Hur man fryser ananas

Du kunde inte motstå "10 ananas för 10 dollar" Deal på ditt lokala stormarknad, kan du? Men nu hittar du dig med 10 ananas som kommer att bli dålig om du inte fryser dem. Oroa dig inte - du har hittat ett riktigt fynd och sparar pengar genom att frysa denna läckra, läckra frukt, vilket kan hålla dig upp till sex månader. Så hur fryser du det? Läs vidare för att ta reda på det.

Steg

Del 1 av 2:
Frysande ananas
  1. Bild med titeln Freeze Ananas Steg 1
1. Klipp upp ananas. Du kan klippa ananas på något sätt som du gillar, verkligen. Först, klippa av toppen och bottnen med en skarp kniv och raka sedan av skinnen och skär ut kärnan. Du kan tärna ananas, skära den i stora cirklar, eller skära den i mindre rutor. Du kan även använda en praktisk dandy ananas coreer om du vill bli snygg.
  • Bild med titeln Freeze Ananas Steg 2
    2. Placera vaxpapper eller pergamentpapper på ett cookieplåt. Antingen kommer man att göra. Se till att arket är tillräckligt stort för att hålla alla ananasbitar - om inte, så kan du behöva använda två lakan.
  • Bild med titeln Freeze Ananas Steg 3
    3. Sätt bitarna av ananas på vax- eller pergamentpapper. Se till att de inte rör eller annars kommer de att frysa ihop.
  • Bild med titeln Freeze Ananas Steg 4
    4. Placera kakan i frysen över natten. Du kan göra det för mindre tid om bitarna av ananas blir helt frusna tidigare.
  • Bild med titeln Freeze Ananas Steg 5
    5. Sätt bitarna i en frysväska eller någon lufttät behållare. Du kan använda en ZIP-tätningsväska, tupperware eller någon annan lagringsbehållare som har en tätning. Se till att du får all luft ut ur väskan först så att ananasbitarna inte lider av frysbrännare. Du bör märka påsen med datumet så du vet när det fortfarande är säkert att äta det - frusen ananas kan vara i ditt kylskåp i upp till sex månader.
  • Del 2 av 2:
    Äta den frusna ananasen
    1. Bild med titeln Freeze Ananas Steg 6
    1. Placera den frusna ananasen i en smoothie eller frusen dryck. Placera bara den frusna ananasen i mixern, följ receptet för drycken eller smoothie och njut av. Kom ihåg att använda lite mindre is, eftersom den frusna ananasen kommer att lägga till lite extra isig smak för drycken.
  • Bild med titeln Freeze Ananas Steg 7
    2. Ät ananasen rå. Ta bara det ur frysen och ta en bit in i den läckra, frusna frukten. Fryst frukt är utsökt, och du kan prova samma trick med blåbär, hallon eller någon annan frukt. Det kommer att ha en extra isig smak som får det att smaka ännu mer läckra - lite som glass.
  • Bild med titeln Freeze Ananas Steg 8
    3. Tina den frusna ananasen. Om du vill äta ananas rå men inte vill att den ska frysas, bara placera den i kylskåpet och tina det över natten. Ta sedan ut det ur kylskåpet och njut av det på egen hand eller drizzle det med lite citronsaft först. Du kan också lägga till det i någon fruktsallad efter eget val.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande