Hur fryser citroner

Citroner är en mångsidig citrusfrukt som kan användas i en mängd söta och smakliga måltider som en garnering eller som en stjärna ingrediens. Tyvärr, som mest färsk frukt, kan citroner gå dåligt, ganska snabbt, varar bara två till fyra veckor, och ännu mindre tid om du skär dem. Istället för att tillåta denna vitaminförpackade frukt att bli dålig, bör du överväga att frysa dem för att öka sin livslängd.

Steg

Metod 1 av 5:
Frysande hela citroner
  1. Bild med titeln Freeze Citroner Steg 1
1. Placera citroner i en dragkedja. Sätt dina citroner i en dragkedja. Zip på väskan 3/4 av vägen och tvinga all överskott av luften ur väskan. En gång finns det ingen luft i väskan, zip det hela vägen. Tvinga ut luften kommer att hjälpa till att hålla dina citroner färskt och fritt utrymme i din frys.
  • Bild med titeln Freeze Citroner Steg 2
    2. Sätt på väskan med citroner i frysen. Låt din väska med citroner sitta i frysen tills de är helt frysta. Beroende på frysens temperatur kan det ta var som helst från 2 timmar till över natten. Använd färska citroner för måltider som du gör senare i veckan och frysa de andra citronerna i god tid före när du behöver använda dem.
  • Bild med titeln Freeze Citroner Steg 3
    3. Nedsänk citroner i kallt vatten i 10 minuter för att avfrosta dem. Hela citroner som defrostas kommer ofta att vara mushy, och du kommer inte att kunna skära dem. Denna mjukhet gör dem olämpliga som en garnering. Men du kommer fortfarande att kunna använda citronens zest eller juice.
  • Citroner kommer att hålla sig bra i tre till fyra månader i frysen.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 5:
    Gör frysta citronskivor
    1. Klipp din citron i skivor eller kilar. Skärning av citron i bitar innan du fryser dem kommer att kringgå den mjuka konsistensen av citron så att du kan använda den i saker som cocktails och garnering. Skär citronen på en skärbräda bredden om en 1/4 tum (6.35 millimeter) för att skapa citronskivor. För att skära citronen i kilar, gör en snitt i längdriktningen och en snittad wise. Detta kommer att skapa fyra citron kilar med samma storlek.
    • Du kan också skära citronskivor i hälften för att skapa halvmåneformade citronskivor.
  • 2. Lägg dina citronskivor på ett kakan och placera i frys. Se till att citronskivorna har ledigt utrymme mellan dem. Att sätta dina citronskivor på ett cookieblad tillåter dem att frysa individuellt. Om du hoppar över det här steget, fryser dina citronskivor eller kilar tillsammans i ett kvarter. Håll skivorna av citron frysen i 2-3 timmar, eller tills citronerna är frysta.
  • Du kommer att veta när dina citroner är frysta när de är svåra, och massan skapar inte längre juice när du trycker på den.
  • 3. Överför citronerna till en Zip Lock Bag. Efter att dina citroner är helt frusna, kan du överföra dem till en Ziplock-väska för att frigöra utrymme i din frys. Placera blixtlåsspåsen tillbaka i frysen och ta ut skivor som du behöver dem.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 5:
    Sätta citronskal i frysen
    1. Använd en rivare, zester eller mikroplan till zest citroner. Zest av en citron är huden och innehåller de naturliga oljorna som uppstår i citronen. För att extrahera citronens zest, använd ett köksverktyg för att få den gula skalningen av citronens yta.
    • Du kan också ta bort zest från citronskalet när du fryser hela citroner.
  • 2. Placera zest i en dragkedja. När du är klar med din citroner, överför zest till en dragkedja eller frysväska. Du kan använda resten av citronerna i recept som du gör under veckan, eller du kan skiva dem och frysa också.
  • Bild med titeln Freeze Citroner Steg 9
    3. Placera påsen inuti en frys. Låt zest sitta i frysen i ett par timmar eller över natten tills allt fryser. När du är redo att använda den, kan du ta ut vad du behöver och placera resten tillbaka i frysen.
  • Zesting citroner efter att de är frusna kommer att hjälpa till att hålla svinjoljorna att spruta på skärbrädet.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 4 av 5:
    Frysning citronsaft
    1
    Juice dina citroner. Juice dina citroner med hjälp av en reamer eller juicer som du kan hämta på många varuhus. Om du inte har en reamer eller juicer, kan du kvart citronerna och trycka ner på massan med en gaffel för att extrahera lite av saften. Målet är att squish massa och extrahera vätskan som är i frukten.
  • Bild med titeln Freeze Citroner Steg 11
    2. Mät 1 kopp (236.5 milliliter) citronsaft. Häll din citronsaft i en mätkopp försiktigt över en handfat. Mätning av din citronsaft gör att du kan hålla mer exakta mätningar för recept. Se till att du tar bort eventuella frön som kan ha lossa när du juicerade din citron.
  • 3. Häll citronsaften i isbitbrickor. När du häller din citronsaft i isbitbrickorna, se till att notera hur många isbitar utgör en full kopp. Detta gör det möjligt för dig att göra mer exakta mätningar när du måste använda citronsaften i speciella recept.
  • Dessa citronsaft-isbitar kan också smakvatten.
  • 4. Placera isbitar i frysen och låta dem frysa. Låt dina isbitar sitta i frysen tills de fryser helt. Om du inte fryser nypressad citronsaft kan det bli dåligt i två till fyra dagar. Att hålla din citronsaft frusen i isbitar gör att du kan hålla citronsaften fräsch under en längre period.
  • Om du behöver använda dina isbrickor kan du överföra citronsaftbitarna till en dragkedja.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 5 av 5:
    Förbereda citroner för frysning
    1. Bild med titeln Freeze Citroner Steg 14
    1
    Tvätta dina händer innan han hanterar mat. Använd en handtvål och varmt vatten och skrubba dina händer rena. Otvättade händer kan introducera toxiner och bakterier till fruktens skal. Du kan också använda handskar för att undvika att introducera saker till citronerna.
  • 2. Skrubba citronerna med en pensel. Använd en tandborste, nagelborste eller vegetabilisk borste för att skrubba citronens yta. Se till att ange det här verktyget för att bara rengöra grönsaker eller frukt från och med. Detta kommer att gå av all smuts och potentiella kemikalier utanför ytan av frukten.
  • 3. Tvätta dina citroner. Innan du fryser dina citroner, vill du köra dem under kallt vatten för att ta bort bekämpningsmedel från dem. Du kan också använda en grönsaksrengörare eller tvätta för att rengöra dina grönsaker. När dina citroner är rena, torka av dem med en trasa eller pappershandduk.
  • 4. Använd en ättika lösning för att ta bort bekämpningsmedel från dina citroner. Citroner och annan frukt kan innehålla skadliga kemikalier som bekämpningsmedel på citronens yta. Ta bort kemikalierna genom att suga dem i en lösning av 10% vinäger till 90% vatten i 15 till 20 minuter. När de är färdiga blötläggning, skölj dem under kallt vatten och torka dem med en trasa.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande