Hur man blir en professionell mma-fighter

Är du en spirande idrottsman som vill göra ett namn för dig själv i blandad kampsport (MMA)? I den moderna eran är det inte tillräckligt att bara vara en stor fighter. Du behöver också kunniga affärsförmåga för att marknadsföra dig själv och få nästa nivå sponsring som hjälper dig att klättra upp stegen till toppen. För att låta dig på vad som krävs för att bli en MMA Pro, har vi sammanställt svar på dina frågor om att bygga en karriär som en fighter.

Steg

Fråga 1 av 11:
Hur lång tid tar det för att bli en pro mma fighter?
1. Att stiga från amatörstatus till en position i UFC, tar det 2-8 år. Om du har UFC-anslutningar och / eller tåg på ett högprofilerat gym kan du komma dit snabbare. Lägre arbetsetik och / eller en förlorande rekord sakta dina framsteg genom ledningarna.
Fråga 2 av 11:
Hur mycket tränar Pro MMA-fighters varje dag?
1. Pro MMA-fighters tåg 20-24 timmar per vecka, 5-6 dagar i veckan. Den nivån av engagemang för att bekämpa förberedelse kräver utbildning 2-3 gånger per dag. Som en Pro MMA-fighter, när du inte förbereder dig för en kamp, ​​tränar du en gång om dagen för 1.5-2 timmar, 5-6 dagar i veckan.
  • Du tar högst 2-3 veckor per år och brukar bara ta ledigt om du är skadad.
Fråga 3 av 11:
Hur mycket kostar det att gå pro i mma?
1. Pro MMA-fighters spenderar $ 4000- $ 6000 per månad. Att pengar går mot resor till och från slagsmål, rätt näring, redskap, gym och utbildningsavgifter. Om du vill delta i intensiva träningsläger som förbereder dig för slagsmål måste du spendera mellan $ 8,000- $ 12.000.
  • Du måste betala $ 50- $ 200 per månad för ett gym medlemskap beroende på var du bor och kvaliteten på gymmet.
Fråga 4 av 11:
Hur bygger du en social media som följer som MMA-fighter?
  1. Bild med titeln Bli ett professionellt MMA-kämpe steg 11
1. Mer än bara posta slagsmål, försök att skapa ditt eget personliga varumärke. Posta dagligen om ditt liv på Instagram, TIKTOK, Facebook, Twitter eller YouTube. I varje inlägg, försök att vara dig själv istället för att skapa en karaktär. Till exempel, om du är en arbetande förälder som älskar dina barn, skicka in innehåll om att spendera tid med dina barn. Om du är en rolig person, posta videor av dig skämtar med dina vänner. På det sättet lockar du en nischgrupp som kommer att ansluta till vem du är och vill stödja dig genom att köpa Kampbiljetter.
  • På varje profilsida, visa upp en 2-3 minuters video markera reel av dina bästa slagsmål och stunder.
  • Engagera med dina fans i kommentaravsnittet genom att starta konversationer och tycka om sina inlägg.
Fråga 5 av 11:
Hur blir du sponsrad som en MMA-fighter?
  1. Bild med titeln Bli en professionell MMA FIGHTER STEG 13
1. Nå ut till lokala företagare direkt. Syfte för företag vars produkter eller innehåll verkar relevant för MMA, som sportutrustning eller klädbutiker. Be om att träffa ägaren personligen och leverera en stark försäljningshöjd om statistiken på din online-publik, vem du är som en kämpe och en individ, och vad du kan göra för sitt företag.
  • Erbjuda att ansluta sitt företag på sociala medier eller bära sina kläder i buret när du kämpar. I gengäld betalar din sponsor dig avgifter per utseende (vanligtvis ett par hundra till tusen dollar).
  • 2. Tillvägagångssätt / sponsorer du möter vid slagsmål. Om du hittar det svårt att få ett lokalt företag att sponsra dig, kan den här metoden vara lättare eftersom du vet att de redan är fans av sporten. Att stå bort från andra fighters, fokusera på att bygga upp din sociala medier närvaro.
  • När du väl sponsrat (även av ett litet företag), visa lojalitet och öka sitt engagemang för dig genom att driva innehållet / produkten hårt på dina sociala medier med flera inlägg.
  • Fråga 6 av 11:
    Hur går du med i UFC och fortsätt till större slagsmål?
    1. Gå igenom Den ultimata kämpen (Tufsa) dokusåpa. Om du visar potential men inte har en perfekt post, kanske du kan få en plats på Den ultimata kämpen Genom att fylla i en applikation när de skickar ut ett casting-samtal.
    • Du måste vara mellan 21-34 år och har minst 3 professionell nivåbekämpning under ditt bälte.
  • 2. Känna till en UFC-fighter som kan sätta i ett ord för dig. Om du har en mentor, träningspartner eller vän som är en UFC-fighter, kanske de kan hjälpa dig att komma in i UFC genom att väcka för dig och använda sina anslutningar.
  • 3. Bli uppmärksammad av rekryterare och tränare. Detta är det svåraste sättet att komma in i UFC, och det är mest baserat på lycka. Först måste du vinna 6-8 + amatörkämpar. Om du har byggt upp ett följande på sociala medier och om din tränare har starka anslutningar kan scouts komma till dina slagsmål eller ditt gym. Om du uppfyller de viktklasskriterier som de letar efter kan du delta i ett av deras nästa pro slagsmål.
  • Fråga 7 av 11:
    Hur mycket gör MMA-fighters?
    1. Per definition, som en amatör, betalas du inte för slagsmål. Men du kanske kan göra $ 300-400 genom lokala kampanjer och sponsring.
  • 2. Medianårslönen för Pro MMA-fighters är cirka 70 000 dollar. Den lönen kommer från baslön för UFC-slagsmål, sponsring, pay-per-view-poäng (PPV) och bonusar från vinnande slagsmål. Ungefär en tredjedel av Pro MMA-fighters gör sex siffror, medan endast en handfull superstjärnor gör miljoner.
  • Fråga 8 av 11:
    Hur gammal måste du vara att bli en MMA-fighter?
    1. Bild med titeln Bli en professionell MMA-fighter Steg 1
    1. Det är bäst att börja träna yngre, men du kan inte tävla tills du är 18. Om du börjar träna mellan 15-16 år, har du mer tid att utveckla din styrka och färdigheter. Men du kan träna för MMA i alla åldrar. Om du är i mitten till slutet av 20-talet eller till och med dina tidiga 30-tal kan du fortfarande starta en karriär som MMA-fighter, speciellt om du har en befintlig bakgrund i kampsport eller friidrott.
    Fråga 9 av 11:
    Hur börjar du träna?
    1. Bild med titeln Bli ett professionellt MMA-fighter Steg 2
    1. Gå med i ett MMA-gym för att få tillgång till utrustning och coaching. Du behöver inte nödvändigtvis gå med i ett högprofilerade gym eller klubb på det här tidiga skedet. Det hjälper fortfarande till att prova några klubbar genom gratis försök (om de erbjuds) för att kolla in utrustningens kvalitet och skick, liksom den allmänna atmosfären på anläggningen.
    • Leta efter utrustning som är välskött och människor som verkar respektfulla och hänsynsliga om andras säkerhet.
  • 2. Om du inte hittar ett MMA-gym, hitta ett traditionellt kampsportgymnastik. Hitta en högst en studio som lär Muay Thai, brasilianska Jiu Jitsu eller brottning, så du kan bygga upp grunden för slående och gripande som du behöver för MMA.
  • Fråga 10 av 11:
    Hur hittar du en MMA-tränare?
    1. Bilden med titeln Bli en professionell MMA-kämpe steg 3
    1. Kontakta ditt lokala gym för att se om de använder eller rekommenderar tränare. Fråga tränarna om sin coachingfilosofi och / eller läs upp på klubbens hemsida för att se om dina värden anpassa sig till tränaren.
    • Vissa tränare kan ha ett "tåg hårt hela tiden" mentaliteten medan andra kan fokusera mer på övergripande välbefinnande i deras idrottare. Välj det tillvägagångssätt som passar dina mål och livsstil.
    • Fråga "Hur snart kan jag tävla?"Om tränaren svarar," så fort du vill, "som berättar att gymmet förmodligen inte har dina bästa intressen och välbefinnande i åtanke. Om de berättar att de ska vänta tills du är redo och säker, är instruktören förmodligen bra.
  • 2. Kontrollera tränarens referenser. Det är inte nödvändigt för din tränare att ha massor av tävlingserfarenhet (massor av bra tränare har aldrig tävlat professionellt), men om du vill åka proffs hjälper det till att få en tränare som har en stark kampspel och tidigare pro karriär.
  • Fråga 11 av 11:
    Hur får du i form för MMA?
    1. Börja med styrka, hastighet och uthållighetskonditionering. Ditch estetiskt fokuserade övningar som Bicep Curls till förmån för funktionell kretsutbildning och plyometrics för att öka din explosiva kraft. Att ha rätt styrka kommer att förbereda din kropp för den rigorösa två dagars träning som professionella MMA-fighters tar på sig.
    • Börja varje träning med en 5-10 minut dynamisk uppvärmning.
    • Om du inte har utrustning, gör kretsar med burpees, pushups, bergsklättrare och plankor.
    • Om du har gymutrustning (fria vikter och kabelskivor), införlivar kettlebellsvängningar, rengöring, arnoldpressar och fulla squats för att utveckla din basstyrka och makt.
  • 2. Öva solo övningar och skuggboxning. Medan det är viktigt att träna med en sparringspartner för att få kampupplevelse, kan du bygga upp dina grundläggande färdigheter genom borrning.
  • Basic Punch Borrar: Öva framåt och bakåt 1-2 (JAB-Cross) Combos eller 1-1-2 (Jab-Jab-Cross) Combos medan du bor på bollarna på dina fötter med händerna upp högt. Var noga med att vända dina höfter för att hjälpa till att bära den momentum i dina slag.
  • Footwork borrs: Öva denna 6-stegs combo i 3 minuters rundor. Börja med ett probingsteg, ett retreatsteg, sväng dina höfter och kasta ett kors, förskott med en 1-2 combo (glidande framåt med din främre fot och sedan din baksida för korset), säkerhetskopiera med en 1-2 combo , Byt din ståndpunkt och upprepa!
  • Kardio / Speed ​​Borrar: Ställ 15 andra intervaller och växla mellan vila och slå den tunga väskan så fort du kan i 15 sekunder med 1-2 combos eller 1-2-3 combos (JAB-cross-hook).
  • Tips

    Bränna dig själv med en bra kolhydrat som havregryn 2-4 timmar före träning. Ät protein från källor som kyckling, räkor eller fisk, och håll ditt röda köttintag till 1-2 gånger i veckan.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande