Hur man skapar en stark brinnande kolbrand

Det kan tyckas skrämmande att starta och upprätthålla en stark eld, speciellt när träkol är inblandat. Men med någon grundläggande utrustning och kunskap om kol kan någon ha en professionell grill som går!

Steg

Metod 1 av 3:
Använda en skorstensstart
  1. Bild med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 1
1. Använd en skorstensstart för en jämn, stark eld med minimal ansträngning. Skorstenstannare är det enklaste sättet att få en bra kolbrand, och du behöver inte heller lättare vätska,. Du lägger papper i botten, fyller resten av skorstenen med kol och tänd papperet i brand. Värmen finns i skorstenen, vilket gör att hela kolet snabbt kan fånga eld innan du dumpar den på grillen för att använda för matlagning.
  • Skorstensstartare är vanligtvis mellan $ 15- $ 30, beroende på storlek och kan hittas online eller i hårdvaruaffärer.
  • De flesta professionella BBQ-kockar och kockar rekommenderar starkt att köpa en skorstensstart, eftersom lättare vätska kan påverka rökmak och är svårare att använda när man gör en jämn värmebrand.
  • Bilden med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 2
    2. Placera 2-4 bitar lättskriven tidning i botten av startaren. Du behöver bara bolla papperet upp löst, eftersom det är för hårt kan hindra flammen från att få tillräckligt med syre. Papperet kommer att fungera som en snabb, stor match för ditt kol, starta elden.
  • Om din skorsten inte har en solid botten, lägg papperet på din grillens kol och sänka skorstenen ovanpå.
  • Bild med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 3
    3. Fyll toppen av skorstenen med kolbriketter eller träflis. Fyll hela skorstenen med ditt favoritkol eller en blandning av båda. Använd tillräckligt med kol för hela grillen, eftersom skorstenen kommer att se till att allt är jämnt upplyst. För en normal, 22" Grill Det betyder ungefär 40 briketter, men helt enkelt fyller din skorsten till toppen ska vara en noggrann uppskattning.
  • Bild med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 4
    4. Tänd papperet från botten på 2-3 platser. Använd långa matcher eller en grilländare för att skydda dina händer. Papperet brinner snabbt, men de koncentrerade flammorna och den heta luften kommer att antända bottenkolen, som då kommer att tända resten av skorstenen.
  • Placera din skorsten på grillens kol eller en värmebeständig yta när den värms upp. Det blir väldigt varmt och kan orsaka brand om den lämnas obevakad.
  • Bild med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 5
    5. Dumpa kolorna på grillen Toppstyckena är täckta i grå / vit aska. När värmen stiger i skorstenen, kommer kolarna på toppen att fånga och börja kappa med vit / grå aska. Det tar vanligtvis 10-15 minuter att bli tillräckligt varm. Du är då redo att börja grilla. Dumpa kolerna i mitten av grillen om du planerar att hålla hela grillytan varm, eller på hälften av grillen om du vill ha separata områden för direkt och indirekt matlagning.
  • Om du planerar att grilla i mer än en halvtimme, lägg sedan till flera handfuls charcoal nu så att de fångar som de andra börjar blekna..
  • Bild med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 6
    6. Se till att ventilerna är öppna för en större eld. Öppna ventiler skickar mer luft och syre till elden, vilket hjälper det att växa snabbt. Håll locket öppet när du placerar kol och sear någonting som vill grilla, stäng sedan den för att röka köttet eller laga det långsammare.
  • Metod 2 av 3:
    Med lättare vätska
    1. Bild med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 7
    1. Öppna de nedre ventilerna i din grill och ta bort matlagningsristen. Bli av med matlagningen, sätt upp toppen åt sidan och öppna grillens botten. Du vill ha så mycket luft som möjligt att komma till ditt kol för att starta en jämn, stark brinnande eld.
    • Rengör någon aska nu, eftersom det kommer att kväva din eld och hålla kolet från belysning jämnt.
  • Bilden med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 8
    2. Bilda en "pyramid" av kolbriketter, med toppen i mitten av grillen. Syfta öppningen av påsen i mitten av grillen när du dumpar ut briketterna för att naturligt bilda en pyramid. Använd sedan dina händer eller ett par långhanterade tang för att stapla några andra bitar av kol längs sidorna på pyramiden. Börja med ungefär hälften av antalet briketter som beskrivs nedan för att starta din grill. När det är varmt, tillsätt kol, 5-7 stycke i taget, för att få grillen upp till full styrka.
  • För en liten, bärbar grill, vill du ha 25-30 briketter, eller bitar av kol, när du börjar laga mat.
  • För ett medium till medelstora grill vill du ha ungefär 40 briketter.
  • För en stor eller industriell grill behöver du 1 påse eller mer kol för att laga mat.
  • Bilden med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 9
    3. Squirt en liten mängd lättare vätska i mitten av din pyramid. Du vill inte dränka ditt kol i vätskan, eftersom det tar ett tag att brinna och kommer att göra en tjock, obehaglig rök. Helt enkelt spruta vätskan för inte mer än ett antal av "2 Mississippi" runt mitten av pyramiden, försöker få vätskan i mitten.
  • Du kan också starta din pyramid, dämpa de inre briketten med vätska, sedan stapla "topp" av pyramiden ovanför de lättare vätskefyllda briketter för att se till att hela högen blir varm.
  • Ett misstag som många grillare gör använder för mycket lättare vätska, vilket då ger en petroleumliknande tinge till smaken av maten. Du behöver inte mycket vätska, bara tillräckligt för att få några bitar av kolrökning. Dessa bitar kommer då att hjälpa resten av stapeln.
  • Bildbetatled Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 10
    4. Låt briketterna med lättare vätska suga i 2-3 minuter. Lätt inte grillen omedelbart. Väntar gör det möjligt för lättare vätskan att suga in i det övre skiktet av kol, vilket hjälper det att brinna jämnt.
  • Bild med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 11
    5. Applicera ett tunt andra lager av lättare vätska. Lätt squirt pyramiden med några brister av lättare vätska på flera ställen, bara låter det suga in i några sekunder. Det här är vad som ska "fånga," Så du vill inte drunkna kolet i vätska eller riskera en farlig känsla. Du vill bara ha några små områden av vätska för att starta din eld.
  • Bild med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 12
    6. Tänd elden säkert med en lång match eller eländare. Även om lättare vätska inte är gjord för att flamma, bör den fortfarande behandlas med respekt. Tänd stapeln på 2-3 platser där du sätter den lättare vätskan, som syftar till att få mitten av högen tänd där det är möjligt. Elden kommer sannolikt att börja stora, med stora flammor som hoppar runt kol, men det här är bara den lättare vätskan som brinner.
  • När flammorna dör ner, bör stapelns mitt rökning och utveckla vit / grå färgning. Det betyder att din eld har fångat.
  • Bild med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 13
    7. Sprid briketterna ut när de är mestadels täckta i grå / vit aska. När du knappt kan se någon svart, är elden redo för matlagning. De inre källorna i din pyramid ska glödande rött. Sprid kolorna i önskat mönster och lägger till mer om du planerar att grilla under en lång tid. Som en allmän tumregel bör du lägga till en handfull eller två kol var 30: e minut om du planerar att fortsätta att grilla.
  • Du vill ha 1-2 lager av kol över hela ditt grillningsområde, inte fläckar av kol eller ensamma, utsatta kol. Charcoal upprätthåller värme genom att stanna kluster ihop, mycket som is i ett pack blir kallt längre än separerade kuber.
  • Om du har lagt till kol, vänta 5-6 minuter för att de ska fånga. Eftersom värmen i resten av kolet är redan tillräckligt varm, bör det inte ta lång tid.
  • Bilden med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 14
    8. Försegla några oanvända briketter för nästa gång. Använd ett klipp för att täta toppen av påsen om du har rester i väskan. Tillsatserna i kolet kommer att indunstas, vilket gör dem svårare att tända nästa gång med eller utan lättare vätska.
  • Metod 3 av 3:
    Bygga och hålla en stark eld
    1. Bild med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 15
    1. Packa dina kol tillsammans för stark, direkt värme. När du lagar mat, använd dina tang för att hålla kolet tillsammans, eftersom ensamma briketter snabbt kommer att förlora värme och göra lite för att hålla din eld. Du vill inte ha dem så väl packade att de inte kan få luft, men du vill inte ha dem separerade som många små öar.Det finns två stilar av kolplacering, beroende på hur du planerar att laga mat:
    • Även grillning: Kappa hela bottenytan av grillen med två skikt kol. Detta gör det möjligt för hela grillen att nå en konsekvent, jämn temperatur. Om du lagar mat snabbt och inte behöver någon indirekt värme (för stora, långsamma köttfärger av kött) är det här sättet att gå.
    • Two-Zone Grilling: Blanda alla charkoalerna till en jämn hög på hälften av grillen och lämnar den andra halvan naken. Detta låter dig laga mat snabbt, direkt över kolet, men tillåter dig också att laga långsammare av indirekt värme på motsatt sida av grillen. Du kan också hålla redan kokta matvarm, på den tomma sidan av grillen, eller röka dem med grill på toppen.
  • Bild med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 16
    2. Lägg till kol regelbundet för att hålla din grill som brinner varmt. Vänta inte tills du är nästan ute av briketter att lägga till mer. Tillsätt istället 5-10 bitar av kol när du har ungefär hälften av dina charkoaler kvar, vanligtvis var 30: e minut. Vänta 5-10 minuter medan det nya kolet tänds och börjar få en vit / grå kappa på utsidan innan du återupptar matlagning.
  • Om du känner att du behöver fler kol, lägg till dem. Fler kol betyder en varmare brinnande grill. Lägg långsamt, sätt på 5-6 i taget tills din grill når önskad värme.
  • Bilden med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 17
    3. Håll de övre och nedre ventilerna öppna för att få den hetaste temperaturen. Ju mer luft du kommer till elden, den hetare den kommer att laga mat, så öppningen av ventilerna är nyckeln till en varm, stark brinnande kolbrand. Ju mer syre du ger till flammorna. Den varmare din grill kommer att vara. Om du behöver styra temperaturen, stäng en eller båda ventilerna delvis. Att stänga båda på en gång kan kväva din eld och släcka den.
  • Att stänga den övre ventilen är också användbar för rökning, eftersom det sänker eldens temperatur och fäller röken i grillen runt maten.
  • Bild med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 18
    4. Töm aska ofta. Det finns en liten spak som låter dig öppna och stänga de nedre ventilerna på din grill, och samma spak kan användas för att ta bort aska genom ventilerna. Ask tar upp utrymme för luft och kommer att kväva kolerna som det bygger upp.
  • Bild med titeln Skapa ett starkt brinnande kolbrandsteg 19
    5. Lägga till lövträskol för tillsatt smak och större värme. Ved brinner varmare än briketter, vilket leder till en rökare smak och en lättare sår. Det brinner också snabbare än briketter, men leder många kockar att använda en kombination av de två. Detta gör att du kan hålla elden att brinna längre men får fortfarande en varm, smokey eld som går till såriga biffar eller större nedskärningar eller kött.
  • Prova Hickory eller Applewood Charcoal för den bästa, klassiska BBQ-smaken och en stark eld.
  • Tips

    Öva att hålla din eld så länge du kan genom att lägga till kol regelbundet. Observera hur temperaturen ändras när du lägger till nytt kol eller stänger ventilerna delvis.
  • Investera i en grilltermometer för att hålla ett närmare öga på din eld.
  • Varningar

    Spruta aldrig lättare vätska på brinnande kol. Detta kan leda till allvarlig skada. Genom att följa stegen ovan kommer du att undvika behovet av att återlätta eller komplettera elden.
  • Använd aldrig bensin för att starta en eld. Lättare vätska är utformad för långsamma, kontrollerade bränder.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande