Hur man äter en avokado

Avokado är en välsmakande, krämig frukt hög i kalium, vitamin E och andra väsentliga näringsämnen. Du kan njuta av avokado fräsch ut ur skalet som ett hälsosamt mellanmål eller använda dem som en del av mer komplexa måltider. Från butteriga spridningar och klassiska dips till unika tacos och rika frusna drycker, kan avokado lägga till krämig konsistens och friska fetter till en mängd olika rätter. Men du väljer att njuta av din avokado, börja med en välmätad frukt, skära den öppen för att skilja sitt kött från den icke-ätbara huden och gropen och se till att du lagrar några rester i lufttät förpackning.

Steg

Metod 1 av 5:
Skära en avokado
  1. Bild med titeln Ät en avokado Steg 1
1. Ge avokado en mild pressa till avgöra om det är moget. Den perfekta avokado kommer att ge något till lätt tryck och bör känna sig lik huden mellan tummen och pekfingret när det är utsträckt. Om det känns svårt för beröringen (som en sten snarare än en frukt), är det definitivt inte mogen än och, även om det fortfarande är säkert att äta, kommer inte ha samma smak eller konsistens av en mogen avokado. Om å andra sidan är det supermushy, då är avokado troligen överstripe och kommer inte att smaka väldigt bra.
  • Ett annat sätt att bestämma mognad av en avokado är att dra tillbaka stammen. Om huden under stammen ser frisk och grön, är avokado redo att äta. Om stammen inte kommer ut, är det förmodligen inte mogen än och om köttet under stammen är brunt, är avokado sannolikt överdriven.
  • Mogna avokado har i allmänhet mörkgrön eller nästan svart hud som blir lite ojämn.
  • Om din avokado inte är riktigt mogen än, försök försegla den i en papperspåse med banan, äpple eller annan frukt för att mogna det snabbare.
  • 2. Skär avokado i halv längd. Håll avokado stadigt på ett skärbräda med din icke-dominerande hand. Ta en skarp kockkniv i din andra hand och använd den för att skiva avokado i längdriktningen (från stammen mot den större botten av frukten). När du känner att kniven slår på gropen, håll kniven stadigt och rotera avokado tills du har klippt runt hela omkretsen av frukten.
  • Om avokado inte bryter i två delar på egen hand efter det, använd dina händer för att vrida de två halvorna av avokado i motsatta riktningar tills de drar ihop.
  • 3. Ta bort gropen genom att whacking in i den med din kniv. Håll hälften av avokado med gropskäret på skärbrädet. Sätt sedan med din kniv i gropen och använd en kort, kontrollerad svängningsrörelse för att whack in i den. Var noga med att använda tillräckligt med kraft för att driva din kniv i gropen utan att glida av det är slät exteriör. Dra ut gropen genom att vrida kniven.
  • Använd en stor kockkniv istället för en liten paringkniv. Den senare kommer inte ha tillräcklig kraft att hålla sig i gropen.
  • Kassera gropen när du tar bort den. Även om det finns en pågående forskning om säkerheten att äta avokado-gropar, rekommenderas det i allmänhet inte.
  • 4. Skär avokadens kött utan att piercera huden för en lätt tärning. Om du vill ha tärnad avokado, använd din kniv för att skära avokado i skivor i längdriktningen och bredden, skapa rutor. Var försiktig så att du inte genomborra avokados hud när du skär. Använd sedan en stor sked för att skopa de kvadrerade bitarna ut.
  • Därnad Avokado kan användas till toppsallader, ägg, nachos och andra rätter.
  • 5. Skopa köttet ut med en sked om du vill skiva eller mäta avokado. Använd en sked för att lossa huden hela vägen runt avokado halv och sedan skopa köttet ut hela. Du kan mos köttet med en gaffel eller placera den platt-sida ner på ett skärbräda och skär den i snygga skivor med hjälp av knivens spets.
  • Köttet av mycket mogna avokado kan inte komma ut ur sin hud så snyggt och kan kräva några skopor. Om du vill ha snyggt skivor, försök använda en lite underrike frukt.
  • Metod 2 av 5:
    Mashing avocados i spridningar och dips
    1. Mash det upp för en avokado spridning. Mashed avokado gör ett bra tillskott till toast, smörgåsar, bagels, hamburgare och någon annanstans som du traditionellt skulle använda en krämig spridning som majonnäs. Ta bara bort avokado köttet från huden och använd en gaffel för att mossa den i en jämn konsistens. För lite tillsatt smak, tillsätt salt, peppar, citronsaft och röda paprikaflingor.
    • För en twist på traditionell ranch, mash 2 avokados med 1 paket av ranch dressing mix, 2 matskedar (30 ml) färsk citronsaft och 1 matsked (15 ml) majonnäs. Chill i 1 timme innan du serverar blandningen ovanpå hamburgare, smörgåsar eller stekt kyckling.
  • 2. Blanda i limejuice, lök, tomater, koriander och vitlök för guacamole. I en stor skål, mash tillsammans 3 avokado, saften av 1 lime, ½ tsk (3 g) salt och ½ tsk (1 g) kummin. Haka sedan upp en halv medellök, 2 romta tomater, 1 msk (1 g) koriander och 1 vitlöksklyfta. Vik försiktigt dessa i avokado-blandningen och servera med majspån.
  • För att lägga till lite värme till din GUAC, rör i ½ tsk (0.88 g) Cayennepeppar och hälften av en jalapeno peppar, fröad och malet.
  • Bild med titeln Ät ett avokado Steg 8
    3. Blanda en ny avokado till en krämig salladsdressing. För en hälsosam men dekadent-provsmakningssallad dressing, kasta 1 stor avokado, 1 vitlöksklyfta, 0.5 matskedar (7.4 ml) kalk eller citronsaft, 3 matskedar (44 ml) olivolja, salt och peppar i en mixer och kör tills det är smidigt. Om det behövs, lägg till vatten lite åt gången tills du når din föredragna konsistens. Servera överallt omedelbart eller håll i en lufttät behållare i upp till en vecka.
  • Metod 3 av 5:
    Serverar avokado i en huvudrätt
    1. Skiva eller tärning avocados till toppen en sallad. Avokado kan vara ett gott tillskott till en enkel grön sallad när det är klädd med lite enkelt salt och peppar. För en mer smakfull version kan du också lägga till lite citronsaft, balsamvinäger eller fetaost. Kasta dina avokado bitar med pepparflingor för en lite kryddig version.
    • Avokado är en klassisk ingrediens för en Cobb-sallad tillsammans med kyckling, bacon, hårdkokta ägg och blåost.
  • 2. Rosta avokado kvartaler för ett varmt, krispigt tillägg till kornsallader. Klipp din avokado i kvartaler i längdriktningen, ta bort skalet och kassera gropen. Top bitarna med en liten olivolja plus lite salt och peppar och placera dem på en fodrad eller smurt bakplåt. Baka dem i en ugn på 400 ° F (204 ° C) i ca 15 minuter eller tills kanterna börjar bli lite gyllene. Ta bort från ugnen och äta varmt på toppen av en kornbaserad sallad.
  • Om du vill att dina avokado kilar är lite skarpare, kan du låta dem laga mat i upp till 25 minuter innan du tar ut dem. Håll ett öga på dem för att se till att de inte brinner.
  • Bild med titeln Ät en avokado Steg 11
    3. Grill avokado halvor för en smaskig taco fyllning. När du har klippt dina avokados i hälften och ta bort gropen, borsta båda skurna sidorna med lite olja och kasta dem (nedåt) på en mycket varm grill i ca 30 sekunder. Ta sedan bort avokadoerna från grillen och låt dem svalna innan du använder en sked för att ta bort skinnen och klippa sedan in i skivor. Vik de chargiska skivorna i tortillor och topp med en tomat eller fruktsalsa, färska kvistar av koriander och smulad queso fresco.
  • Ingen grill? Du kan få en liknande char på dina avokado med en super varm gjuten järnpanna.
  • 4. Bryta ägg i avokado halvor och baka dem för en frukost behandla. Förvärm din ugn till 450 ° F (232 ° C) före skivning och pitting en avokado. Om hålet som lämnas av gropen är mindre än ditt ägg, använd en sked för att skopa lite extra kött ut från varje avokado halv. Placera sedan avokadohalvorna i en bakfat och spricka ett ägg i varje hål. Baka i 12 minuter eller tills äggens vita har helt satt.
  • Om du har problem med att få avokado halvor att balansera i bakfatet, försök bygga små "bon" för dem ut ur tennfolie.
  • För lite extra krydda, Strö avokado med lite varm sås innan du lägger till ägget.
  • Bild med titeln Ät en avokado Steg 13
    5. Gör en krämig avokado pasta maträtt. Blitz köttet från 2 mogna avokado i en mixer med ½ kopp (15 g) spenat, ½ kopp (20 g) färsk basilika, 2 vitlöksklyftor, 2 matskedar (30 ml) citronsaft, 1 tsk (6 g ) av salt och 1 kopp (240 ml) olivolja. Kasta såsen med varm, nykokad pasta och topp med parmesanost, rostade körsbärstomater, eller hackad basilika.
  • Välj pasta med gott om kropp, som spaghetti, soba nudlar, fusilli eller farfalle-för att hålla upp till den tjocka, krämiga avokado sås. För ett lågt carb eller glutenfri alternativ, prova zucchini nudlar.
  • Leftover pasta och avokado sås kan lagras i kylskåpet i en lufttät behållare i upp till 3 dagar, även om färgen kan mörkas lite som avokado oxiderar.
  • Metod 4 av 5:
    Blanda avokado i drycker
    1. Blanda Avokado med frysta bananer och mjölk för en enkel smoothie. Skopa köttet av 1 avokado i en mixer. Tillsätt 2 frysta bananer och 14 vätskesounces (410 ml) mjölk. Blanda tills slät och serveras omedelbart.
    • Full av protein, kolhydrater och friska fetter, den här grundläggande smoothie gör en bra frukost, lätt lunch eller efter träningspass.
  • 2. Lägg till avokado till frukt smoothies för att göra dem creamier. Avokado kan användas för att göra smoothie creamier utan att lägga till mejeri eller överväldigande de andra fruktens smaker. Försök använda en full eller halv avokado i något smoothie recept i stället för bananer eller grekisk yoghurt.
  • För ett klassiskt blandat Berry-alternativ, Toss 1.5 koppar (150 g) frysta blandade bär (som blåbär, hallon och blackberry), 1 kopp (30 g) färsk spenat, 1 kopp (240 ml) mjölk eller nondairy mjölk, 1 matsked (15 ml) av lönnsirap, och köttet av en halv mogen avokado i en mixer. Blanda på hög hastighet tills det är smidigt och krämigt.
  • Bild med titeln Ät ett avokado Steg 16
    3. Gör en söt, indisk inspirerad avokado lassi. Lassi är en söt, krämig yoghurtryck som kan ätas som ett uppfriskande mellanmål eller ljus efterrätt. För att göra en avokadoversion, blanda 2 mogna avokado med /2 kopp (120 ml) yoghurt, 1 kopp (240 ml) helmjölk, 2 msk (25 g) socker och de krossade frön från 4 gröna kardemumma pods tills det är smidigt. Smaka och lägg till mer socker efter behov.
  • För en vegan och mjölkfri lassi, ersätt soja eller mandelprodukter för yoghurt och mjölk. Bara se till att gnugga avokadoerna med lite limejuice för att se till att smakerna fortfarande är ordentligt.
  • Bild med titeln Ät en avokado Steg 17
    4. Skapa en rik men sund choklad avokado skaka. Blanda köttet av en mogen avokado med 1.5 koppar (350 ml) mjölk, 3 msk (22 g) av osötat kakaopulver, 3 msk (37.50 g) brunt socker, 2 msk (20 g) av Smält chokladflis, och 1 matsked (15 ml) vanilj extrakt. Puls tills det är helt kombinerat och slät. Lägg sedan 12 isbitar och puré tills tjock och frostig.
  • För att skapa en mjölkfri version, ersätt vaniljmandel eller annan nondairymjölk, liksom mjölkfria chokladflis.
  • Metod 5 av 5:
    Lagra nyskuren avokado
    1. Täcka klippet avokado med plastfolie om du behöver lagra den. Medan det är allmänt bäst att skära en avokado strax innan du äter det, kan du hjälpa till att förhindra att skära avokado från att vrida brunt genom att förpacka det tätt i plastfolie. Detta kommer att hjälpa till att hålla luften från att oxidera avokado köttet i minst en dag i kylskåpet.
    • För att verkligen förhindra att luften vrider köttet brunt, glida den plastförpackade avokado till en dragkedja. Var noga med att klämma ut någon extra luft innan du förseglar den.
  • 2. Spara en mashed avokado genom att täcka den med vatten. För att spara en redan mashed avokado, täcka den med 0.5 tum (1.3 cm) vatten för att skapa en gräns som blockerar luften. När du är redo att tjäna det, häll helt enkelt av vattnet och ge det en snabb omröring.
  • 3. Stänk din klippa avokado med en syra för att hålla den längre. Du kan använda juice från en citron, lime eller orange för att hjälpa till att förlänga hyllandet av en snitt avokado. Stänk bara saften ovanpå en avokado halv, tärnad bitar eller mash innan du slår den i plast. Andra sura medel, som ättika, kommer också att göra tricket.
  • Tomater och lök är också sura och kan hjälpa till att hålla avokado från att vrida brunt. Om du gör guacamole i förväg, var noga med att blanda i tomat och lök innan du lagrar doppet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Även om du säkert kan äta en underdress avokado, kommer texturen och konsistensen sannolikt att vara mindre tilltalande. Något överdriven avokado kan också ätas, så länge du skär ut några bruna fläckar först. Undvik ruttna avokado med kött som har blivit helt brun.
  • Medan det finns dussintals sorter av avokados i världen, är några av de mest populära inkluderar Fuerte, Ettinger och Hass. Hass Avocados är de mest populära i USA, där deras starkare smak och krämig konsistens gör dem populära för snacking och guacamole.
  • Om du vill göra efterrätt med avokado kan du försöka göra avokado glass.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande