Hur man matar en gravid hund strax före arbetet

Att mata en gravid hund är en viktig del av hennes prenatalvård. Du måste se till att hon får all den näring hon behöver för att utveckla valparna och att producera mjölk för att mata dem efter att de är födda. Det kommer emellertid att finnas en punkt när arbetet börjar att hunden inte längre behöver äta. För att mata en gravid hund korrekt strax före arbetet måste du ge henne rätt mat tills arbetet börjar och stöder hennes behov när de ändras.

Steg

Del 1 av 2:
Erbjuder mat till en hund strax före arbetet
  1. Bild med titeln mata en gravid hund kort före arbetet steg 1
1. Tvinga inte hunden att äta. En hund som går in i aktivt arbete kommer sannolikt att undvika att äta. Arbetsprocessen kan vara mycket grusande och kan orsaka magbesvär och kräkningar, tillsammans med pacing och oro. Således, försöker tvinga henne att äta under denna tid inte är produktiv.
  • Om din hund äter rätt innan arbetet kan det kräva maten. Detta är relativt normalt, eftersom hundens kropp är under extrem stress.
  • Bild med titeln mata en gravid hund strax före arbetet steg 2
    2. Erbjuda små, lockande och smältbara måltider. När din hund kommer närmare och närmare att föda, kan det vara mindre intresserad av mat. För att få henne att äta, mata sina små måltider av lätt smältbar mat. De borde vanligtvis bestå av valpmat som du borde mata henne i hennes senaste veckor av graviditeten. Detta gör det möjligt för modern att absorbera näringsämnena i maten snabbt och effektivt.
  • Erbjuda sina små måltider varje par timmar eller lämna bara mat för att hon ska beta på. Nyckeln är att ge henne tillräckligt med mat men inte så mycket att hon kommer att få magen och kräkas upp det.
  • Försök att erbjuda din hund en liten vanlig yoghurt-det är lätt att smälta och högt i kalcium, som en gravid hund behöver.
  • Det är viktigt att hon fortsätter att få tillräckligt med näring för att utveckla valparna. Detta innebär en ökning med femton till tjugofem procent över mängden mat du matar hunden normalt.
  • Om din gravida hund vägrar att äta redan före arbete så kan du försöka ge henne en behandling istället för sin vanliga mat. Att ge hennes högkalorie godis kan ge henne lite välbehövlig energi som hon behöver för arbete, men det tar inte upp så mycket utrymme i magen som hennes vanliga mat kommer.
  • Bild med titeln mata en gravid hund kort före Arbete Steg 3
    3. Främja vattenförbrukning. När din hund är redo att föda är det normalt för henne att vägra mat. Men du borde försöka få henne att hålla dricksvatten. Hon behöver vattnet så att hon inte blir dehydrerad under födelseprocessen.
  • Dessutom är vistas hydratiserad av att hennes mjölk kommer in i strax efter födelse. Om hon inte dricker tillräckligt med vatten kommer hon inte att kunna producera tillräckligt med mjölk för sina valpar.
  • Bild med titeln mata en gravid hund strax före arbetet steg 4
    4. Placera mat och vatten i nestningsområdet. När den gravida hunden kommer närmare att födas, bör du hålla henne i ett varmt och bekvämt område som är beredd på födelseprocessen. Detta område bör vara en plats där hon kan isoleras från andra hundar. Du bör placera mat och vatten i detta område så att hon har fri tillgång att äta och dricka när hon känner sig som den.
  • När aktivt arbete börjar, ta bort maten tillfälligt. Du vill inte att den ska knackas över och bli en röra.
  • Del 2 av 2:
    Matar en gravid hund mot slutet av en graviditet
    1. Bild med titeln mata en gravid hund kort före Arbete Steg 5
    1. Mata den gravida hundvalpmat. För att ge den gravida hunden den näring som hon behöver, ska hon matas valpmat i några veckor innan hon föds. Valpmat är hög i fett och protein och kan möta de höga energibehoven i en senperiod.
    • Du bör gradvis ändra din hunds mat. Växlande mat plötsligt kan orsaka magbesvär och generella matsmältningsfrågor.
    • Valpmat ger den gravida hunden de näringsämnen som hon behöver för att stödja sina egna kroppsfunktioner, liksom de odlade valparna. Denna typ av mat är speciellt formulerad för att stödja tillväxt och utveckling.
  • Bild med titeln mata en gravid hund strax före arbetet steg 6
    2. Öka mängden mat du matar hunden. En hund som är under den sista trimestern av graviditet bör matas mer än det normalt skulle äta. Under sin graviditet bör mängden mat du matar den ökas med femton till tjugofem procent.
  • Prata med din veterinär om vad och hur mycket du ska mata din gravida hund.
  • Bild med titeln mata en gravid hund strax före arbetssteg 7
    3. Öka frekvensen av utfodring. Ge inte din hund större måltider medan den är gravid. Istället, medan du ökar mängden mat hon äter, bör det delas in i små, frekventa måltider.
  • Medan en hund är gravid, kommer mängden mat hon kan äta på en gång minska. Detta beror på att utrymmet tas upp av valparna. Det är därför det är viktigt att mata mamman massor av små måltider.
  • Bild med titeln mata en gravid hund kort före Arbete Steg 8
    4. Fortsätt att mata hundvalpmat efter Whelping. Moderhunden måste äta ännu mer efter att ha fött. Detta beror på näringsenergin som det tar för henne att producera tillräckligt med mjölk för sina valpar. Håll henne på valpmat tills valparna har slutat omvårdnad.
  • Omkring tre veckor efter födseln kommer moderen att vara på hennes högsta kalori behov. Det innebär att hon ska äta tjugofem procent mer mat per valp hon matar än vad hon normalt äter. Det betyder att om hon är ammande fyra valpar, ska hon äta dubbelt så mycket som hon gjorde före graviditeten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande