Hur man rengör en grillpanna

Om du inte vill skjuta upp din utomhusgrill, kan du nå för din grillpanna. Om du använder din grillpanna mycket, kan det bli lite oljig och grimy. Tack och lov, det finns några dumma bestämda metoder som du kan använda för att rengöra din grillpanna och hålla den i toppform. Försök att rengöra din grillpanna varje gång du använder det så det stannar i ditt kök i flera år framöver.

Steg

Fråga 1 av 5:
Hur rengör du en gjuten järngrillpanna?
1. Blanda varmt vatten och salt att använda som en renare. För att städa av gunken, lägg lite varmt vatten till en liten handfull salt i pannan. Kosher Salt fungerar bra på grund av de stora flingorna. Sprid det ut över pannan med en skrubberborste.
  • 2. Skrubba pannan med en nylonborste. Saltblandningen ska ta av några stora klumpar av fett eller matavfall. Du kan behöva applicera mer salt om din panna är särskilt smutsig eller skölj ut saltet och börja igen.
  • 3. Gnugga olivolja på pannan och lägg den på låg värme för att reglera det. Lämna pannan på låg värme i ca 30 minuter, låt den svalna innan du lagrar den igen.
  • Fråga 2 av 5:
    Hur rengör du en nonstick grillpanna?
    1. Häll av fettet för att göra rengöring enklare. Kasta det i papperskorgen eller en annan behållare (att kasta bort senare). Häll inte fett ner i avloppet, eftersom det kan orsaka träskor.
  • 2. Skrubba pannan med bakpulver och varmt vatten. Strö lite bakpulver över ytan av din panna, blöta det med vatten. Använd en nylonborste för att skrubba det mjukt abrasiva pulvret i din grillpanna för att avlägsna fett och smuts.
  • 3. Gnugga olivolja på pannan för att återställa ytan. Använd en mjuk trasa eller en trasa för att försiktigt torka oljan överallt, torka sedan överskottet med en pappershandduk. Låt din panna torka helt innan du lagrar den för att förhindra rost.
  • Fråga 3 av 5:
    Hur rengör du en rostfritt stål grillpanna?
    1. Blanda ett mildt diskmedel med varmt vatten. När du arbetar med rostfritt stål är det viktigt att använda mjuka rengöringsmedel som inte kommer att klia på ytan. Ta tag i din pålitliga diskmedel och blanda den med varmt vatten tills det sätter.
  • 2. Skrubba pannan med en mikrofiberduk. Få det trevligt och tvingande innan du börjar skrubba. Gå i riktning mot grillen för att undvika att skrapa ytan på din panna.
  • 3. Skölj med vatten och torka din panna. Se till att du får all tvål innan du börjar torka för att undvika några streck. Använd en ren mikrofiberhandduk för att torka ner din grillpanna innan du lagrar den för att förhindra rost.
  • Fråga 4 av 5:
    Hur blir du bränt fett från en grillpanna?
    1. Baka din grillpanna i en ugn 500 ° F (260 ° C). Detta kommer att hjälpa till att lossa fettet och smälta allt som verkligen är fast på. Håll din panna i ugnen i 2 till 3 timmar, ta sedan ut den och låt den svalna till rumstemperatur.
  • 2. Blötlägg pan i varmt, tvålvatten över natten. Gör detta efter att du baka din grillpanna. Sätt din grillpanna i diskbänken och fyll den med varmt vatten. Lägg till några droppar disk tvål och blanda vattnet tills du ser det sudsing upp, lämna sedan grillpannan där i ca 8 timmar.
  • 3. Skrubba grillpannan med en nylonborste. Det tar lite armbågsfett för att komma undan den tuffa smuts, men du kan göra det! Använd mer varmt vatten och diskmedel om du behöver, skölj sedan din panna med varmt vatten.
  • Fråga 5 av 5:
    Hur kan jag förlänga livets livslängd?
    1. Bild med titeln Clean a Grill Pan Steg 10
    1. Hoppa över diskmaskinen och hålla fast vid handtvätt. De flesta grillpannor är inte diskmaskinvänliga. Den höga värmen på diskmaskinen kan bära dem ner snabbare och vara i vatten för det långa kan orsaka att de rostar. När du är i tvivel, tvätta för hand.
  • 2. Använd nylonskrubber istället för stålborstar. När du tvättar din grillpanna kan du bli frestad att nå för stålull för att rengöra pannan mer noggrant. Men som metallredskap, kan stålull skada beläggningen på din grillpanna. Hålla sig till nylonskrubber.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande