Hur man fryser hummus

Oavsett om du har gjort din egen hummus från början, eller köpt en stor mängd från en mataffär, är det användbart att veta hur man fryser hummus. Hummus kan frysas, även om hummus konsistens och smak kan förändras medan de är frusna. Din hummus måste hållas lufttät medan den frystes, eftersom det kommer att behöva hålla sin fukt.

Steg

Del 1 av 3:
Förbereda hummus för frysen
  1. Bild med titeln Freeze Hummus Steg 1
1. Sked hummus i en lufttät behållare. Oavsett om din hummus är hemlagad eller från en butik, måste du frysa den i en lufttät behållare. Använd en sked eller en spatel för att skrapa hela hummus från skålen eller paketet som det är i. Tryck på hummusen ner i hörnen av den lufttäta behållaren för att maximera mängden hummus du kan lagra.
  • De flesta typer av tupperware kommer att täta lufttät, liksom generiska märken av plastmatlagringsbehållare.
  • Undvik att frysa din hummus i en plastpåse (jag.e. en ziploc), som hummus kunde krossas eller jostled. Undvik också frysning av hummus i en glasburk, eftersom det kan splittras om det släpptes från frysen.
  • Bild med titeln Freeze Hummus Steg 2
    2. Lämna utrymme för hummus att expandera. Packa inte hummus helt till toppen av behållaren kommer du att fryssa den. På grund av vattenhalten i hummus, som det fryser, kommer doppet att expandera. Om du skulle fylla varje behållare helt, skulle den frysande hummus lyfta locket.
  • Om du till exempel har tillräckligt med hummus för att helt fylla två stora plast-tupperware, använd istället tre av behållarna och lämna en tum av utrymme överst på var och en.
  • Bild med titeln Freeze Hummus Steg 3
    3. Drizzle olivolja över toppen av hummusen. En tunn beläggning av olivolja över toppen av din hummus hjälper doppet att behålla sin fukt och inte torka ut under frysning. Du kan hälla olivoljan direkt från flaskan. Alternativt, om du är bekymrad över att hälla för mycket, kan du hälla från en mätkopp. Du behöver inte mäta olivolja, men häll bara tillräckligt för ett tunt lager av olja för att bilda över hummusen.
  • Om din hummus skulle torka ut i frysen skulle dess konsistens bli kornig och hummus skulle smaka illa frysbränd.
  • Del 2 av 3:
    Fryser din hummus
    1. Bild med titeln Freeze Hummus Steg 4
    1. Frysa hummus i små satser. För att undvika att slösa någon hummus, frysa hummus i små satser. Detta kommer också att göra det lättare att avfrosta hummusen när du behöver det - du kommer att kunna avfrosta en lämplig mängd, snarare än att tina en stor behållare av hummus på en gång.
    • För att frysa i små satser, välj mindre plastbehållare för att lagra hummus i.
  • Bild med titeln Freeze Hummus Steg 5
    2. Etikett och datum Hummusbehållarna. Oavsett behållare du slutar frysa din hummus i, måste du använda en permanent markör för att märka behållarna. Var noga med att skriva ordet "hummus" och även datum, månad och år där du placerade den i frysen. Detta hjälper dig att hålla reda på hur länge hummusen har blivit frusen, och hur mycket längre du kan lämna den i frysen.
  • Om du har lagrat din hummus i en plastbehållare, men vill kunna återanvända behållaren när hummusen har ätit, kan du placera en remsa av scotch-tejp längs behållarens topp. Skriv etiketten på bandet, och när du har ätit hummus, riva tejpen och kassera den.
  • Bild med titeln Freeze Hummus Steg 6
    3. Konsumera hummus inom 6-8 månader. Om du lämnar hummus i frysen i över en månad kan det bli frysbränt eller förlora majoriteten av sin smak. Planera att äta all den frusna hummusen före 6 månader slut. Annars kommer du sannolikt att sluta kasta lite bort.
  • Om du tvivlar på att du kommer att kunna äta all din frusna hummus inom 6-8 månader, fråga vänner och familjemedlemmar om de gillar något. Planera också bättre i framtiden genom att inte köpa eller göra mer hummus än du kan äta på 6 månader.
  • Del 3 av 3:
    Tinar hummus
    1. Bild med titeln Freeze Hummus Steg 7
    1. Placera den frysta hummusen i ditt kylskåp i 24 timmar. Detta kommer att låta Hummus tina långsamt och jämnt, snarare än den snabba, ojämna avfrostningen som skulle bero på användningen av en mikrovågsugn. Att ge din hummus tid att tina i kylskåpet tillåta det att mjukna långsamt och att för det mesta behåller sin naturliga smak och textur.
    • När hummus har fullt tinas, måste du röra den med en sked om texturen är inte ens hela. Det kan också finnas någon olivolja ovanpå hummusen.
  • Bild med titeln Freeze Hummus Steg 8
    2. Förvänta en liten förändring i smak och textur. På grund av att vattnet i hummus expanderar när det fryser, kan du märka att din hummus är lite kornigare efter att ha blivit frusen. Smaken och övergripande konsistensen hos hummus kan också förändras som ett resultat av att ha blivit fryst.
  • Ju längre du lämnar din hummus i frysen, desto mer uttalade förändringarna i konsistens och smak blir.
  • Bild med titeln Freeze Hummus Steg 9
    3. Förbättra Hummus smak med kryddor. Om du upptäcker att den nya smaken av den tina hummusen är något obehaglig (eller bara inte så trevlig som smaken innan du fryser), kan du lägga till nya smaker med kryddor. Försök sprinka några paprika, kummin eller svartpeppar över toppen av din hummus för att lägga till färsk smak.
  • Du kan också finhacka en lök, en paprika, eller till och med en vitlöksklyfta och lägga till dessa smakrika ingredienser till din tinade hummus.
  • Alla dessa kryddor kommer att finnas tillgängliga på din lokala mataffär. Du kan också kolla en hälso-mataffär eller en butik som specialiserat sig på kryddor för mer variation och för fräschare.
  • Tips

    Det är klokt att frysa din hummus om du ska resa i över en vecka, eller om du har gjort (eller köpt) för mycket och inte vill ha lite hummus att bli dålig innan du kan äta den.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande