Hur man äter tulpaner

Tulpaner kan lägga till en mild smak och en crunchy konsistens till en maträtt. Du kan lägga till tulpaner till mat som tonfisk och sallad för extra textur och ett stänk av smak. Tulpaner kan också användas i dina egna rätter eller cocktail recept. Se till att du väljer rätt tulpaner för smaken och smaken du försöker skapa.

Steg

Metod 1 av 3:
Lägga till tulpaner till andra livsmedel
  1. Bild med titeln Ät tulpaner Steg 1
1. Blanda tulpaner i tonfisk. Tonfisk sallad kan vara en hälsosam lunch för varje dag i veckan. För att lägga till tulpaner till tonfisk sallad, plocka kronbladet från tulpanlamporna. Sedan, skära av ungefär en kvart tum från botten av kronbladet. Du kan sedan blanda tulpaner i dina andra ingredienser i tonfisksallad.
  • Du kan använda vad du vill i din tonfisk sallad, men tulpaner går bra med kryddor som currypulver och svart papper. Saker som gurka och selleri stjälkar blandar också bra med tulpaner.
  • Bild med titeln Ät tulpaner Steg 2
    2. Lägg till tulpanblad till sallad. Om du är en stor salladsätare, kan några tulpanbladen lysa upp och lägga till textur till en tråkig sallad. Att använda tulpaner i en sallad, helt enkelt plocka ut så många kronblad som du behöver och strö dem i dina gröna. Skära av bottenkvarteret av tulpanbladen där de fästs på lampan.
  • Tulpaner lägger till olika smak till en sallad beroende på när de skördades. Tulpaner skördade under kalla månader kommer att ge en sötare smak.
  • Specifika typer av tulpaner ger specifik smak. Oakleaf tulpaner lägger till en äppelliknande smak, medan franska sorrel tulpaner lämnar en stark citrussmak.
  • Bild med titeln Ät tulpaner Steg 3
    3. Använd tulpaner som skålar för glass. En tulpanblomma kan separeras från stjälken och formas till en skål för glass. Stoppa blomman som en champagneflöjt och sedan placera ditt val av glass i blommorna.
  • Du behöver inte äta tulpanblommorna med glass. Det kommer att lägga till smak helt enkelt genom att hålla tulpan.
  • Metod 2 av 3:
    Gör snacks med tulpaner
    1. Bild med titeln Ät tulpaner Steg 4
    1. Gör fyllda tulpaner som en aptitretare. Du kan saker och laga en tulpanblomma med en mängd ingredienser för en god aptitretare. Blanda två matskedar (30 ml) citronsaft med ungefär en matsked (15 ml) malet gräslök och färsk mint eller dill, liksom ett streck av cayennepeppar. Blanda denna smakämnen i tre ounces (90 ml) krämost och en kopp (240 ml) flakad krabba kött. Koka ca 25 sparris spjut tills det är ömt och skär dem i fem tums bitar. Fyll tulpanlampor med ungefär en halv kopp (120 ml) av din krabba blandning och sedan garnera de fyllda tulpanerna med sparris. Då, ordna dina tulpanlampor på ett bricka och tjäna.
    • Det här är en bra aptitretare att tjäna på fester.
  • Bild med titeln Ät tulpaner Steg 5
    2. Gör köttbullar med tulpaner. Koka en kopp (240 ml) av några bruna bönor, som pinto bönor och tulpanblad över kaminen och låt dem svalna. Blanda sedan bönorna till en fin pasta med en sked eller elektronisk mixer. Steka en lök och blanda den i pastan och lägg sedan till marjoram och salt till smak. Rulla blandningen i glödlampor för att göra tulpan köttbullar. Koka bollarna över spisen, med bara en liten mängd matolja.
  • Bild med titeln Ät tulpaner Steg 6
    3. Skapa en cocktail med tulpaner. För att lägga till en blommig smak till en cocktail, använd tulpaner. Varje cocktail kan garneras med några tulpanblad när du blir klar blandning av dina ingredienser. Inte bara lägger det till smak, det gör att drycken ser attraktiv.
  • Du kan blanda två uns blåbärsvodka med en ounce av rosa limonad. Blanda ingredienserna tillsammans och häll drycken i glasögon fyllda med is. Lägg till tulpanbladen till toppen av dryckerna för en attraktiv garnering.
  • Metod 3 av 3:
    Väljer rätt tulpaner för att äta
    1. Bild med titeln Ät tulpaner Steg 7
    1. Välj starka doftande tulpaner. Doften av en tulpan hjälper dig att avgöra om det är bra att äta. Tulpaner plockade tidigare på året har en starkare lukt och tenderar att smaka som ärter. Olika subtyper av tulpaner kommer också med sin egen unika smak och doft, vilket kan hjälpa dig att välja tulpaner för matlagning.
    •  Couleur kardinal tulpaner har en söt, fruktig doft och ger en fruktig, plommonliknande lukt som matchar.
    • Orange tulpaner luktar ganska starka och producerar producera en stark sherbet smak.
    • För en creamier smak, gå till den mjuka doftande staden Vancouver tulpan.
  • Bild med titeln Ät tulpaner Steg 8
    2. Välj rätt färg för smaken du vill ha. Färgen på en tulpan kronblad kan också indikera smak. Röda tulpaner tenderar att ha en söt smak. Vita tulpaner ger en något kryddig smak. Gula smakar lite bitter, som broccoli. Mörk lila eller svarta tulpaner smakar som ha en mild tang och en crunchy smak.
  • Bild med titeln Ät tulpaner Steg 9
    3. Välj rätt textur. Ju större kronbladet, den styvare texturen. Peony och papegoja typ tulpaner tenderar att vara chewier.
  • När du väljer textur, väga i andra faktorer som färg. Om du vill ha något att lägga till en sallad, till exempel, leta efter större kronblad färgade i en mer grönsaksliknande smak, som gula tulpaner.
  • Bild med titeln Ät tulpaner Steg 10
    4. Sluta äta tulpaner om du upplever en allergisk reaktion. Vissa människor tar inte väl till tulpaner. Om du upplever symtom på en allergisk reaktion, som en stängd hals eller utslag, sluta äta tulpaner direkt. Om symptom inte rensas, se din läkare för utvärdering.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande