Hur man fångar paddlefish

Som en av de största sötvattensfisken i USA är Paddlefish en extremt spännande fångst. Eftersom dessa bottenmatare kan väga över 100 pund (45 kg) ser många fiskare fram emot paddlefish säsong. Efter att ha läst om den nödvändiga utrustningen och öva rätt teknik för att fånga paddlefisk, kommer du att vara beredd att snagga en av dessa förhistoriska fiskar.

Steg

Del 1 av 4:
Montering av din utrustningStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Catch Paddlefish Steg 1.jpeg
1. Välj en styv, 6-7 ft (1.8-2.1 m) stång som kan stå emot en rejäl fisk. Det är standard att använda den här typen av stav med en vindsaltvattensrulle. Du kan också använda en 7-9 ft (2.1-2.7 m) fotstång med stor ram, stora kapacitetsspinnhjul. Det är viktigt att välja en stång som är medelhaltig och styv. Paddlefish kan vara enorm, och du vill inte att din stav ska bryta medan du tar en.
  • Din stav ska spolas med 100 lb (45 kg) test flätad linje. Om din fiskelinje är för delikat kommer det förmodligen att bryta. Denna linje måste klara av en fisk, flera vikter, och några tunga krokar, så välj din mest fjädrande fiskelinje.
  • Om du hittar fiskelinje som är ännu tyngre, fortsätt och använd den.
  • Bild med titeln Catch Paddlefish Steg 2.jpeg
    2. Packa ett dussin tunga sjunker vikter för att väga din linje. Du måste planera att få mer än några vikter att fånga paddlefish, eftersom du kan lita på att förlora några vikter i vattnet. Ta med vikter från 8-16 ounces (0.23-0.45 kg).
  • Du använder de tyngre vikterna i djupare vatten.
  • Bild med titeln Catch Paddlefish Steg 3.jpeg
    3. Pack robust, tung, # 8 till # 14 Treble Hooks. Treble krokar är unika och lätt att identifiera eftersom de är 3 krokar som delar ett enda öga. Du kommer förmodligen att förlora några krokar i vattnet, så lagra upp på minst ett dussin krokar för din resa.
  • Du använder tyngre krokar i djupare vatten.
  • Bild med titeln Catch Paddlefish Step 4.jpeg
    4. Kom ihåg att packa diverse verktyg. Läderhandskar kan skydda dina händer från chafing mot den tunga staven. Nålnät är ett användbart verktyg för omformning av krokar och plockkrokar från paddlefisken.
  • Du bör också ta hand om att komma ihåg din fiskekort!
  • Del 2 av 4:
    Baiting din krokStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Catch Paddlefish Steg 5.jpeg
    1. Binda en överhand knut med din linje. Ligga din linje platt och lägg ena änden av linjen över resten av den för att bilda en rund slinga. Tuck slutet på linjen i rund slingan och dra den ut ur rund slingan. Tråd slingan från knuten genom hålet längst upp i din vikt. Dra det hårt.
  • Bild med titeln Catch Paddlefish Steg 6.jpeg
    2. Dubbla linjen och dra den genom din diskantkroks öga. Ta slutet på din fiskelinje och dubbla upp det. Du vill dra i slutet av den dubbla upp slingan. Dra på din fiske linje tills slutet av linjen är cirka två meter bort från din vikt. Gäng den fördubblade fisklinjen genom krokens öga.
  • Bild med titeln Catch Paddlefish Steg 7.jpeg
    3. Dra åt linjen på kroken. Loop några av fiskelinjen under kroken. Därefter, ta med diskantpunkterna (den krökta botten av kroken) genom slingan. Dra åt slingan runt krokens skaft (den raka delen av kroken, mellan ögat och diskantpunkterna). Dra åt linjen runt skaftet återigen genom att upprepa stegen ovan.
  • Paddlefish sväljer inte maskar, lockar eller bete, så du behöver bara oroa dig för att din utrustning är ordentligt monterad. Se också till att du använder tillräckligt med vikt.
  • Del 3 av 4:
    Snagging en paddlefishStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Catch Paddlefish Steg 8.jpeg
    1. Cast, jerk och hjul i din linje för att snag en paddlefish. Nu när du läser för att snag, måste du komma in i en stadig rytm att kasta din linje i en svepande rörelse mot dig själv. Då jerk linjen ut lite i motsatt riktning. Snabbt rulla i någon extra slack på repet.
    • Ett av dina huvudmål är att se till att linjen inte har någon extra slak i den. Om din linje har slack, kommer din krok att driva genom vattnet. När snagging ska din krok röra sig exakt på en tutlinje istället för att driva.
  • Bild med titeln Catch Paddlefish Steg 9.jpeg
    2. Perfekt din snagging. Din snagging rörelse borde vara som en omvänd baseball swing. Den bredaste, mest svepande rörelsen bör vara mot dig själv. Jerking linjen ut mot vattnet är en mindre rörelse.
  • När du snagging, vila var 20: e minut. De snabba, stadiga rörelserna kan vara tröttsamma, så överutsätt dig inte.
  • Du kan snag antingen på en båt eller från land. Hur som helst, du använder samma rörelser. När du är ute i djupare vatten, måste du väga din linje mer kraftigt eftersom paddlefish är bottenmatare.
  • Bild med titeln Catch Paddlefish Steg 10.jpeg
    3. Reel i din fisk. Om du har säkrat din krok korrekt, ska linjen rycka utan att glida när den kontaktar en fisk. Stå med knäna axellängden från varandra och dra!
  • Om du har kopplat din fisk i huvudet, har du förmodligen en lättare tid att rulla in den. Om du har krossat din fisk i svansen, kommer du förmodligen att ha en mer intensiv kamp. Hur som helst, var tålamod!
  • Del 4 av 4:
    Rengöring av paddlefiskStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Catch Paddlefish Steg 11.jpeg
    1. Häng din paddlefisk med en bekväm höjd eller ligga ner platt. Om du hänger, var noga med att hänga fisken med näsan. Du måste tömma blodet med svansen, så att du vill att svansen antingen vetter mot marken eller ligger på en plan yta.
  • Bild med titeln Catch Paddlefish Steg 12.jpeg
    2. Börja klippa ut ryggraden genom att skära runt svansen. Skära in i fisken, börja med köttet ovanför svansen. Skära nedåt, mot botten av fisken. Du vill klippa i en komplett cirkel, så att du bara har ett enda snitt i fisken.
  • Bild med titeln Catch Paddlefish Steg 13.jpeg
    3. Ta tag i slutet av svansen och rotera det långsamt runt i en cirkel. Ryggraden kommer att ge mycket motstånd först eftersom det är fäst vid ett bruskrikt område inuti fisken. Vrid svansen fram och tillbaka tills du enkelt kan flytta svansen runt i en cirkel. Dra ryggraden nedåt, ur fisken. Blodet kommer att tömma från fisken genom det hål du har gjort. Se upp! Blodet kan bli väldigt rörigt.
  • Bild med titeln Catch Paddlefish Steg 14.jpeg
    4. Skiva filéer av fisken. Börja med att skära bakom Gill Cover. Du måste först klippa in i fisken, mot den bruskrika delen av fisken. När du har slagit brosket, börja skära sidled, tillsammans med fisken. Skiva mot svansen, längs brosket.
  • Bild med titeln Catch Paddlefish Steg 15.jpeg
    5. Skär huden av köttet. När du är redo att ta bort huden, förbered dig en ren, träbräda. Ställ in filéerna på ett bräde och skiva huden av ytan av filéerna. Du kan ta bort det mörka köttet mitt i varje filet.
  • Tips

    Om du inte är säker på att hantera all utrustning kan du också chartera en fiskeguide. Forskningsfiske guider i ditt område.
  • Notera paddlefish säsonger i olika stater. Olika regioner har olika regler för att fånga paddlefisk.
  • Varningar

    Väska inte mer fisk än din stat eller region tillåter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande