Hur man rengör en griddle

För att rengöra grillen behöver du ett antal kökshjälpmedel, inklusive en grantrengöring, en robust grillsvamp, och eventuellt en grillborste eller skrapa.Med din griddle varm, blanda lite varmt vatten med din tvål.Doppa din svamp i vattnet och skrubba smuts bort.Du kan göra ditt jobb att rengöra grillen lättare om du sänder det bra och undviker att använda metallköksredskap på det.

Steg

Metod 1 av 3:
Avlägsnande av smuts
  1. Bild med titeln Clean a Griddle Step 1
1. Slå på griden.Med din griddle varma, caked-on-bitar av smuts ska bli lättare under rengöring.Vänd din grill till lämplig inställning.Olika griddles är avsedda att rengöras vid olika temperaturer.Olika griddle tvål, likaså är avsedda att användas vid olika idealiska temperaturer.Kontrollera både din Griddles användarmanual och Griddle Soap du erhållen för att bestämma vilken temperatur du ska ställa in din griddle till.
  • Det blir lättare att rengöra din griddle när du bara har använt det, innan det är kylt, än det är att försöka rengöra grillen efter bitarna av vad du har lagt matat på ytan.
  • Bild med titeln Clean a Griddle Steg 2
    2. Blanda ditt vatten och tvål.I en liten skål eller hink, kombinera griddel med varmt vatten.Din Griddle Soap kan ha specifika riktningar angående proportionerna av vatten och tvål bör blandas.Till exempel, kanske din tvål kommer i ett enda paket som måste blandas med två koppar vatten.
  • Dondera inte din griddle helt i vatten och tvål.Om du gör det kan det skada elektroniken inuti din griddle.
  • Bild med titeln Clean A Griddle Steg 3
    3. Skrubba din griddle.Efter att ha doppat din svamp eller rengöring implementera i det varma, tvålvatten du har förberett, använd den för att lossa och ta bort så mycket gunk som möjligt.Använd en fram och tillbaka eller upp-och-down skrubbningsrörelse när du skrubbar din griddle.Du kan flytta från topp till botten, eller från botten till toppen.Om du skrubbar din grill med en upp-och-down-rörelse kan du flytta från höger till vänster eller från vänster till höger som du skrubbar.
  • Fäst droppbrickan om din griddle inte har en permanent bifogad.Placera en skål eller en liten behållare under droppbrickans avlopp för att fånga det vatten du använder för att skrubba grillen.
  • Doppa din svamp eller grillborste i vattnet ofta under rengöringsprocessen.Detta säkerställer att grillen får en stadig tillämpning av tvålvatten.
  • Om en måttlig nivå inte tar bort gunk från grillen, applicera tryck mer fast vid skrubbning.
  • Bild med titeln Clean a Griddle Steg 4
    4. Flytta vidare till starkare skrubbningsanordningar om det behövs.Till exempel, om din griddle inte blir ren med en tunn gridsponge, använd en tjockare griddle svamp.Om dina griddle-svampar har visat sig ineffektiva, prova en grillborste.Om Griddle-borsten visar sig ineffektivt, prova en Griddle Scraper.
  • Ibland alternerande mellan olika rengöringsinstrument ger det bästa resultatet.Till exempel kan du använda en grillborste för att lossa material som har kakat på grillen, skrapa sedan av det med en griddskrapa.
  • Metod 2 av 3:
    Underhålla din griddle
    1. Bild med titeln Clean A Griddle Step 5
    1. Säsong din griddle före användning.När du först använder din griddle kan du lägga till en skyddande beläggning - eller "kryddor" - till det för att förhindra rost och göra det lättare att rengöra i framtiden.För att säsong din griddle, häll en tesked (fem milliliter) av vegetabilisk olja på grillen.Använd en pappershandduk för att sprida oljan över hela sin yta.Låt oljan sitta på grillen i en timme.Torka upp eventuell kvarvarande olja efter en timme har gått.Säsong din griddle igen om du använder den igen för första gången efter en lång period av missbruk.
  • Bild med titeln Clean a Griddle Steg 6
    2. Undvik att laga mat med jämn matlagning och majsolja.Non-stick matlagningssprayer har ett högt vattenhalt och brinner lätt.Och om du lagar mat på en grill med en nonstick beläggning, är de helt överflödiga.Cornolja, på samma sätt, bör undvikas.Högsockerhalten i majsolja tenderar att karamellisera (smälta) och belägga ytan i en klibbig, bränd röra.
  • Bild med titeln Clean a Griddle Steg 7
    3. Torka din griddle ner efter lätt matlagning.Använd en pappershandduk för att torka ytan ner.Den lilla mängden olja som förblir på grillen efter en lätt torkning kommer att hjälpa säsongen att gräva.
  • Bild med titeln Clean A Griddle Steg 8
    4. Efter tung matlagning, torka din griddle ner med Club Soda.Häll rumstemperatur Club Soda direkt på grillen.Dra olja och matskrapor mot fettråden med en metallspatel.Torka av ytan med en pappershandduk, sedan säsong din griddle.
  • Bild med titeln Clean a Griddle Step 9
    5. Använd inte metallredskap.Vid användning av din griddle, undvik med metallgafflar eller spatler.Dessa kan leda till att skrapa eller avlägsna din grilles nonstick beläggning, om det är närvarande.Istället använda gummi, plast eller trä matlagningsredskap.
  • Ett undantag från denna regel är i fallet med keramiska eller rostfria stålgaller, som kan motstå en metallgriddare eller annat redskap.
  • Metod 3 av 3:
    Använda effektiva rengöringsverktyg
    1. Bild med titeln Clean a Griddle Steg 10
    1. Hämta Griddle Soap.Specialiserade Griddle-Cleaning Sops kommer att göra rengöring av din griddle en bris.Om du inte kan hitta en specialiserad Griddle-rengöringssåpe från ditt lokala hembutik, använd en extra styrka tvål, eller en som är utformad för att skära igenom skikt av smuts och fett.
  • Bild med titeln Clean a Griddle Steg 11
    2. Få en gridsponge.En Griddle Sponge är specialiserad typ av skrubbningsanordning för griddles.Dess yta kommer att skura din grimy griddle för att avlägsna kakade bitar av fett och bränt material.Griddle-svampar är tillgängliga med varierande tjocklekar.Ju mer rengöring av din griddle behöver, den tjockare din griddle svamp ska vara.
  • Använd inte stålull eller andra slipande rengöringsanordningar för att rengöra din griddle.
  • Bild med titeln Clean a Griddle Step 12
    3. Få en gridborste.För större griddles, eller griddles med smuts och skorpa som helt enkelt inte kommer att buda, även när du skrubbas med en grillsvamp, måste du investera i något mer tungt.För denna typ av städning, få en grillborste från din lokala köksredskap.En grillborste är en styvborstborste, vanligtvis med ett trähandtag, som hjälper dig att ta bort även den mest tålamodiga grillen.
  • Bild med titeln Clean a Griddle Steg 13
    4. Få en griddle scraper.En Griddle Scraper är ett köksredskap som liknar en färgborttagare.Från det bekväma handtaget sträcker sig ett fläktliknande blad utåt till en rak kant.Det är den här kanten som används för att skrapa griddle av rester och fast-på bitar.
  • Tips

    Du behöver inte rengöra grillen efter varje användning.Efter lätt matlagning, torka bara ytan med en fuktig trasa eller pappershandduk, torka den med en torr trasa eller pappershandduk.
  • Överskott av rengöring kan ta bort din grilles krydda.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande