Hur man rengör en grill

Att hålla din grill är avgörande för att säkerställa sin livslängd och se till att du lagar god mat. Oavsett om din grill är kol, gas eller elektrisk, måste den rengöras efter varje användning för att ta bort bakterier och matpartiklar som håller sig på ytan. Lyckligtvis är det lätt att få en grill rengöras och redo för grillsäsong.

Steg

Metod 1 av 4:
Skrapa matlagningsytor på en gasgrillTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Rengör en grill Steg 1
1. Vrid grillen på högsta värmeinställningen i 10-15 minuter. Ta bort eventuella kokkärl eller folie från grillytan och stäng huven. Vänd dina brännare och lämna din grill ensam för att bränna av några större bitar av matrester och gör den första rengöringen enklare.
  • Du kan välja att bära gummihandskar medan du rengör din grill om du vill hålla händerna helt rena, men de är inte nödvändiga.
  • Bild med titeln Rengör en grill Steg 2
    2. Stäng av gaskällan och skrubba gallret. Stäng av värmen och stäng av din propan eller naturgas genom att stänga ventilen. Använd en grillborste eller plastskrapa för att avlägsna initiala lager av rest genom att skrubba vertikalt längs kokskyddet i aggressiva upp och ner streck. Låt grillen cool.
  • Rör inte grillen direkt tills du har låt det svalna i 20-30 minuter efter att du har rengjort det.
  • Matlagningsnätet, eller gallret, är metallytan där du lägger maten när du grillar.
  • Dricks: Du kan använda en specialiserad grillstädningskemikalie om du vill, men även om du rengör din grill noggrant kan den lämna en rester som kommer in i din mat. Det kommer också att ta bort mycket av den naturliga kryddor och olja som är blöt i dina galler, vilket hjälper till att göra maten smakligare och ge den den rökiga smaken som är förknippad med grillning.

  • Bild med titeln Rengör en grill Steg 3
    3. Skrapa taket på ditt lock med en plastskrapa. Med locket på din grill upp, använd din plastskrapa för att skrubba återstoden av taket på din grill. Skrubba bort från dig så att du inte skadar dig själv om skrapan glider. Låt alla skräp, smuts och smuts faller till botten av det lyftade locket.
  • Bild med titeln Rengör en grill Steg 4
    4. Använd slangen på ett vakuum för att ta bort skräp och rester. När du har skrapat taket på din grill kommer det att finnas mycket smuts och smuts upp i botten av ditt lyftade lock. Vänd ett vakuum på den högsta suginställningen och använd vakuumets slang för att ta bort större bitar från botten av ditt lock. Torka av locket på locket med en fuktig trasa.
  • Dammsugning Återstoden från botten av locket kommer att hålla den från att falla i grillens kropp när du stänger ditt lock.
  • Bild med titeln Clean a Grill Steg 5
    5. Ta bort grillbasen för att dumpa ut gammal aska och rester. Ta dina grejer ut och ställ dem åt sidan. Beroende på varumärket och stilen på din grill kan basen antingen avlägsnas genom att nå i grillen och lyfta ut det, eller genom att glida en bricka ut ur grillens sida. Du kan behöva demontera dina brännare genom att skruva loss varje gasledning där den fäster på kroppen innan du kan få ut din bas ut. En gång tas bort, dumpa askan och återstoden i en icke brännbar soptokare. Ställ grillbasen åt sidan.
  • Se till att du inte dumpar några heta material i soporna. Vänta på att grillen är cool innan du gör det om det fortfarande är varmt.
  • Metod 2 av 4:
    Skrubbar den inre kroppen av en gasgrillTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Rengör en grill Steg 6
    1. Skrubba den inre kroppen på din grill med en skrapa och nylonborste. Skrapa stora, platta delar av din grills inre med din skrapa. Beroende på din grill kan dina brännare fortfarande bifogas. Om de är, skrubba över dem i samma riktning som gasslitsarna med en nylonskrubbborste. Efter att du har skrapat platta ytor, skrubba varje utsatt område med din nylonborste i aggressiva fram och tillbaka slag.
    • Om du skrubbar dina brännare vinkelrätt mot slitsarna, kan du oavsiktligt slå skräp i hålen.
    • Om din grill har brännare, lämna dem på. De är där för att skydda dina brännare och hålla känsliga delar från att bli skadade. De håller också fett och smuts av brännarna, så du behöver inte skrubba dem ändå.
  • Bild med titeln Clean a Grill Steg 7
    2. Töm din fettpanna eller bottensfack och torka det. I längst ner i grillens kropp kommer det att finnas en avtagbar panna eller bricka som är utformad för att fånga skräp, rester eller fett. När du har skrapat grillens kropp, ta bort fettpannan eller bottenfacket och töm det i en icke-brännbart papperskorgen. Torka brickan eller panna ner med en varm, fuktig trasa och låt den torka innan den återvänder den.

    Dricks: Fettpannan eller bottenfacket kommer normalt att vara gjord av ett tungt material som porslin, keramik eller en hårdmetall. Det borde vara relativt lätt att torka ner. Om det är rostigt eller ser slitna ner, överväga att byta ut det.

  • Bild med titeln Rengör en grill Steg 8
    3. Använd stålull och varmt vatten för att skrubba ner värmebeloppet. Vissa grillar har en värmeavledare längst ner i avgas- eller brännarsystemet som avböjer värme bort från grillen. Det är vanligtvis en platt bit av tunn metall med en ås i mitten, och de brukar ha tunna slitsar över dem för att låta överflödigt värme ut. Lyft den här delen om du har en och suger den i varmt vatten innan du aggressivt skrubbar det med stålull.
  • Den här delen behöver inte se ut som ny när du är klar, eftersom det inte påverkar smaken av mat.
  • Bild med titeln Rengör en grill Steg 9
    4. Vakuum insidan och torka ner alla yttre ytor med en fuktig trasa. Använd ett vakuum med en slang för att dra ut eventuella kvarvarande skräp eller rester som du har skrapat från insidan av grillen. När de inre ytorna på din grill har städats kan du torka ner utsidan av grillen med en fuktig mikrofiberduk. Skölj din trasa i varmt vatten och sedan vrida det innan du torkar ner utsidan av din grill i mjuka cirkulära rörelser. Täcka varje del av grillen för att lyfta upp några smuts och ta bort eventuella matfläckar.
  • Sätt ditt grillkåpa över grillen efter att du är klar för att skydda den från elementen.
  • Metod 3 av 4:
    Upprätthålla en kolgrillTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Rengör en grill Steg 10
    1. Tänd en eld i din kolgrill och låt den brinna. Låt din eld springa i 10-15 minuter. Detta kommer att brinna av någon återstod eller smuts som inte har värmts ännu. Låt din eld brinna ut och vänta på att din grill svalna innan du tar bort locket.
    • Beroende på hur mycket kol du använder, kan det ta några timmar för din grill att svalna.
  • Bild med titeln Clean a Grill Steg 11
    2. Torka locket ner med en svamp och diskmedel. Använd en väl tvålad svamp och varmt vatten för att skrubba på ditt lock. Skrubba hårt i en cirkelrörelse och täcker varje del av locket två gånger. Skölj ditt lock i varmt vatten och torka det med en ren trasa.
  • De flesta kolgrillluckor är belagda i en emalj som gör det enkelt att rengöra. Om din grills lock är svårt att rengöra, kan det vara ett tecken på att du behöver en ny grill.
  • Bild med titeln Rengör en grill steg 12
    3. Skrubba grillen grins aggressivt med en grillborste. Skrapa vertikalt, går parallellt med matlagningsnätet. Du kan behöva skrapa 4-5 gånger längs varje sektion av gallret för att helt avlägsna och matrester eller koldamm.Vänd din grill galler över och skrapa botten av gallret också. Skölj dem under kallt vatten när du är klar.
  • Om du har mycket rester som du kämpar för att ta bort, kan du lägga till matvål till tipsen på din grillborste. Du måste skölja gallret flera gånger efteråt, men för att du inte får någon tvålrester på din mat i framtiden.
  • Bild med titeln Rengör en grill Steg 13
    4. Töm dina kol och tvätta den inre skålen. Sätta på ett par gummihandskar. Doppa ut träkolaska i en icke-brandbar papperskasse. Använd en stålullplatta för att skrapa insidan av din kolgrills skål. Skrapa aggressivt i fram och tillbaka streck tills all gunk och fett tas bort. Skölj det med en våt svamp och klappa dem torka med pappershanddukar eller en ren trasa.
  • Täck din grill när du är klar.
  • Dricks: Om din kolgrill har en askbricka i botten kan du torka ner med vatten och en svamp. Askfacket fångar bara skräp och kommer inte i kontakt med mat, så du behöver inte det vara sparkigt ren.

    Metod 4 av 4:
    Rengöring av en inomhus elektrisk grillTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Rengör ett grill steg 14
    1. Koppla ur grillen och vänta på att det är coolt. Det är bäst att rengöra en elektrisk grill efter att du nyligen använt det. Innan du startar rengöringsprocessen, koppla ur grillen och låt den svalna för 1-1.5 timmar. Ta bort den elektroniska termostaten och sätt den åt sidan medan du väntar på att det är coolt.
    • Hand Torka termostaten med en mikrofiberduk eller pappershandduk. Du vill inte få några elektriska komponenter i termostaten våt, så använd en torr trasa eller handduk.
  • Bild med titeln Rengör ett grill steg 15
    2. Ta bort grillens uppvärmningsyta och diskmedel om du kan. Vissa elektroniska grillar har en avtagbar uppvärmningsplatta. Om du kan ta bort din värmeplatta, ta den ut och diskmaskin den med normalt rengöringsmedel. Om du inte har en diskmaskin kan du skrubba den med en svamp och diskmedel innan du sköljer den. Låt uppvärmningsytan lufttorka.
  • Bild med titeln Clean a Grill Steg 16
    3. Torka upp värmeytan med diskmedel om den inte kan tas bort. Om du inte kan ta bort uppvärmningsytan av grillen, ta en svamp och lägga till en droppe disk. Kör svampen genom varmt vatten och vrida det ut. Skrubba uppvärmningsytan med din svamp genom att skrubba i mjuka, cirkulära rörelser. Kör din svamp genom varmt vatten igen och vrid det upprepade gånger tills tvålen är borttagen. Skruva din uppvärmningsyta en andra gång.
  • Du kan behöva skölja svampen flera gånger för att få tvålen ut, och ytan kan behöva skruvas mer än en gång för att ta bort smuts eller smuts.
  • Bild med titeln Rengör en grill Steg 17
    4. Rengör grillens kropp med en svamp eller mikrofiberduk. Kör en svamp eller trasa under varmt vatten och vrida det ut. Kör din svamp och tyg längs grillens yttre ytor. Rengör i cirkulära rörelser så att du inte lämnar vattenfläckar. Torka grillens kropp med pappershanddukar eller en torr trasa.
  • Bild med titeln Rengör en grill Steg 18
    5. Använd en kemisk rengörare om du vill ta bort missfärgning. Sätta på gummihandskar och förvärma din grill till 225 ° F (107 ° C). Kombinera 1 kopp (240 ml) varmt vatten och 1 matsked (15 ml) kommersiell kemisk grillrengörare i en skål. Häll lösningen över uppvärmningsytan och skrubba med en trådborste som har ett långt handtag. Skrubba snabbt och aggressivt tills missfärgningen avlägsnas. Skölj värmeytan med diskmedel och varmt vatten innan det är lufttorkat.

    Varning: Rengör bara en grill med kemiska rengöringsmedel en gång i taget. Rengöraren lämnar en rest bakom om du inte sköljer din grill, vilket kan ändra smaken av din mat i framtiden.

  • Bild med titeln Rengör en grill Steg 19
    6. Torka av ytan på din grill med matolja. Låt din grill svalna i 30-45 minuter. Efter att ha använt en kemisk rengörare för att ta bort missfärgning, torka ytan på din grill med en dollop matolja och en pappershandduk. Detta kommer att se till att din grill inte missfärgas i framtiden.
  • Varningar

    Var noga med att din grill är minst 10 meter (3.0 m) bort från ditt hus och andra brandfarliga material.
  • Grill inte i ett slutet utrymme.
  • Var försiktig runt flammor. Använd inte bensin eller fotogen för att starta bränder. Dessa är inte tillräckliga (eller säkra) substitutioner för lättare vätska.
  • Saker du behöver

    Skrapa matlagningsytor på en gasgrill

    • Grillborste
    • Nylonskrubbborste
    • Plastskrapa
    • Mikrofiberduk
    • Vakuum med slang

    Skrubbar den inre kroppen av en gasgrill

    • Plastskrapa
    • Nylonskrubbborste
    • Stålull
    • Mikrofiberduk

    Upprätthålla en kolgrill

    • Grillborste
    • Hink
    • Tvål
    • Svamp
    • Stålull
    • Gummihandskar
    • Pappershanddukar eller trasa

    Rengöring av en inomhus elektrisk grill

    • Mikrofiberduk
    • Svamp
    • Diskmedel
    • Mätglaset
    • Kemisk renare
    • Trådborste med handtag
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande