Hur man odlar sötvattenräkor

Sötvattenräkor är färgglada, roliga att titta på, och de kan vara ett bra tillägg till alla akvarier. De kan till och med fungera som naturliga scavengers för att hålla din tank ren! Att ordentligt ta hand om din räkor och för att säkerställa uppfödning, är det viktigt att ha rätt akvariumvillkor. Vi har sammanställt svar på dina frågor om att komma igång avfödda sötvattenräka.

Steg

Fråga 1 av 9:
Vilken typ av räkor ska jag odla?
  1. Bild med titeln förhindrar alger tillväxt i ett sötvatten akvarium steg 6
1. Ras Cherry Räkor (Neocaridina Davidi) Om du är en hobbyist och rasen Giant sötvattenräkor (Macrobrachium Rosenbergii) om du vill odla räkor för mat eller vinst.
  • Cherry Räkor (Neocaridina Davidi) är en av de mest hårda, toleranta arten.
  • De tre mest bevarade typerna av räkor är neo-caridina räkor (det enklaste att odla), Caridina räkor (den svåraste) och Sulawesi räkor (den mest sällsynta).
  • Om du vill odla jätte sötvattenräkor behöver du en kommersiell skala. Giant sötvattenräkor kan inte höjas i tankar eftersom de är mycket territoriella. Som ett resultat behöver jätte sötvattenräkor en luftad damm mellan 1/10-5 hektar.
Fråga 2 av 9:
Vilken typ av tankuppsättning behöver jag?
  1. Bild med titeln rasen sötvatten räkor steg 2
1. För att odla de flesta räkor behöver du en minsta 5-gallontank med ett svampfilter, täta akvatiska växter och stenigt substrat. Din tankstorlek kan variera, så länge du inte överstås. För körsbärsräka är en bra strumptäthet för att börja avela 2-5 räkor per gallon. Men du kan hålla upp till 10 räkor per gallon.
  • Välj ett svampfilter med 25-30 porer per tum (ppi) så att babyräken inte kan sugas in genom intaget.
  • Om du har ett starkare filter som kan suga i räkor, använd pantyhose eller strumpor för att täcka intaget.
  • Du kan plantera Java Moss, Cryptocurrency, Hornwort och / eller Anacharis som en bra start för lätt att växa vattenväxter.
  • Växter ger mat och skydd. Baby räkor gömmer sig i växter, och växtskräp och alger erbjuder en sekundär matkälla.
Fråga 3 av 9:
Vilken vattentemperatur är bäst för avelräka?
  1. Bild med titeln Breed Freshwater Räka Steg 3
1. För avel Neo-Caridina räkor (inklusive körsbärsräka) och Caridina räkor, sätt din vattentemperatur mellan 70-75 ° F (21-24 ° C). För Sulawesi räkor, använd en vattentemperatur på 79-84 ° F (26-29 ° C).
  • För att uppmuntra snabbare avelcykler för Neo-Caridina och Caridina-räkor kan du öka temperaturen 77-81 ° F (25-27 ° C).
  • Med en högre temperatur handlar du snabbare av avel för en potentiell minskning av kvaliteten på avkomman och kortare räkor.
Fråga 4 av 9:
Vilka pH- och vattentyper är bäst för avelräka?
  1. Bild med titeln Test pH i en fisketank Steg 5
1. Neo-Caridina räkor (inklusive körsbärsräka) behöver ett akvarium pH av 6.5 - 7.5. Cherry räkor (och andra neo-caridina räkor) är ganska lågt underhåll, så länge du håller tankförhållanden stabila, kan de överleva varians i pH-parametrar med en 0.2-0.3 poäng.
  • Neo-Caridina räkor gör bra med kranvatten eller välvatten.
  • Använd vatten med ett högre mineralinnehåll (hårt vatten) och en flödande ström för att mima Neo-Caridina räkor naturliga flod och dammmiljö.
  • 2. Ju svårare caridina räkor kräver ett pH av 6-7, och sällsynta sulawesi räkor behöver ett pH mellan 7.5-8.5.
  • Caridina räkor kräver kran eller välvattenfiltrerad genom omvänd osmos (RO).
  • Med RO vatten måste du komplettera vattnet med kalcium och magnesium mineral "salter" (köpt på din lokala Aquarium Supply Store).
  • Fråga 5 av 9:
    Vad ska jag mata räkorna?
    1. Bild med titeln Gör ett räkor akvarium steg 14
    1. Din räkor kommer att äta alger från tanken, men du borde också ge dem fiskpellets, flingor eller specialiserad räkor mat. Hur ofta matar räkorna beror på tankstorleken och tillgängliga växtskräp / alger, men de flesta matar sina räkor bearbetade pellets eller flingor mellan varje dag och varannan tre dagar.
    • Tillbörja ibland kokta och blancherade ekologiska grönsaker som spenat, morötter och zucchini att variera din räkor.
    • Ta bort mat som inte har ätits om 2 timmar för att undvika att förorena din tank och röra upp dina vattenparametrar.
    Fråga 6 av 9:
    Vilken annan fisk kan jag hålla i tanken med räkor?
    1. Bild med titeln Breed Freshwater Räka Steg 7
    1. Körsbärsräka är icke-aggressiva och bäst med liknande fridfulla sorter av räkor, nanofiska och sötvatten sniglar.
    • Kompatibla räkor sorter inkluderar Amano räkor, Små Ghost Räkor, Bambu / Trä Räkor och Vampyrräka.
    • Kompatibla sötvatten snigel sorter inkluderar nerit sniglar, guld inka sniglar och ramshorn sniglar.
    • Du kan hålla nano fisk som otocinclus, små rasborer, guppies, kubotai, englers och små tetras om du planerar att hålla räkor och inte avel. Men dessa nano fisk är inte lämpliga för avel tankar eftersom fisken kommer att äta babyräken.
    Fråga 7 av 9:
    Vilket förhållande av kvinnlig till-manlig räkor behöver jag för avel?
    1. Bild med titeln Breed Freshwater Räka Steg 8
    1. Cherry Räka raser lätt, så du behöver inte oroa dig för ett specifikt kvinnligt till-manligt förhållande. Det är fortfarande en bra idé att ha fler honor än män att uppmuntra avel.
    Fråga 8 av 9:
    Hur lång tid tar det att odla räkor?
    1. Bild med titeln Breed Freshwater Räka Steg 9
    1. I genomsnitt börjar mogna räkor (4-6 månader gammal) avel 3-5 månader efter att ha anlänt till akvariet. När räkor har parat, tar ägg 30 dagar att kläcka.
    • Du kommer att kunna se äggen under sagan om en "berried" kvinnlig (termen för en räkor som bär ägg). Hon kommer också att fiska sin svans för att syre på ägget.
    Fråga 9 av 9:
    Varför är inte min räkor avel?
    1. Bild med titeln Kyl ner vattnet i en fisktank Steg 24
    1. Om din räkor inte uppföds, försök höja vattentemperaturen till 81 ° F (27 ° C) eller öka kalcium- och mineralhalten i vattnet. Öka vattentemperaturen för Neo-Caridina Räkor Mimics Sommar, den naturliga avelssäsongen. Kalcium och mineralhalt hjälper ägg att mogna.
    • Om du ser berried honor och ägg men ingen kläckta avkommor efter 30 dagar, se till att ditt filterintag är täckt med en nylonstrumpor för att förhindra att barnräken tas i filtret.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande