Hur man rengör en panini grill

Panini Grills kan vara svåra att rengöra på grund av spåren på grillplattorna. Ångrengöring Din grill kan hjälpa dig att hålla grillplattorna rena, och att använda en bakpulver lösning kan hjälpa dig att gå upp även de mest envisa fläckarna. Om du har flyttbara plattor kan du köra dem genom en cykel i din diskmaskin eller rengöra dem för hand.

Steg

Metod 1 av 3:
Med hjälp av bakpulver
  1. Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 1
1. Använd en våt pappershandduk för att flytta överflödig mat. Innan du kan rengöra plattorna helt måste du ta bort överflödig mat från dem. Använda en våt pappershandduk, torka ner plattorna för att avlägsna eventuella smulor eller bitar av mat som fortfarande fastnar på plattan.
  • Att använda en våt pappershandduk hjälper också till att ta bort eventuell sticka matlagningsspray som du kanske har använt på din grill. Detta är viktigt eftersom ett lager av den matlagningssprayen kan förhindra att din grill blir helt ren.
  • Se till att du kopplar ur din grill och låt den svalna först innan du börjar städa den.
  • Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 2
    2. Blanda en bakpulver. För att göra rengöringslösningen, blanda 2 matskedar (1 ounce) bakpulver med halv kopp (4 uns) varmt vatten. Lösningen ska vara tjock nog att det inte bara kommer att gå av grillen, men tunnare än en pasta.
  • Blandning av denna lösning i en mätkopp kan göra det lättare att hälla när det är dags att rengöra din grill.
  • Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 3
    3. Häll hälften av lösningen över den nedre delen av grillen. Var noga med att du häller det jämnt, så att lösningen kan springa ner varje spår på grillen.
  • Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 4
    4. Doppa en trasa i lösningen och torka toppen av grillen. För att rengöra toppen av grillen, doppa en trasa i bakpulitlösningen. Torka ner varje spår av grillen. Du måste ladda om tyget med ny lösning ofta, beroende på hur smutsig grillen är.
  • Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 5
    5. Låt grillen suga i fem till tio minuter. När du har applicerat lösningen på båda sidor av grillen, låt den sitta på grillen i fem till tio minuter. Detta gör det möjligt för bakpulveret att arbeta i resten på grillen och bryta upp det.
  • Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 6
    6. Torka grillen med ren trasa. Doppa en ren trasa i klart vatten och torka ner varje spår av grillen. Börja med grillens övre del, eftersom vad som än kommer från den delen kommer att droppa på bottendelen. Du bör fortsätta att torka bort bakpulveret tills tyget kommer bort rent. Du kan sedan låta din grill luft torka eller torka den torr med ren pappershandduk.
  • Metod 2 av 3:
    Använder ånga
    1. Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 7
    1. Vänd grillen på. Till Steam Rengör din Panini Grill, måste du använda värmen från själva grillen. Om du städar det omedelbart efter att du har använt det, borde du kunna använda restvärmen från grillen. Om du städar den efter att du inte har använt det, sätt på den till lägsta värmeinställningen.
  • Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 8
    2. Blötlägg en pappershandduk eller trasa noggrant. För att ånga rengör din grill, måste du helt blöta handduk eller trasa. Blötlägg en trasa i rent, klart vatten tills det droppar. Ring inte ut innan du lägger den på grillen.
  • Eftersom du lägger den här tyget på din grill och stänger locket medan grillen är på, måste duken vara helt blötlägg. Annars riskerar du att bränna trasa och orsaka skador på din grill.
  • Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 9
    3. Lägg trasa på bottengrillen. Lägg den blöta trasan på den nedre delen av panini grillen. Det ska helt täcka bottengrillen för att säkerställa att hela grillen ångas. Var noga med att hålla duken bort från eventuella exponerade elektriska komponenter.
  • Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 10
    4. Stäng grillen. Du hör sizzling ljud när grillen stängs och den våta trasen möter den heta toppen av grillen. Kontrollera att tyget är placerad så att den täcker hela botten och övre delarna av grillen.
  • Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 11
    5. Låt tyg sitta i fem minuter. Stanna nära grillen och håll ett öga på det. Du bör se lite ånga, men om du ser eller luktar rök, ta bort trasan omedelbart.
  • Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 12
    6. Öppna grillen och torka ner den. Öppna grillen och ta bort duken efter fem minuter. De flesta av de kakade på rester bör nu vara lättare att ta bort. Låt grillen svalna något (men inte för mycket, eftersom det kommer att få resten att härda igen). Doppa sedan en trasa i rent, klart vatten och torka ner båda delarna av grillen, börja med toppen.
  • Du kan också använda Baking Soda-lösningen för det här steget om det har varit ganska länge sedan du städade din grill.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring av avtagbara plattor
    1. Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 13
    1. Kontrollera grillens tillverkaranvisningar. Varje grill har specifika rengöringsriktlinjer. Innan du tvättar flyttbara plattor, kolla instruktionerna eller användarhandboken för vattentemperaturen och typen av tvål du kan använda, och om plattorna är diskmaskin säkra.
  • Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 14
    2. Kör dem genom diskmaskinen. Om tillverkarens instruktioner tillåter det, kan du köra grillplattorna genom diskmaskinen. Placera dem i samma område av diskmaskinen där du skulle lägga vanliga middagsplattor och använda din normala mängd diskmaskinsåpe för en vanlig last.
  • Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 15
    3. Låt plattorna suga. Om du inte kan köra dina flyttbara plattor genom diskmaskinen, kan du tvätta dem för hand. Fyll din handfat med varmt vatten och några squirts av mild diskmedel. Låt dina tallrik suga i ungefär fem minuter.
  • Du kanske vill låta dina plattor suga längre än fem minuter om det har varit ett tag sedan du har rengjort dem.
  • Bild med titeln Clean a Panini Grill Steg 16
    4. Rengör med en trasa eller mjuk svamp. När du har låt dina plattor suga, torka bort resten med en trasa eller mjuk svamp. Använd inte något slipande som Brillo-kuddar eller stålull eftersom de kan ta bort non-stick-beläggningen.
  • Tips

    Din grill ska vara varm när du rengör det, men inte alltför varmt. Om det är för varmt, tyget du använder för rengöring blir också het, och det kan bränna din hud.
  • Var noga med att rengöra din Panini-tillverkare efter varje användning. Om du inte, rengör det blir det svårare efter rester och mat har haft en chans att torka på ytan.
  • Om det finns mycket envisa områden som inte kommer rena, använd den fyrkantiga änden av ätpinnen inslagna i en våt handduk för att skrapa på dessa områden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande