tarnishing.
  • Bild med titeln Välj ett grill steg 13
    5. Se till att din gasgrill har minst två rostfritt stål eller mässingsbrännare. Att ha minst två brännare gör att du kan ha en av och en på. Det är bättre om du kan få en grill med ännu mer brännare eftersom det här låter dig ha olika värmezoner, vilket kan vara användbart när du grillar flera typer av mat i taget. Håll dig borta från aluminium och gjutjärnsbrännare eftersom de rostar och korroderar lätt.
  • Bild med titeln Välj ett grillsteg 14
    6. Köp en grillkorg eller ett ark för att hålla mindre mat från att falla. Det kan vara mycket utmanande att grilla grönsaker och vissa typer av skaldjur, som räkor, utan att ha några fall i flammorna eller på askan. Att få detta tillbehör tillsammans med grillen själv kommer att hålla det att hända.
  • Bild med titeln Välj ett grill steg 15
    7. Håll dig borta från onödiga och komplicerade funktioner om du är nybörjare. Speciellt om du är lite ny att grilla, tänk två gånger innan du splurger på röklådor, elektriska kolstartare och rotisserier. Ofta orsakar dessa funktioner mer frustration än de är värda.
  • Tips

    Varningar

    Grill inte under någon form av täckning, för det kan vara en brandrisk.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande