Hur man äter rå broccoli

När du tänker på att äta broccoli, bildar du förmodligen det rostad eller ångad. Medan dessa metoder är vanliga, minskar kookcoli näringsvärde och krispig konsistens. Att absorbera de fulla näringsämnen som broccoli har att erbjuda, överväga att äta det råa. Du kan doppa florerna i en krämig hemlagad sås, eller montera en färgstark sallad för en snabb lunch. För en skarp sidrätter, koppla florerna med ditt favoritkött eller andra råa grönsaker.

Steg

Metod 1 av 3:
Förberedelse av broccoli
  1. Bild med titeln Ät Raw Broccoli Steg 1
1. Rengör huvudet av broccoli med kallt vatten. Sprickorna i Broccoli kan enkelt gömma smuts och till och med små buggar. Kör kallt vatten över broccolihuvudet och använd dina fingrar för att gnugga rena några smutsiga fläckar.
  • För broccoli som är särskilt smutsigt, fyll din handfat med kallt vatten och låt broccoli suga i 2 till 3 minuter. Blötläggning av broccoli kommer att lossa några crusted partiklar som du inte kunde gnugga av. Skölj sedan broccoli för en andra gång för att tvätta bort den lossnade smutsen.
  • Om du använder förpackade broccolifloretter, häll innehållet i en kolv och skölj florerna under kallt vatten.
  • Bild med titeln Ät Raw Broccoli Steg 2
    2. Torka av broccoli huvudet med en pappershandduk. Klappa försiktigt broccoli tills den är helt torr. Sprickorna kan hålla vatten lika lätt eftersom de kan hålla smuts, så rotera broccoli-huvudet när du klappar det. Torka Broccoli ger dig extra dragkraft för när du går för att klippa den senare, och kommer också att förhindra att några dressingar sätter på den från att bli vattnig.
  • Gnugga inte broccolis yta för att torka den. Överskridande tryck mot bunten av floretter kan orsaka bitar att börja bryta av.
  • Bild med titeln Ät Raw Broccoli Steg 3
    3. Använd en skarp kniv för att skära florerna från Broccolis huvudstam. Gör det på ett skärbräda för att undvika att skada din räknare eller bord. Skära florerna tills de är brutna i bitar på ca 1 tum (2.5 cm). Trimma några bruna eller skadade delar som de kan vara ruttna. Broccoli kan fortfarande vara våt, så var försiktig när du skär och trimmer den.
  • Florerna är de mörkgröna, buskiga delarna. Var och en kommer att ha en liten stam, eller en bunt av små stammar.
  • Medan stammarna är helt ätbara tycker inte om att äta dem råa eftersom de kan vara strängiga eller tuffa. Smaka på en av stammarna och bestämma dig själv om du vill behålla dem eller inte.
  • Ett medelhögt broccoli kommer att ge cirka 3-4 koppar (525 g-700 g) floretter.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Serveringsförslag
    1. Bild med titeln Ät Raw Broccoli Steg 4
    1. Experimentera med örter och kryddkaparningar för att helt enkelt säsong den råa broccoli. Broccoli har en enkel smak som kan parras subtilt med citronpeppar eller salt och svartpeppar, eller kombineras med djärva smaker som balsamvinäger, basilika och färska ingefära. Dessa vanliga smaker kommer att lägga till naturlig smak av broccoli, och kan till och med kombineras med andra råa grönsaker för att göra en sallad.
    • Några andra klassiska broccoli kryddor inkluderar vitlökspulver, kummin, currypulver, cayennepeppar, koriander och rosmarin.
  • Bild med titeln Ät Raw Broccoli Steg 5
    2. Drizzle florerna med en hemlagad ranch-stil dressing för en krämig toppning. Genom att göra din egen dressing kommer du att kunna experimentera med klädselns konsistens och konsistens. Lägg till mer ättika för att tunna ut dressingen, eller lägg till mer gräddfil för att tjockna det. Om du inte har tid att piska upp din egen dressing, ta tag i den köpta ranchen och doppa florerna i det för ett snabbt mellanmål.
  • För en snabb ranch-stil dressing, blanda tillsammans a /2 kopp (120 ml) majonnäs, A /4 kopp (59 ml) gräddfil, 1 tesked (4.9 ml) vit destillerad ättika och 2 matskedar (9.6 g) Ranch säsongblandning.
  • Bild med titeln Ät Raw Broccoli Steg 6
    3. Kasta florerna med citronsaft, olivolja och Dijon senap för en zestig smak. I en skålblandning tillsammans 1 matsked (15 ml) Dijon senap, 2 matskedar (30 ml) olivolja och saften från hälften av en citron. Lägg till i florerna från 1 medium chef för broccoli, och kasta allt tillsammans. Den enkla dressingen kommer att ha kryddig och sur smak från senap och citronsaft.
  • Lägg till olika texturer med de floretter som kommer att komplettera kryddan. Körsbärstomater eller skivade mandlar kommer att lägga till en extra crunch, och 1 klyv av malet vitlök kommer att lägga till en pop av smak.
  • Bild med titeln Ät rå broccoli Steg 7
    4. Doppa floretter till ett krämigt grekiskt yoghurtdopp för fyllningslunch eller mellanmål. Den grekiska yoghurt kommer att lägga till protein till din maträtt som hjälper dig att hålla dig fullt längre. Ta 1 kopp (240 ml) grekisk yoghurt, saften från en halv citron och säsong den med dina favorit kryddor. Spela med olika mängder kryddor för att göra doppet passar din smak. Börja med ca 1/2 tsk (0.8 g) av kryddorna och öka mängderna därifrån.
  • Prova en kombination av lökpulver, vitlökspulver, salt, svartpeppar, torkad dill och torkad persilja för ett mildt provsmakning.
  • Experiment med djärva smaker som en blandning av paprika, färska gräslök och malet vitlök.
  • Bild med titeln Ät Raw Broccoli Steg 8
    5. Marinera florerna för att lägga till smak och mjukna av broccolis konsistens. Skapa en enkel marinad med citronsaft, olivolja och salt. För att göra detta sätter de belagda floretterna i en plastpåse, tät påsen och låt den vila i kylskåpet i minst 2 timmar eller över natten. Smakerna kommer att ha mjukat florerna och kryddat dem noggrant.
  • Om citron marinaden låter för enkel eller intetsägande, överväga att göra en ättikbaserad marinad istället. Använda florerna från 2 medelstora huvuden av broccoli, blanda ihop 1 kopp (240 ml) cider ättika och olivolja och 1 tsk (ca 1.6 g) socker, dillväv, svartpeppar, vitlöksalt och bordsalt. Låt marinaden njuta av broccoli över natten i kylskåpet och njut av det myriade av smaker nästa dag.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Parning med andra livsmedel
    1. Bild med titeln Ät Raw Broccoli Steg 9
    1. Blanda en skål med floretter med ditt favoritprotein eller frukt för en enkel sallad. Med tanke på den söta och jordiska smaken av broccoli, kan det enkelt ersätta sallad i din favorit salladsrätt. Experimentera med hjälp av olika fruktkombinationer med grillad kyckling, kalkon eller något annat kött av ditt val. Broccoli sallad kan vara ett utmärkt lunch eller middag alternativ att tjäna till din familj och vänner.
    • För en uppfriskande eftermiddagsallad, ta 1 chef för broccolifloretter och blanda det med skivor av färska jordgubbar, röda lök och mandel. Drizzle på en förband på 2 matskedar (30 ml) citronsaft och A /2 kopp (120 ml) majonnäs. Servera den här salladen kyld och njut av.
    • För en rolig kvällssallad, lägg till bitar av grillad kyckling till 1 huvud av broccolifloretter och strö på några söta tranbär och krispiga solrosfrön eller valnötter. Då vispa tillsammans en zesty dressing med /4 kopp (180 ml) majonnäs, 2 teskedar (9.9 ml) citronsaft och 1 matsked (15 ml) honung.
  • Bild med titeln Ät rå broccoli steg 10
    2. Koppla florerna med andra råa grönsaker för en färgstark sidokål. När det är parat med andra råa grönsaker, kan broccoli användas som en enkel skål för stora middagar. Till dina broccolifloretter, lägg till hackade morötter, blancherade ärtor och skivor av paprika. Kasta sedan de blandade grönsakerna med några såser eller juice som är vanliga i din måltid för att knyta smakerna tillsammans.
  • Servera florerna och blandade grönsaker med grillad kyckling och ris. Drizzle på lite soja, söt och sur eller teriyaki sås för att göra en färgstark asiatisk mat.
  • Bild med titeln Ät Raw Broccoli Steg 11
    3. Förvandla den råa broccoli till en krämig coleslaw. Du kan köpa broccoli slaw mix som redan är monterad i affären, men om du väljer att göra din egen, kan du experimentera med blandning av olika typer av frukt och grönsaker. För en förband, marinera antingen broccoli-mixen i traditionell slaw vinaigrette som finns hos din lokala mataffär, eller bli kreativ och vispa upp din egen.
  • Till florerna från 1 medium huvudet av broccoli, överväg att lägga till 3 stora riven morötter, 1 kopp (100 g) av strimlad röd eller grön kål, 2 skivad gröna lök och 1 tärnad och skalad röd eller grönt äpple.
  • Komplettera blandningen med en kryddig vinaigrette genom att blanda 1 kopp (240 ml) majonnäs, /4 kopp (59 ml) äppelcidervinäger, 2 msk (6.25 g) av riven ingefära, 1 tsk (1.6 g) salt, 1/2 tsk (0.8 g) svartpeppar, 1/2 tsk (0.8 g) Kinesiskt fem-kryddpulver och 1/4 TSP (0.4 g) Cayennepeppar.
  • Blanda grönsakerna med vinaigrette, och låt den vila i kylskåpet i 2 till 4 timmar. När du är redo att servera, topp broccoli slaw med hasselnötter eller russin för en extra textur.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Rå broccoli toppings, dips och recept

    Toppings och dips för rå broccoli

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Sätt att införliva rå broccoli i måltider

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande