Hur man fryser muffins

Frysmuffins är ett bra sätt att göra en stor sats sist. När du bakar eller köper muffins, kom ihåg att extrafunktioner inte behöver gå till slöseri. Du behöver helt enkelt se till att de är skyddade mot luft och de extrema temperaturerna i frysen. Med en liten ansträngning kan du förlänga dina muffins liv och njuta av dem i flera månader.

Steg

Del 1 av 3:
Förpackningsmuffins för frysning i mikrovågsugn
  1. Bild med titeln Freeze Muffins Steg 1
1. Se till att muffinsna är helt kylda. Om du planerar att frysa hemlagade muffins måste du ge dem gott om tid att kyla. Det är viktigt att de är rumstemperatur, så ta dem ut ur pannan och lägg dem på ett kylställ. För att avgöra om de kyls, känner du botten för varje värme.
  • Kylning av dina livsmedel innan de fryser dem hjälper dem att frysa snabbare, vilket håller dem fräschare.
  • Kylning minskar helt också chansen att du lyfter temperaturen i frysen, vilket kan orsaka andra livsmedel i frysen att skämma bort snabbare.
  • Bild med titeln Freeze Muffins Steg 2
    2. Wrap varje enskild muffin med folie eller frysfack. När du fryser muffins vill du hålla så mycket luft bort från dem som möjligt. Ett bra sätt att göra detta är att paketera var och en med folie eller frysfolie, som tung plastfolie.
  • Förpackning av enskilda muffins hjälper till att hålla luften från muffins yta. Om de sätts i en behållare utan individuell omslag, är det bundet att vara luft mellan muffinsna, som kan främja iskristaller och frysbrännare.
  • Bild med titeln Freeze Muffins Steg 3
    3. Sätt de inslagna muffinsna i en lufttät behållare. Det finns ett brett utbud av behållare som kommer att fungera, inklusive fryspåsar och plastmatbehållare. Se bara till att det du använder är lufttät och att det kan hantera de låga temperaturerna i frysen.
  • Det är bäst att använda behållare som är markerade för användning i en frys, som du vet att de kommer att ge skydd för dina muffins.
  • Om du vet att du bara behöver några muffins i taget, överväga att förpacka dem i små grupper. Detta gör det möjligt för dig att bara ta ut det du behöver när du behöver dem.
  • Bild med titeln Freeze Muffins Steg 4
    4. Ta bort så mycket luft som möjligt från behållaren. Vissa lufttäta behållare, som plastfrysväskor, låter dig ta bort luften som omger muffinsna. Krama ut vilken luft du kan innan du stänger behållarna, var försiktig så att du inte klämmer på muffinsna i processen.
  • Att ta ut så mycket luft som möjligt hjälper dig att minska risken för iskristaller och frysen brinner på dina muffins.
  • Bild med titeln Freeze Muffins Steg 5
    5. Märk behållaren. Skriv ner vilken typ av muffins du fryser och det datum du frös dem rätt på frysbehållaren. Detta gör att du kan hålla reda på när du behöver använda muffinerna och låter dig identifiera vilken typ av muffin som är som utan att öppna behållaren.
  • Del 2 av 3:
    Sätta muffins i frysen
    1. Bild med titeln Freeze Muffins Steg 6
    1. Placera muffinsna i ett frysområde som har en stadig temperatur. Sätt dem på baksidan av frysen, bort från de temperaturförändringar som uppstår nära dörren. Om du har en djup frys, lägg muffinsna i den. Detta kommer att hålla dem i stadig, låg temperatur, vilket är bra för sin livslängd.
  • Bild med titeln Freeze Muffins Steg 7
    2. Håll frysta muffins under 0 ° F (-18 ° C). Det är viktigt att hålla temperaturen stabil och låg nog i frysen. Detta kommer att minimera chansen att upprepas upptining och refreezing, vilket kan skapa is på muffins yta.
  • Bild med titeln Freeze Muffins Steg 8
    3. Ta bort bara antalet muffins du kommer att använda direkt. Om du bara vill ha en muffin eller 2 men du har frusit ett dussin, ta inte hela paketet ur frysen. Tillåter några av muffinsna att tina och sedan refree kommer att försämra deras kvalitet och livslängd.
  • Del 3 av 3:
    Använda frysta muffins
    1. Bild med titeln Freeze Muffins Steg 9
    1. Använd frysta muffins inom 3 månader. Medan muffins liv kan förlängas kraftigt med frysning, kommer de inte att vara för evigt. Var noga med att använda muffinsna inom några månader, som efter det kan de börja få frysbränningen och deras smak kan börja försämras.
    • Medan den exakta tiden av tiden en muffin kommer att variera beroende på typen av muffin, i de flesta fall bakade varor i allmänhet bara de senaste månaderna i frysen innan du får en is och frysbränning.
  • Bild med titeln Freeze Muffins Steg 10
    2. Avfrostade frysta muffins i frysförpackningen. Håll muffinsna i sin frysförpackning under upptining. Detta kommer att bidra till att minimera mängden fukt som bildas på muffins yta när de tinar.
  • Om du inte vill använda alla muffins, ta några av behållaren de är i och lägg dem i en annan väska eller behållare medan de tinar.
  • Bild med titeln Freeze Muffins Steg 11
    3. Värm upp defrostade muffins. Muffins som tidigare har frusits ​​kommer att smaka mycket bättre och kommer att ha en bättre konsistens om de värms upp. Du kan antingen sätta de avfrostade muffinsna på en panna i ugnen 275 ° F (135 ° C) i ca 10 minuter eller du kan lägga de frysta muffinsna direkt i en 350 ° F (177 ° C) ugn i 10 till 15 minuter.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande