Hur man väljer en juicer

Centrifugal juicer är överlägset den vanligaste och mest populära typen av hemjuicer. Dessa maskiner är lätta att använda, relativt lätta att rengöra, och ganska överkomliga. Masticating Juicers (ibland kallad "kallpress" eller "långsamma" juicers) är ett annat val. Dessa avancerade juicer är bäst för individer som vill juice greener eller wheatgrass (förutom frukter och grönsaker), eller som vill producera den mest hälsosamma, mest näringsämnen täta juice. Slutligen kan olika typer av citrusjuicer vara utmärkta alternativ för individer som vill göra juice uteslutande från apelsiner eller annan citrusfrukt.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja en centrifugal juicer
  1. Bild med titeln Välj ett juicer steg 1
1. Bestäm vad du skajuice. En centrifugal juicer är ett utmärkt val för juicicing de flesta grönsaker, och nästan vilken frukt som helst. Mest centrifugaljuicer kan juice spenat eller andra gröna, men de är inte särskilt effektiva att göra det. Dessutom kan de flesta centrifugaljuicererna inte juice wheatgrass. Om du planerar att använda primärt saftiga frukter och grönsaker, kan en centrifugal juicer vara ett bra val för dig.
  • Bild med titeln Välj ett juicer Steg 2
    2. Tänk på priset. Centrifugal juicer är mycket rimligt prissatta. Detta är den främsta fördelen med en centrifugal juicer (över de mer avancerade mastilerande juicererna). Centrifugal juicers börjar så lite som $ 20, men de kan springa så dyrt som $ 200. Högre ändmodeller kan typiskt hantera hela bitar av produkter och ge mer juice. Leta efter en modell som passar din budget.
  • Bild med titeln Välj ett juicer steg 3
    3. Tänk på safthastighet. Centrifugal juicer arbetar snabbt. Dessa snabba maskiner är utmärkta för att förbereda dig själv ett snabbt glas färsk juice varje morgon. Om juicing är något du planerar att göra ofta, och om du är kort i tid, kan en snabbare centrifugal modell vara rätt för dig.
  • Bild med titeln Välj ett juicer steg 4
    4. Leta efter enkel rengöring. Den värsta delen om att göra juice rengör Juicer. Lyckligtvis, med en centrifugal juicer (till skillnad från med de flesta masticating modeller), kan rengöringen vara lätt! Leta efter en modell som lätt snäpper ihop och sköljer rent med minimal ansträngning.
  • Ett bra val är Hamilton Beach Big Mouth Juicer.
  • Någon av Breville-modellerna är också anmärkningsvärda lätta att rengöra.
  • 5. Bestäm om du kan hantera lite buller. En nackdel med centrifugal juicer är att de tenderar mot den bullriga sidan. Bullret som produceras av den genomsnittliga centrifugaljuiceren är i nivå med en typisk mixer, matberedare eller kaffekvarn. Lyckligtvis är centrifugaljuicererna mycket snabbare än andra modeller, så din juicingtid, bullriga, men det kan vara, kommer att flyga rätt av.
  • Bild med titeln Välj ett juicer steg 5
    Metod 2 av 3:
    Välja en mastisk juicer
    1. Bild med titeln Välj ett juicer steg 6
    1. Tänk på din hälsa. Om din främsta anledning att vilja nice är bättre hälsa, är en mastisk juicer förmodligen det bästa valet för dig. Ibland kallas "kallpress" eller "långsamma" juicer, använder masticating juicers en låg RPM-motor som bäst behåller näringsvärdet av dina frukter, grönsaker och gröna.
  • Bild med titeln Välj ett juicer Steg 7
    2. Bestäm om du vill juice greens. Även om vissa högre centrifugaljuicer kan ta itu med lummiga gröna (som spenat eller kale) är processen extremt ineffektiv. Om du planerar attjuice är mycket gröna, är din bästa satsning en mastisk juicer. Denna långsammare, låga RPM-processen extraherar mest juice från lummiga gröna.
  • Bild med titeln Välj ett juicer steg 8
    3. Bestäm om du vill juice wheatgrass. Medan centrifugal juicer kan tekniskt juice löviga gröna (om än ineffektivt), kan de definitivt inte ta på wheatgrass. Om wheatgrass är något du vill inkludera i din juice-regim, behöver du en masticating juicer.
  • Bild med titeln Välj ett juicer Steg 9
    4. Faktor i en minskning av matavfall. Den största nackdelen med att mastiska juicer är nästan säkert priset. (Den typiska masticeringsmodellen kommer att köra dig uppåt på $ 200.) Men något annat att komma ihåg när du överväger priset är det faktum att en mastisk juicer ger dig mer bang för din buck (eller mer juice för din morot). Om du använder din juicer ofta nog, kommer du att återhämta dina pengar över tiden.
  • Bild med titeln Välj ett juicer steg 10
    5. Förvara din juice längre. På grund av den låga RPM-processen som används av masticerande juicer, introduceras mycket lite värme i saften. Som ett resultat kan du lagra dina färsk juice i upp till 48 timmar, utan att förlora något av näringsvärde. (Till skillnad från juice som produceras av centrifugalmodeller, som börjar förlora näringsvärde direkt.) Detta kan vara en stor förmån, och på vissa sätt gör det för tiden som förlorats på den långsammare juicerprocessen.
  • Bild med titeln Välj ett juicer steg 11
    6. Göra pasta eller barnmat. Många masticating juicers erbjuder extra funktioner. (Ibland ingår dessa, men andra gånger kostar de extra). Detta kan innehålla tillbehör som du kan använda till Mince, mala och puree. Detta kan göra det möjligt för dig att göra färsk pasta, hemlagad babymat, pesto eller andra livsmedel.
  • Metod 3 av 3:
    Välja en citrus juicer
    1. Bild med titeln Välj ett juicer steg 12
    1. Bestäm din budget. Citrus juicers varierar mycket i pris, med enkla handjuicer som sträcker sig från $ 5 till $ 20, manuella pressar som kör ca $ 50 och elektriska citrusjuicer som kör någonstans från $ 20 till $ 150. Att veta hur mycket du är villig att spendera kan hjälpa dig att bestämma vilken typ av citrus juicer att välja.
  • Bild med titeln Välj ett juicer steg 13
    2. Tänk på en hand juicer för värde och användarvänlighet. Visst det enklaste och mest kostnadseffektiva alternativet när det gäller apelsinjuice är en bra hand juicer. Dessa icke-elektroniska, plast- eller metallköksverktyg är perfekta om du bara behöver göra ett glas eller två av juice. De tar upp nästan inget utrymme i ditt kök - de är billiga och lätta att rengöra. Många modeller (som Chefvantage Citrus Juicer) kommer med en måttbägare eller kruka inbyggd.
  • Bild med titeln Välj ett juicer steg 14
    3. Tänk på en manuell press för effektivitet och hållbarhet. Ta en topp i något gourmetkök, och du kommer sannolikt att hitta en manuell citruspress. Dessa hållbara, ofta rostfria verktyg är effektiva för att extrahera juice från citroner, apelsiner eller andra citrusfrukter. Dessa icke-elektroniska enheter är också estetiskt tilltalande - en manuell citruspress ser bra ut på din bänkskiva.
  • Bild med titeln Välj ett juicer steg 15
    4. Välj en elektrisk citrus juicer för hastighet. De flesta elektriska citrusjuicer är typ av som hybrider av centrifugaljuicer och manuell citruspressar. Du placerar hälften av din citrusfrukter på en ribbad reamer och tryck ner, aktiverar en motor som orsakar en spinnrörelse. Detta är en extremt snabb och effektiv metod för att njuda citrus och resulterar i en läcker, högkvalitativ juice.
  • Bild med titeln Välj ett juicer steg 16
    5. Leta efter en modell med en massa-valfunktion. Om du någonsin har köpt apelsinjuice från affären vet du förmodligen att det finns många olika preferenser när det gäller massa. Du kan sträva efter att tillgodose alla behov i ditt hushåll genom att välja en elektrisk juicer med en massa-selektionsfunktion. Med den här funktionen kan du välja hur mycket massa som går in i din juice, och det är en fördel att använda en elektrisk citrus juicer över en manuell.
  • Ett val är Proctor Silex Alex`s Lemonade Stand Citrus Juicer.
  • Ett annat alternativ är Black & Decker CJ625 Citrus Juicer.
  • Tips

    Om du letar efter en juicer för daglig användning är det viktigt att betala lite mer för kvalitet.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande