Hur man bygger förtroende med en misshandlad hund

Djur missbrukas av människor varje dag och detta missbruk kan lämna livslånga fysiska och emotionella ärr på de djur som överlever det. Djur som har missbrukats behöver hjälp med att komma ut ur dessa situationer, men de behöver också nya bostäder att gå till när de är räddade. Om du letar efter ett husdjur och du har mycket tid att ge det, överväga att anta en som har överlevt missbruk. Du behöver mycket tålamod och att ge mycket omsorg, men att bygga upp förtroende med en misshandlad hund kan vara en livsförändrande upplevelse för dig och djuret.

Steg

Metod 1 av 3:
Uppfyller hundens grundläggande behov
  1. Bild med titeln Bygg tillit med en missbrukad hund Steg 1
1. Se till att din hund har identifiering på den. Ge din hund en krage med en namntagning och ditt nummer på det. Se till att den passar bekvämt på din hunds nacke. En missbrukad hund kan bli spökad eller fly från dig, och du vill se till att om det kommer bort från dig kan det identifieras.
  • Bild med titeln Bygg tillit med en misshandlad hund Steg 2
    2. Mata hunden. Ge det sin favoritmat på vanliga tider under dagen. Det rekommenderas att en hund matas två gånger om dagen.
  • Du bör också ge din hund öppen tillgång till vatten hela tiden.
  • Matning, promenader, lek och grooming bör allt hända på förutsägbara tider varje dag, för att ha en rutin kommer att bygga en känsla av säkerhet för din hund.
  • Bild med titeln Bygg tillit med en missbrukad hund Steg 3
    3. Ge hunden ett eget utrymme. Detta är vanligtvis en kista eller en säng som hunden känner sig bekväm på. Det finns ett brett utbud av hundkuddar och korgar i djuraffärer som du kan köpa för det.
  • Hundens utrymme ska fungera som en plats där det kan ta en paus. Om din hund känner sig överväldigad eller rädd, se till att hunden återvänder till sitt säkra utrymme och lämnar det ensam.
  • Du kan också ge hunden några leksaker att leka med på egen hand. De flesta hundar kommer inte att tycka om alla leksaker du ger dem, men istället kommer att välja en favorit och ignorera andra helt.
  • Bild med titeln Byggt förtroende med en missbrukad hund Steg 4
    4. Ge hunden ett namn och lära det att svara på det. Ring alltid din hund med namnet och försök att inte ändra det. Byte av namn kommer bara att förvirra hunden.
  • Att ha ett namn som din hund kommer att svara på kommer att hålla hjälp med att binda med hunden. Använd en glad och optimistisk tonröst när du ringer hunden med namn. Detta kommer att bidra till att bygga bra vilja mellan dig och hunden.
  • Bild med titeln Bygg tillit med en missbrukad hund Steg 5
    5. Köp godis du kan använda för att träna hunden. Prova massor av olika godis tills du hittar sin favorit. Ge det mellanmål när det är bra, följer ett kommando, eller gör ett knep.
  • Metod 2 av 3:
    Visar hundens kärlek
    1. Bild med titeln Bygg tillit med en missbrukad hund Steg 6
    1. Husdjur hunden delikat. Många hund som har missbrukats är hand blyg, vilket innebär att de är rädda när de närmade sig av händerna. Pet din hund med din handflata upp under hans eller hennes huvud, inte över huvudet eller på hundens bakre ände. Det är inte en offensiv rörelse om du använder palm upp.
    • Du vill se till att hunden ser dig innan du sällskapsdjur. Medan du kanske kommer närmare en rädd hund genom att smyga på det, kommer du inte att bygga förtroende på det sättet och du kan bli biten på grund av rädsla.
  • Bild med titeln Bygg tillit med en misshandlad hund Steg 7
    2. Träna och leka med hunden. Du måste bygga upp förtroende med en missbrukad hund, så än en gång måste du vara känslig med din lek först. Efter ungefär en månad borde din hund börja lita på dig. Spela fotboll, fånga, tävlingar och allt annat din hund trivs.
  • Ju mer promenader du ger det, desto mer förtroende får du.
  • Bild med titeln Bygg tillit med en misshandlad hund Steg 8
    3. Ge hunden gott om uppmärksamhet, men smeka inte det. Du måste gå linjen mellan att ge hundens uppmärksamhet och ge hundens frihet. Håll lite tid varje dag för att leka med din hund. Men din uppmärksamhet kan vara stressig för en hund som är misstro mot dig. Ge det en paus från din uppmärksamhet om det blir för mycket för hunden.
  • Bild med titeln Bygg tillit med en missbrukad hund Steg 9
    4. Socialisera hunden försiktigt. Din hund behöver bygga förtroende med andra människor och hundar, förutom dig. Detta kan vara svårt att uppnå om hunden har blivit allvarligt missbrukad. Börja långsamt, genom att låta hunden se andra hundar eller personer på avstånd. Så mycket gradvis låt din hund komma närmare. Du kommer förmodligen att få en volontär att vara den främling du presenterar din hund till, som du inte vill skrämma en främling med en eventuellt aggressiv hund.
  • När du och dina hundar är nästan själskamrater kanske du vill ta med dig en annan hund. Om du inte kan hantera det, ta bara hunden ut för fler promenader så det kan träffa andra hundar.
  • Hundar som inte har varit ordentligt socialiserade, men har inte blivit missbrukade, kan visas som om de har blivit missbrukade. Socialisera någon hund som har socialiseringsfrågor, eftersom det även kan hjälpa hundar som inte har missbrukats.
  • Metod 3 av 3:
    Träna hunden
    1. Bild med titeln Bygg tillit med en missbrukad hund Steg 10
    1. Använd belöningar istället för straff. Du vill förstärka positivt beteende istället för straff eftersom de flesta hundar förstår sambandet mellan handlingar och belöningar tydligare än vad de straffas för.
    • Slå aldrig en hund. Om du inte gillar något gör hunden en enkel och lugn "Nej" eller Uh-uh kommer vanligtvis att räcka.
  • Bild med titeln Bygg tillit med en missbrukad hund Steg 11
    2. Använd motkonditionering. Motkonditionering kommer att vara till hjälp om din hund har specifika rädslor. Det fungerar genom att konditionera hunden för att komma närmare och närmare saker som det fruktar genom att locka det nära med något som det älskar.
  • Till exempel, om din hund är rädd för cyklar, lägger du dina hundarnas favoritleksaker eller en behandling nära en cykel. När hunden tar betet, flyttar du gradvis (över dagar eller veckor) behandlingen eller leksaken närmare den fruktade objektet.
  • Bild med titeln Bygg tillit med en misshandlad hund Steg 12
    3. Träna din hund i Grundläggande kommandon. Detta kan gå långsamt om du bara har antagit en missbrukad hund. Kom bara ihåg att om du bygger tillräckligt med förtroende mellan dig och hunden, kommer det så småningom att följa ditt kommando.
  • Börja med "sitta" och "komma" kommandon. Dessa kommer att ställa grunden för vidareutbildning, såsom "häl," "lägga," och ett brett utbud av andra.
  • Bild med titeln Bygg tillit med en misshandlad hund Steg 13
    4. Ha tålamod. En misshandlad hund har gått igenom mycket trauma och förtjänar lite tid och tålamod från dig. Det är bra att ha några beteende förväntningar men var inte orealistiska. Hunden har ingen anledning att lita på dig, eftersom de kanske har haft strängt dåliga relationer med människor. Ge din pup lite tid och visa det varje dag att du är pålitliga.
  • Tips

    Det är inte känt hur många hundar missbrukas varje år. ASPCA arbetar dock med att bygga en databas för att spåra djurmissbruk, vilket ger oss en bättre bild inom en snar framtid.
  • Beröm din hund och ge dem uppmuntrande ord tillsammans med godis.
  • Varningar

    Ge inte hunden för mycket frihet först eftersom det kan springa om det blir spökat eller är rädd för dig.
  • Låt inte hunden komma undan med allting. Se till att det följer dina regler. Du kanske vill att hunden ska gilla dig, men det kommer att gilla dig mer på lång sikt om du ställer några gränser. Medan du inte kan förvänta dig att hunden uppträder perfekt strax utanför fladdermusen, kan du förvänta dig att det inte rivar ditt hus eller skadar någon.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande