Hur man rengör rostiga grillgaller

Rostbildning på en grill kan vara mycket frustrerande, speciellt när du är ivrig efter att laga mat. Lyckligtvis är det lätt att använda produkter som du förmodligen redan har hemma för att ta bort det, som bakpulver, ättika, salt eller citronsaft. Kommersiell rostborttagare är ett annat alternativ, som är allmänt tillgängligt på de flesta butiker. När rosten är borta, var noga med att ta rätt försiktighetsåtgärder för att förhindra att det kommer tillbaka i framtiden.

Steg

Metod 1 av 4:
Ta bort rost med bakpulverGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Clean Rusted Grill GRODES Steg 1
1. Skrubba grillen med en grillborste. Innan du startar din rengöringsrutin, använd en grillborste för att skrubba eventuella kvarvarande rester från grillen. En bra grillborste har trådborstar som tar bort någon brännmat och en del av rosten.
  • För att komma undan mer rester, förvärm upp grillen i 15 minuter innan du skrubbar den. Detta kommer att lossa eventuell kvarvarande mat och fett och gör det lättare att ta bort. Vrid grillen och börja sedan skrubba medan det fortfarande är varmt.
  • Bild med titeln Clean Rusted Grill Great Steg 2
    2. Fyll en stor hink med varmt vatten, diskmedel och bakpulver. Få en hink som är tillräckligt stor för att passa dina grillgaller. Häll sedan i något varmt vatten tills hinken är nästan full. Lägg till i 1 kopp (240 ml) diskmedel och /4 kopp (59 ml) bakpulver. Bakpulver är ett mildt slipmedel, så det kommer att göra ett bra jobb att få det rost av din grill. Blanda det ihop tills det bildas en pasta.
  • Du kan också använda ättika med diskmedel på samma sätt.
  • Bild med titeln Clean Rusted Grill GRODES Steg 3
    3. Ta bort grillen och suga dem i hinken i 1 timme. Om dina grillgaller är avtagbara, ta dem av grillen och lägg dem i din hink. Låt det suga i bakningszodblandningen i minst 1 timme. Detta tillåter bakpulver och tvål att tränga in och lossa rosten.
  • Om dina grillgaller är för stora för att nedsänka i en hink, skrubba bara bakpulveringblandningen på grillen med en borste. Tänk på att det här kan vara mindre effektivt än att låta grillgitteret suga, speciellt om det finns en betydande mängd rost.
  • Expertips
    Bridgettpris

    Bridgettpris

    Professionell Cleanerbridgett Priset är en städsguru och mede-ägare av Maideasy, ett städserviceföretag som tjänar Phoenix, Arizona storstadsområde. Hon har en befälhavare från University of Phoenix, specialiserat på digital och traditionell marknadsföring.
    Bridgettpris
    Bridgettpris
    Professionell renare

    Om du tillämpar lösningen direkt, försök värma gallret för extra rostborttagning. Applicera en blandning av natron och vatten till gallret och vrid dem på medelhög värme tills blandningen börjar bubbla. Som bakpulverbubblor kommer den att lyfta rosten. Efter några minuter, stäng av värmen och skrubba grinarna med en skrubberborste och torka ner det.

  • Bild med titeln Clean Rusted Grill GRODES Steg 4
    4. Gnugga gallret igen med en grillborste och skölj med kallt vatten. Efter dina galler har blöt i en timme, skrubba av rosten med grillborsten. Eftersom du låter rosten sitta i bakpulit soda, det borde vara lätt. När du är klar, skölj av grillen med kallt vatten tills all tvål är borta.
  • Bild med titeln Clean Rusted Grill GRODES Steg 5
    5. Torka dina grillgrindar noggrant. För att förhindra att rosten återkommer, se till att torka din grill. Få en ren trasa eller handduk och torka den tills den är helt torr. Placera grillen riven tillbaka på grillen när de är torra.
  • Metod 2 av 4:
    Skapa ett ättika bad för att ta bort rostGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Clean Rusted Grill GRODES Steg 6
    1. Blanda 1 kopp (240 ml) bordsalt och 2 koppar (470 ml) vit vinäger i en skål. Vinäger är ett allmänt använt ämne för att avlägsna rost. Dess naturliga egenskaper reagerar med rost och löser upp den från metall, medan saltet används för att förbättra vinägernas rengöringsverkan. Använd en mätkopp för att noggrant mäta saltet och ättika och häll sedan det i en mediumskål. Slutligen rör om blandningen med en sked tills saltet helt löser upp.
  • Bild med titeln Clean Rusted Grill GRODES Steg 7
    2. Placera dina grillgaller inuti en soptäck och häll salt och ättikablandningen inuti. Lägg din papperskorgen på ett stort bord eller en annan plan yta. Sätt ditt grillgaller inuti påsen, så de lägger sig ner. Häll ättika och saltblandningen över grillen, var noga med att täcka delar som är mest rostiga.
  • Se till att din väska är tung, så du riskerar inte att poking hål i det med grillen.
  • Bild med titeln Clean Rusted Grill GRODES Steg 8
    3. Binda påsen och låt grillen grinds suga över natten. Försegla påsen längst upp för att låsa i fukt När du har slutat hälla hela ättikablandningen över grillgitteret. Låt grillen suga över natten, speciellt om rostningen är svår. Se till att påsen är stängd tätt och placeras helt platt så att ingen av ättika spills ut.
  • Om din soptäck inte kommer med en dragkedja, kan du alltid försegla den genom att binda den i en knut eller säkra den med ett gummiband.
  • Bild med titeln Clean Rusted Grill GROES STEG 9
    4. Ta bort grillen och skrubba av rosten med en trasa. När dina rostiga grillgaller är färdiga blötlägger, ta bort dem från papperskorgen. Torka ytan med en trasa, och du borde se att rosten snabbt försvinner. Om det fortfarande finns några envis rost som kvarstår, skrubba den med en grillborste, och det ska komma direkt. När du är klar, skölj dina grillgaller med kallt vatten, torka av dem, och du är redo att börja grilla igen!
  • Om du inte har en grillborste är aluminiumfolie lika effektiv. Rulla bara upp det i en boll och skrubba rostfläckarna precis som du skulle med en borste.
  • Metod 3 av 4:
    Använder andra tekniker för att ta bort rostGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Clean Rusted Grill GRODES Steg 10
    1. Ta bort rost från gjutjärnsgrillar med en trådborste. För att använda den här metoden, ta lite olivolja och häll 1 kopp (240 ml) i en skål. Doppa en bastborste i olivoljan och borsta den på grillen där rost är närvarande. Använd en platt borste för att skrubba av rosten. Du måste skrubba mycket hårt, speciellt om det finns en betydande mängd rost på grillen.
    • Olivoljan används för att skydda grillen från eventuella skador som kan orsakas av trådskrapan, så hoppa inte över det steget.
  • Bild med titeln Clean Rusted Grill Greates Steg 11
    2. Blanda citronsaft och rengöringsmedel för att ta bort rost. Citron är en annan populär hushållsrengörare som också kan vara effektiv när du tar bort rost. Krama juice från en hel citron i en skål och lägg till några droppar av ett mildt rengöringsmedel. Blanda det med en sked tills den bildar en tjock pasta. Applicera citronblandningen till några rostområden med en borste. Täck sedan grillen med plastfolie så att blandningen inte avdunstar. Låt blandningen sitta i 24 timmar och ta sedan bort och skrubba av den återstående rosten med en grillborste.
  • Se till att skölja av citronblandningen och torka av grillen helt när du är klar.
  • Bild med titeln Clean Rusted Grill Great Steg 12
    3. Använd en kommersiell rostborttagare. Om en naturlig metod inte fungerar för att ta bort hela rosten, kan du behöva en mer tung lösning. Du kan hitta en kommersiell rostborttagare online eller i de flesta hemförbättringsbutiker. Följ tillverkarens instruktioner för att ta bort rosten från grillen.
  • Några av dessa produkter har giftiga kemikalier. Se till att rostborttagaren du väljer är säker att använda på grillar.
  • Expertips
    Bridgettpris

    Bridgettpris

    Professionell Cleanerbridgett Priset är en städsguru och mede-ägare av Maideasy, ett städserviceföretag som tjänar Phoenix, Arizona storstadsområde. Hon har en befälhavare från University of Phoenix, specialiserat på digital och traditionell marknadsföring.
    Bridgettpris
    Bridgettpris
    Professionell renare

    Överväga att byta ut gallret om de är dåligt rostiga. Om vi ​​städar i en bostad rekommenderar vi ibland att byte av grillen helt och hållet, speciellt om det är en flyttning. Grates är billiga, kanske $ 5- $ 10, så det är bara en lätt fix.

    Metod 4 av 4:
    Förhindra rostGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Clean Rusted Grill GRODES Steg 13
    1. Undvik överskott av vätskor när du lagar mat på grillen. Om du använder marinader eller speciella såser när du lagar mat på din grill, undviker du att hälla dem direkt på grillens brännare. Lägg i stället dina såser till maten innan du lägger den på grillen. Överskottssås kan orsaka rost och igensättning.
  • Bild med titeln Clean Rusted Grill GRODES Steg 14
    2. Rengör din grill regelbundet. Det är viktigt att rengöra din grill före och efter varje användning. För att göra detta, använd en grillborste för att skrapa av kvarvarande matrester som sitter fast på gallret. Om du städar med tvål och vatten, var noga med att torka av det helt när du är klar.
  • Om du använder en kolgrill, rengör det medan det fortfarande är varmt och släng bort resterande aska och kol.
  • Bild med titeln Clean Rusted Grill Greates Steg 15
    3. Olja din grill för att förhindra mat från att hålla fast. Oiling En grill är ett viktigt steg i grillprocessen. Varje gång du städar din grill, vill du belägga den med olja. Doppa en handfull pappershanddukar i canola eller vegetabilisk olja och gnugga den på grillgitteret. Detta förhindrar inte bara mat från att hålla fast, men det avvisar också fukt.
  • Använd inte en aerosolburk för att spruta vegetabilisk olja på grillen. De är kända för att explodera flammor.
  • Bild med titeln Clean Rusted Grill Greates Steg 16
    4. Se till att grilllocket är tätt och täcker det när det inte är i bruk. För att undvika fukt som kommer in i din grill när du inte använder den, se till att du stänger den och täcker den med en nylon eller vinylskydd. Det ska vara en tät tätning, speciellt när det regnar. Fukt är den främsta anledningen till att rostformerna i första hand.
  • Bild med titeln Clean Rusted Grill GRODES Steg 17
    5. Flytta din grill inomhus för att hålla den ur elementen. Om möjligt, flytta en bärbar grill inomhus till ett garage eller skur. Detta är särskilt viktigt om du bor i ett coolt eller vått klimat. Regn och snö kan rosta din grill och minska sin livslängd.
  • Om du bor nära havet kan den salta luften korrodera din grill. Se till att du rengör och täcker det regelbundet om du bor i dessa områden.
  • Saker du behöver

    Ta bort rost med bakpulver

    • Grillborste
    • Varmt vatten
    • Bakpulver
    • Mild DISH SOAP
    • Stor hink

    Med hjälp av ättika och salt som en rostborttagare

    • Vinäger
    • Salt
    • skål
    • Soppåse
    • Rensa

    Använder andra tekniker för att ta bort rost

    • Bastborste
    • Olivolja
    • Stålborste
    • Citron
    • Mildt rengöringsmedel
    • skål
    • Plastfolie
    • Grillskrubba
    • Varmvatten
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande