Hur man dricker citronvatten

Citronvatten är känt för sina näringsrika fördelar, men det är också en välsmakande och uppfriskande drink. För att få ut det mesta av ditt citronvatten, bör du införa vattnet ordentligt och drick det på morgonen. Du kan också lägga till en mängd olika smaker, som frukter och örter, till citronvattnet för en annan smak.

Steg

Metod 1 av 2:
Skörda hälsofördelarna med citronvatten
  1. Bild med titeln drick citronvatten Steg 1
1. Infusera ½ av en skivad citron i varje 8 vätskesounces (240 ml) filtrerat vatten. Skiva citronet tunt och placera den i en kopp eller kruka. Häll filtrerat vatten över skivorna för att börja infusera den friska citronen i vattnet omedelbart. Det bör ta 5-10 minuter för den första antydan av citroner att infusera i vattnet. Smaka på vattnet när det diffunderar, och ta bort citronerna från vattnet när du har nått din önskade smak.
  • För en subtil citroninfusion, ta bort citronerna efter bara 5 minuter.
  • För en mer intensiv citronsmak, lämna citronerna i varmt vatten i 30-45 minuter eller 2-3 timmar i kallt vatten.

Dricks: Ibland kan citronvatten smaka bitter på grund av skalen. Om du inte gillar den här smaken kan du skala citronen innan du infuserar den eller helt enkelt pressa saften från citronen i vattnet.

  • 2. Häll varmt vatten över citronskivor för att extrahera vitamin C. Varmt vatten bidrar till att ta fram alla näringsämnen i citron, inklusive vitamin C. Värm ditt vatten till din föredragna temperatur i en vattenkokare eller i mikrovågsugnen och lägg sedan citronerna i en kopp innan du lägger till vattnet.
  • Försök hålla vattentemperaturen under kokningstemperaturen. Om vattnet blir för varmt kan skalen göra vattnet smaket alltför bittert.
  • 3. Drick citronvatten på morgonen för att rehydrera. Din kropp kan bli uttorkad över natten på grund av en förlust av vatten. Ha ett glas eller mugg citronvatten först när du vaknar för att skörda positiva fördelar, som ökad energi på morgonen. Citronsaft innehåller också viktiga näringsämnen som kalium, vilket är en elektrolyt som kan förhindra muskelkramper under fysisk aktivitet.
  • Förutom att förhindra kramper, kalium, som finns i många citrusfrukter, bidrar också till att bibehålla kroppens fluidbalans, vilket leder till bättre hydratisering under hela dagen.
  • Du kan också använda den här tiden på morgonen för att koppla av och planera för din dag.
  • Bild med titeln dricka citronvatten Steg 4
    4. Använd ett strå för att förhindra tandförfall när du dricker citronvatten. En av negativen av att dricka citronvatten är att den innehåller mycket citronsyra, vilket kan skada din tandemalj. Se till att halmen är bakom tänderna när du dricker vattnet, eller skölj din mun med färskt vatten efter att du har citronvatten.

    Dricks: Om du ska dricka citronvatten varje dag, investera i ett återanvändbart halm av metall eller köpa ett paket av pappersrullar. Detta kommer att bidra till att förhindra onödigt avfall från engångsplaststrålar, vilket inte är återvinningsbart.

  • Metod 2 av 2:
    Lägger till andra smaker till citronvatten
    1. Gör ett uppfriskande citrusvatten med citron och lime. I en kopp eller kruka, lägg till 1/4 av en skivad citron och ¼ av en skivad lime för varje 8 vätskesounces (240 ml) kallt vatten. Låt vattnet infusera i 2-4 timmar, och ta sedan bort citronen och lime innan du serverar.
    • Du kan lägga till en ny citron eller lime kil till din drink när du är redo att ha ett glas.
  • 2. Lägg till blåbär till citronvatten för extra näringsämnen. I en kruka av coolt, filtrerat vatten, tillsätt 8-10 tunna skivor citron och en handfull blåbär. Låt blåbären och citroninfuset i vattnet i 2 timmar, och ta sedan bort citronerna innan de serveras.
  • Se till att du sköljer blåbären noggrant under rinnande vatten innan du lägger dem till vattnet för att ta bort smuts eller kemikalier.
  • 3. Inkludera 2-3 mintblad i varmt citronvatten om du behöver en energiförstärkning. Lägg till mintblad och 4-5 skivor citron till botten av en mugg, och häll sedan varmt vatten i rånen tills det är fullt. Låt smakerna diffundera i vattnet och sedan använda en sked för att ta bort mynta och citroner innan du njuter av din dryck.
  • För en uppfriskande kall dryck, lägg till 3-4 skivor gurka till ditt glas!
  • Mint kan också hjälpa till med att hjälpa dig och rensa upp igensatta bihålor.
  • Bild med titeln dricka citronvatten Steg 8
    4. Infusera rosmarin, jordgubbe och björnbär i citronvatten för en god behandling. Fyll en pitcher med 1 gallon (3.8 liter) av kallt, filtrerat vatten och tillsätt 10 kvittrade jordgubbar, en handfull björnbär och 2 kvistar av färskt rosmarin. Krama juice från ½ av en citron i vattnet och rör sedan det. Låt vattnet infusera i 1-2 timmar innan du njuter.
  • Var noga med att skölja all frukt och rosmarin innan du lägger till det i vattnet för att ta bort smuts och kemikalier.
  • Tips

    Du kan göra stora satser citronvatten om du kommer att dricka det hela dagen. När du behöver ett glas kan du helt enkelt hälla några från en vattenkokare eller krukor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande