Hur man odlar röd körsbärsräka

Denna artikel kommer att lära dig hur man odlar det enklaste av sötvattenräkor: röd körsbärsräka (Neocaridina denticulata sinensis). Röd körsbärsräka eller RCS, är i en grupp som heter "dvärgräka". Vuxna kan nå upp till 1.5 tum (4 cm) i längd. RCS behöver inga speciella tankar, livsmedel, danser eller shamaner att odla. Tankförhållandena är lätta att ställa in. De är ett roligt tillägg till ett akvarium och äter uneaten fiskmat.

Steg

  1. Bild med titeln ras röd körsbärsräka steg 1
1. Ställ in din tank. Du behöver en 5 till 10 gallon eller 20 till 40 liter tank, en värmare (för att hålla temperaturen på 75f-80f eller 24-27c under coola nätter), grus (mörk kommer att betona räkorna mindre) och en bubbla filtrera som cyklas.
  • För att cykla ett bubbelfilter i en ny tank, sätt det nya bubbelfiltret i en gammal tank, sätt på den och vänta i 4 veckor. RCS kommer inte att överleva cykelprocessen och kommer att dö av höga nivåer av ammoniak eller nitrit.
  • Använd inte ett strömfilter om inte hela intaget är täckt med pantyhose (eller något med liknande mycket små hål) och säkras med en dragkedja (annars kan räkor sugas in i filtret och pureed).

  • Bild med titeln ras röd körsbärsräka steg 2
    2. Köp ett mastertestkit. Detta är absolut nödvändig för att hålla räkor. Det är omöjligt att bestämma problemet med en tank utan ett mastertestkit. Du behöver följande test: ammoniak, nitrit, nitrat. Få dropptest, inte testremsor. Testremsor är dyra och löper ut efter ca 6 månader av att vara öppen. Drop-kit är mycket billigare per test och varar längre.
  • Bild med titeln ras röd körsbärsräka steg 3
    3. Köp 5-10 Red Cherry Räkor. RCS kostar $ 1.50 - $ 3 (US) vardera på en djuraffär. De kostar mycket mindre per räkor via online på webbplatser och forum, många människor erbjuder också gratis frakt som $ 20 eller så för 20 eller så räkor, det är lätt att få en hel del dessa dagar.Försök att få en blandning av klara (män kan ha lite röda) män och röda honor. Om du får 10 räkor, är din chans att få både män och kvinnor ganska mycket garanterad.
  • Om någon vill skicka med en metod som tar längre tid än 3 dagar, be om bilder om hur räkorna är förpackade, är Cherry-räkor mycket svåra att döda och kommer sannolikt inte att ha något problem med en vecka i transit. Ta hänsyn till vädret över avståndet Det kommer att skickas, be om värmepaket eller ispaket i fraktbehållaren för att hjälpa till att motverka omgivande temperaturer om det är ett potentiellt problem. Begär också andningsväskor.
  • Köp inte RCS (eller någon fisk eller räkor) som djurbutiken mottogs under de senaste 3 eller 4 dagarna. Eventuella dödsfall från sikten av frakt tenderar att inträffa under 3-4 dagar efter att ha satt dem i butikstankarna, så köp efter den här perioden. Köp bara räkor som har varit i butikstankarna minst 4 dagar.

  • Det är normalt och önskvärt för fraktkassen innehållande räkor som ska fyllas med 1/3 till 1/2 vatten. Detta maximerar det fångade syre i påsen under frakt. Detta gäller endast löst på påsarna som bara är normal plast. Om frakt med dessa påsar, se om säljaren kan använda rent syre motsatt till bara luft.
  • Bild med titeln ras röd körsbärsräka steg 4
    4. Fyll din tank med vatten som du har lagt till Deklorinator till. Klor och kloraminer kommer att döda räkor så se till att du får en dechlorinator som neutraliserar båda.
  • Bild med titeln ras röd körsbärsräka steg 5
    5. Få räkorna som används för vattnet med dessa steg. Sätt på väskan i vattnet och klämmer den på tanksidan med ett bindortlip. Lägg till 1/4 kopp tankvatten till påsen (kanske använder 1 kalkonbössa full av vatten). Vänta 15 minuter. Upprepa 2 flera gånger. (Ett alternativ till detta är att testa påsens vattenparametrar och din tank är om det är liknande, bara acclimate dem till temperaturen och dumpa dem i tanken, körsbär är mycket hårda och svåra att döda i förhållande till andra räkor.)
  • Bild med titeln ras röd körsbärsräka steg 6
    6. Dumpa räkorna i tanken. Temperatur- och vattenparametrarna (som pH) borde ha utjämnat nog inte att chocka räkorna.
  • Bild med titeln ras röd körsbärsräka steg 7
    7. Ställ in värmaren till ca 80 ° F (27 ° C).Använd en annan termometer (som en digital om du har råd med det) för att verifiera att värmaren arbetar exakt. Kontrollera det dagligen när du matar dem.
  • Bild med titeln ras röd körsbärsräka steg 8
    8. Mata räkor flingmat, sjunker pellets eller blancherade squash eller zucchini. Räkor äter något som en fisk skulle.Du behöver inte ens små bitar av mat, eftersom de kommer att riva av en bit flake och mata den till sig själva. Några räkor gillar inte algertabletter, vissa gör. (Livsmedel med kopparföreningar är inte OK för RCS.)
  • Om det fortfarande finns mat i tanken när du matar dem, hoppa över den som matar och kolla igen senare.
  • Mata mycket små mängder en gång per dag, speciellt om du bara börjar med 10 räkor. En fling Storleken på din Pinky Fingernail ska vara 10 rcs ca 2, kanske 3 dagar.Överfödas inte eftersom det kommer att leda till ofarliga maskar som Detritus eller Planaria.Om det händer gör en vattenförändring och om du inte har några RCS-barn gör du en grus Vac och börja mata mindre mat eller inte så ofta.
  • Att blancha zucchini, lägg en skiva i en mikrovågsugn säker skål. Täcka med ungefär en tum eller så eller 3 cm vatten. Koka på hög i 1 minut. Låt svalna i 20 minuter, släpp sedan i tanken. Om zucchini flyter, vikt den med en dragkedja, en bit plast eller en marmor, men inte metall.
  • Bild med titeln ras röd körsbärsräka steg 9
    9. Om vattentemperaturen är tillräckligt varm och det finns tillräckligt med mat, kommer de helt enkelt att odla. Kvinnliga räkor bör bli gröna eller gulaktiga ägg under sin svans inom 30 dagar från er att ta emot dem, om de inte redan har ägg.Kvinnlig räkor får en gulaktig "sadelformad" lapp bakom huvudet. Dessa är ägg i sina äggstockar. Äggen ska röra sig till sina svansar på 7-10 dagar. När ägget är under sina svansar, kommer ägget att kläcka i 3-4 veckor. Du kommer att märka hur mamman fansar ägget ibland för att förhindra svamp från att växa på dem.Äggen kommer att kläcka snabbare om vattnet är varmare. Du kan vakna en dag för att hitta liten räka räkor på växterna, eller på botten. Baby RCS ser ut som vuxna, men de är mycket små, ca 2mm lång och tydlig. Men deras form är densamma som en vuxen RCS. Räkor kommer inte att äta sina barn om de inte svälter. Dessutom är barnen snabba att komma undan.
  • Bild med titeln ras röd körsbärsräka steg 10
    10. Bibehålla tanken. En 10-gallon eller 40-liters tank kan säkert hålla 100-150 vuxna RCS om du ändrar 25% av vattnet varje vecka utan undantag. Vacuum inte tanken på tanken, älskling räkor får mycket av sin dagliga mat ut ur "avfall". Men för mycket avfall kommer att orsaka en uppbyggnad av nitrater. Höga nitrater kan döda räkor.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Hur lång tid tar det för en RCS att mogna till en vuxen?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Det tar ungefär tre månader för en räkor att mogna i en vuxen som kan reproducera sig själv.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 6helpful 47
    • Fråga
      Jag har ett 50 gallon akvarium och en explosion av körsbärsräka. Inspelar de?
      Caeiia
      Caeiia
      Toppschemare
      Ja, de kommer att odla med varandra. Men om du har tillräckligt där (du kan lägga till mer) är det inte ett problem. Inaveding kommer vanligtvis inte att producera hemskt resultat i räkor.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 5helpful 18
    • Fråga
      Hur håller jag nitratnivåerna ner?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Har växter i ditt akvarium, och ändra ca 20% av ditt vatten. Du kan också köpa produkter för att hjälpa till med ammoniak, nitrit och nitrater. Och lägg inte för mycket mat i tanken, bara vad ditt vatten husdjur konsumerar. Annars, lämnas över maten till ammoniak, ammoniak i nitrit och nitrit i nitrat *. * Nitrat är inte så skadligt som ammoniak och nitrit.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 1hjälp 11
    Se fler svar

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Räkor älskar en liten bit kokad morot. Det förbättrar också sin färg. Ta bort det inom 24 timmar eller det kommer att förorena vattnet.
  • Det största misstaget som en ny person kan göra använder för många kemikalier. Om din ammoniak = 0, nitrit = 0, nitrat<50 ppm och pH är 6.0-8.0, du borde vara bra. Du bör aldrig använda pH upp eller ph ned, stressrock eller andra kemikalier. De kommer bara att blanda dina problem. Den enda kemikalier du behöver är en deklorator som neutraliserar klor och kloraminer.
  • Räkor som gör sig redo att Molt kommer att bilda en "du" form. De kommer att böja och försöka röra sin svans. Om du har tur kommer de att se dem skjul. Det är väldigt snabbt. De blinkar ut ur sin gamla hud i ögonkastet och lämnar en perfekt ihålig kopia av sig själva.
  • Ett mörkare grus, som svart, gör räkorna mer röda när de försöker matcha ytan på substratet.
  • RCS kan överleva en mängd olika pH-intervall så länge de blir vana vid det långsamt.
  • Röd körsbärsräka äter många fler typer av alger än Caridina japonica (Amano räkor), som ofta betraktas som de bästa rengöringarna för fisktankar. Kanske är det bästa sättet att växa Java Moss att helt enkelt låta din röda körsbärsräka plocka det rent av alla alger.
  • RCS kan överleva kalla tempor ner till 60 ° F (16 ° C) under långa perioder, så länge som temperaturförändringen var långsam (över timmar istället för minuter). Men de kommer inte att uppfödas vid denna temperatur.
  • Se till att du har tid för dem eller du kan glömma dem, sätt ett larm och vänja dig att mata dem vid en viss tid och få rutinen i ditt huvud.
  • I en gemenskapstank är det viktigt att ge några skydd för räkor som bara har smält. Även i en räkning bara tanken kommer det att uppskattas. Det finns speciella bostäder till salu men även några små terrakotta blomkrukor kommer att göra snyggt.
  • Om du har för avsikt att sälja dessa RCS är det bäst om du skiljer dem i två grupper efter en månad med tillväxt. Dela dem in i "Eldröd" vilket är den dyra typen och "Sakura" vilket är ett alternativt namn för RCS. Brandröd är de med den ljusa crimson kroppsfärgen.
  • Cykla räkan tanken i minst en halv dag så det finns inget klor i vattnet.
  • När du lägger till nytt vatten lägger du till dechlorinator till en 5-gallon eller 20 liters hink. Det nya vattnet ska vara ungefär samma temperatur som tankvattnet. Använd fingrarna för att känna temperaturen. Temperaturen för de två vattenen behöver inte vara exakt densamma men den måste vara nära.
  • Du kommer ibland att hitta vita, ihåliga, räkorformade skal i din räktank. Det här är normalt! Räkor kasta sina skal så att de kan växa. Ett skal (eller exoskeleton) kommer att se vit, tydligt och ihåligt. En riktigt död räkor kommer att se rosa, eller se mer solid vit. Det kommer sannolikt att ha vänner som äter det.
  • För bästa resultat bör räkor ges sin egen tank utan annan fisk. Vissa fiskar kommer att äta dessa små räkor, som: Oscars, Angelfish, cichlids, de flesta havskatt (utom veggieätare). Andra fisk är säkra med räkor, som livebearers (guppies, platies, mollies).
  • Varningar

    Kardinal tetrar kommer att skada RCS-spädbarn.
  • Ta inte bort några tomma skal av smält räkor. Många kommer att konsumera detta för att få tillbaka värdefulla mineraler.
  • Räkor i allmänhet är känsliga för, och kan dödas av kloraminer, klor, ammoniak, nitrit och höga nitrater. Se till att din vattendeklorator tar hand om klor och kloraminer.
  • Många fiskar kommer att äta vuxna räkor, liksom babyräka. Någon typ av havskatt, rovdjur fisk, ängelfish, oscar, clown loaches eller ål kommer att äta räkor. Om du har massor av omslag, kommer fler barn att överleva. Java Moss gör utmärkt lock och foder.
  • Obelagda tungmetaller som zink, bly (från växtvikter) och elementär koppar kommer att döda räkor, speciellt koppar. Om en tank har någonsin haft elemental koppar i den, kommer du att ha svårt att hålla räkor levande. Kopparsulfat i fiskmat är säkert eftersom det är en kopparförening i låga mängder. De farliga grejerna är elementär koppar (kopparmetall). Kopparföreningen som finns i snigel som dödar concoctions är giftigt för räkor och inverter eftersom det är så koncentrerat.
  • Vuxna RCS är säkra med guppies, mollies, platies, porkchop rasboras, eller någon fisk för liten för att äta räkorna.
  • Vissa kopparföreningar verkar vara säkra för räkor. Till exempel används små mängder kopparsulfat vanligen som konserveringsmedel i nästan all fiskmat. Det är säkert att mata räkor maten med kopparsulfat eftersom det inte är elementärt koppar.
  • Om din tank är inte cyklade Tja, du kan vara tvungen att utföra vattenförändringar ofta. Detta kan få chansen att du suger upp små räkor.
  • Trots en persistent myt behövs inte ett jodtillskott för sötvattenskruster. Det finns inget vetenskapligt stöd som sötvattenräkor använder jod i vattenkolonnen. De får tillräckligt med jod från deras mat. Saltvattens kräftdjur kan ha ett behov av kompletterande jod.
  • Aldrig Håll Betta med någon form av räkor. De kommer att äta RCS.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande