Hur man äter linfrö

Linfrö, men liten, är fylld full av näring och nutty smak. En enda matsked av mark linfrö ger cirka 1600 mg fördelaktiga omega-3-fettsyror, mer än tre gånger det dagliga minimivärdet som rekommenderas av American Heart Association. Detta gör det till en av de bästa källorna till Omega-3 för alla som inte inkluderar fisk i deras kost. Fördelarna med linfrö innefattar förbättrad hjärthälsa, förbättrad regelbundenhet och potentiellt skydd mot vissa typer av cancer. Du kan mala frön i ett pulver, dricka linfröolja eller ta ett linfröolja tillägg.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbereda linfrö
  1. Bild med titeln Ät linfrö Steg 1
1. Lämna linfrö hela. Små linfrön är den perfekta storleken för att lägga till din mat när hela. Se till att du tygar fröet noggrant för att hjälpa till i deras matsmältning och få tillgång till näringsfördelarna linfrön har att erbjuda. Hela linfrö kan hållas färskt i 6-12 månader vid rumstemperatur och ett år i kylskåpet.
  • Bild med titeln Ät linfrö Steg 2
    2. Slipa linfröet. Omega-3-fettsyrorna som är närvarande i linfrö är belägna inuti frön och därför måste fröna öppnas för att komma åt näringsvärde. Du kan mala linfröet med en kaffe- eller kryddkvarn för att säkerställa att du skördar fördelarna med linfrö. Mark lin kan vara lagrad För en vecka i en rumstemperaturinställning eller i upp till två månader i kylskåpet.
  • Bild med titeln Ät linfrö Steg 3
    3. Ta ett linfröolja tillägg. Om du vill få fördelarna med linfrö utan smak eller krångel att lägga till den i din mat, köp helt enkelt linfrötillskott och ta ett piller dagligen.
  • Bild med titeln Ät linfrö Steg 4
    4. Drick linfröolja. Du kan också köpa linfrö i sin flytande oljeform och lägg till den till din dryck av val. Linfröolja har samma nutty smak som frön själva men utan den snygga konsistensen.
  • Bild med titeln Ät linfrö Steg 5
    5. Använd två till tre matskedar hela frö per portion. Om du helt enkelt lägger till linfröet till en enskild måltid, kommer det här förhållandet att ge dig en fördelaktig betjäning utan att påverka smaken av din mat.
  • Metod 2 av 3:
    Lägger till linfrö till söta livsmedel
    1. Bild med titeln Ät linfrö Steg 6
    1. Sätt linfrö i din morgonflingor eller havregryn. Linfrö ger din tråkiga skål en fräsch, nutty smak. Försök lägga till några färska bär för att komplettera den tillsatta smaken av linfröet.
  • Bild med titeln Ät linfrö Steg 7
    2. Lägg till lin till yoghurt eller äppelmos. Lägg till hela frön för en fin konsistens som ökar hälsovärdet på ditt krämiga mellanmål.
  • Bild med titeln Ät linfrö Steg 8
    3. Blanda dem i bröd eller muffin smet. Välj bara ditt favoritmuffin eller brödrecept och lägg till ca 1/4 kopp linfrö per sats. Den slutliga produkten kommer att få en fin crunch och en intressant konsistens.
  • Du kan också använda marklinfrö och vatten som ersättning för ägg.
  • För ett ägg är förhållandet en matsked linfrö till tre matskedar vatten.
  • Bild med titeln Ät linfrö Steg 9
    4. Lägg till linfrö till en smoothie. Frukt smoothies kompletteras snyggt med tillsats av nutty linfrö. Öka fiberkraften i din smoothie genom att lägga till om en matsked per portion.
  • Bild med titeln Ät linfrö Steg 10
    5. Sätt linfrö i din franska toast. Lägg till linfrö till ditt franska toastdopp och låt linen täcka brödet före pan. Inte bara lägger linen en fin crunch, men smaken går perfekt med ett traditionellt franskt toast recept. Du kan använda antingen hela linfrön eller marklapp.
  • Bild med titeln Ät linfrö Steg 11
    6. Gör linfrökakor. Lägg till linfrö till dina favoritledsmixkakor. Kakor med torkad frukt, nötter, havre och andra klumpiga ingredienser är snyggt komplimangerade av linfrö.
  • Metod 3 av 3:
    Lägga till linfrö till smakfulla livsmedel
    1. Bild med titeln Ät linfrö Steg 12
    1. Stänk linfrö på din sallad. Nötter är ofta ett bra tillägg till en sallad, och linfrö kan ge samma smakseffekt. Mörka gröna som spenat smak särskilt bra med lin.
  • Bild med titeln Ät linfrö Steg 13
    2. Kappa kött eller grönsaker i en linfröskorpa. Lägg till linfrö till din vanliga crusting mix med andra kompletterande kryddor för att lägga till crunch och smak till ditt val av kött eller grönsaker.
  • Bild med titeln Ät linfrö Steg 14
    3. Blanda linfrö i dina köttbullar, köttfärs och grytor. Om du verkligen måste dölja linfröet för att få dina familjemedlemmar att äta den, lägg det i en komplex mat som en av dessa för att få fördelarna utan att ens veta att frön är där.
  • Bild med titeln Ät linfrö Steg 15
    4. Gör salig linfröbröd, kakor eller chips. Lägg till hela linfrön till någon av dessa kolhydratprodukter för att öka hälsovärdet på din måltid.
  • Receptidéer

    Sätt att lägga till linfrö till dagliga måltider

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Hur man baka med linfrö

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Linfrö är ett laxermedel när det tas över den rekommenderade kvantiteten. Var noga med att bara ta in rekommenderade doser.
  • Rå linfrö (mark och hel) innehåller cyanid i stora mängder. Ät inte mer än två matskedar av rax om dagen. Uppvärmning Linet förstör cyanidföreningarna, så toast din råa lin om det gör dig nervös.
  • Tips

    Att äta hela linfrön får inte ge samma hälsofördel som marken eftersom skalet är svårt att smälta. Det finns emellertid fortfarande ingen medicinsk forskning för att stödja marken över hela fröet.
  • Håll ditt linfrö i en mörk behållare i ditt kylskåp.
  • När den köpts redan i flytande form kommer linfröolja att förstöra snabbt även när det hålls kallt. Förvara den i kylskåpet och använd det snabbt. Köp inte oljan i stora mängder för att undvika att slösa det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande