Hur man blir en bättre kickboxer

Oavsett om du är nybörjare som är redo att lämna skuggboxningen och börja sparra med andra fighters, eller en mer erfaren fighter som vill perfektera din stil, finns det alltid utrymme för förbättring i kickboxing. Eftersom mycket av den första träningen fokuserar på att bygga ditt brott, balanserar dessa färdigheter med ett starkt försvar och fotarbete. Men oavsett vilka områden som behöver det mest arbetet är det viktigaste att närma sig dina sparringsessioner med ett studerat tillvägagångssätt och tydliga mål.

Steg

Metod 1 av 3:
Få ut det mesta av sparring
  1. Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 1
1. Börja långsamt. När du är redo att examen från träning på egen hand för att öva med riktiga levande partners, motstå uppmaningen att behandla sparring sessioner som faktiska matcher. I stället utnyttja dessa sessioner som vad de är: övning. Börja sparring i en takt och volym som passar dina förmågor i det aktuella ögonblicket, snarare än att starta i en all-out boout från get-go.
  • Rusa inte i sparring. Arbeta med din tränare för att utveckla goda fundament, som kontroll, balans och benstyrka.
  • När en kommande match drar nära, öka intensiteten till matchnivå under veckan som leder upp till den för att förbereda dig för en verklig kamp. Tillåta en dag eller två vila omedelbart före matchen för att återhämta sig och undvika skada. Långsamma saker igen när matchen har gått så du kan fortsätta att arbeta med nya tekniker eller förbättra dem som behöver mer arbete.
  • Bildbetaget blir en bättre kickboxer Steg 2
    2. Hitta rätt partner. Laga upp med människor som är villiga att hålla sig till en viss takt och volym. Undvik de som kan eskalera intensiteten av din sparring ut ur tristess, respektlöshet eller konkurrenskraft. Innan du börjar varje session, har du en konversation med din partner om hur "hård" du vill sparna, och sedan hålla med om att hålla fast vid den nivån av intensitet.
  • Saker att tänka på när du diskuterar parametrarna för din sparring inkluderar längden på varje runda, där och var inte träffas och den acceptabla kraftkraften.
  • Hitta en partner som är antingen på samma nivå som du eller bättre. En partner med lika förmågor tillåter de två av er att växa tillsammans, medan en mer erfaren partner kommer sannolikt att ha bättre kontroll över sin intensitetsnivå.
  • Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 3
    3. Förbli vaksam. När de två av er börjar sparring, vara på utkik efter de första stegen av eskalering. Även när du har en välmenande partner kan en snabbare eller kraftfull strejk än överenskommas lätt leda till en ännu snabbare eller kraftfullare strejk från den andra, och därifrån kommer intensiteten att fortsätta att montera. Om du hittar takten och volymen växer utöver vad som diskuterades på förhand (eller släckt), tala upp. Återställ de båda tillbaka till den överenskomna nivån av svårigheter.
  • Förvänta en sparringspartner med mer erfarenhet än du kan överskatta dina förmågor och / eller regressera på egen prestationsnivå utan att inse det.
  • Förvänta en partner med mindre erfarenhet att ha en svårare tid att motstå uppmaningen att ge det hela.
  • Försök att undvika handel blåser-det kan vara effektivt för en kort stund att absorbera en strejk för att ge en rygg, men när kampen fortsätter kommer det att börja bära på din kropp.
  • Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 4
    4. Spar med specifika mål i åtanke. Det finns alltför många olika typer av strejker och kombinationer att effektivt använda allt på en gång från början. Lätta upp dina förväntningar på dig själv. Ta barnsteg. Innan du sparar, bestämma vilka tekniker du behöver arbeta på det mesta. Välj en eller två för att fokusera på i en viss session. Lär dig hur du gör varje brunn innan du breddar ditt räckvidd och införlivar andra tekniker.
  • Slag: Cross-hook-jab-uppercut.
  • Sparkas: Front-hook-round-side-spinning tillbaka.
  • Combos: 1) Frontspark + Kors + Krok- 2) Vänster Jab + Vänster Sidospark + Höger Kors + Rund Kick-3) Dubbel Vänster Jab + Kors + Hook + Round Kick.
  • Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 5
    5. Söka feedback. Behandla din sparringspartner som lagkamrat, inte en motståndare. Använd dem som en källa för pekare om hur du förbättrar dina tekniker. Efter varje session (speciellt om de lyckades dominera dig hela eller levererade några överraskningar som tog dig av dina fötter), fråga dem vilka öppningar de såg som gjorde det möjligt för dem att göra poäng på dig. Utnyttja sina ögon för att upptäcka eventuella svagheter eller vanor som du kanske har visat så att du kan arbeta på att gömma dem från framtida motståndare.
  • Kom ihåg: Teamsmanship är en tvåvägsgata, så återkallat. Var ärlig med din feedback när din partner frågar om sin egen prestanda och frivillig råd när du tar dem att göra misstag som de kanske inte är medvetna om för att säkerställa att de kommer att göra detsamma för dig.
  • Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 6
    6. Hitta fler partners. Spar med en mängd människor som sträcker sig i storlek, kroppstyp, hastighet, etc. Gå upp mot långa fighters, korta fighters, scrawny ones, skrymmande, de som är blottar snabbt och de som litar mindre på fart och mer på brute force. Sök ut högerhänt och vänsterhäntar för att lära sig att anpassa din egen inställning och tekniker till båda situationerna. Utveckla strategier för att motverka varje motståndares styrkor och utnyttja sina svagheter.
  • Till exempel, säg att du är mycket snabb på dina fötter, medan din partner är mycket större, men långsammare. Använd din hastighet för att komma in och ut ur slående intervall så snabbt möjligt, med bara tillräckligt med tid för att du ska slå, men inte tillräckligt för att de ska göra detsamma. Nu, låt oss säga motsatsen: din motståndare är mycket snabbare för dig. Tillbaka dem i hörn så de har inget utrymme att dra sig tillbaka.
  • Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 7
    7. Bära vikter. Bära tre till fem pund armbands- och fotledningar under sparring sessioner, liksom under annan träning. Växa vana vid att behöva arbeta hårdare för att uppnå strejker, block och fotarbete effektivt. Utveckla den nödvändiga hastigheten och kraften med den här extra vikten för att öka din uthållighet under levande matcher, när dina händer och fötter blir så mycket lättare utan vikterna.
  • Detta gör det också lättare för dig att hålla händerna upp för att blockera strejker trots att du växer trött under speciellt långa eller brutala matcher.
  • Var medveten om att konsekvent användning av fotled och benvikter har kopplats till skador på grund av den extra belastningen de lägger på dina leder. Sådana skador är inte universella bland alla användare, men spela det i alla fall. Undvik att använda dem hela tiden och avbryta omedelbart om du börjar känna smärta i närliggande leder, senor och ligament.
  • Du kan också använda en viktad väst för att stärka benen när du gör övningar som sprints och lunges.
  • Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 8
    8. Använd Focus Pads. Ta dig tid från sparring för att träna ditt brott. Be en partner att hålla upp pads för att slå och sparka. Använd denna möjlighet att perfekta dina strejker utan att behöva oroa sig för att bli slagen i gengäld. Fokusera på att leverera dina strejker med optimal kraft och minimal ansträngning så att det blir mer naturligt för dig mitt i en match.
  • Metod 2 av 3:
    Förstärkning av ditt försvar
    1. Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 9
    1. Håll huvudet mobil. Håll dina händer upp till blockering som instrueras, men lita inte på det här ensamt för att hålla huvudet skyddat i en match. Förutom att höja dina händer och armar för omslag, gör huvudet ett rörligt mål så att motståndarens strejker är mindre benägna att ansluta. Stå framför en spegel. Föreställ dig att du har en markör som är fastsatt på toppen av ditt huvud. Nu öva att flytta ditt huvud som om du skrev ett specifikt brev i alfabetet på taket, om och om igen.
    • Hålla fast vid bokstäver som är enkla i design, som t, v, c, s och l. Var noga med att träna sin spegelbild, liksom.
    • Bry sig inte med mer invecklat utformade brev som A, B och R, eller något annat brev som fortsätter att känna sig besvärlig i praktiken, eftersom dessa huvudrörelser har lite praktiska egenskaper i en match.
    • När varje rörelse känns naturlig efter att ha övat dem ensam framför en spegel, införliva dem en efter en i sparring sessioner för att lära sig som fungerar bäst som en evasiv manövrering mot vissa strejker.
    • Försök använda en glidboll för att hjälpa dig att arbeta med dina reaktioner och huvudrörelse.
  • Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 10
    2. Volontär att hålla pads. När du parar av med en partner för att träna strejker, fuska inte dig själv genom att lägga för mycket betoning på din tur som anfallare. Använd rollen som strejk för att förbättra ditt försvar. Eftersom du inte behöver oroa dig för att bli träffad annan än dina kuddar, gripa denna möjlighet att stärka färdigheter bortom brottet:
  • Ta dig tid att analysera dina partners ståndpunkter och tekniker. Utveckla din skicklighet för att identifiera sina svagheter och vanor i ögonblicket, så att du blir snabbare att känna igen samma svagheter i andra motståndare under levande matcher.
  • Eftersom du har färre saker att göra med dina händer, använd denna möjlighet att koncentrera ditt fotarbete. Lär dig hur man dikterar kampen med dina fötter ensamma. Fokusera på hur du kan växla din hastighet, fot och riktning för att störa din partners tempo och tillbaka dem i riktningar som de inte vill gå.
  • Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 11
    3. Växa vana vid att bli slagen. Att bli slagen kan bokstavligen vara ett slag både fysiskt och mentalt. Möta den verklighet som detta kommer att hända. Definiera inte "den perfekta fighteren" som någon som aldrig blir slagen. Istället sikta på att vara den perfekta fighteren som studsar tillbaka från slag direkt. Omfamna varje strejk som smyger med ditt försvar i utbildning som ett tillfälle att växa så mycket mer bekant med känslan av att bli slagen.
  • När det är din tur att hålla pads när du övar slår med en partner, fokusera på dina block och sköldar för att ytterligare normalisera känslan av att ta emot slag så att de är mindre av distraktion i levande matcher.
  • Använd medicinbollar för att bekanta din kärna med att bli slagen. Be en partner att stå bredvid dig medan du ligger på golvet och gör crunches, sit-ups, ab pikes eller liknande övningar där din rygg är på marken mellan varje rep. Innan du börjar, godkänner den mängd kraft som din partner kommer att använda. Sedan, i mellan varje rep, när ryggen är platt på marken, låt dem falla eller till och med kasta medicinbollen rakt på din abs.
  • Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 12
    4. Håll ögonen öppna. Ju närmare din motståndare är till dig, desto mer sannolikt kan en av er att leverera en strejk i ögonkontakt. Så blinka inte! Undvik att missa en inkommande strejk eller en öppning på deras sida som du kan utnyttja. Håll ögonen avskalade så länge som möjligt när du är i nära och blinkar snabbt för att kompensera för det när du är spridd väl bortsett från varandra.
  • Håll ögonen öppna så länge du kan är en teknik som du enkelt kan träna både in och ut ur ringen.
  • Metod 3 av 3:
    Förbättra ditt fotarbete utanför ringen
    1. Bilden med titeln blir en bättre kickboxer Steg 13
    1. Jogga. Bygga fysisk uthållighet som kommer att överföra till matchningar i ringen. Samtidigt växa vana att behöva flytta fötterna mycket under matcherna. För att undvika att översöka dig själv och riskera, börja med dagliga joggar i både en takt och en varaktighet som du enkelt kan hantera, så att du kan prata med en partner utan att bli för lindad.
    • Om det behövs, växla mellan jogging och gå i början om din uthållighet är låg först. Stäng av i en jogging takt i en minut, fall sedan tillbaka för att gå i fyra minuter. Upprepa tre gånger i totalt 20 minuter. När detta blir mer bekvämt, ökar tiden som joggar och minskar den som spenderas på gång med en minut var och en från körning för att springa tills du kan bekvämt jogga i 20 minuter utan att stoppa. Därifrån lägger till ytterligare steg om fem eller tio minuter till dina körningar när de blir mer hanterbara.
  • Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 14
    2. Kör sprints. När du väl kan jogga i en hel del avstånd, arbeta med att öka din hastighet. Förbättra din förmåga att spränga i rörelse med maximal hastighet så att du snabbt kan flytta runt ringen. Slå på spåret och köra reps på 100-meters straightway.
  • Återgå, börja små för att undvika överexerting och skadar dig själv. Behåll bara en handfull reps först. Börja med en mindre än full sprint som du kan behålla från början till slut på varje rep, så att din sista rep matchar samma hastighet som din första. Eftersom varje träning blir lättare, öka hastigheten till en fullständig sprint. Lägg sedan till en rep eller två till varje träningspass.
  • Var noga med att gå för en kort jog först för att värma dina ben upp och minska risken för skada.
  • Alternerande långdistans och sprints hjälper dig att förbättra din uthållighet och återhämtning samtidigt som du förbereder dig för kaoset i en boxning match.
  • Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 15
    3. Ladda hills. Efter att ha värmt upp med en kort jog, körs det upp i lutningen av en låg, brant lutning, eller om alla kullar i ditt område är alla otroligt höga, markera en mållinje längs lutningen som du kan nå på ungefär åtta till tolv sekunder. Sprint uppför backen med korta steg. Gå eller jogga tillbaka och upprepa sedan. Utveckla förmågan att springa av tårna med den här träningen, som maximerar mest mängder muskler i benen.
  • Som med all intervallträning, ta Baby Steps först för att bekanta dig med de fysiska kraven i denna träning. Lätta av takten i början. Syfte att driva en konsekvent hastighet i varje rep i hela träningen. När du kan klara dig att köra den takten från början till slut, öka hastigheten med nästa träning.
  • Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 16
    4. Hopprep. Förbättra din balans medan du utövar dina fötter och ben med en mängd hopp-rep träningspass. Hoppa med båda fötterna i tre minuter med långsam takt tills det blir nästan enkelt. Sedan växla mellan snabbt och långsamt med 30 sekunders intervall av varje hastighet, i totalt tre minuter.
  • I andra omgångar håller du på att hoppa på bara en fot för totalt tio steg, sedan växla till den andra tills dina tre minuter är uppe. Undvik att klibba till bara en takt eller stil från träning till träning, så du kan bättre anpassa dig till snabba förändringar i din motståndares hastighet i ringen.
  • Bildtiteln blir en bättre kickboxer Steg 17
    5. Gör lådsteg. Hitta ett steg, robust låda eller annan förhöjd yta som stöder din vikt. Använd en som handlar om en fot hög, eller grovt skenivån när du står bredvid den. Gör steg träning på sprint-hastighet. Gör "ett" steg (återvänder varje fot till marknivå innan du går upp med den andra foten), "Dubbel" -steg (med en fot upp, sedan den andra, innan den återvänder varje till marknivå) eller en kombination av de två , för att öka hastigheten och kraften.
  • Konsistens är nyckeln, så börja med måttliga intervall på 30 sekunder vardera tills du kan utföra var och en med jämn hastighet utan några felaktigheter. Sedan öka dina reps successivt med 10 eller 15 sekunder i framtida träningspass.
  • Bildbetaget blir en bättre kickboxer Steg 18
    6. Öva säkerhetskopiering. Inrätta minst fyra trafikkottar (eller andra lämpliga hinder) i en rak linje. Placera dem jämnt, med tillräckligt med utrymme mellan varje för att du ska väva dem. Stå i huvudet på linjen med ryggen till konerna. Då, hålla dina klackar av marken, jogga bakåt och väva runt varje kon. I slutet av linjen, om-ansikte genom att svänga på bollen på en fot och sedan upprepa. Öka ditt förtroende för att återvända från dina motståndare utan att trippla över dina egna fötter eller måste titta bakom dig.
  • Oavsett objekt du väljer i stället för trafikkottar, se till att de är relativt mjuka eller annars osannolikt att orsaka skada om du gör några felaktigheter i början.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande