Hur man rengör musslor

Musslor kan vara en hälsosam och trevlig del av en måltid. Rengöring musslor tar bort sand, salt eller annat grit och är också viktigt för livsmedelssäkerhet. Genom att ta bort skadade musslor, blötläggning och skrubbning kan du rengöra musslor som förberedelse för matlagning.

Steg

Del 1 av 2:
Ta bort dåliga musslor
1. Tryck på några musslor som har öppna skal. Du kan använda en bänkskiva, sked eller ditt finger för att klicka på skalet lätt. Kasta ut några musslor som inte stänger när de tappas. Detta indikerar att de är döda och olämpliga för att äta.
  • 2. Kasta bort musslor som är knäckta, trasiga eller på annat sätt skadade. Skadade skal kan tillåta bakterier att komma in, vilket gör musslan osäkert att äta. Detta är också en indikation på att musslan kan vara död.
  • Bild med titled Clean Clams Steg 3
    3. Placera musslorna i en skål med vatten. Ta bort eventuella musslor som flyter. Flytande är ett tecken på att musslan är död. Toxiner från döda musslor kan överföras från musslorna till dig, även efter matlagning.
  • Del 2 av 2:
    Blötlägger musslorna
    1. Bild med titled Clean Clams Steg 4
    1. Dondera musslorna i en skål med vatten. Du kan använda saltvatten eller sötvatten. Blötläggningsmetoder skiljer sig beroende på vilken typ av vatten du väljer. Saltvatten anses ofta vara den effektivare metoden som det efterliknar musslorna "naturliga livsmiljö för rengöring.
    • För att suga musslorna i saltvatten, blanda 1/3-koppsalt (100 gram) med 1 gallon (3.8 liter) vatten. Suga musslorna i 30 minuter. Ta musslorna ut för hand. Gör en annan skål med saltvattenblandningen och suga musslorna igen. Denna process bör upprepas 1-2 gånger.
    • För sötvatten, nedsänka musslorna i en skål med kallt vatten. Det är bra att använda kranvatten. Låt musslorna suga i 20 minuter till en timme. Musslorna kommer att rensa varje salt, sand eller annat grit naturligt under den här tiden.
  • Bild med titled Clean Clams Steg 5
    2. Tillsätt 2 matskedar av majsmjöl till blötvattnet. Detta kan hjälpa till att rengöra griten från musslorna medan de blötlägger. Cornmreal kan förändra musslans smak genom att göra dem lite sötare.
  • 3. Ta bort musslorna från vattnet med händerna. Skräp från musslorna kommer att vara längst ner på skålen, så använd inte en sil. Att lyfta dem ut för hand kommer att förhindra rekontaminering av musslorna.
  • 4. Skrubba musslorna med en robust borste. Skölj musslorna under rinnande vatten efter att du har slutat borsta dem. Detta kommer att hjälpa till att ta bort eventuella kvarvarande grit eller skräp från utsidan.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Musslor lagras vanligtvis på is för att säkerställa friskhet. Om du är osäker på musslans fräsch, fråga din lokala matare för verifiering.

    Varningar

    Ät inte en musslor som fortfarande är stängd efter det att det har kokats. Klamman kan vara död och smittad med bakterier. Undvik risken för matförgiftning och kassera dessa musslor.
  • Du bör alltid laga musslor omedelbart efter att du rengjort dem för att undvika eventuella hälsorisker.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande